• ΣΚΠ και εγκυμοσύνη..

• Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #55014  από natty11
 Τρί Ιουν 21, 2011 12:33 pm
Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι εγκυος και διαγνωσμένη με την ΣΚΠ απο το 2008.Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια κοπέλα εδω που να χει αποκτήσει παιδιά με την πάθηση που έχουμε και με ποιο τρόπο έγινε ο τοκετός.
Καισαρική ή φυσιολογικός τοκετός?

Ο νευρολόγος που με παρακολουθεί είναι υπέρ της καισαρικής για να μην ταλαιπωρηθω λεει και να μην ζοριστώ, εγω όμως θέλω αν είναι όλα καλά μεχρι τέλος να κάνω φυσιολογικό τοκετό...με αποθάρρυνε όμως και με αγχωσε περισσότερο, είχα δει τον φυσιολογικό τοκετό χαλαρά μέχρι τώρα και μου άλλαξε την άποψη!!
τον εμπιστεύομαι πάρα πολύ αλλά θέλω να το ψάξω και λίγο παραπανω...

εχει καμια σας παρόμοια εμπειρία, αποψη περι γένννας??

ευχαριστώ πολύ!
 #55015  από litsa
 Τρί Ιουν 21, 2011 12:57 pm
καλως τηνε...
η theoni εχει κάνει μωράκι... και ειναι μια χαρά!!!!!!!!!

μπορεις να την ρωτήσεις...
άντε με το καλο!!!!!!!!!!!
 #55020  από Π.Μ79
 Τρί Ιουν 21, 2011 2:14 pm
Προσωπικά δεν έχω γεννήσει (άντρας γαρ :D ), απλά μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι ταλαιπωρία και πολύ πόνο στο σώμα, είναι απλά θεωρητικό ότι φέρνει καινούριες ώσεις.

Περνώντας από πολλούς πόνους σε χειρουργεία κλπ, μπορώ να σου πω ότι οι ώσεις που είχα, ήταν πολύ μακριά χρονικά απ'όλα αυτά.

Η απόφαση είναι καθαρά δικιά σου και πες στο νευρολόγο σου να σου αποδεικνύει καθετί που σου λέει.
 #55031  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Ιουν 21, 2011 6:59 pm
natty11 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι εγκυος και διαγνωσμένη με την ΣΚΠ απο το 2008.Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια κοπέλα εδω που να χει αποκτήσει παιδιά με την πάθηση που έχουμε και με ποιο τρόπο έγινε ο τοκετός.
Καισαρική ή φυσιολογικός τοκετός?

Ο νευρολόγος που με παρακολουθεί είναι υπέρ της καισαρικής για να μην ταλαιπωρηθω λεει και να μην ζοριστώ, εγω όμως θέλω αν είναι όλα καλά μεχρι τέλος να κάνω φυσιολογικό τοκετό...με αποθάρρυνε όμως και με αγχωσε περισσότερο, είχα δει τον φυσιολογικό τοκετό χαλαρά μέχρι τώρα και μου άλλαξε την άποψη!!
τον εμπιστεύομαι πάρα πολύ αλλά θέλω να το ψάξω και λίγο παραπανω...

εχει καμια σας παρόμοια εμπειρία, αποψη περι γένννας??

ευχαριστώ πολύ!
:romance-kisscheek: Μπραβο κοπελα μου :bow-yellow: Μεσα απο την καρδια μου ,σου ευχομαι να πανε ολα καλα !!! Δεν εχω να σου πω κατι σχετικα με τον τοκετο γυναικων με σκπ !!! Βλεπεις ,οταν διαγνωσθηκα ,ειχαν ηδη περασει 4 χρονια απο τη γεννηση της κορης μου !!! Αληθεια , ο γυναικολογος σου , τι λεει ??? Συνεργαζεται με το νευρολογο ??? Προσπαθησε να εισαι ηρεμη και πληρως ενημερωμενη !!! Ετσι ,θα παρεις τις σωστες αποφασεις !!! ΗΡΕΜΗ και ΧΑΛΑΡΗ !!! Σκεψου αυτο το γλυκο ανθρωπακι ,που θα κρατας αγκαλιτσα ,σε λιγο καιρο :romance-heartsthree: :romance-heartsthree: :romance-heartsthree:
 #55032  από maraki12
 Τρί Ιουν 21, 2011 7:32 pm
Καλησπέρα. Σου ευχομαι τα καλύτερα για σενα και το κουκλάκι που ερχεται!!

Εγώ διαγνώστηκα 11 μηνες μετα τη γεννα αλλά η άποψη μου ειναι ότι αν μιλάς για επισκληρίδιο τοτε δεν πρεπει να το σκέφτεσαι καθόλου. Προσωπικά κάνοντας χρηση της επισκληρίδιου δε ζορίστηκα καθόλου. Πιο πολύ ζορίστηκε ο γιατρός και οι μαίες που έσπρωχναν, παρά εγω :)

Η καισαρική είναι χειρουργείο και η απόφαση είναι δική σου. Όχι της σκλήρυνσης, ούτε του νευρολόγου.

:greetings-waveyellow:
 #55034  από Genovefa®
 Τρί Ιουν 21, 2011 7:40 pm
Με το καλο το νεο μελος στην οικογενεια σας!!!

Καποτε ενας μπιπ γιατρος μου ειχε πει/συμβουλεψει οτι ο τοκετος στις σκλυρηντικες πρεπει να γινεται με ολικη ναρκωση.

Να το χαρεις οσο μπορεις και να βρεις γιατρο που να τον εμπιστευεσαι.Ολα θα πανε καλα!
 #55042  από Genovefa®
 Τρί Ιουν 21, 2011 9:27 pm
sou έγραψε:Όχι μόνο ολική, αλλά και σε δορυφόρο, σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας με στολή αστροναύτη!

Καλή λευτεριά!

Αν του ελεγα οτι δεν ειμαι παχια,απλα ζω σε λαθος πλανητη σιγουρα θα μου το προτεινε!!!!!
 #55043  από kate2002
 Τρί Ιουν 21, 2011 9:36 pm
μην αγχωνεσαι τοσο!
εγω εκανα 3 παιδια με σκ-το καλο ηταν οτι δεν τοξερα! φυσιολογικα ολα: εγκυμοσυνες, παιδια, τοκετοι κλπ κλπ
ολα καλα θα πανε

κατσε να γεννησεις με το καλο και...θα αγχωθεις ετσι κι αλλιως μετα! ;)
με το καλο το μωρακι σου ναρθει!
 #55051  από pelopidas
 Τετ Ιουν 22, 2011 1:29 am
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ!!!
καλυτερα καισαρικη για να μην ζοριστεις, με επισκληριδιο αναισθησια και αναλγησια για 2-3 μερες μετα
μολις γεννησεις, κανεις 2-3 δοσεις γ-σφαιρινη, με την οποια επιτρεπεται και να θηλασεις (αυτο ειναι για να μην κολλησεις καμια παιδικη ιωση, σε προστατευει για εναν χρονο)
και καλη λευτερια!
 #55053  από Γιαννης62
 Τετ Ιουν 22, 2011 3:05 am
οι δικημας οι ....ΓΙΑΤΡΟΙ δεν ηξεραν τη επρεπε να κανουν ,οταν γεννησε η χριστιναμου?δεν τους το ειχε μαθη κανενας ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ?...αχ ρε πελοπιδα αργησες λιγο..
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8