Claire έγραψε:Θα περίμενα τουλάχιστον να περιμένετε να αποτελέσει ΕΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ms(αν και εφόσον αποτελέσει κάποια στιγμή) πριν τοποθετηθεί στην ενότητα επίσημων θεραπειών. Είναι παραπληροφόρηση αυτή η ενέργεια.
Δηλαδή το αυτοάνοσο μοντέλο και βέβαια εν συνεχεία οι ιντερφερόνες, αποδείκτηκαν?
Θες να αναλύσουμε λίγο τις έρευνες περί αυτοάνοσου και τις έρευνες για τα ''καλά'' αποτελέσματα της ιντερφερόνης?
Αν το κάνουμε, θα δεις ότι αυτοανοσία και ιντερφερόνη, δεν έχουν καμία δουλειά στην σκπ.
Εντούτοις, η ιντερφερόνη, είναι η μοναδική αποδεκτή, ''αποδεδειγμένη'' κατά κάποιους και έγκυρη φαρμακευτική αγωγή για την σκπ.
Υπάρχουν γεγονότα ανά τα χρόνια:
Κάποιοι γίναν χειρότερα ανά τα χρόνια και παίρναν ιντερφερόνη.
Κάποιοι μείναν το ίδιο με τη χρήση ιντερφερόνης.
Κάποιοι μείναν το ίδιο χωρίς να παίρνουν ιντερφερόνη.
Κάποιοι γίναν χειρότερα και δεν παίρναν ιντερφερόνη.
Κανένας απ'αυτούς όμως δεν έγινε καλύτερα. Κανένας.
Κάποιοι αποκατέστησαν τη ΧΕΝΦΑ.
Κάποιοι απ'αυτούς είναι πολύ καλύτερα τώρα.
Κάποιοι μείναν στάσιμοι με ελάχιστη έως καθόλου βελτίωση.
Ελάχιστοι λόγω κακής αποκατάστασης της ΧΕΝΦΑ, γίναν χειρότερα, μέχρι και κάποιοι θανάτοι παρατηρήθηκαν.
Χωρίς να έχω παραθέσει κάποιο επιστημονικό επιχείρημα, μόνο και μόνο από τις παρατηρήσεις των 2 μεθόδων σε σχέση με την σκπ, βλέπουμε αρκετά απτά και νομίζω εύλογα αποτελέσματα.
Claire έγραψε:Η θέση της ΧΕΝΦΑ είναι στα εργαστήρια και στις πειραματικές μελέτες αυτή τη στιγμή και τα όποια papers θα τα κρίνουν αυτοί που είναι αρμόδιοι και όχι τα forum...Καμία μέθοδος δεν χρειάζεται αυτόκλητους υπερασπιστές.
Συμφωνώ εν μέρει. Ναι η θέση της ΧΕΝΦΑ είναι στα εργαστήρια και στις μελέτες.
Δε μπορούν να κρίνουν τα papers και τα αποτελέσματα μόνο οι αρμόδιοι (αν και δεν λες ποιοι είναι αυτοί).
Ένα άτομο με βασικές γνώσεις ανατομίας και μεθοδολογίας έρευνας, μπορεί άνετα να τα κρίνει, χωρίς να είναι ούτε γιατρός ούτε εν δυνάμει ερευνητής.
Αυτόκλητος υπερασπιστής τι θα πει δηλαδή? Δε μπορεί κάποιος που έκανε αποκατάσταση της ΧΕΝΦΑ να γράψει τα αποτελέσματα και να τα στηρίζει, μιας που του βγήκαν σε καλό σε αντίθεση με την ιντερφερόνη που του βγήκε ανάποδα? Σόρι αλλά δεν βλέπω πού είναι το κακό, εκτός και αν όσοι τα διαβάζουν αυτά είναι χαζοί.
Χαζοί δεν είναι, το υπογράφω αυτό. Οπότε, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει.
Αν ακόμα χρησιμοποιούν και επιστημονικά επιχειρήματα (όπως κάνει συνέχεια και ο sou και η Neutralis), τότε ακόμα καλύτερα και με μικρή πιθανότητα αμφισβήτησης.
Claire έγραψε:Η ΧΕΝΦΑ αποτελεί μια ξεχωριστή ανεξάρτητη πάθηση. Αποδεικνύει τώρα την κλινική σημασία της. Άρα αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι της ιατρικής (αγγειοχειρουργικής) δείχνει να απαντάται σε ένα μέρος του γενικού πληθυσμού μένει να αποδείξει την κλινική της σημασία.
Και μέχρι να αποδείξει την κλινική της σημασία, μπορούμε τουλάχιστον όσοι υποφέρουν από αμέτρητα συμπτώματα λόγω αυτής, να τη διορθώνουμε?
Αν στο μέλλον αποδεικτεί ότι προκαλεί τη σκπ ή αν τη θεραπεύει, ακόμα καλύτερα.
Μέχρι τότε όμως, νομίζω ο καθένας δικαιούται να επιλέγει.
Δυστυχώς πρέπει να τα πληρώνουμε όλα απ'τη τσέπη γιατί δε τα δικαιολογεί κανένα ταμείο.
Ο λόγος είναι ότι δεν αποδείκτηκε όπως λες και συ.
Ενώ η ιντερφερόνη που η Ελλάδα δίνει εκατομμύρια κάθε χρόνο, αποδείκτηκε πέραν πάσης αμφιβολίας και είναι οκ να τρυπιόμαστε με όλες τις υπέροχες παρενέργειές της.
Claire έγραψε:Εγώ ως αναγνώστης δεν έχω ενστερνιστεί καμία θεωρία, διαβάζω και κρίνω, παρατηρώ και δεν προτίθεμαι να αναφερθώ σε μη εγκεκριμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις και πρακτικές σαν να είναι η μαγική και μοναδική λύση.
Εσύ δηλαδή δεν ψάχτηκες για ΧΕΝΦΑ και δεν παίρνεις ιντερφερόνη?
Ελπίζω να μη θεωρήσεις επίθεση τα γραπτά μου προς εσένα.
Καμία τέτοια πρόθεση δεν έχω. Απλά χρησιμοποιώντας τα λόγια σου, σου θέτω κάποια προσωπικά μου ερωτήματα, τα οποία βεβαίως αν θες μου τα απαντάς.