• έλλειψη σιδήρου και σκπ

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #50525  από mariakod
 Δευ Απρ 04, 2011 10:08 pm
Εγω που τα παρακολουθω,μια χαρα ειναι :teasing-tease: τι να πω???????κ το ασβεστιο μου.ολα :teasing-neener:
 #50526  από pelopidas
 Δευ Απρ 04, 2011 10:10 pm
podiki έγραψε:Παιδιά ειδικά οι γυναίκες , έχετε παρατηρήσει σε τι φάση είναι ο σίδηρος στο αίμα και η φερριτίνη σας? Εγώ έχω πρόβλημα με τη φερριτίνη μου αλλά ο σίδηρος φαίνεται νορμάλ στις εξετάσεις .
ο σιδηρος δεν ειναι αξιοπιστος, μπορει το πρωι να ειναι 70 και το βραδυ 170
νομιζω οτι τον μετραμε ακομα απο συνηθεια
μονο η φερριτινη δειχνει αν υπαρχει ικανοτητα του οργανισμου να δεσμευει σιδηρο και ειναι αξιοπιστη
 #50530  από kiriakidouchr
 Τρί Απρ 05, 2011 12:04 am
podiki έγραψε:Παιδιά ειδικά οι γυναίκες , έχετε παρατηρήσει σε τι φάση είναι ο σίδηρος στο αίμα και η φερριτίνη σας? Εγώ έχω πρόβλημα με τη φερριτίνη μου αλλά ο σίδηρος φαίνεται νορμάλ στις εξετάσεις .
Eμενα η φερριτινη μου ειναι στα 340 και βαλε αλλα εχω παντα χαμηλο σιδηρο και περνω και χαπια λογω του οτι εχω και χαμηλη πιεση και μου γυρναει ολος ο κοσμος μετα......
Εμενα προσωπικα με πειραζουν οι ενεσεις κανω rebif 22!
χαιρετω :teasing-neener:
 #50535  από litsa
 Τρί Απρ 05, 2011 3:43 am
εξετάσεις αιματος πριν ενα μήνα

32,6 αιματοκρίτης :scared-shocked: :scared-shocked:
και φερριτινη 3 κατι... :obscene-hanged: :obscene-hanged:
και η αιμοσφαιρινη κατω και αυτή ... :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars:

πήρα παλι τα χαπακια μου... :-D :-D :o
 #50536  από pelopidas
 Τρί Απρ 05, 2011 8:40 am
kiriakidouchr έγραψε:
Eμενα η φερριτινη μου ειναι στα 340 και βαλε αλλα εχω παντα χαμηλο σιδηρο και περνω και χαπια λογω του οτι εχω και χαμηλη πιεση και μου γυρναει ολος ο κοσμος μετα......
Εμενα προσωπικα με πειραζουν οι ενεσεις κανω rebif 22!
χαιρετω :teasing-neener:

δεν ξερω αν ειναι σωστο να παιρνεις σιδηρο σ' αυτη την περιπτωση
μπορει ακομα και να ειναι λαθος του εργαστηριου οτι τον βρισκεις χαμηλο (ποσες φορες τον βρηκες χαμηλο? ειναι βεβαιο?)
μηπως περνας καμια λοιμωξη?
η υψηλη φερριτινη σημαινει οτι ο οργανισμος εχει αποθηκευμενο σιδηρο
αλλα η φερριτινη αυξανεται καμια φορα και σε καταστασεις stress
γι΄αυτο ρωτω για χρονια λοιμωξη π.χ.

θα σε βοηθουσε ενας αιματολογος

ομως το πιο βασικο ειναι: ποσος ειναι ο αιματοκριτης σου?
ειναι φυσιολογικος?

η χαμηλη πιεση δεν εχει σχεση με τιποτα απο αυτα, μην τα μπερδευεις
ειναι απο το καρδιαγγειακο
μπορει να εχεις φυσιολογικο σιδηρο, φερριτινη, αιματοκριτη αλλα χαμηλη πιεση
εκει βοηθουν χαπια, αλλα και λιγο παραπανω αλατι στο φαγητο, ειδικα αν τρως αναλατα!
 #50537  από pelopidas
 Τρί Απρ 05, 2011 8:46 am
αυτο ειναι και η δικη μου απορια:
αν οι εστιες στον εγκεφαλο ειναι εναποθεσεις σιδηρου συμφωνα με την χενφα,
και ξερουμε οτι ο σιδηρος ειναι τοξικος για ολα τα κυτταρα
μηπως η προσληψη παραπανω σιδηρου επιδεινωνει την κατασταση?
μηπως θα επρεπε να δοκιμασουμε φαρμακα που απορροφουν τον σιδηρο και τον διωχνουν οπως χρησιμοποιουν οι ασθενεις που κανουν συχνες μεταγγισεις?
 #50555  από maraki12
 Τρί Απρ 05, 2011 2:09 pm
Ηλίθια ερώτηση, το λέω προκαταβολικά, γιατί είχα και γω την ιδια απορία με τον Πελοπίδα..
pelopidas έγραψε:μηπως θα επρεπε να δοκιμασουμε φαρμακα που απορροφουν τον σιδηρο και τον διωχνουν οπως χρησιμοποιουν οι ασθενεις που κανουν συχνες μεταγγισεις?
Τότε δεν θα δημιουργήσουμε αναιμία, που υποτίθεται ότι είναι κάτι κακό?
 #50566  από petros
 Τρί Απρ 05, 2011 5:11 pm
pelopidas έγραψε:αυτο ειναι και η δικη μου απορια:
αν οι εστιες στον εγκεφαλο ειναι εναποθεσεις σιδηρου συμφωνα με την χενφα,
και ξερουμε οτι ο σιδηρος ειναι τοξικος για ολα τα κυτταρα
μηπως η προσληψη παραπανω σιδηρου επιδεινωνει την κατασταση?
μηπως θα επρεπε να δοκιμασουμε φαρμακα που απορροφουν τον σιδηρο και τον διωχνουν οπως χρησιμοποιουν οι ασθενεις που κανουν συχνες μεταγγισεις?
μπορει να ακουστει και λιγο χαζο..γνωστης δεν ειμαι.αλλα μιας και μιλαμε για σιδηρο μπορει αυτο να εχει καποια συσχετηση με την εγκυμοσυνη?Εννοω οτι οι περισσοτερες γυναικες στην διαρκεια της εγκυμοσυνης εχουν ειδικα τα πρωτα τριμηνα μειωμενες ωσεις η και καθολου.Η ελλειψη σιδηρου θα μπορουσε να εχει καποια σχεση?
 #50569  από kate2002
 Τρί Απρ 05, 2011 5:52 pm
εμενα απο τα 3 επεισοδια που ειχα ως τωρα, το 2ο ηταν τον 2ο μηνα εγκυμοσυνης στο 2ο παιδι μου και το επομενο στον 3ο μηνα λοχειας αφου γεννησα το 3ο παιδι μου... σα να μην ισχυουν αυτα...
 #50572  από petros
 Τρί Απρ 05, 2011 8:06 pm
Ισως μιλας για την προλακτινη..αλλα δεν ξερω αν εχει αποδειχθει.