• Γιατί tysabri γιτρέ?

• Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
 #53920  από nowhere
 Κυρ Ιουν 05, 2011 11:37 am
Στην ερώτηση γιατί δεν συμβαίνει να προσβάλλονται και τα δύο οπτικά νεύρα ταυτόχρονα απάντησες:
επειδή δε συμβαίνει να προσβάλλονται ολες οι περιοχές του εγκεφάλου παράλληλα.
-Γιατί έπαθα ΣΚΠ;
-Επειδή έπαθες ΣΚΠ.
Λυπάμαι, αλλά αυτό δεν είναι απαντήση, είναι ταυτολογία.

Η μόνη αποδειγμένη ουσιαστική διαφορά στον ανοσολογικό μηχανισμό της ΣΚΠ, από τον ανοσολογικό μηχανισμό μιας ίωσης είναι στην διαπερατότητα του αιματοεγκεφαλικού φραγμού (όχι στην κρίση ηλιθιότητας που παθαίνει το ανοσοποιητικό μας, αυτό είναι μια αυθαίρετη υπόθεση, έχει τόση λογική και ισχύ όση αν πω ότι έπαθα ΣΚΠ επειδή μαλλιά μου είναι ίσια κι' όχι σγουρά).
Οπότε η ιατρική πρέπει να αποφασίσει
ή το πρόβλημα είναι στον ανοσολογικό μηχανισμό, οπότε και τις ιώσεις θα πρέπει να αρχίσει να τις αντιμετωπίζει με ανοσοκατασταλτικά (είναι κι' αυτός ένας τρόπος να καταπολεμηθούν οι ιώσεις, άμα σταματήσει να υπάρχει το ανθρώπινο είδος, κανείς άνθρωπος δεν θα αρρωσταίνει από ίωσεις)
ή το πρόβλημα είναι στην διαπερατότητα του αιματοεγκεφαλικού φραγμού, οπότε η ΣΚΠ δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με ανοσοτροποιητικά που δεν κάνουν τίποτα στην διαπερατότητα του αιματοεγκεφαλικού φραγμού, το μόνο που κάνουν, αν μπορούν να κάνουν κάτι, κι' αυτό μόνο στην υποτροπιάζουσα μορφή της ΣΚΠ είναι να κρατάνε λίγο παραπάνω στη ζωή την ετοιμοθάνατη μυελίνη, που έτσι κι' αλλιώς δεν μπορεί να λειτουργήσει και κάποια απ' αυτά όπως το Tysabri, μπορούν να σκοτώσουν.
Εσύ τι από τα δύο, λες ότι πρέπει να γίνει;
 #55071  από FANTOMAS
 Τετ Ιουν 22, 2011 3:01 pm
podiki έγραψε:
παρ όλο που είμαι σκληρός σε κάποια πράγματα , το βιντεάκι δεν άντεξα να το δω όλο , τι να πω Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!!!
 #55079  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Ιουν 22, 2011 4:24 pm
FANTOMAS έγραψε:
podiki έγραψε:
παρ όλο που είμαι σκληρός σε κάποια πράγματα , το βιντεάκι δεν άντεξα να το δω όλο , τι να πω Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!!!
Ουτε εγω το αντεξα :crying-yellow: Παρολο που ξερω τις παρενεργειες του ''θαυματουργου'' tysabri,επαθα σοκ :confusion-seeingstars: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!! ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ !!!Κι ακομα δεν ξερουμε τι περιμενει ,στο μελλον, αυτους που το πηραν !!!......κανεις δεν ξερει......Επισης,φοβαμαι,μηπως ,σε λιγο καιρο,δουμε παρομοια βιντεακια με φινγκολι-παρενεργειες :evil: ΠΡΟΣΟΧΗ :twisted:
 #55649  από arianne
 Τρί Ιουν 28, 2011 11:42 pm
ΕΧΩ ΣΚΠ ΑΠΤΟ 09 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΜΠΕΙ 8 ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ.ΑΡΧΙΚΑ ΕΚΑΝΑ ΒΕΛΟΝΕΣ ΡΕΜΠΙΦ ΓΙΑ 7 ΜΗΝΕΣ(ΤΟΤΕ ΜΠΗΚΑ 3 ΦΟΡΕΣ)ΜΕΤΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΥΣΑΜΠΡΙ ΤΟ ΕΚΟΨΑ ΛΟΓΟ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ Κ ΤΩΡΑ Κ 7 ΜΗΝΕΣ ΕΧΩ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΑΛΙ.
ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ Κ ΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΟΥΜΕ Κ ΛΙΓΟ..ΑΣ ΒΓΟΥΜΕ..ΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ..Κ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΦΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ Κ ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΜΑΣ ΑΡΡΩΣΤΕΝΟΥΝ ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΒΑΛΟΥΜΕ..ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΤΙ Κ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΘΟΥΜΕ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΑΚΩΣΕΙ..
 #55827  από Μαριάννα
 Παρ Ιούλ 01, 2011 3:51 pm
και ο άντρας μου την εχει απο το 04 διαγνωσμενη και μεχρι σημερα εχει μπει στο νοσοκομειο πολλεεεεες φορες για χιλια δυο πραγματα στα 2 τα χρονια που εχεις εσυ arianne και ο αντρας μου ηταν πολυ καλα και περπατουσε και εκανε ενα σωρο πραγματα ελα τωρα να του πεις να μην αγχωνεται να μην στενοχωριεται που πιανεται απο τους τοιχους για να περπατησει και πως περπααει αλλο θεμα που ριχνει κατι τουμπες και δεν μπορει τελος παντων να κανει αυτα που θελει και πρεπει να εξαρταται απο τους αλλους
δεν θελω να παρεξηγηθω απο αυτα που ειπα απλα ο καθενας τραβαει το δικο του ζορι αλλιως ειναι οταν υπαρχουν και τα κινητικα προβληματα προσπαθεις να ζεις με αυτα αλλα κακα τα ψεματα.......
 #55853  από arianne
 Παρ Ιούλ 01, 2011 10:22 pm
ΕΝΤΑΞΕΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΛΙΓΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ.ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΧΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ(ΑΣΤΘΕΙΑ,ΜΟΥΔΙΑΣΜΑΤΑ,ΔΙΠΛΟΠΕΙΑ,ΑΙΣΘΗΣΗ ΖΩΝΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ,ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ)ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝΕ.ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ ΗΜΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΛΗΤΗ ΑΠΤΗ ΜΕΣΗ Κ ΚΑΤΩ Κ ΚΡΑΤΗΣΕ 3 ΒΔΟΜΑΔΕΣ Κ ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΠΕΡΑΣΑΝ..ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ..ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Κ ΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ :( ..