• ΧΑΠΙ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #5131  από theoni
 Τετ Ιουν 03, 2009 10:00 pm
Παιδιά, εμένα μου είπε η νοσηλεύτρια της serono ότι το rebif θα βγει σε χάπι...Λες να μου λεγε μ@λ@κίες;Τι να πω...
 #5144  από Νικόλας
 Πέμ Ιουν 04, 2009 1:36 am
Καλησπέρα και από μένα.
Θα ήθελα να σταθώ σε αυτό που ανάφερε η IOANNA Z, ότι δηλαδή η ΣΚΠ εξαπλώνεται σαν επιδημία. Η δική μου γνώμη είναι ότι πολλοί άνθρωποι παρόλο που έχουν συμπτώματα σκλήρυνσης δεν επισκέπτονται γιατρό αφού δεν είναι τόσο έντονα ή δεν είναι τόσο ενοχλητικά στο να συνεχίσουν τη ζωή τους φυσιολογικά.Εάν όμως το ψάχνανε όλοι, θα τους έβρισκαν έστω και μία εστία ή πιθανή εστία. Ο γιατρός μου μου είχε πει ότι εάν βάζαμε οποιοδήποτε άνθρωπο να κάνει μαγνητική επειδή έχει κάποιο μούδιασμα ή πόνους μυικούς θα βρίσκαμε εκατοντάδες φαινομενικά υγιείς ανθρώπους με ΣΚΠ. Η δική μου γνώμη είναι ότι οι γιατροί μας πλέον έχουν βρει τον μαγνητικό τομογράφο, πρώτον, για οικονομικούς λόγους και δεύτερον ως το καλύτερο εργαλείο διάγνωσης οποιουδήποτε νευρολογικού προβλήματος( όπου και πράγματι είναι)..... Και τη συνέχεια την ξέρουμε. Η θεραπεία. Η μητέρα μου είναι 55 ετών, από τα 28 της έχει μυικούς πόνους στην πλάτη, παραλλησίες στα χέρια και μουδιάσματα. Ποτέ της δεν έχει κανει μαγνητική στο κεφάλι ή στην σπονδυλική στύλη. Και όμως...είμαι σίγουρος πως αν ποτέ κάνει θα τις βρούνε κάτι. Και καλύτερα να μην κάνει. Γιατί έχει μάθει πλέον να ζει έτσι. Έτσι το κάθε γιατρουλάκι στέλνει ανθρώπους στο μαγνητικό τομογράφο και του βγάζει και αμέσως και τη διάγνωση. Συγχωρέστε με αλλά είμαι παθόντας και γνωρίζω. Για αυτούς τους λόγους εξαπλώνεται η ΣΚΠ σαν επιδημία. Επειδή το θέλουν μερικοί, ηλίθιοι νευρολόγοι! Και θα σας ρωτήσω και κάτι άλλο. Γνωρίζετε έστω έναν άνθρωπο στη ζωή σας ο οποίος δεν έχει μυικούς σπασμούς, πόνους ή έστω για μια στιγμή στη ζωή του να μην έχει κόπωση, ζαλάδες και κάποιου είδους παραλλησία? Εγώ προσωπικά όχι. Είναι καθαρά δική μου η γνώμη και ζητώ συγνώμη εάν θίγω ή προβληματίζω κάποιον στην παρέα μας αφού τα παραπάνω δεν ισχύουν για όλους που είμαστε εδώ.
 #5145  από Lena
 Πέμ Ιουν 04, 2009 10:12 am
ΝΙΚΟΛΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΠΕΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΚΑΙ ΓΩ ΠΑΘΩΝ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΕΙΜΑΙ. ΕΤΣΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ Η ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΠΕΚΤΑΣΗ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.
 #5148  από nikos501
 Πέμ Ιουν 04, 2009 10:29 am
ΝΙΚΟΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.. Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 70 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ..ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΣΚΠ.. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ NEVROBION.. ΤΗΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ.. ΜΟΥΔΙΑΣΜΑΤΑ.. ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΨΗΜΑ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΘΑ ΤΗΣ ΒΡΟΥΝΕ ΕΣΤΙΕΣ.. ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΙΩΘΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.. ΕΓΩ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΕΣΤΙΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ... ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ.. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΑΓΝΤΙΚΗ...
 #5150  από Maria77
 Πέμ Ιουν 04, 2009 10:42 am
Συγνώμη παιδιά, αλλά εγώ απο την άλλη θα έλεγα ευτυχώς που υπάρχει και ο μαγνητικός τομογράφος για να ξέρουμε που βρισκόμαστε! Η επιστήμη και η τεχνολογία έχει προχωρήσει...πριν κάποια χρόνια που δεν υπήρχαν όλα αυτά ίσως κάποιο άτομο με ΣΚΠ να το ανακάλυπτε σε πολύ προχωρημένη μορφή και να μην μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα!
Για παράδειγμα κάποιο άτομο που καπνίζει υπερβολικά μπορεί να έχει κάποιες εστίες στην μαγνητική του -οι οποίες είναι εκεί για πολλά χρόνια αλλά δεν αυξάνονται-αλλά δεν σημαίνει πως έχει ΣΚΠ!
 #5152  από litsa
 Πέμ Ιουν 04, 2009 10:56 am
Δεν συμφωνώ μαζί σας, συγνώμη!!
Αλλα τα μουδιάσματα της σκπ και άλλα τα οποιαδήποτε μουδιάσματα που μπορεί να προέρχονται απο κοίλη στον αυχένα ή οπουδήποτε αλλού!!
Εγώ πάντα διερευνώ από που είναι γιατί άλλη θεραπεία θέλει το ένα και άλλη το άλλο...

Εξάλλου μην γελιόμαστε!! αν δεν πάρουμε θεραπεία - εξαρτάται από τα συμπτώματα βέβαια- ή αν δεν γνωρίζουμε τι έχουμε τότε είναι το ΑΛΙΜΟΝΟ!! και όπως ξέρετε τα μουδιάσματα που μας πιάνουν δεν ειναι και τα πιο απλά!!! π.χ ακόμα δεν ξέρω που θα είχα φθάσει αν δεν έκανα κορτιζόνη για να αναστρέψω τα συμπτώματα

για να βάλουμε λίγο τα πράγματα στη θέσης τους!! και να σκεφτόμαστε... και μερικές φορές ας μην δίνουμε αδικο σε γιατρούς που χρησιμοποιούν άλλη ορολογία για την σκπ....
 #5156  από Manos29
 Πέμ Ιουν 04, 2009 11:45 am
Ego pali Litsa symfono me ta alla paidia, emena mou to eipe alloste kai kathigitis neyrologos.
Alla kai monoi mas mporoume na katalaboume kapoia pragmata opos ta teleutaia xronia lene afksithikan ta krousmata kai dierotome ti allakse ton teleytea xronia mhpos les oti apo ton aksoniko mpikame son magnhtiko kai vlepoume mexri kai poso eton einai h estia mhpos epidi gnorizoun parapano pragmata apo tote....... h gnomh moy.
Oso afora ta farmaka xapi kai den ksero ego th allo kai to th tha pari th thesi piou kai tha to lambanoun oloi? ego tha sas kano ena erothma an px to xapi kani leme tora 500 eno h interferoni 1400 pio lete na dinoune kai arage tha to dinoun se oloys?
 #5161  από litsaM
 Πέμ Ιουν 04, 2009 12:43 pm
και εγω θα συμφωνησω με τη Λιτσα και τη Μαρια.Το να εχεις καποια νευρολογικα συμπτωματα(μουδιασματα κλπ) ειναι καπου φυσιολογικο και συνηθισμενο.Η ΣΚΛ εχει πολλα αλλα.Ισως αυξηθηκαν γιατι τωρα υπαρχουν τα μεσα και το ανακαλυπτουν πιο ευκολα.Ειδικα στα χωρια ηταν δυσκολο να το βρουν.Και γιαυτο ακουγαμε τοσα ατομα να μενουν ξαφνικα αναπηρα και χιλια δυο αλλα.Εξαλλου δε γνωριζουν ακομα την αιτια που προκαλλειται η ασθενεια ,μπορει να ειναι κατι που συμβαλλει στο να αυξανονται τα κρουσματα(στον τροπο ζωη μας πλεον).
 #5167  από mary_d_ath
 Πέμ Ιουν 04, 2009 1:40 pm
theoni έγραψε:Παιδιά, εμένα μου είπε η νοσηλεύτρια της serono ότι το rebif θα βγει σε χάπι...Λες να μου λεγε μ@λ@κίες;Τι να πω...
Και εμένα μου είχε πει πριν 2 χρόνια ότι θα έβγαινε σίγουρα το πολύ σε ένα εξάμηνο!!
Ακόμα περιμένω... :lol:
 #5170  από mariak
 Πέμ Ιουν 04, 2009 2:26 pm
Παιδιά κι εγώ συμφωνώ ότι ίσως να μην είναι τα κρούσματα που αυξάνονται τόσο πολύ, αλλά το γεγονός πως έχουμε στα χέρια μας διαγνωστικά εργαλεία όπως μαγνητικοί τομογράφοι υψηλής ευκρίνειας κάνουν τη διάγνωση πολύ πιο εύκολη.Έχω διαβάσει μια έρευνα που έλεγε ότι σύμφωνα με νεκροτομικά ευρήματα βρέθηκαν εστίες σε πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που δεν έπασχαν ποτέ από ΣΚΠ.Και επίσης ξέρω,γιατί κι εγώ στο χώρο της απεικονιστικής ιατρικής εργάζομαι,ό,τι υπάρχουν πολλά περιστατικά όπου βρέθηκαν τυχαία εστίες σαν αυτές της ΣΚΠ σε ασθενείς που για εντελώς άσχετο λόγο έκαναν MRI.
Πιστεύω όμως πως είναι πολύ καλό το γεγονός πως κυρίως λόγω των μαγνητικών τομογράφων μπορούμε να έχουμε πρώιμη διάγνωση της νόσου.Και αυτό γιατί όταν ξέρεις με τι πολεμάς,τόσο εσύ όσο και ο γιατρός σου ξέρετε καλύτερα και πώς να το πολεμήσετε.
Αν για παράδειγμα η αδελφή μου δεν είχε διαγνωστεί αμέσως,δε θα είχε πάρει άμεσα κορτιζόνη,δε θα είχε σταματήσει τους φρενήρης ρυθμούς εργασίας της,και ενδεχομένως η δεύτερη ώση να ερχόταν πολύ γρήγορα.
Επίσης όταν ο γιατρός έχει στα χέρια του όλα εκείνα που του τεκμηριώνουν διάγνωση μπορεί να προχωρησει άμεσα σε χορήγηση θεραπείας. :)