• Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΚΠ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #45726  από νικη for ever
 Πέμ Δεκ 30, 2010 12:48 pm
Συμφωνω απόλυτα, αξιοθάυμαστοι μαλλον είμαστε!!!!εξάλλου όπως εγω λέω τυχερός στην ζωή είναι αυτό που έμαθε να διαχειρίζεται την ατυχία του....
Παρόλαυτα εγώ δεν το λέω σε κανένα, και κατα βάθος το έχω ξεχάσει και εγω. Αλλά πραγματικά αρνούμε να πιστέψω πως έχω κάτι, που δεν ξέρω τι έιναι και τι θα προκαλέσει και πότε...και μπορεί και έτσι , αλλα μπορεί και αλλιώς!!!!
Το ξέρει η οικόγενεια μου, κάποιοι φίλοι, αν και πιστέυω πως το έχουν ξεχάσει όλοι!!!!!! μόνο τώρα τελαυταία που έπαθα μια κρίση άγχους τους το ξαναθήμησα, αλλα και πάλι ήταν για να καταλάβω ποσό τυχερή τελικά είμαι, που έχω πάντα ανθρώπους δικούς μου!!!τεσπα
αχ να πω εγώ κάτι άσχετο, το είχα θέσει και σε άλλο θέμα. όταν το έχεις ξεχάσει και εσύ ό ίδιος πως το λές σε έναν άνθρωπο που σε ενδιαφέρει?????δεν θέλω ποτε να γυρίσισει κάποιος να μου πεί οτι του είπα ψέμματα, αλλά εγώ θεωρώ ότι είμαι καλά, και αν συμβεί ποτέ τίποτα ειναι αυτονόητο οτι δεν θα δεσμέυσω κανένα!!!!!!!
Και πάντα ισχύει ότι όπως και να έρθουν τα πράματα η ζωή είναι πολυ μικρή, για να την πάρουμε πολυ στα σοβαρά!!!
Αυτό έχω τάξει στον εαυτό μου, ότι ότι και να γίνει πάντα την ζωή θα την πέρνω στην πλάκα!!!!
 #45728  από ΑΝΔΡΙΑΝΑ
 Πέμ Δεκ 30, 2010 1:26 pm
νικη for ever έγραψε:Συμφωνω απόλυτα, αξιοθάυμαστοι μαλλον είμαστε!!!!εξάλλου όπως εγω λέω τυχερός στην ζωή είναι αυτό που έμαθε να διαχειρίζεται την ατυχία του....
Παρόλαυτα εγώ δεν το λέω σε κανένα, και κατα βάθος το έχω ξεχάσει και εγω. Αλλά πραγματικά αρνούμε να πιστέψω πως έχω κάτι, που δεν ξέρω τι έιναι και τι θα προκαλέσει και πότε...και μπορεί και έτσι , αλλα μπορεί και αλλιώς!!!!
Το ξέρει η οικόγενεια μου, κάποιοι φίλοι, αν και πιστέυω πως το έχουν ξεχάσει όλοι!!!!!! μόνο τώρα τελαυταία που έπαθα μια κρίση άγχους τους το ξαναθήμησα, αλλα και πάλι ήταν για να καταλάβω ποσό τυχερή τελικά είμαι, που έχω πάντα ανθρώπους δικούς μου!!!τεσπα
αχ να πω εγώ κάτι άσχετο, το είχα θέσει και σε άλλο θέμα. όταν το έχεις ξεχάσει και εσύ ό ίδιος πως το λές σε έναν άνθρωπο που σε ενδιαφέρει?????δεν θέλω ποτε να γυρίσισει κάποιος να μου πεί οτι του είπα ψέμματα, αλλά εγώ θεωρώ ότι είμαι καλά, και αν συμβεί ποτέ τίποτα ειναι αυτονόητο οτι δεν θα δεσμέυσω κανένα!!!!!!!
Και πάντα ισχύει ότι όπως και να έρθουν τα πράματα η ζωή είναι πολυ μικρή, για να την πάρουμε πολυ στα σοβαρά!!!
Αυτό έχω τάξει στον εαυτό μου, ότι ότι και να γίνει πάντα την ζωή θα την πέρνω στην πλάκα!!!!
Συμφωνώ Νίκη μου, η γνώμη μου είναι πως το λες ευθαρσως και χωρίς πολλές περικοκλάδες. Αλλωστε είναι κομμάτι του εαυτού σου πια, αν κάποιος θέλει να είναι μαζί σου , θα σε αποδεχτεί όπως είσαι. Δεν έχουμε λόγο να ντρεπόμαστε, δεν προκαλέσαμε κάτι, δεν κάναμε κάτι κακό.
 #45731  από costas
 Πέμ Δεκ 30, 2010 3:02 pm
Δηλαδή συγνώμη γιατί θα με τρελάνεται αν δεν είμαστε εμείς αξιολύπητοι ποιός είναι ; οι ολυμπιονίκες; οι εφοπλιστές; οι πλούσιοι; ποιοί ; για να ξέρω ποιούς να λυπάμαι;
Α το βρήκα θα εννοείται τους άρρωστους ................. :laughing-rolling: :evil: :evil:
 #45732  από νικη for ever
 Πέμ Δεκ 30, 2010 3:04 pm
Ρε συ αντριάννα, το έχεις πει ποτέ σε κανέναν????το νιώθω πολύ βαρύ, σαν είναι ο δικός μου εφιάλτης αυτός..που πραγματικα δεβ θέλω να φιρτώσω σε κανένα????
 #45734  από Genovefa®
 Πέμ Δεκ 30, 2010 3:12 pm
Συγνωμη που θα το πω ετσι ωμα,αλλα αν θεωρειτε τους εαυτους σας αξιολυπητους, το χανετε το παιχνιδι...
 #45735  από Γιάννης
 Πέμ Δεκ 30, 2010 3:14 pm
Θα το πεις μαλακά Νίκη, θα δεις τι άνθρωπος είναι πρώτα και θα βρεις την κατάλληλη στιγμή να του το θέσεις λίγο "διπλωματικά", εννοώ δεν είναι ανάγκη να συστηθείς "εγώ και το πρόβλημά μου". Επειδή βλέπω οτι το θέμα σε καίει άμεσα σου εύχομαι καλή επιτυχία, με τη νέα χρονιά να έχεις το ταίρι που ονειρεύεσαι.
 #45737  από costas
 Πέμ Δεκ 30, 2010 3:36 pm
Genovefa® έγραψε:Συγνωμη που θα το πω ετσι ωμα,αλλα αν θεωρειτε τους εαυτους σας αξιολυπητους, το χανετε το παιχνιδι...
Οχι μωρέ αξιοζήλευτοι είμαστε!!!!! :laughing-rolling: :laughing-rolling:
 #45739  από ΑΝΔΡΙΑΝΑ
 Πέμ Δεκ 30, 2010 3:50 pm
νικη for ever έγραψε:Ρε συ αντριάννα, το έχεις πει ποτέ σε κανέναν????το νιώθω πολύ βαρύ, σαν είναι ο δικός μου εφιάλτης αυτός..που πραγματικα δεβ θέλω να φιρτώσω σε κανένα????
ναι, το έχω πει και είμαι με τον ίδιο άνθρωπο 7 χρόνια, παρεπιπτόντως έχει και η αδερφή μου σκλήρυνση και έχει 3 χρόνια σχέση. Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν έχουν πάει καλά, όμως Νίκη μου, αν κάποιος θεωρήσει ότι η ΣΚΠ είναι λόγος να σε αφήσει, τότε έτσι κι αλλιώς δεν κάνατε για μαζί γιατί η ΣΚΠ είναι κομμάτι σου και βασικά πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να είναι αιτία χωρισμού. Μόνο αφορμή, θέλω να πω ότι μία τέτοια σχέση θα είχε άλλους λόγους να λήξει.

