• Καλησπέρα σας,

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #47018  από tom80
 Τετ Ιαν 26, 2011 5:28 pm
Καλησπέρα σας,
Μετά από πολύ καιρό ξαναγράφω σας παρακολουθώ όμως … όποτε με αφήνουν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις και τα καθήκοντα μου ως πατέρας.
Χθες πήρα τη 2η μαγνητική (η 1η ήταν τον Αύγουστο του2009 που έλαβα και την διάγνωση).
Συγκριτικά με την 1η μαγνητική η κατάσταση μου μεταβλήθηκε πολύ χωρίς όμως καμία μεταβολή της κλινικής μου εικόνας που ήταν και είναι άριστη (κανένα σύμπτωμα της ΣΚΠ).
Συγκεκριμένα στην 1η μαγνητική είχα 4 εστιες, 1 μεγάλη 14 χιλιοστά και τρεις μικρες 4-6 χιλιοστα και η μεγαλή προσλάμβανε σκιαγραφικό.
Σήμερα (2η μαγνητική) είχα μια καινούργια εστια που προσλάμβανε πάλι σκιαγραφικο και μια μικρή (ήταν η μεγάλη της 1ης μαγνητικής που συρρικνώθηκε παρα πολύ) ενώ οι 3 μικρες της 1ης μαγνητικής εξαφανίστηκαν!!!!!
Κατά το γιατρό μου που βρήκε τη 2η μαγνητική πολύ θετική έγινε επαναμυελίνωση για αυτό έκλεισαν οι 3 μικρές εστίες της 1ης μαγνητικής και συρρικνώθηκε πάρα πολύ οι μεγάλη.
Το πρόβλημα είναι η καινούργια εστία που προσλάμβανε έντονα σκιαγραφικό, μου είπε είναι στο κέρας του εγκεφάλου και για αυτό δεν μου δημιουργεί κάποιο πρόβλήμα

Θα ήθελα να σας ρωτήσω
a) Είχε κάποιος από εσάς περίπτωση να φύγουν εντελώς κάποιες από τις εστίες του
b) Μου έγραψε πολύ κορτιζόνη, ξεκινάω αύριο με 5 χ 16 mg την ημέρα medrol για 15 μέρες και μετά προοδευτική μείωση της δόσης για άλλες 15 μερες. Μου είπε να συνεχίσω κανονικά το Copaxone μαζί με την κορτιζόνη. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από εσάς πηρέ ποτέ Copaxone μαζί με κορτιζόνη σε τέτοια δοση?? Καπου ειχα διαβάσει ότι δεν κάνει μαζι!!!

Σας ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια σας.
 #47019  από Π.Μ79
 Τετ Ιαν 26, 2011 5:34 pm
Γεια σου Τομ.

Έκανα και γω πριν από 1 βδομάδα επαναληπτική μαγνητική.

Βρέθηκαν 3 καινούριες εστίες και 1 παλιά εξαφανίστηκε.

Παρομοίως με πολύ καλή κλινική εικόνα.

Την Παρασκευή θα πάω στη νευρολόγο και ελπίζω να μη τσακωθούμε.

Από τότε που έκοψα το betaferon, είμαι 5 φορές καλύτερα.
 #47020  από Akatamakata
 Τετ Ιαν 26, 2011 6:00 pm
Και έγω εχω καταφέρει να σβήσω απο τον χάρτη κάτι εστίες.

Αλλά όλες στο κεφάλι, στον αυχένα και στα θωρακικά δεν το εχω καταφέρει,
νομίζω οτι δεν εχω ακουσει ποτε να κλέινουν εστίες στην σπονδυλική
 #47036  από Genovefa®
 Τετ Ιαν 26, 2011 9:19 pm
Απο διαφορετικους νευρολογους,εχω ενημερωθει οτι η κλινικη εικονα τις περισσοτερες φορες δεν συμβαδιζει με την μαγνητικη.Δλδ οτι μπορει να εχεις εμπλουτισμενες εστιες δεν σημαινει οτι μπορει να δυσκολευεσαι και να περπατησεις.
Κατι αλλο,εχετε παρουσιασει κιλες μετα την διαγνωση;Ξερετε αν σχετιζεται;
Εχω μια στη Θωρακικη με εχει τεντωσει.Αλλα δεν ξερω αν την ειχα πριν...

tnx!
 #47037  από tom80
 Τετ Ιαν 26, 2011 9:28 pm
Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα σας

Εγω δεν έχω εστιες στον αυχενα και στο θωρακα (τουλαχιστο ετσι νομιζω) μετα την 1ες μαγνητικες

κιλες μετα την διαγνωση?? Δεν ξερω καν τι ειναι

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από εσάς πηρέ ποτέ Copaxone μαζί με κορτιζόνη ??
 #47039  από Genovefa®
 Τετ Ιαν 26, 2011 9:34 pm
Να ρωτησω κατι η χαζη;;;;
Γιατι ενω η κλινικη σου εικονα ειναι αριστη σε βαζει να κανεις κορτιζονη;
 #47041  από tom80
 Τετ Ιαν 26, 2011 9:37 pm
Διότι βρέθηκε νεα εστια που προσλαμβάνει σκιαγραφικό (ενεργή εστία) για αυτό με βαζει σε κορτιζονη
 #47043  από Genovefa®
 Τετ Ιαν 26, 2011 9:52 pm
Σου ευχομαι τα καλυτερα!
 #47046  από ΜΑΤΙΝΑ
 Τετ Ιαν 26, 2011 10:31 pm
Genovefa εγώ έχω κήλη στον αυχένα αλλά όπως έχω πει και σε άλλα post δεν έχω ακόμα διάγνωση για την ασθένεια.Όπως και να 'χει δεν νομίζω ότι συνδέονται με κάποιον τρόπο...
 #47051  από kath
 Τετ Ιαν 26, 2011 11:15 pm
Akatamakata έγραψε:Και έγω εχω καταφέρει να σβήσω απο τον χάρτη κάτι εστίες.

Αλλά όλες στο κεφάλι, στον αυχένα και στα θωρακικά δεν το εχω καταφέρει,
νομίζω οτι δεν εχω ακουσει ποτε να κλέινουν εστίες στην σπονδυλική

akatamakata εγω το 2001 που ειχα το 1ο επεισοδιο ειχα εστιες στη σπονδυλικη στηλη.Οταν το 2005 επαθα οπτικη νευριτιδα εκανα μαγνητικη και εγκεφαλου και θωρακικης μοιρας για επανελεγχο και οι εστιες της σπονδυλικης στηλης ειχαν εξαφανιστει.Του εγκεφαλου παραμενουν ιδιες απο τοτε συν καποιες μικρες καινουργιες.Θελω να πω οτι μου φανηκε παραξενο αλλα κ ευχαριστο μαζι σαν νεο το οτι μπορουν κ οι εστιες του εγκεφαλου να συρρικνωνονται γιατι επειδη δεν μου εχει τυχει νομιζα οτι δεν γινεται.Παντως απο τη δικη μου εμπειρια της σπονδυλικης στηλης μπορουν να συρρικνωθουν η και να εξαφανιστουν.