• αλλεργία σε όλα!

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #54248  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Ιουν 09, 2011 5:17 pm
nowhere έγραψε:Υπάρχει γενετική προδιάθεση στο βαθμό που υπάρχει με πάρα πολλές αρρώστιες (καρδιοαγγειοπάθειες, υπέρταση, καρκίνος, διαβήτης, ρευματοειδής αρθρίτιδα ...). Τι να γίνει τώρα δηλαδή; να σταματήσουν οι άνθρωποι να κάνουν παιδιά ή όσοι έχουμε, θα είμαστε μέχρι να πεθάνουμε, με την ψυχή στο στόμα μήπως τη "μεταφέραμε" στα παιδιά μας;
ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ :!: ΑΠΛΩΣ ,ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ στο forum ΣΥΝΑΣΘΕΝΗ ΜΕ ΜΗΤΕΡΑ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΑΣΘΕΝΗ ! ΑΝ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ,ΘΑ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ,ΠΡΙΝ ΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ , ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ :whistle: ΕΞΑΛΛΟΥ , ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙ ,ΜΙΚΡΟ 'Η ΜΕΓΑΛΟ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ,ΘΕΣ ΔΕ ΘΕΣ :happy-cheerleadersmileygirl: ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΥΝΑΣΘΕΝΕΙΣ ! ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΘΗΛΑΣΕΤΕ :romance-heartsthree:
 #54285  από Nick.
 Παρ Ιουν 10, 2011 1:08 pm
Φαντάζομαι πως θα υπάρχουν κάποια κριτήρια που θα πρέπει να πληρούνται προκειμένου μια νόσος να χαρακτηρισθεί "κληρονομική" ή όχι. Θα πρέπει το ποσοστό κληροδότησης της νόσου να είναι κάποιο συγκεκριμένο, ας πούμε 25%. Να σου λένε δηλαδή ότι η τάδε νόσος είναι κληρονομική γιατί έχεις μία στις τέσσερις πιθανότητες να την κληρονομίσεις. Αν έχεις μία στις τρεις πιθανότητες, η νόσος να μην θεωρείται-ονομάζεται "κληρονομική".
Εγώ σε αυτό το συμπέρασμα έχω καταλήξει σχετικά με τη ΣΚΠ. Είναι κληρονομική αλλά το ποσοστό δεν είναι τέτοιο που να χαρακτηρίζεται "κληρονομική" από την ιατρική επιστήμη. Πώς μπορεί να μην είναι κληρονομική όταν έχουν απομονωθεί γονίδια που συμβάλλουν στην εκδήλωσή της? Να σημειώσω πως έχω κι εγώ έναν γιό και φοβάμαι αρκετά, αισιοδοξώ όμως πως κάποια στιγμή θα βρεθεί η θεραπεία.
 #54313  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Ιουν 10, 2011 5:23 pm
...απο το ''Νησι'' , ας παρουμε το πεισμα ,τον τσαμπουκα ,την αγωνιστικοτητα σε μεγεθυνση ομως ! Σε μεγεθυνση επι 1000000000000... ( το πληθος των μηδενικων τεινει στο +απειρο) : :romance-grouphug: Και τη συλλογικοτητα φυσικα :!:
 #54316  από nowhere
 Παρ Ιουν 10, 2011 6:15 pm
sou έγραψε:
Μέχρι στιγμής υπάρχουν κάποιοι συνδυασμοί μεταλλάξεων σε περιοχές του 6ου χρωμοσώματος που έχουν συσχετιστεί με τη ΣΚΠ. Σαν το διάολο, αυτλες οι περιοχές ρυθμίζουν κάποια τμήματα της λειτουργίας του ανοσοποιητικού και της ανάπτυξης του φλεβικού συστήματος.
