• Γιατί tysabri γιτρέ?

  • Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
 #51388  από Στάθης
 Σάβ Απρ 16, 2011 9:11 pm
podiki έγραψε:Κάθε αρρώστια επηρεάζεται από την ψυχολογία ακόμη και οι χειρότερες όπως ο καρκίνος , η ψυχολογία από μόνη της όμως δεν θα φέρει τη λύση σε ένα καθαρά τεχνικό πρόβλημα.Καλό είναι να χαιρόμαστε αλλά δεν μπορείς να βασίζεσαι μόνο σ αυτό .
Ένα καθαρά τεχνικό πρόβλημα?

Πως είσαι τόσο σίγουρος/η ότι το πρόβλημά σου είναι καθαρά .... τεχνικό;

Τεχνικό πρόβλημα μπορεί να έχει ένα αμάξι, ένα κομπιούτερ. Η ζωή μου όμως και οι αρρώστιες που μας επισκέφτονται είτε είναι ενα κρύωμα είτε λέγεται ΣΚΠ μόνο τεχνικά προβλήματα δεν είναι. Εϊναι κάτι πολύυυυυυυυ πιο βαθιά. Πολύ πιο σημαντικά. Δεν ηρθες στην ζωή για ...... τεχνικά προβλήματα. Βέβαια, τι σου λέω τώρα...
 #51389  από Isolexion
 Σάβ Απρ 16, 2011 9:30 pm
Προφανώς το ποντίκι εννοούσε την παθογένηση της ΣΚΠ και αυτό είναι κάτι που βασανίζει το μυαλό όλων μας. Η θετική σκέψη χρειάζεται σε ασθενείς και σε υγιείς δεν αντιλέγει κανένας σε αυτό
 #51390  από litsa
 Σάβ Απρ 16, 2011 10:24 pm
Η σκπ ειναι ασθένεια.
Η ψυχολογία παιζει τεράστιο ρόλο. Εξαρτάται πως το αντιλαμβάνεται ο καθένας από εμάς...
 #51393  από Neutralis
 Σάβ Απρ 16, 2011 11:33 pm
Τί θα πει ψυχοσωματική; Η σκλήρυνση είναι νευροαγγειακή.

Βοηθάει η θετική σκέψη τον ασθενή με εγκεφαλικά, αν δε λύσει την αιτία του προβλήματος;

Μπορείτε, φυσικά, να μη συμμεριστείτε την φλεβική προέλευση της σκλήρυνσης. Είναι ωστόσο παραπλανητικό να διαδίδεται πως η νόσος είναι ψυχοσωματική. Δεν είναι αυτή σωστή πληροφόρηση για νέους ασθενείς, ούτε για παλιούς.
 #51395  από Μιμικαμ
 Σάβ Απρ 16, 2011 11:45 pm
Η σκπ απο μόνη της είναι μια σκληρή ασθενεια,ομως επειδή έχουμε το χάρισμα εκ φύσεως
να είμαστε νοήμονα οντα, οφείλουμε να φροντίζουμε να κινητοποιούμε τις αυτοθεραπευτικές
δυνατότητες του οργανισμού μας, προσπαθώντας στο μέτρο του δυνατου πάντα να έχουμε
μια καλή και ισορροπημένη ψυχική κατάσταση, διατηρώντας μια αρμονικη σχέση μεταξύ των
τριων τμημάτων της ύπαρξής μας, νου συναισθήματος και σώματος.

Η θετική σκέψη, σαφέστατα λειτουργεί ως ενας απο τους κύριους υποκινητές μηχανισμού
αυτοθεραπείας και στήριξης ακόμα και στα πολυ-πολυ δύσκολα.
 #51398  από Neutralis
 Σάβ Απρ 16, 2011 11:59 pm
Αυτή η τριαδικότητα, αν ισχύει, νους, συναίσθημα και σώμα, υποκινείται από τον εγκέφαλο. Αυτός χρειάζεται θεραπεία, λοιπόν. Η θετική σκέψη δε μπορεί να τον θεραπεύσει.
 #51402  από Στάθης
 Κυρ Απρ 17, 2011 12:57 am
Neutralis έγραψε:Αυτή η τριαδικότητα, αν ισχύει, νους, συναίσθημα και σώμα, υποκινείται από τον εγκέφαλο. Αυτός χρειάζεται θεραπεία, λοιπόν. Η θετική σκέψη δε μπορεί να τον θεραπεύσει.
Και ο εγκέφαλος υποκινείται από την καρδιά ....
 #51403  από Neutralis
 Κυρ Απρ 17, 2011 1:07 am
Μηχανική είναι η υποκίνηση. Ελπίζω να μην εννοείτε πως είναι συναισθηματική.
 #51404  από Στάθης
 Κυρ Απρ 17, 2011 1:20 am
Μόνο μηχανική δεν είναι. Εκεί κρύβεται η αρχή και το τέλος της ζωής. Επειδή πιστεύω το δώρο της ζωής είναι κάτι άπιαστο, μαγικό και θείο, δίνω μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτό που με έφερε και θα με πάρει από τον υλικό κόσμο.

Γενικά Neutralis, προσπαθώ να είμαι πολύ πνευματικός άνρωπος ειδικά από τις μέρες που σπούδαζα στο πανεπιστήμιο κβαντική φυσική.... μέσα από την οποία έχει αποδειχτεί ότι η ύλη είναι μια αυταπάτη. Ναι άληθεια μια ψευδαίσθηση. Αυτό έχει αποδειχτεί και επιστημονικά μέσα από το φαινόμενο του κβαντισμού.

Η "δύναμη" πίσω από το χτύπο της καρδιάς είναι ο καθοδηγητής μου. Πέρα από ύλη. Πέρα απο ιντερφερόνες, πέρα από τα Τysabri πέρα από καθε αρρώστια και φάρμακο. Τα πέρασα όλα, και από όλα είχα να κερδίσω κάτι. Μην φοβάστε τίποτα ούτε Tysabri ούτε ΧΕΝΦΑ ούτε ενέσεις ούτε χάπια. Μην φανατίζεσται υπέρ ούτε κατά. Δεν υπάρχει σωστό είτε λάθος. Πρέπει να πάρεις το Tysabri τώρα γιατί έτσι πρέπει. Θα κάνεις αλλεργία αν είναι γραφτό. Θα προχωρήσεις σε επέμβαση ΧΕΝΦΑ. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και προπάντων τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Η ζωή προσπαθεί να σε φέρει πίσω, να την κοιτάξεις στα μάτια. Η ζωή είναι μαγική, άπιαστη και θεία. Γίνε ένα μαζί της μέσα από την καρδιά. Εκεί βρίσκεται το μυστικό.

Καληνύχτα όνειρα γλυκά σε όλους/ες !! :angelic-flying:
 #51405  από Neutralis
 Κυρ Απρ 17, 2011 1:37 am
Η προσέγγισή σου είναι μεταφυσική και μου διαφεύγει. Υπονοείς κάποιον κόσμο πέραν του υλικού - αυτό δεν είναι αποδείξιμο, και συνεπώς δεν έχει σχέση με τη νόσο.

Αυτό που χρειάζεται η νόσος είναι μία φυσική εξήγηση των σημείων της και της παθολογίας της.