• ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ!!!!!!!!!!

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #50460  από mariakod
 Κυρ Απρ 03, 2011 10:16 am
Μου ειπε ο γιατρος πως οι ωσεις μπορει να μην αφορουν μονο τη κινητικοτητα,μπορει να ειναι κ ψυχολογικες. :laughing-rolling: εγω σαν καθαρα ασυμπτωματικη,χωρις ωσεις τι να περημενω?μου ειπε οχι στεναχωρια και αγχος.πως γινεται αυτο?να ζεις χωρις αγχος?συγνωμη που ρωταω,αλλα πως ξεκιναει μια ωση?
RESPECT :handgestures-salute:
 #50470  από pelopidas
 Κυρ Απρ 03, 2011 12:42 pm
μια ωση μπορει να ξεκινα:
μουδιασμα, ζαλη, αδυναμια να κινηθεις, να σηκωσεις το χερι, να μην βλεπεις καλα, να μην μπορεις να καταπιεις, ημικρανια, μυρμηγκιασμα..και μια σειρα απο χιλιαδες συμπτωματα
αυτο ομως πρεπει να κρατα μερικες ημερες

πολλες φορες απο τον πανικο νιωθουμε κατι απο τα παραπανω και νομιζουμε οτι αρχιζει μια ωση

γι' αυτο λεει ο γιατρος οχι αγχος
τωρα πως το καταφερνεις αυτο?
να σου πω εγω τι κανω?
σκεφτομαι τον πρωθυπουργο μας που κυβερνα ενα χρωκοπημενο κρατος και κοιμαται μια χαρα (το ξερω γιατι ειναι χαμογελαστος και "φραπα") και μου φευγει το αγχος!
 #50471  από Μιμικαμ
 Κυρ Απρ 03, 2011 1:15 pm
χαχαχαχαχα καλό!!!!!! :teasing-neener: :teasing-neener:
 #50473  από Claire
 Κυρ Απρ 03, 2011 2:06 pm
Pelopida νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος, απ’ αυτόν που πρότεινες, για να διώξεις το άγχος στη στιγμή. :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:

Mariakod μου κατ’ αρχάς αφού δεν έχεις μέχρι τώρα ώσεις να μην τις περιμένεις!!!
Δεν υπάρχει λόγος να περιμένεις κάτι τέτοιο. ;) Ατράνταχτη απόδειξη ο Beckett στο “Περιμένοντας τoν Gotod”... Συνέχισε, λοιπόν, την καθημερινότητα σου κανονικά! :) Νομίζω μάλιστα ότι έχεις το “πλεονέκτημα” να ξεχωρίζεις τα σημαντικά από τα ασήμαντα πλέον. Επικεντρώσου στα σημαντικά για σένα!

Έχεις δίκιο μπορείς να ζήσεις χωρίς άγχος? :think: Όχι έχεις δίκιο, εκτός, βέβαια, αν είσαι ο πρωθυπουργός της χώρας :lol: συμπέρασμα χωρίς άγχος πας “μπροστά” (ε εντάξει εν προκειμένω “πίσω”… αλλά ξέρεις τι “τύχη” είναι να κάνει ταξίδια στο χρόνο???) :laughing-rolling:

Το άγχος έχει πολλές διαβαθμίσεις… Σε μικρές δόσεις το άγχος είναι απαραίτητο για να προχωρήσουμε να εκπληρώσουμε στόχους, να δημιουργήσουμε, να κάνουμε πράγματα. Δεν πρέπει, όμως, το άγχος να “κυριαρχήσει” στη ζωή μας, τότε μιλάμε για stress. Είναι παθολογική κατάσταση και εξαιτίας της αντί να προχωράμε δεν ζούμε τη ζωή μας όπως της αξίζει. Γι’ αυτό δεν θα σου πω μην αγχώνεσαι, θα σου πω -το καλό που σου θέλω- αγχώσου αλλά με μέτρο. Εσύ ξέρεις τα όρια σου καλύτερα από τον καθένα μην φτάνεις, λοιπόν, τον εαυτό σου στα όρια του. Στον εαυτό σου μόνο είσαι υπόλογη, μόνο αυτός αξίζει και μην το ξεχνάς αυτό!!! :) :)