Κι αφου τον βρήκαν το διάολο, δεν θα πρεπε να ψάξουν τι κάνει;
το ανοσοποιητικό να έχει παραισθήσεις ότι η μυελίνη είναι αντιγόνο
ή
την μυελίνη να εμφανίζεται στο ανοσοποιητικό σαν αντιγόνο;

Που είναι το πρόβλημα,
σε μένα που τρελαίνομαι και θεωρώ κάποιο γνωστό μου τον χειρότερο εχθρό μου
ή
στον γνωστό μου που μεταμφιέστηκε στον χειρότερο εχθρό μου;
 #54323  από nowhere
 Παρ Ιουν 10, 2011 7:18 pm
sou έγραψε:Το θέμα είναι να κοιτάξουμε και το εμφανές, όχι μόνο το αόρατο.
Γι΄αυτό το ρώτησα: μέχρι να ανακαλύψουν ότι η μυελίνη και ότι εμπλέκεται στην παραγωγή της δεν λειτουργεί και δεν συμπεριφέρεται παθολογικά τίποτα δεν θα αποτελεί ένδειξη ότι φταίει το ανοσοποιητικό. Κι απ' ότι δείχνουν όλα, αυτό το μέχρι είναι ποτέ, για τον απλούστατο λόγο ότι η μυελίνη δεν συμπεριφέται "φυσιολογικά" κι' οι λόγοι γι' αυτό είναι ... προφανείς.
 #54420  από tzitzifia
 Κυρ Ιουν 12, 2011 1:03 pm
Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον. Από αλλού το αρχίσαμε κ αλλού μας πήγε βέβαια, αλλά δεν έχει σημασία γιατί κ όλα τα υπόλοιπα είναι χρήσιμα. Όσον αφορά τώρα στο θέμα με τα αγγεία κ την κληρονομικότητα..το κακό με 'μενα είναι ότι γενικά έχουν κ οι δύο γονείς μου διάφορα. Ο πατέρας μου έκανε τριπλό bypass, κοιλιακή αορτή, καρωτίδα σε νεαρή ηλικία 38χρ , η μαμα μου εκτος απο σκπ έχει κ θέμα με θυροειδή κ φλεβίτιδα- άρα φραξίματα σε αγγεία. Αρχίζω λοιπόν να πιστεύω οτί κάπου οφείλονται κ τα δικά μου προβλήματα σε σχέση με τα φάρμακα, αλλεργίες που έχω, ένα κουφό θέμα που μου έχει παρουσιαστεί με το ζάχαρο (θα μιλήσω γι αυτό σε άλλη συζήτηση, είναι λίγο δύσκολο να εξηγήσεις όλα τα συμπεράσματα των ενδοκρινολόγων που τρελάθηκαν μόλις είδαν καμπύλες με 0,15 κ γω να διαβάζω περιοδικό ενώ θα πρεπε να είμαι λιπόθυμη!!! :sad-roulette: ), πρόβλημα στο λαβύρινθο.....,θέλετε κάτι άλλο??????? πηγαίναμε να φτιάξουμε τη σκπ κ παρουσιαζόταν κάτι άλλο. Οπότε για να μην αρχίσω να παλαβώνω σταμάτησα το υπερβολικό ψάξιμο με όλα τα ιατρικά και σκεφτόμαστε να κάνουμε ένα παιδάκι. Σίγουρα κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει μελλοντικά, εσείς όμως στη θέση μου δεν θα είχατε μια επιπλέον φοβία 'οχι μόνο για κληρονομικότητα αλλά κ για το γεγονός ότι με όλα αυτά... που θα πάω ο καραμήτρος να μείνω κ έγκυος ??? :confusion-seeingstars: :-D :-D :-D :-D
 #54464  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Ιουν 13, 2011 5:47 pm
