• ΣΚΠ και εγκυμοσύνη..

• Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #55054  από natty11
 Τετ Ιουν 22, 2011 8:52 am
Καλημέρα σε όλους και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και για τις ευχές σας πάρα πολύ, θα προσπαθήσω να απαντήσω σε ερωτήσεις που βλέπω στα μηνυματα σας

ΑΝΝΑ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ο γυναικολόγος μου φυσικά και γνωρίζει την κατάσταση μου αλλά δεν συνεργάζεται σε καμια περίπτωση με τον νευρολόγο μου, αν του έλεγα (του γυναικολόγου μου) πως ο νευρολόγος μου ειπε να κάνω καισαρική θα πετούσε την σκουφια του πίστεψε με, έχω την εντύπωση πως θέλει να με ξεπετάξει και να πάει σπιτι του :) μια ωρα νωρίτερα..

kate2002 δεν είναι οτι αγχωνομαι απλώς θέλω να είμαι ενημερωμένη όσο καλά γίνεται και μετά να αποφασίσω εγω προς ποια κατευθυνση θέλω να κινηθώ,μέχρι τώρα όλα πηγαίνουν καλά και ο γυναικολόγος λεει φ.τ αλλά εμένα στο πίσω μέρος του μυαλού μου δεν μπορεί να μην είναι η κατάσταση που ήμουνα πριν μείνω εγκυος, δεν έχω την πολυτέλεια να το ξεχνώ βλέπεις..

maraki12 ναι στο μυαλό μου ήταν βασικά φ.τ με χρήση επισκληριδίου στην περίπτωση που ο πόνος είναι αβασταχτος, αλλά όλα αυτα μοιάζουν τόσο αγνωστα σε κάποια που δεν τα έχει ξαναπεράσει...

pelopida αυτό που αναφέρεις με την γ-σφαιρίνη δεν το έχω ξανακουσει και ουτε ο γιατρός μου, το ανέφερε ισα ισα, απαγόρεψε τον θηλασμό γιατι αμέσως μετά που γεννήσω πρέπει να αρχισω είπε την φαρμακευτική αγωγή, σε 5 ημέρες είπε, :-(

οι σκέψεις μου ειναι πολλές και πρέπει εγω να είμαι πανω απο όλα ενημερωμένη για να κατευθύνω και τον γιατρό μου,βέβαια προέχει να ειναι όλα καλα μέχρι τελευταία στιγμή,

αποφάσισα να πάρω και μια δευτερη γνωμη νευρολόγου, ελπίζοντας να έχει παρακολουθήσει ασθενείς που είχανε ΣΚΠ και φέρανε στον κόσμο ενα παιδάκι...

προς το παρόν πάντως σκέφτομαι την μέχρι τότε κατάσταση, την μετά κατάσταση για την οποία ο νευρολόγος λέει πως υπάρχει μεγάαααααλη πιθανότητα για ώση την έχω σβήσει απο το μυαλό μου...εσκεμμένα χι χι!! θα το σκεφτώ οταν και αν έρθει εκεινη η στιγμή!!
 #55060  από maraki12
 Τετ Ιουν 22, 2011 11:59 am
Νομίζω ότι έχεις την καλύτερη αντιμετώπιση δεδομένης της κατάστασης. Τη μετά ώση μην την σκεφτεσαι απο τωρα. Θα αντιμετωπίσεις ό,τι έρθει, όταν έρθει, ΑΝ έρθει.

Εμένα αυτά τα σχόλια τους για "σίγουρη" ώση (μη χ...) μετά, φταίνε και δεν έχω δευτερο παιδί. Με τρομάξανε πολύ γιατροι και ένας φυσιοθεραπευτής. Όμως δεν ήμουν δυστυχώς καθόλου ενημερωμένη. Τώρα ξέρω 5 πράγματα παραπάνω και θα τα κανα αλλιώς, αλλά δε γυρίζει πίσω..