Τώρα μην είσαι "περίεργη" με τις ώσεις. Εγκυκλοπαιδικά ρωτάς ε? ε?
Έχω ένα θείο που παίρνει χρόνια ένα φάρμακο για την καρδιά του κάποια στιγμή, όμως, διάβασε τις παρενέργειες… δεν πέρασαν 5 λεπτά και τις έπαθε ΟΛΕΣ (πονοκέφαλο, ναυτία, στομαχικές διαταραχές, υπνηλία και αϋπνία… δεν του ξέφυγε ούτε μια). Η αντίδραση του εκπροσωπεί μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού… κάπου εδώ μάλλον αναφερόταν ο γιατρός σου, μερικές φορές ο φόβος και η ανησυχία έχουν σωματική εκδήλωση. Είναι και αυτό μέσα στα μυστήρια της ανθρώπινης φύσης. :-D

Σου εύχομαι τα καλύτερα! :romance-kisscheek:
 #50482  από manos81
 Κυρ Απρ 03, 2011 7:50 pm
propersi prin na pantreftw eniotha xalia!!!skeftomoun pos tha ta kataferw sto gamo pou to 80% exoun agnia gia mena?pos tha anteksw tosei ora stin eklisia?tha me piasei na katourieme tin ora tou mistiriou?kai paw sto giatro sxedon sernontas!mpenw mesa tou lew tis apories mou kai mou leei!giafto skas?neurobion tha pareis kai tha eise durasel!oso gia to pipi tha pieis ena dedrusito prin na pas stin eklisia.....milame oti mono kai mono pou eniosa asfalia me afta pou mou eipe....petaga feugontas!den me eniaze tipota pia!to anxos mas skotonei oi poli varies skotoures episis!ala ti na kanoume einai kiafta mesa sti zoi!giafto kalo einai pou kai pou na pineis mia frapedia me stavropodi kai ase tous alous na koureuonte! :banana-dreads:
 #50503  από Nick
 Δευ Απρ 04, 2011 3:09 pm
Mariakod, το έχω ζήσει αυτό που λέει ο γιατρός σου, ότι οι ώσεις μπορεί να είναι και ψυχολογικές. Πέρσυ το καλοκαίρι ο σύζυγός μου πρέπει να πέρασε μια τέτοια ώση, αλλά επειδή τα συμπτώματά της ήταν καθαρά ψυχολογικά δεν μπορέσαμε κατά τη διάρκειά της - περίπου ενάμισι μήνα - να καταλάβουμε ότι ήταν ώση.
Ήταν επιθετικός, πολύ συχνά χρησιμοποιούσε λεκτική βία, ήταν αδύνατο να κάνεις την πιο απλή και σύντομη συζήτηση μαζί του γιατί αρνούταν πεισματικά να λάβει μέρος σε αυτήν, βρίζοντας, απειλώντας, συμπεριφορά που σταδιακά γινόταν όλο και πιο έντονη, με αποτέλεσμα να μην νοιώθω ασφαλής μαζί του.
Τελικά, ευτυχώς σιγά σιγά επανήλθε. Κατά τη διάρκεια των συμπτωμάτων αυτών πίστευα πως ήταν η κατάθλιψη που "μιλούσε". Όμως, επειδή ακριβώς ήταν τόσο έντονα παράλογη και επιθετική η συμπεριφορά του, θεωρώ πως μάλλον ήταν κάποια φλεγμονή.
Μπορεί φυσικά και να κάνω λάθος.
 #50504  από Π.Μ79
 Δευ Απρ 04, 2011 4:02 pm
Μαρία, μία ώση ξεκινάει με άπειρους τρόπους.

Αυτά που σου ανέφερε και ο Πελοπίδας πιο πάνω, είναι τα πιο συχνά.

Αφού είσαι ασυμπτωματική, πώς διεγνώστηκες? Έκανες βόλτα έξω από ένα μαγνητικό και είπες: ''πέρασα που πέρασα, δε μπαίνω μέσα να δω τι παίζει''? :-D

Πέραν απ'αυτό, προσωπικά οι αναφορές σε ψυχολογικές ώσεις, ψυχολογικά θέματα περί της σκπ, άρχισαν να με κουράζουν.

