• ΕΝΤΟΝΗ ΚΟΠΩΣΗ!!!

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #4893  από mariak
 Παρ Μάιος 29, 2009 10:16 pm
Σιγουρα θα πάνε όλα καλά Μαράκι μην ανησυχείς!Και η νευρίτιδα θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια τώρα που θα της τη πέσει η κυρα κορτιζόνη και κουκλα θα βγεις στις παραλίες αν προσέξεις αλάτια και ζάχαρη!πολλά φιλάκια :)
 #4894  από LL--MM
 Παρ Μάιος 29, 2009 10:57 pm
Μαράκι, εκ πειρας το Modiodal είναι επικίνδυνο: μπορεί να μη σ'αφήσει να κοιμηθείς για δύο μέρες, αλλά ο εγκέφαλος "χάνει την πλαστικότητά του" υπό την έννοια ότι παίρνεις (μου έπαιρνε, δηλαδη), πολύ περισσότερη ώρα για να σκεφτώ ότι ήθελα, και μπου προκάλεσε και τρομερό εκνευρισμό. Είναι φάρμακο που δίνεται στους ασθενείς Αλζχαιμερ (καταστολή χολινεστεραζών) και, μακροπρόθεσμα, μπορεί να είναι επικίνδυνο: δυναμώνει τις συνάψεις για να περνάει περισσότερη πληροφορία. Το πρόβλημα είναι ότι στη δική μας αρρώστια ο κορμός των νευρων είναι ανεπαρκώς γειωμένος, όπως ξέρουμε όλοι. Αν περνάει μεγαλύτερη ισχύς ηλεκτρικού από άσχημα γειωμένο σύρμα, προκαλείται ηλεκτροπληξία, μέσα στο κεφάλι μας αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε ώση... ΝΟΜΙΖΩ Περαστικά σου :)
 #4910  από Lena
 Σάβ Μάιος 30, 2009 12:11 am
MARIA MOY ΚΑΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΔΟΦΛΕΒΙΑ. ΤΟ ΑΛΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΟΥ.ΔΗΛ ΟΥΤΕ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΝΑ ΤΟ ΤΡΩΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΩΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ. ΑΠΟ ΟΣΟ ΞΕΡΩ Η ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΦΕΥΓΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΑΣ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ (ΦΥΣΙΚΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ) ΤΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΑΡΚΕΤΑ ΥΠΕΦΕΡΕΣ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!!!
 #4922  από Maria77
 Σάβ Μάιος 30, 2009 7:53 am
Ευχαριστώ LL--MM για τις πληροφορίες/συμβουλές, μάλλον εγώ τα μπέρδεψα στο μυαλό, νόμιζα πως μου είχε πει ο γιατρός πως το modiodal δίνεται σε ασθενείς με Πάρκισον. Ευτυχώς που δεν μου σύστησε να το πάρω!!
Σας ευχαριστώ Λένα και mariak, καλή σας μέρα και θα τα πούμε! Φιλιά!
 #4936  από LL--MM
 Σάβ Μάιος 30, 2009 3:18 pm
Eγώ είχα κάνει χρυσό το δικό μου να μου το γράψει, και όταν απάυδισε και μου το' δωσε μου έκοψε τα πόδια και δεν το πιστευα πόσο ήταν στην κυριολεξία αυτη η αίσθηση, άγχος και τα παρόμοια. Μου είχε όμως πει καθαρά ότι αυτό το φάρμακο είναι για εξαιρετικές περιπτώσεις και ένα τη φορά...
 #4938  από Παναγιώτα
 Σάβ Μάιος 30, 2009 3:36 pm
kalo kouragio me thn korntizonh kai opws eipan k oi upoloipoi prosoxh sta gluka k sta almira!!
s'euxaristw polu pou rwthses gia to modiodal.egw opws fenetai 8a katebw 8essalonikh thn trith na paw ston giatro mou na doume ti ginetai...
 #4942  από elena
 Σάβ Μάιος 30, 2009 6:27 pm
Maria77 ελπίζω να πήγες καλά σήμερα!!!
αυτό που μπορώ να κάνω για συμπαράσταση,εκτός από το να σου μεταδίδω θετική σκέψη,
είναι να ξεκινήσω ....δίαιτα!!ύστερα από ώριμη σκέψη,φυσικά...πρέπει να χάσω καμμιά 10αριά κιλά ,και το είχα ξεχάσει!!!αλλά το αποφάσισα ,τέρμα τα γλυκά ,τέρμα οι σάλτσες,και τα σχετικά...
αυτό που δεν έχω αποφασίσει είναι τι θα κάνω τα σοκολατάκια που έχω στο ψυγείο....τα έχω για καμουφλάζ μπροστά από τις ιντερφερόνες.....αλλά κάθε φορά που ανοίγω το ψυγείο τσιμπάω από ένα...τέλος πάντων κάτι θα σκεφτώ μέχρι την Δευτέρα...που έχει και 1 ο μήνας :D :D :D
 #4944  από Maria77
 Σάβ Μάιος 30, 2009 10:21 pm
Σας ευχαριστώ πολύ όλους!
Έλενα μια χαρά τα πήγα σήμερα με την πρώτη δόση της κορτιζόνης!
Σε κάποια φάση όμως η νοσοκόμα που μου είχε βάλει τον ορό κάτι λάθος έκανε με την βελόνα(!) και ξεκίνησε να πετάγετε αίμα προς τα έξω(!)...το βλέπει η αδερφή μου-που την είχα πάρει μαζί μου για συμπαράσταση-και ξεκινάει να φωνάζει..."αμαν, ωχ, δεν μπορώ να το βλέπω, δεν μπορώ να το βλέπω"! Της λέω "ευτυχώς που σε έφερα μαζί μου για συμπαράσταση, θα σε προτιμάμε πάντα" ;)
Σας σκεφτόμουνα όλους σήμερα που ήμουνα μέσα στην κλινική! Σκεφτόμουνα πως υπάρχουν και άλλοι σαν εμένα που τα περνάνε όλα αυτά και θυμήθηκα τα λόγια της LL--MM πως όλοι είμαστε μαζί σου(αλήθεια σας λέω, αυτό περνούσε απο το μυαλό μου) :arrow: και αυτές οι σκέψεις με οδήγησαν στο συμπέρασμα πως ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω και να συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μας καθημερινά!
Λοιπόν Έλενα καλή αρχή με τη δίαιτα και σε ευχαριστώ για την συμπαράσταση :D Εγώ είπα γλυκά κομμένα για κάποιο διάστημα!
Φιλιά σε όλους!!!
 #4945  από Lena
 Σάβ Μάιος 30, 2009 10:35 pm
MARIA ΝΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΣ! ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΧΩΜΕΝΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΥΓΧΗΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ- ΠΙΟΣ ΞΕΡΕΙ. ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ. ΠΕΡΑΣΕΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ-ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!! ΕΓΩ ΠΗΓΑΙΝΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕ Η ΔΟΣΗ ΕΦΕΥΓΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΝ ΝΑ ΜΕΝΩ. ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΕΓΩ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ, ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ?
 #4946  από Maria77
 Σάβ Μάιος 30, 2009 10:40 pm
Καλησπέρα Λένα μου, δεν μπορώ να πώ ότι ήμουνα και ιδιαίτερα αγχωμένη...αυτή νομίζω ήταν λίγο αλλού :oops: Πήγαινες εντελώς μόνη? Μπράβο Λένα, εγώ πέρνω πάντα και κάποιον μαζί μου, μήπως χρειαστώ κάτι!