Για τη φαρμακευτική αγωγή 5 μέρες μετά, τί εννοεί ο ποιητής?
Κορτιζόνη? Γιατί? Να στο δικαιολογήσουν.
Ιντερφερόνες? Προσωπικά τις εχω σταματήσει ενα χρόνο τώρα γιατι δεν πιστευω πλεον στη θεωρία που βασίζονται. Εχεις μια ευκαιρία, αν θες, τώρα που έχεις χρόνο ακόμα ;) να διαβασείς λίγο στο φόρουμ και να μάθεις τα "καινούργια" δεδομένα.
Κάτι άλλο? Τί? Και γιατί? Προληπτικά?

Και για το θηλασμό προσωπική μου άποψη : Μια χαρα θα είναι τα πράγματα για το παιδί σου είτε θηλάσεις είτε όχι. Να μην έχεις άγχος αλλά κυρίως τύψεις, αν δεν. Στο λέει μια "καμμένη". Γινεται μια προώθηση του θηλασμού, που είναι μεν πολύ καλός, φτάνει όμως στα όρια της προπαγάνδας. Κι έγω ένιωθα ΧΑΛΙΑ για πολύ καιρό γιατι δεν τα καταφερα λέει πάνω από 2 μήνες. Τι βλαμμένη που ήμουν. Το παιδί μου πήγε 2.5 χρονών για να αρρωστήσει πρώτη φορα και κουμπάρας που "κρεμόταν από το βυζί" μέχρι 9 μηνών ήταν μονίμως άρρωστο. Πλατιάζω. Θέλω να καταλήξω ότι θα κάνεις ότι είναι καλύτερο για σένα και όπως νιώθεις καλύτερα εσύ και πίστεψε με θα εχει τον καλύτερο αντικτυπο στο παιδί. Συνταγες δεν υπάρχουν.
 #55061  από nowhere
 Τετ Ιουν 22, 2011 12:26 pm
Καταρχάς σου εύχομαι να έχεις καλή γέννα

Δεν έχω να σου προτείνω τίποτα (άντρας γαρ), αλλά έχω μια απορία

Ο γιατρός σου (ο νευρολόγος), με ποιο τρόπο σου έχει πει, ότι μπορεί να επηρεάσει το ζόρι του φυσιολογικού τοκετού την ΣΚΠ;
 #55062  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Ιουν 22, 2011 1:06 pm
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ !!! Πως εισαι ??? Μου επιτρεπεις να πω κατι για τους γυναικολογους ,που ''πετανε τη σκουφια τους για καισαρικη '' ??? :angry-cussingblack:...! Το ειπα!!! Φυσικα ,υπαρχουν περιπτωσεις ,που η καισαρικη επιβαλλεται !!! Τοτε μονο ,συμφωνω !!! Οχι για ευκολια του γιατρου ! ΕΛΕΟΣ !!! η κορη μου ,γεννηθηκε με βαρος 4κιλα και 100γρ. και υψος 54εκ. ,επισης ειχα συμπληρωσει τους εννεα μηνες και ειχα μπει στο δεκατο !!! Ο γιατρος μου ,ομως ,δεν μου μιλησε για καισαρικη !!!Ξενυχτησε μαζι μου (ειχα ηπιους πονους ολη νυχτα ) ενα καλοκαιρινο βραδυ και..πρωι-πρωι...γεννησα,φυσιολογικα και πανευκολα ,μια κουκλαρα !!! ΛΟΙΠΟΝ !!! ΣΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ! Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ,ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ! ΒΡΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ,ΠΟΥ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ !!! :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
 #55070  από pelopidas
 Τετ Ιουν 22, 2011 2:48 pm
για καισαρικη μιλαω μονο επειδη οποιαδηποτε κατασταση που μπορει να μας ταλαιπωρησει και να στρεσαρει τον οργανισμο καλο ειναι να την αποφευγουμε

το ιδιο θα ελεγα αν ηταν να γινει μια μικροεπεμβαση χωρις τοπικη αναισθησια, ας πουμε

βεβαια, ενας τοκετος ειναι παντα καλοδεχουμενος, ακομα κι αν ειναι συχνα κουραστικος
η επιλογη ειναι της μαμας!!
 #55072  από natty11
 Τετ Ιουν 22, 2011 3:26 pm
καλησπέρα σας,

ευχαριστώ ακόμα μια φορά που ασχοληθήκατε μαζί μου, και μου απαντήσατε , να κάνω μερικά πράγματα πιο σαφή για να ξέρουμε λεπτομέρειες..