Εξηγούμαι:

1) Έχει γίνει ένας εύκολος τρόπος να ξεφεύγουν οι γιατροί από δύσκολες ερωτήσεις με αμφίβολες απαντήσεις.
2) Πολλά άτομα με την ασθένεια, έχουν κάποιο ψυχολογικό θέμα, αλλά ακόμα και αυτό, προσωπικά δε μπορώ να πιστέψω ότι οδηγεί σε τόσο μεγάλη πια αλλαγή προς το χειρότερο. Άβυσσος η ψυχή μεν, αλλά δεν είναι και αποκούμπι κανενός.

Αφού λοιπόν είσαι ασυμπτωματική Μαρία, εύχομαι να παραμείνεις πάντα έτσι και μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο, συνέχισε τη ζωή σου κανονικά.
Μην υποβιβάζεις την ποιότητα της ζωής σου για κανένα λόγο και για κανένα γιατρό.
Το άγχος τώρα, προσωπικά δε μπορώ να σε βοηθήσω καθώς δεν έχω. Καλύτερα να σου απαντήσουν κάποιοι άλλοι που το πολεμάνε ή που το καταπολέμησαν.

ΥΓ: Ο Γιωργάκης έχει άγχος. Δε ξέρει σε ποια χώρα να πάει να φάει άνετα τα λεφτάκια που του τάξαν από το ΔΝΤ με το φίλο του τον Παπακωνσταντίνου κλπ.
 #50596  από Blacksand
 Τετ Απρ 06, 2011 9:50 am
Π.Μ79 έγραψε:1) Έχει γίνει ένας εύκολος τρόπος να ξεφεύγουν οι γιατροί από δύσκολες ερωτήσεις με αμφίβολες απαντήσεις.
2) Πολλά άτομα με την ασθένεια, έχουν κάποιο ψυχολογικό θέμα, αλλά ακόμα και αυτό, προσωπικά δε μπορώ να πιστέψω ότι οδηγεί σε τόσο μεγάλη πια αλλαγή προς το χειρότερο. Άβυσσος η ψυχή μεν, αλλά δεν είναι και αποκούμπι κανενός.
:clap:

Ωωω ναι.Αυτό πιστεύω πως ισχύει.Δεν μπορεί ,εκεί που ήμασταν...όπως ήμασταν,ξαφνικά να έχουμε κατάθλιψη,νεύρα και όλα τα ψυχοσωματικά που υπάρχουν στον κόσμο μόνο και μόνο επιδή έχουμε διαγνωσθεί με σκπ.Κάτι δεν κολλάει ακόμα και αν περνάμε ζόρικες καταστάσεις λόγω της ασθένειας.
 #50598  από mariakod
 Τετ Απρ 06, 2011 10:31 am
Καλημερα σε ολους!!!!!!!!θα ηθελα να πω στο ΠΜ79 πως δε περασα εξω απο το μαγνητικο κ λεω ωραιο περιβαλλον κατσε να μπω μηπως κανουν καφε :lol: λυποθημησα και οτν συνυλθα εκανα οπως μου ειπε ο συζυγος μου σπασμους.οποτε στο νοσοκομειο εδω στη Μυτιληνη ο νευρολογος μας συνεστησε μαγνητικη.αυτος φοβοταν για κριση επιληψιας.η μαγνητικη ομως κ η παρακεντηση ηταν καθετες.ΣΚΠ :confusion-seeingstars:Δε μπορω να πω πως δε με πηραξε.εχω συζητησει με πολλα ατομα κ κανω το Σταυρο μου που ειμαι ετσι.παντως το φαρμακο κ η διαδικασια να το κανεις,γιατι εγω τη κανω μονη ψυχολογικα λιγο σε ρηχνει :scared-shocked: το παλευω οπως ολοι σας κ οπως εχω προαναφερει με βοηθησατε ολοι παρα πολυ :teasing-nutkick:
RESPECT :handgestures-salute: