• ΙΟΣ Epstein barr

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #49761  από Claire
 Τετ Μαρ 23, 2011 1:07 am
Πέτρο αυτά που αναφέρεις εδώ πρέπει να τα ρωτήσεις στο γιατρό σου.
Η ΙgΜ δε φαίνεται να εχει συσχέτιση με τις υποτροπές (ώσεις) στην ms.
Συνήθως παρατηρείται αυξημένη συγκέντρωση ΙgG και συγκεκριμένα ολιγοκλωνικών ΙgG δεσμών στο ΕΝΥ και μάλιστα οι ολιγοκλωνικές δέσμες για να είναι διαγνωστικές πρέπει να είναι πάνω από 2 και να μην υπάρχουν στον ορό του ασθενούς δηλαδή να υποδηλώνουν ενδορραχιαία σύνθεση της ΙgG.
Η αυξημένη ΙgΜ μπορεί να υποδηλώνει μια λοίμωξη. Οι λοιμώξεις μερικές φορές προκαλούν υποτροπή συμπτωμάτων ή νέες ώσεις.
Όμως αν κατάλαβα καλά η σύζυγος σου δεν εχει σίγουρη ms. Σας/σου ανάφερε ο γιατρός μια τέτοια πιθανότητα ή εσύ προβληματίζεσαι;
Για να μην αναφέρει ο γιατρός ms σίγουρα θα έχει κάποιο λόγο ίσως η κλινική εικόνα να μην παραπέμπει σε ms.
Θεωρώ πως αυτά που σε προβληματίζουν πρέπει να τα συζητήσεις με το γιατρό σας. Έχεις κάθε δικαίωμα να έχεις απορίες. Δεν πρέπει να διστάζεις να τις εκφράσεις. Θεωρώ πως τον εμπιστεύεσαι για να πηγαίνετε σ'αυτόν. Καλύτερα λοιπόν να συγκεντρώσεις τις απορίες σου και να απευθυνθείς σ'αυτόν (σε οποιονδήποτε έχεις επιλέξει τέλος πάντων). Τα forum είναι επισφαλή για απαντήσεις τέτοιου είδους.
Πάντως πολύ φιλικα θα σου έλεγα να μην αγχώνεσαι! Είναι πολύ σημαντικό το ότι στηρίζεις τον άνθρωπο σου! :greetings-waveyellow:
 #49765  από Claire
 Τετ Μαρ 23, 2011 10:09 am
Ποντίκι δεν είμαι γιατρός.
Καταλαβαίνω ότι έχεις αρνητικές εμπειρίες από νευρολόγους και ας το γενικεύσουμε οι περισσότεροι που γνωρίζω έχουν κακές εμπειρίες από γιατρούς κάθε ειδικότητας.
Όμως να ξέρεις ότι αυτό δεν αφορά μόνο τον κλάδο των γιατρών, σε κάθε κλάδο υπάρχουν τέτοια άτομα όπως υπάρχουν και αξιόλογοι επιστήμονες αντίστοιχα.
Από τη στιγμή, λοιπόν, που η σχέση γιατρού ασθενούς είναι στην ουσία σχέση αλληλεξάρτησης αφού ο γιατρός υπάρχει για να εξυπηρετεί τον ασθενή που απευθύνεται σ'αυτόν, πρέπει και ο ασθενής να αντιληφθεί ότι έχει κάθε δικαίωμα επιλογής του γιατρού του. Αν κάποιος γιατρός δεν πληροί τις προϋποθέσεις που εσύ(εννοώ ο οποιοσδήποτε) ως ασθενής έχεις θέσει τότε έχεις κάθε δικαίωμα να απευθύνεσαι σε άλλον. Σημασία έχει να μην ξεκινάς με προκατάληψη. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει σπουδαιότερο αγαθό από την ανθρώπινη ζωή νομίζω ότι αξίζει κάθε λεπτό του χρόνου που διαθέτεις.
Προσωπικα πότε δεν εχω επιτρέψει σε γιατρό να εκδηλώσει κάποιας μορφής "ανωτερότητα" απέναντι μου. Οι γιατροί είναι άνθρωποι όπως όλοι και οι χαρακτήρες τους ποικίλουν καλό θα ήταν να μην υπερτερεί ο οποίος χαρακτήρας τους κατά την άσκηση την ιατρικής ιδιότητας αλλά.. όπως συμβαίνει παντού και όχι μόνο με τους γιατρούς.. η αρετή της μεσότητας μεταξύ δύο ακροτήτων όπως λέει και Αριστοτέλης είναι και σπάνια και δύσκολη και είναι χαρακτηριστικό της ιδανικής κοινωνίας...είναι, όμως, η ανθρώπινη κοινωνία ιδανική;
Εν κατακλείδι ο ασθενής επιλέγει τον θεράποντα γιατρό του με βάση τα δικά του κριτήρια σκεπτόμενος πάντα ότι δεν πρέπει να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του! Καλό είναι να το κατανοήσουμε αυτό.
Είναι η άποψη μου.
 #49770  από elena
 Τετ Μαρ 23, 2011 11:06 am
Εδώ όμως υπάρχει μια μικρή διαφορά....ίσως όχι τόοοσο μικρή!
και εγώ δεν έχω πειστεί ακόμα για την θεωρία zamboni ή οποιουδήποτε άλλου,όπως και πολλά άλλα μέλη σε αυτό το φόρουμ,όμως δεν κατηγορώ αλλά ούτε απαξιώνω την θεωρία αυτή...!
και πιστεύω ότι ακόμα δεν υπάρχουν τα στοιχεία αυτά ,όσο και να θέλετε να το πιστέψετε ,όσο και να θέλετε να πιαστείτε από αυτό,που θα δώσουν την ώθηση να επικρατήσει η θεωρία αυτή!
θα περάσουν πάρα ...μα πάρα πολλά χρόνια!
Και μήπως η θεωρία αυτή έχει εξηγηθεί επαρκώς το πως λειτουργεί στους ανθρώπους?
δεν νομίζω....γιατί αν είχε γίνει δεν θα είχαμε ξανά...και ξανά...και ξανά....και ξανά...την ίδια διαδικασία...
 #49774  από kath
 Τετ Μαρ 23, 2011 11:42 am
Το ότι χορήγησαν κορτιζόνη και ως δια μαγείας βελτιώθηκαν τα συμπτώματα σε μια ώση; Έτσι και αλλιώς θα περνούσαν με το χρόνο.

Οταν επαθα την οπτικη νευριτιδα το 2005,δεν ηξερα οτι ειναι συμπτωμα της σκπ,ετρεχα στους οφθαλμιατρους θεωρωντας ως ασχετη οτι το προβλημα ειναι οφθαλμολογικο κ αργησα να παρω κορτιζονη.Περασε μονο του σιγα σιγα κ επανηλθε αρκετα.Πηρα τελικα κορτιζονη μετα απο 3 μηνες οταν πλεον ειχα παει σε νευρολογο για να στηριξω τουλαχιστον το συστημα οπως μου ειπαν.Μου εχει μεινει μια ελαφρια θαμπαδα στο ματι ως υπολλειμα της οπτικης νευριτιδας.Με βαση αυτο που γραφεις sou,εγω δηλαδη να μην εχω τυψεις που δεν μου εκοψε να σκεφτω οτι επρεπε αποτην αρχη να εχω παει σε νευρολογο κ να εχω παρει κορτιζονη εγκαιρα ωστε να μην μου μεινει ουτε αυτη η θαμπαδα?Ρωταω γιατι επειτα απο τοσο καιρο το σκεφτομαι ακομα κ βριζω τον οφθαλμιατρο στον οποιο πρωτοπηγα που δεν με εστειλε σε νευρολογο απο την αρχη.Ασχετα αυτα που γραφω με το θεμα αλλα μιας κ το ανεφερες
 #49775  από elena
 Τετ Μαρ 23, 2011 11:55 am
Επειδή δεν ήμουν και δεν παρακολούθησα το συνέδριο στην Bologna ,μακάρι να είναι όπως τα λες...θα σε πιστέψω γιατί όπως λες ήσουν εκεί!
Έχω την πολυτέλεια να κινηθώ ,οπως λες....αλλά αυτό δεν κάνει την διαφορά μεταξύ μας...έχουμε την ίδια νόσο....αύριο το πρωί μπορεί να ξυπνήσω και να κουνάω μόνο τα μάτια...
Επαρκώς για μένα σημαίνει να έχω χειροπιαστά παραδείγματα ανθρώπων που βλέπουν καλυτέρευση ...σταθερότητα δεν θα μου αρκούσε!η νόσος από μόνη της έχει σκαμπανεβάσματα...
Και επίσης θα μπορούσες να μου εξηγήσεις για τις επανανστενώσεις....θεωρείς ότι είναι πολύ βαρύ για να το καταλάβω?
και αφού δεν υπάρχει τεχνική εμπειρία και κατάρτιση, τελικά πειράματα σε ανθρώπους κάνουν?
αυτό το δέχεσαι?

Υ.Γ.να υποθέσω ότι δεν είναι αναπηρία να μην μπορείς να μιλήσεις κάποιες στιγμές...
να μην βλέπεις και να ξεχωρίζεις χρώματα...ή να μην βλέπεις τα φανάρια στον δρόμο και να κάνεις ότι κάνει ο δίπλα σου....
και καλά να είναι άλλο αμάξι δίπλα σου....αν είσαι μόνος στον δρόμο?εκεί σε θέλω.... :-D :-D
 #49776  από georgek
 Τετ Μαρ 23, 2011 12:06 pm
Ωραία !
Πήρε το δρόμο του και αυτό το θέμα....

Αλίμονο στον επισκέπτη που θα μπει εδώ να βρει πληροφορίες για τον Epstein barr...
 #49777  από passenger
 Τετ Μαρ 23, 2011 12:09 pm
georgek έγραψε:Ωραία !
Πήρε το δρόμο του και αυτό το θέμα....

Αλίμονο στον επισκέπτη που θα μπει εδώ να βρει πληροφορίες για τον Epstein barr...

χαχα αυτο σκευτομουν και γω.
 #49779  από elena
 Τετ Μαρ 23, 2011 12:24 pm
Και τι είμαστε?η ιστοσελίδα του wikileaks να έχουμε από όλα?να ψάξει αλλού..... :snooty:
 #49784  από Biskoto10
 Τετ Μαρ 23, 2011 12:54 pm
elena έγραψε: Υ.Γ.να υποθέσω ότι δεν είναι αναπηρία να μην μπορείς να μιλήσεις κάποιες στιγμές...
να μην βλέπεις και να ξεχωρίζεις χρώματα...ή να μην βλέπεις τα φανάρια στον δρόμο και να κάνεις ότι κάνει ο δίπλα σου....
και καλά να είναι άλλο αμάξι δίπλα σου....αν είσαι μόνος στον δρόμο?εκεί σε θέλω.... :-D :-D
Ευτυχως εγω δεν μπορω ουτε να βγω στο δρομο, τυχερος ειμαι τελικα! Ουτε φαναρια , ουτε αμαξια ουτε τιποτα! :violin: