Καλησπέρα και από μένα.
Θα ήθελα να σταθώ σε αυτό που ανάφερε η IOANNA Z, ότι δηλαδή η ΣΚΠ εξαπλώνεται σαν επιδημία. Η δική μου γνώμη είναι ότι πολλοί άνθρωποι παρόλο που έχουν συμπτώματα σκλήρυνσης δεν επισκέπτονται γιατρό αφού δεν είναι τόσο έντονα ή δεν είναι τόσο ενοχλητικά στο να συνεχίσουν τη ζωή τους φυσιολογικά.Εάν όμως το ψάχνανε όλοι, θα τους έβρισκαν έστω και μία εστία ή πιθανή εστία. Ο γιατρός μου μου είχε πει ότι εάν βάζαμε οποιοδήποτε άνθρωπο να κάνει μαγνητική επειδή έχει κάποιο μούδιασμα ή πόνους μυικούς θα βρίσκαμε εκατοντάδες φαινομενικά υγιείς ανθρώπους με ΣΚΠ. Η δική μου γνώμη είναι ότι οι γιατροί μας πλέον έχουν βρει τον μαγνητικό τομογράφο, πρώτον, για οικονομικούς λόγους και δεύτερον ως το καλύτερο εργαλείο διάγνωσης οποιουδήποτε νευρολογικού προβλήματος( όπου και πράγματι είναι)..... Και τη συνέχεια την ξέρουμε. Η θεραπεία. Η μητέρα μου είναι 55 ετών, από τα 28 της έχει μυικούς πόνους στην πλάτη, παραλλησίες στα χέρια και μουδιάσματα. Ποτέ της δεν έχει κανει μαγνητική στο κεφάλι ή στην σπονδυλική στύλη. Και όμως...είμαι σίγουρος πως αν ποτέ κάνει θα τις βρούνε κάτι. Και καλύτερα να μην κάνει. Γιατί έχει μάθει πλέον να ζει έτσι. Έτσι το κάθε γιατρουλάκι στέλνει ανθρώπους στο μαγνητικό τομογράφο και του βγάζει και αμέσως και τη διάγνωση. Συγχωρέστε με αλλά είμαι παθόντας και γνωρίζω. Για αυτούς τους λόγους εξαπλώνεται η ΣΚΠ σαν επιδημία. Επειδή το θέλουν μερικοί, ηλίθιοι νευρολόγοι! Και θα σας ρωτήσω και κάτι άλλο. Γνωρίζετε έστω έναν άνθρωπο στη ζωή σας ο οποίος δεν έχει μυικούς σπασμούς, πόνους ή έστω για μια στιγμή στη ζωή του να μην έχει κόπωση, ζαλάδες και κάποιου είδους παραλλησία? Εγώ προσωπικά όχι. Είναι καθαρά δική μου η γνώμη και ζητώ συγνώμη εάν θίγω ή προβληματίζω κάποιον στην παρέα μας αφού τα παραπάνω δεν ισχύουν για όλους που είμαστε εδώ.