tzitzifia έγραψε:Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον. Από αλλού το αρχίσαμε κ αλλού μας πήγε βέβαια, αλλά δεν έχει σημασία γιατί κ όλα τα υπόλοιπα είναι χρήσιμα. Όσον αφορά τώρα στο θέμα με τα αγγεία κ την κληρονομικότητα..το κακό με 'μενα είναι ότι γενικά έχουν κ οι δύο γονείς μου διάφορα. Ο πατέρας μου έκανε τριπλό bypass, κοιλιακή αορτή, καρωτίδα σε νεαρή ηλικία 38χρ , η μαμα μου εκτος απο σκπ έχει κ θέμα με θυροειδή κ φλεβίτιδα- άρα φραξίματα σε αγγεία. Αρχίζω λοιπόν να πιστεύω οτί κάπου οφείλονται κ τα δικά μου προβλήματα σε σχέση με τα φάρμακα, αλλεργίες που έχω, ένα κουφό θέμα που μου έχει παρουσιαστεί με το ζάχαρο (θα μιλήσω γι αυτό σε άλλη συζήτηση, είναι λίγο δύσκολο να εξηγήσεις όλα τα συμπεράσματα των ενδοκρινολόγων που τρελάθηκαν μόλις είδαν καμπύλες με 0,15 κ γω να διαβάζω περιοδικό ενώ θα πρεπε να είμαι λιπόθυμη!!! :sad-roulette: ), πρόβλημα στο λαβύρινθο.....,θέλετε κάτι άλλο??????? πηγαίναμε να φτιάξουμε τη σκπ κ παρουσιαζόταν κάτι άλλο. Οπότε για να μην αρχίσω να παλαβώνω σταμάτησα το υπερβολικό ψάξιμο με όλα τα ιατρικά και σκεφτόμαστε να κάνουμε ένα παιδάκι. Σίγουρα κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει μελλοντικά, εσείς όμως στη θέση μου δεν θα είχατε μια επιπλέον φοβία 'οχι μόνο για κληρονομικότητα αλλά κ για το γεγονός ότι με όλα αυτά... που θα πάω ο καραμήτρος να μείνω κ έγκυος ??? :confusion-seeingstars: :-D :-D :-D :-D
ΜΗ ΣΕ ''ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ'' ΝΑ ΛΕΣ ΤΕΤΟΙΑ :eusa-naughty: ΑΝΤΕ ! ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΜΑΛΩΝΩ :angry-tappingfoot: :angry-tappingfoot: ΛΟΙΠΟΝ ,ας σοβαρευτω , ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΓΚΥΟΣ ,ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΕΝΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΕΜΠΝΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ !!! ΕΞΑΛΛΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΟΥ ! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ,ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ,ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΚΠ ! ΚΑΙ...ΦΥΣΙΚΑ ,ΘΑ ΘΗΛΑΣΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ,ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ! :romance-adore: εχεις ηδη βρει το ταιρι σου ,πιστευω :romance-adore: ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ !!!
 #54467  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Ιουν 13, 2011 6:27 pm
sou έγραψε:Είπαμε να μην μπορούμε να κουνηθούμε αλλά όχι και να σταματήσουμε την αναπαραγωγή για να μπορούνε τα σιχαμένα να πουλάνε φαρμακάκια και εξουσία. Αν θέλουμε να μην αναπαραχθούμε θα το κάνουμε από επιλογή, όχι με το πιστόλι στον κρόταφο επειδή τα χαζά δεν ξέρουν να παίζουν με τα παιχνιδάκια τους.

Αν θες να κάνεις παιδί ενήμερώσου και προχώρα. Αλλά ενημερώσου, όχι στην τύχη.
:bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :clap: :clap: :clap:
 #54485  από tzitzifia
 Τρί Ιουν 14, 2011 12:03 am
:laughing-rolling: :laughing-rolling: Έτσι ακριβώς!!! Αυτα σκέφτομαι κ γω! Αννα το ταίρι το έχω βρει κ το χω παντρευτεί κιόλας. Θ' αρχίσω να το ψάχνω σοβαρά κ να ξεχάσω τις φοβίες κ τις...βλακείες :text-thankyouyellow: