• ΧΑΠΙ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #5086  από butterfly-
 Τετ Ιουν 03, 2009 11:28 am
Καλημέρα σε όλους! Καλωσορίζω τα νέα μέλη
μια και έχω 10 μέρες περίπου να μπω στο Forum.

Πριν από λίγο γύρισα από το Νοσοκομείο όπου πήγα για τον καθιερωμένο έλεγχο.
Ρώτησα το γιατρό σχτικά με το τί γίνεται με το χάπι.
Αυτό που μου είπε είναι οτι είναι μονοκλωνικό αντίσωμα και θα αντικαταστήσει
θεραπείες όπως το Tysabri και όχι ιντερφερόνες. :cry: Επίσης μου είπε πως ναι μεν λένε
οτι είναι ασφαλές (όπως και το TYSABRI) αλλά δεν θα το σύστηνε αν δε δοκιμαστεί αρκετά.
Χάπι που θα αντικατασστήσει ιντερφερόνες δεν έχουν καταφέρει να φτιάξουν ακόμα. Γενικά τον είδα αρκετά επιφυλακτικό.
.... Απογοητευτικά τα νέα, αν και όπως έχω ξαναγράψει κάπου και εγώ δε θα το δοκίμαζα αμέσως.

Τελευταία μαθαίνω για αρκετά νέα κρούσματα ΣΚΠ . Εχω την εντύπωση βρε παιδιά οτι όλο αυτό έχει λαβει διαστάσεις επιδημίας δυστυχώς.. :cry: :cry: :cry:

*** Αν κάποιος από εσάς μου έχει στείλει προσωπικό μύνημα να ξέρει οτι δεν το έλαβα, γιατί λόγω άναβάθμισης στην ADSL όλα τα Mail που μου έστειλαν την τελευταία εβδομάδα χάθηκαν.
Γι' αυτό μην θεωρηθεί οτι δεν απάντησα σε κάποιον.
Καλή δύναμη σε όλους μας.
 #5090  από elena
 Τετ Ιουν 03, 2009 12:58 pm
IωανναΖ χαίρομαι που επέστρεψες!!!και έλυσες και το πρόβλημα με το ADSL....
αλλά για τα υπόλοιπα ,θα κάνω τα στραβά μάτια...θα κάνω ότι δεν τα διάβασα :shock: :shock:
 #5092  από Giota
 Τετ Ιουν 03, 2009 1:30 pm
αλλος λεει ετσι κ αλλος αλλιως. εμενα μου τα ειπε εντελως διαφορετικα ο γιατρος μου. εγω τον εμπιστευτικα. υπαρχει χαπι που αντικαθηστα τις ιντερφερονες. κ δεν ειναι σε πειραματικο σταδιο. αυτο ειπε αυτο λεω
 #5102  από mary_d_ath
 Τετ Ιουν 03, 2009 2:48 pm
elena έγραψε:αλλά για τα υπόλοιπα ,θα κάνω τα στραβά μάτια...θα κάνω ότι δεν τα διάβασα :shock: :shock:

Κι εγώ!!
Δεν διάβασα τίποτα απολύτως!!
Αφήστε που δεν ξέρω ούτε να διαβάζω, ούτε να γράφω! :lol: :lol: :lol:
 #5113  από Maria77
 Τετ Ιουν 03, 2009 5:14 pm
Εγώ αυτό που έχω μάθει είναι πως το χάπι θα αντικαταστήσει τις ιντερφερόνες και όχι τα υπόλοιπα οπως Tysabri κτλ... Μάλιστα κάπου το έχω ξαναγράψει αυτό...!
 #5121  από elena
 Τετ Ιουν 03, 2009 7:12 pm
κορίτσια δύο είναι τα χάπια που περιμένουμε:το cladribine που νομίζω είναι για αντικατάσταση των
ενέσιμων ιντερφερόνων,και το Fingolimod που δεν ξέρω γιατί είναι να αντικαταστήση...μήπως είναι για αυτά που λέτε?μην βιάζεστε θα δούμε!!!
 #5122  από Giota
 Τετ Ιουν 03, 2009 7:37 pm
nai ayto einai to prwto poy les. den thimomoyn tin onomasia tou. δεν ειναι σε πειραματικο σταδιο πια
 #5124  από manos81
 Τετ Ιουν 03, 2009 7:58 pm
emena mou eipe o giatros oti to proto pou tha vgei tha einai anosotropopihtiko. diladi ipia ximiotherapia

min apogoiteveste idika ta koritsia...eee entaksi kai an apogoiteveste ligaki na vazete antigirantiki grigora.....tha zarosete !!!!skeutite na exete kai ms na eiste kai zaromenes san stafida!!! ;)
 #5128  από Giota
 Τετ Ιουν 03, 2009 9:39 pm
εγω βλεπω οτι δεν εχουν συννενοηθει τι θα λενε για το χαπι οι γιατροι. δεν μπορω να καταλαβω τα τελευταια νεα για το χαπι. δεν ξερω αγγλικα οποτε θα μεινω σε αυτο που μου ειπε ο γιατρος μου.