• Καλησπέρα σας,

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #47052  από LL--MM
 Πέμ Ιαν 27, 2011 12:12 am
Τοm, welcome back! Καλησπέρα σε όλους.
Είχα ζητήσει πέρσι μαγνητική αυχένα εκτός από εγκεφάλου, όπου αναδείχθηκε μια κήλη. Οι εστίες εγκεφάλου δεν είχαν φύγει. Ο συνταγογραφήσας απεφάνθη ότι είναι νευρολογική πάθηση η δισκοπάθεια και είπε να πάω σε νευροχειρούργο, ο οποίος ζήτησε άλλη μια μαγνητική αυχένα ένα χρόνο μετά, ένα ηλεκρτομυογράφημα για προκλητά δυναμικά κίνησης και μια εξέταση για προκλητά δυναμικά αφής.

Εν πάσει περιπτώσει, η δεύτερη μαγνητική έδειξε περιπου πλήρη απορρόφηση της κήλης, δίχως να έχω κάνει καμιά θεραπεία εκτός από μερικές φυσιοθεραπείες, υπό τη συνταγογράφηση αυτή τη φορά του οικογενειακού γιατρού.

Δυστυχώς, αν και οι εστίες ομολογουμένως μπορεί να συρρικνωθούν, δε χάνονται ποτέ, στο μέρος της εστίας προκαλείται αστροκυτταρική ίνωση

Δική μου ερμηνεία: Ήταν, ΙΣΩΣ, προβλημα στάσης στο γραφείο- στον υπολογιστή, τώρα έχω βάλει ένα τραπεζάκι με κλήση, ώστε να σηκώνονται τα μάτια ψηλά και ο αυχένας να ξεκουράζεται.

Καλό κουράγιο σε όλους
Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #47055  από maraki12
 Πέμ Ιαν 27, 2011 2:13 am
tom80 έγραψε:Διότι βρέθηκε νεα εστια που προσλαμβάνει σκιαγραφικό (ενεργή εστία) για αυτό με βαζει σε κορτιζονη
Σόρυ που επεμβαίνω, αλλά η κορτιζόνη δεν είναι καραμέλα. Φάρμακο είναι με κάποιες συνέπειες για τον οργανισμό σου. Χωρίς να έχεις το παραμικρό πρόβλημα, θα την πάρεις εξαιτίας μιας ασπρίλας σε μια φωτογραφία? Μήπως να τον ξαναρωτήσεις?
 #47089  από Maraki28
 Πέμ Ιαν 27, 2011 4:49 pm
maraki12 έγραψε:
tom80 έγραψε:Διότι βρέθηκε νεα εστια που προσλαμβάνει σκιαγραφικό (ενεργή εστία) για αυτό με βαζει σε κορτιζονη
Σόρυ που επεμβαίνω, αλλά η κορτιζόνη δεν είναι καραμέλα. Φάρμακο είναι με κάποιες συνέπειες για τον οργανισμό σου. Χωρίς να έχεις το παραμικρό πρόβλημα, θα την πάρεις εξαιτίας μιας ασπρίλας σε μια φωτογραφία? Μήπως να τον ξαναρωτήσεις?
Συμφωνώ κι εγώ για την κορτιζόνη αν δεν έχες ώση γιατί να την πάρεις? Ή έστω κάποιο σύμπτωμα βρε παιδί μου! Αν τη συνηθίσεις θα υπάρχει πρόβλημα στον οργανισμό σου άσε που μετά δε θα σου κάνει τίποτα! Για διευκρίνησε το.
 #47092  από tom80
 Πέμ Ιαν 27, 2011 5:16 pm
σας ευχαριστώ για τα μηνύματα σας :text-thankyouyellow:

την κορτιζόνη μου την δίνει διότι η νέα εστία προσλαμβάνει σκιαγραφικό -ενδεικτικό ενεργότητας.
Όταν μια εστία είναι ενεργή υπάρχει αυξημένη πιθανότητα ώσης ή επεισοδίου

Παίρνοντας κορτιζόνη απ-ενεργοποιείς την εστία και προφυλάσσεσαι από τον κίνδυνο επεισοδίου.

Καλά κάνει και μου τη δίνει

Όσο για την επικινδυνότητα της κορτιζόνης έχω διαβάσει ότι σου κάνει διάφορα κακά.
Εγώ 1η φορά στη ζωή μου πήρα τον Αύγουστο του 2009 μετά την 1η μαγνητική για ένα μήνα.
Σας πληροφορώ ότι ήταν από τους ωραιότερους μήνες της ζωής μου.
Η κορτιζόνη με έκανε να έχω υπερβολική ενέργεια, νόμιζα ότι μπορώ να κάνω το γύρω της Αττικής 10 φορές την μέρα. Είχα να νιώσω τόσο τέλέια από τα 16 μου.
Έξανα όλη μέρα δουλείες και το σπίτι δεν με έβλεπε καθόλου.
Αυστηρά όμως χωρίς Νάτριο, και δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες.

Πολύ νομίζουν ότι αν δεν τρως αλάτι με την κορτιζόνη είναι ΟΚ άλλα αν φας πχ ένα κρουασάν που δεν έχει αλάτι άλλα έχει σορβικό ή βενζοικό νάτριο (σύνηθες συντηρητικά τροφίμων) το ίδιο κακό κάνεις
Μέχρι και το φυσικό μετταλικό νερο πηρά με το χαμηλότερο νάτριο.
Δεν γράφω ποιο για να μη θεωρηθεί διαφήμηση.

Να είστε καλά.
Σας ευχαριστώ πολύ
 #47102  από Genovefa®
 Πέμ Ιαν 27, 2011 6:58 pm
Εμενα ο "δικος" μου αποφευγει να με βαλει σε τετοια διαδικασια,αν και η κλινικη μου εικονα αρκετες φορες δεν ειναι αριστη...
Τι να πω...Αβυσσος η κριση του νευρολογου!
 #47118  από paraskevi
 Πέμ Ιαν 27, 2011 10:39 pm
Γεια και απο εμενα,
tom περσι εκανα επαναληπτικες μαγνητικες, στον εγκεφαλο εξαφανιστηκαν εστιες και αλλες μειωθηκαν σε μεγεθος κατα πολυ. Κατι παρομοιο και στον αυχενα σε λιγοτερο ομως βαθμο γιατι το πορισμα του εγκεφαλου εγραφε "Σημαντικη βελτιωση" ενω του αυχενα "Βελτιωση". Οσο αφορα την Θωρακικη μοιρα εμφανισα κανουρια εστια και καποιες απλα μειωθηκαν σε μεγεθος. Αυτη στον θωρακα η γιατρος μου δεν της εδωσε καθολου σημασια! :? Την ενοιαζε ο εγκεφαλος και ο αυχενας. Ωστοσο εκανα δυο υποτροπες σε διαστημα 5 μηνων και αλλαγη φαρμακου απο 22 σε 44mg. Τι συμβαινει ενας θεος ξερει!!!
 #47181  από tom80
 Παρ Ιαν 28, 2011 9:15 pm
Φίλε Sou σε μια ασθένεια που είναι τόσο διαφορετική από άνθρωπο σε άνθρωπο και δεν έχουν βρει ούτε ένα διαγνωστικό τεστ για να σου λέει έγκυρα αν έχεις ή όχι και ποια μορφή ΣΚΠ για μένα τίποτε δεν είναι σίγουρο. Από αυτά που διάβασα από έγκυρες πήγες (π.χ. Βιβλία, άρθρα νευρολόγων του εξωτερικού) και συζητήσεις με 2 έλληνες «ειδικούς» κατάλαβα ότι απορρόφηση σκιαγραφικού = διάβαση από τον αιματοεγκεφαλικό φράγμο = άμεσα κορτιζόνη.
Αλλά επιμένω ότι για μένα τίποτε δεν είναι σίγουρο ούτε επαναμυέλινωση περίμενα και πάλι από τις ίδιες πήγες κατάλαβα ότι η επαναμυελύνωση δεν συμβαίνει τουλάχιστο όχι στο βαθμό της πλήρης εξαφάνισης εστιών και όμως εκτος από μένα και σε άλλους που έγραψαν σε αυτό το topic έγινε επαναμυελίνωση.

Για μενα μονο όταν η επιστήμη πάψει να σηκώνει τα πόδια ψηλά στις φαρμακευτικές και προσανατολιστεί στο φάρμακο για τον ασθενή και όχι για την ασθένεια μόνο τότε θα υπάρξει σημαντική πρόοδος στην έρευνα.
 #47190  από petros
 Σάβ Ιαν 29, 2011 10:21 am
Για μενα μονο όταν η επιστήμη πάψει να σηκώνει τα πόδια ψηλά στις φαρμακευτικές και προσανατολιστεί στο φάρμακο για τον ασθενή και όχι για την ασθένεια μόνο τότε θα υπάρξει σημαντική πρόοδος στην έρευνα.

συμφωνω και συμπληρωνω...

φιλε tom η παραπανω προταση που εγραψες ειναι μια βασικη αρχη που προαγει η ομοιοπαθητικη."θεραπευουμε τον ανθρωπο και οχι το συμτωμα". ομως αυτο που δεν κολαει με την ομοιοπαθητικη αποψη ειναι η κορτιζονη και οτιδηποτε χημικο. εγω γνωριζω ας πουμε περιπτωση ατοπικης δερματιτιδας (φλεγμονη ειναι και αυτη απλως στο δερμα και οχι στο κνσ) που 4 διαφορετικοι δερματολογοι χορηγησαν κορτιζονη σε αλοιφη και τζιφος.Ετσι αποφασισε ο χριστιανος να παει σε ομοιοπαθητικο και ελυσε το προβλημα του σε 2 εβδομαδες! ακομα και εγω που ειμαι σκεπτικιστης δεν μπορουσα να το πιστεψω τοτε. αν ρωτησεις αυτον λοιπον τον ανθρωπο ποιος ειναι ο ειδικος θα σου πει ο ομοιοπαθητικος.για καθε ανθρωπο δυστυχως η ευτυχως ο ειδικος εχει διαφορετικη ειδικοτητα η οποια κρινεται μονο απο το αποτελεσμα που βλεπει στον εαυτο του.

οπως σωστα ειπες η κορτιζονη μπορει να αντιμετωπισει την φλεγμονη ενδεχομενως πιο γρηγορα απο οτι θα εκανε μονος του ο οργανισμος ουτος η αλλως. αλλα δεν βλεπω πουθενα οπως λες να προφυλασει απο κινδυνο επεισοδιου γιατι πολυ απλα η εστια ειναι το αποτελεσμα και οχι η αιτια της απομυελινωσης.την αιτια ακομα την ψαχνουν αρα ειδικοι σε αυτο το καμματι δεν υπαρχουν φιλε.

καλημερες....