• ΕΝΤΟΝΗ ΚΟΠΩΣΗ!!!

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #4859  από Παναγιώτα
 Παρ Μάιος 29, 2009 12:25 pm
Maria77 kalhspera! to pa8ainw kai egw auto alla einai apo thn apotomh allagh tou kairou kai thn zesth o giatros mou mou edwse ena farmako to modiodal twn 100mg gia na kaluterepsei h katastash.parathrhse to an to pa8eneis otan exei polu zesth...
perastika!
 #4861  από Maria77
 Παρ Μάιος 29, 2009 1:11 pm
Ευχαριστώ πολύ Παναγιώτα! Σήμερα που έχω ραντεβού με τον γιατρό θα τον ρωτήσω και για το modiodal που αναφέρεις!
 #4881  από Maria77
 Παρ Μάιος 29, 2009 7:50 pm
Τελικά ξεκινάω αύριο ενδοφλέβεια κορτιζόνη...κλαψ, κλαψ :cry: αλλά εντάξει θα τα καταφέρω, που θα μου πάει... αφού είναι για το καλό μου ;)
Ρώτησα τον γιατρό μου και για το modiodal, μου είπε πως συνηθίζεται να δίνεται σε ασθενείς με Πάρκινσον αλλά το δίνουν και σε ασθενείς με ΣΚΠ για την κόπωση! Εμένα όμως είπε πως προς το παρόν δεν μου το δίνει...μου σύστησε να κάνω συστηματικά γυμναστική για να αποκτήσω μεγαλύτερες αντοχές!!!
Επίσης ρώτησα εαν είχαμε κανένα ενδιαφέρον νέο απο το συνέδριο που έγινε αλλά μου είπε οτι δεν υπάρχει κάτι καινούργιο :( Το πολύ σημαντικό που μου ανάφερε είναι ότι σε συνεργασία με κάποιους άλλους νευρολόγους θα ξεκινήσει κάποιες έρευνες στο Νευρολογικό Ινστιτ. για θεραπεία με βλαστοκύτταρα γιατί προς το παρόν αυτή η θεραπεία βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο αλλά είναι πολύ υποσχόμενη! Αυτά...!
Φιλιά σε όλους :)
 #4882  από babis
 Παρ Μάιος 29, 2009 7:53 pm
Καλή επιτυχία :)
Προσοχή στα αλάτια και στις λιχουδιές (ζάχαρη) ;)
Έρχεται ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ :lol: ;)
 #4883  από elena
 Παρ Μάιος 29, 2009 8:00 pm
καλή επιτυχία Maria77!!!
Τελικά ξεκινάς κορτιζόνη για το πρόβλημα με τα μάτια?δεν σου είχε περάσει?
υποθέτω ότι θα πηγαινοέρχεσαι στο νοσοκομείο καθημερινά για την ενδοφλέβια?
χαμογέλα,λοιπόν και καλή αρχή!!! :)
 #4885  από Maria77
 Παρ Μάιος 29, 2009 8:09 pm
Ναι που να πάρει...αυτό είναι που με εκνευρίζει, πως πολύ εύκολα μπορεί να βάλω βάρος τώρα και μετά θα αγωνίζομαι να το χάσω για να μπορέσω να εμφανιστώ στις παραλίες 8-)
Σ' ευχαριστώ πολύ Babi! Εντωμεταξύ εγώ μέχρι στιγμής ήξερα πως το αλάτι κάνει κατακράτηση υγρών με την κορτιζόνη. Το ίδιο κάνει και η ζάχαρη?? (τα γλυκά δηλαδή?)

Σ' ευχαριστώ 'Ελενα! Δυστυχώς ναί δεν μου πέρασε μόνο με τα χάπια! Την μιά μέρα ήμουνα καλύτερα και την επόμενη ξανά τα ίδια! Όπως είπε και ο γιατρός μου, χαροπαλεύει να φύγει αυτή η νευρίτιδα και δεν τα καταφέρνει!!! :lol: Ελπίζω τώρα να φύγει για πάντα!!!
Θα πηγαίνω το πρωί και μέχρι το μεσημέρι θα φεύγω, δεν θα μένω όλη μέρα μέσα!
 #4887  από elena
 Παρ Μάιος 29, 2009 8:22 pm
τώρα με την ενδοφλέβια θα είναι σίγουρα πολύ καλύτερα!!!
ναι πρέπει να προσέχεις και τα γλυκά εκτός από το αλάτι,γιατί γίνεται κατακράτηση υγρών,και μπορεί να πάρεις και βάρος.πρέπει να προσέχεις και κάποιο καιρό μετά το τέλος της θεραπείας.
όλα καλά θα πάνε μην ανησυχείς :D να μας γράφεις πως πας,έτσι?

καλύτερα έτσι για να ξεμπερδεύεις,να μην ταλαιπωρήσε με τους πόνους!!!

τα γλυκά πρέπει να τα προσέχεις και για το ζάχαρό σου.Λογικά κάθε μέρα πρέπει να σου μετράνε και το ζάχαρο.Για τα κιλά μην ανησυχείς ιδιαιτέρως ,αν προσέχεις αυτά τα δύο δεν θα πάρεις.
και στο κάτω -κάτω καλύτερα <αφράτες>παρά κοκαλιάρες.
 #4888  από Maria77
 Παρ Μάιος 29, 2009 8:30 pm
Ναι, έχεις δίκιο Έλενα, σε ευχαριστώ πολύ :) Μήπως ξέρεις για πόσο διάστημα μετά πρέπει να προσέχω ακόμη?
 #4889  από elena
 Παρ Μάιος 29, 2009 8:41 pm
Δεν θυμάμαι καλά,αλλά αν δεν κάνω λάθος ,για όσο παίρνεις κορτιζόνη,και για 15 μέρες ακόμα δεν θα ήταν άσχημα.Αν και λένε ότι η ενδοφλέβια αποβάλλεται πιο γρήγορα από τον οργανισμό.
Εντάξει μην πιέζεσαι,και μην αγχώνεσαι,αν θέλεις να φας και ένα γλυκό(μικρό)δεν χάλασε και ο κόσμος!!!

έχεις αγωνία?ηρέμησε!δες την θετική πλευρά του όλου θέματος ;)
 #4890  από Maria77
 Παρ Μάιος 29, 2009 8:55 pm
Ευχαριστώ πολύ Έλενα. Την πάτησα με τα χάπια της κορτιζόνης και έβαλα 2,5 κιλά! Πολύ λίγο πρόσεχα και κυρίως τις μέρες που η δόση ήταν μικρή :oops: Οπότε τώρα δεν με παίρνει να βάλω και άλλο βάρος, συν το ότι πρέπει να χάσω αυτά που έβαλα. Μέχρι και ο γιατρός μου το παρατήρησε σήμερα :oops: Μακάρι να πάνε όλα καλά τώρα με την ενδοφλέβεια!
Σ' ευχαριστώ και πάλι! Καλό βράδυ!