maraki12 για την φαρμακευτική αγωγή ο ποιητής - γιατρός εννοεί να αρχισω 5 ημέρες αφου γεννήσω την αγωγή που επερνα πριν μείνω εγκυος δηλαδη rebif 44(ιντερφερονες) 3 φορές την εβδομάδα,λίγο πολύ ολοι τα εχουνε περάσει εδω μεσα, εννοει να παω να τον δω οταν με το καλό γεννήσω και παω σπιτι μου για να ξεκινήσω και πάλι, απλως τόνισε να ειναι τόσο σύντομα να μην το αφησω δηλαδή! απο τοτε που τις σταματησα μια χαρα τελεια νιώθω δεν το συζητώ, η τελευταια μαγνητική μάλιστα εδειξε μη ενεργές εστίες, αλλά μπαίνω στο δίλημμα και λέω και αν ερθει μια ώση αμέσως??? τοσο γρηγορα θα ρθει πια?

και εκει ειναι που ηρθε η δική μου ερωτηση προς τον γιατρο με τον θηλασμο τι θα κανω?και μου λεει ποιον θηλασμο? δεν παθαίνει τιποτα το παιδι αν δεν θηλάσει , ε του λεω ουτε 1 μηνα να μην το δοκιμάσω? μου απαντησε πως δεν κανουμε παζαρια με αυτα τα θεματα!

δεν αγχωνομαι για τον θηλασμο νομίζω και γω πως αν ειναι ενα μωρακι να αρωστησει θα αρωστησει λιγοτερο αν θηλάσει? δεν ξερω, εχω δει και απο φιλες που θηλασανε τα παιδακια τους αρωστησανε οπως γινεται συνηθως με γριπες και κρυωματακια..!
αλλά ειναι η φυσιολογική ροη δεν ξέρω αν με καταλαβαινεις! γεννάς και μετά θηλάζεις το μωράκι σου εστω και για λίγο...αυτο με την ένεση κατευθείαν ειναι ενα πλάκωμα στην ψυχη πως να το περιγράψω..?

nowhere οχι ο γιατρος μου απλώς μου ειπε "καισάρικη" για να μην ζοριστώ πολύ, θεωρει προφανώς πως η ανάνηψη απο την καισαρικη ειναι καλύτερη

ANNA ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ σε καμία μα καμία περίπτωση ο γιατρός μου δεν θα με περίμενε όλο το βράδυ να γεννήσω το πρωι,( :) αν ειχε ενα γελιο λίγο ειρωνικό θα το εβαζα για τον συγκεκριμένο κύριο ) ,είσαι πολυ τυχερή εσύ!!! ουτε καν το συζητήσαμε να δουμε αν η μια ή η άλλη περιπτωση ειναι πιο κατάλληλη για την περίπτωση μου, βεβαια φταίω και γω σε αυτό γιατι ήθελα να μιλήσω πρώτα με τον γυναικολόγο και μετά με τον νευρολόγο, τωρα εχω μια αποψη και απο τους 2 και το ψαχνω παραπάνω για δικό μου καλό και μόνο.

Να ξεκαθαρίσω βεβαια κάτι για να μην παρεξηγηθω, εννοείται πως τον εμπιστεύομαι ως γιατρό αλλιώς δεν ειχε νοημα να με παρακολουθεί, αλλά σε κάποια βασικά πράγματα όπως ειναι αυτό(και καποια αλλα κατα την διαρκεια της εγκυμοσύνης) θα περίμενα να ειναι πιο "κοντά" μου, ειναι λίγο απομακρος, θα ήθελα να ειναι πιο ανθρωπος δεν ξέρω πως να το εξηγησω...

συγνώμη για το μεγάλο post..και πάλι...
να εχετε όλοι ενα καλό απόγευμα,
 #55074  από nowhere
 Τετ Ιουν 22, 2011 3:37 pm
@natty11
Δηλαδή δεν σου προτείνει καισαρική επειδή έχεις ΣΚΠ, αλλά μόνο για να μην ταλαιπωρηθείς; Αυτό όμως είναι γυναικολογικό ζήτημα και αποκλειστικά δικό σου, ως τι στο προτείνει;

Υ.Γ. Δεν υπονοώ τίποτα για τον γιατρό σου, απορία είναι
 #55100  από Neutralis
 Τετ Ιουν 22, 2011 9:49 pm
Σημασία έχει μόνο ένα γερό παιδί και μία γερή μαμά. Έχει λιγότερη σημασία, συνεπώς, το πώς θα γεννήσεις ή αν θηλάσεις.

Όμως με τη ΧΕΝΦΑ μπροστά σου, έχεις πολύ λιγότερα πράγματα να φοβάσαι. Σε προ ΧΕΝΦΑ εποχή γέννησα φυσιολογικά και δε συνέβη τίποτα. Και θήλασα παρά τις αντίθετες υποδείξεις. Δεν ξέρω πλέον με τα δεδομένα της φλεβικής ανεπάρκειας ποιό είδος γέννας θα θεωρείται προτιμότερο, η καισαρική ή ο φυσιολογικός. Οι περισσότεροι γιατροί φοβούνται ώση λόγω φυσικού στρες στα πλαίσια του φυσιολογικού τοκετού, όμως πρέπει να αποδειχθεί ότι το στρες του τοκετού μπορεί να επιδρά τόσο άμεσα και καταλυτικά στα αγγεία. Καταπόνηση υπάρχει στον τοκετό αναμφίβολα, αλλά ο φόβος για ώση μου φαίνεται αδικαιολόγητος.

Πρέπει να μελετηθεί σοβαρά πλέον πώς οι αλλαγές που επιφέρει η εγκυμοσύνη και η λοχεία επηρεάζουν την κατάσταση των φλεβών στο CCSVI. Όσο δεν το γνωρίζουμε, κάθε συμβουλή θα είναι λειψή. To σίγουρο είναι πως οι ιντερφερόνες που σου προτείνουν δεν προλαμβάνουν τίποτα. Είναι κρίμα, όπως λες, να χαλάσεις τη μετά γέννα εποχή και τον θηλασμό για αυτές. Δικό σου είναι το παιδί, και αποφάσεις για το φαγητό του θα πάρεις μόνο εσύ.
 #55146  από ΑΝΤΙΓΟΝAKI
 Πέμ Ιουν 23, 2011 1:49 pm
Εγώ γέννησα πριν διαγνωσθώ.{ Ήμουν τυχερή.} Είχα όμως ώση, που με οδήγησε στον νευρολόγο κατά τη διάρκεια της λοχείας. (3-4 μήνες μετά τη γέννα). Πριν γεννήσω ήμουν ο σούπερμαν. Δυστυχώς δεν γέννησα φυσιολογικά, αλλά με καισαρική για άλλους λόγους και όχι λόγους σκπ.
Και θήλασα, όσο μπορούσα. Ξέρω ότι δεν διασκεδάζω τους φόβους σου και δεν μπορώ να ξέρω αν η ώση δεν θα έρχονταν αν είχα καλυφθεί φαρμακευτικά. Σε κάθε περίπτωση, να ξέρεις ότι η υγεία του μωρού αλλά και η δική σου είναι ο γνώμονας στις ερωτήσεις σου. Μην ρισκάρεις κανένος την υγεία. Και μην σκέφτεσαι αρνητικά. Το μωρό θα είναι η χαρά σου και η δύναμή σου να συνεχίσεις και να το παλέψεις.

Είμαι βέβαιη ότι όλα θα πάνε καλά. Το λέω από προσωπική εμπειρία. Το ότι δεν είχα διαγνωσθεί πριν την γέννα δεν σημαίνει ότι δεν την είχα (τη σκπ). Όλα πήγαν κατ' ευχήν και για μένα και κυρίως για το μωρό.

Καλή λευτεριά.
 #55191  από Giota
 Πέμ Ιουν 23, 2011 8:38 pm
ειμαι εγκυοσ κ μπηκα στον 8 μηνα. ειχα μια ωση στον 3 μηνα. ο νευρολογοσ μου ειπε θελει να γεννησω φυσιολογικα αλλα το μωρο δεν παιρνει θεση κ μαλλον παω καισαρικη. το μονο που φοβαμαι ειναι το μετα. αλλα ο χρονοσ θα δειξει. καλησπερα σε ολουσ.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8