Οχι μωρέ αξιοζήλευτοι είμαστε!!!!!
δεν ξέρω αν είμαστε αξιοζήλευτοι Κώστα, πάντως αν δεις την ιστορία, αξιοζήλευτοι υπήρξαν οι άνθρωποι που σκέφτονται και ακονίζουν το μυαλό τους και όχι όσοι τρέχουν γρηγορότερα ή έχουν δυνατά χέρια ή βλέπουν τέλεια. Για μένα οι άνθρωποι, ας πουμε που ζωγραφίζουν με το στόμα ή με το πόδι είναι αξιοζήλευτοι και μάγκες! Δεν ξέρω αν είμαστε αξιοζήλευτοι, αλλά το να με αποκαλέσουν αξιολύπητη δεν το ανέχομαι. Αν σου αρέσει ως ταμπέλα, κράτα την.
 #45740  από LL--MM
 Πέμ Δεκ 30, 2010 3:53 pm
Αφού "επανήλθαν στη μόδα" οι παραθέσεις, θα τις χρησιμοποιήσω και εγώ...
ΑΝΔΡΙΑΝΑ έγραψε:LL-MM αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως όταν η δυσμένεια του άλλου δε σου προκαλεί πρακτικά προβλήματα (πχ δημ υπηρεσίες) , δεν έχει λόγο να σε τσαντίζει. Αναφερόμουν (κατά 90% σε αυτό, αλλά και σε παρόμοιες συμπεριφορές στον ιδιωτικό τομέα) Νόμιζα ότι εδώ ήμασταν για να συζητήσουμε τα πρακτικά προβλήματα αυτά, όχι να χανόμαστε σε "ψυχιατρίσματα". Τέτοιες συμπεριφορές έχουν επιπτώσεις από τις οποίες δε μπορούμε να ξεφύγουμε
Μιλάς σαν να είμαστε σε πόλεμο και να είμαστε χωρισμένοι σε στρατόπεδα!
Όσο δε μπορείς να βγείς από δαύτο όταν θέλεις, αυτό αποκαλείται "στρατόπεδο συγκεντρώσεως"

Το άτομο με την αναπηρία δεν είναι λιγότερο ικανό νοητικά να απαντήσει σε οποιαδήποτε συμπεριφορά, Δεν είναι εμένα που χρειάζεται να πείσεις γι αυτό.
άρα ο καθένας μπορεί να λειτουργήσει ως μόνος του και έτσι πρέπει
Σοβαρά μιλάς Ανδριάνα; Φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι στη υπάλληλο εκείνη (σε αμαξίδιο, και είχε τοποθετηθεί εκεί μέσα με τη διαδικασία της ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ πρόσληψης) που απολύθηκε από την Εθνική Τράπεζα διότι... χρειαζόταν βοήθεια για να πάει στην ...τουαλέτα.
Ανώτατο στέλεχος του ίδιου Ιδρύματος δυσανασχετούσε στο είδος των προσλήψεων αυτών διότι "οι καρκινοπαθείς δικαιούνταν περισσότερες διακοπές" :arrow: (Θα έφευγαν μάλλον στη ...Χαβαη!)
Ο πρωθυπουργός της Αγγλίας (το παιδάκι του πέθανε από αρρωστια πολύ σοβαρώτερη της δικής μας) έκοψε τα επιδόματα στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούσαν ΑΜΕΑ...
Σε μεταπτυχιακό της Ιατρικής, ή επιστημονική υπεύθυνη: "Εγώ δεν κάνω μεταπτυχιακά για άτομα με ειδικές ανάγκες!!!"

και αν θες τη γνώμη μου, η βλακεία και η αδιακρισία είναι νοητική και συναισθηματική αναπηρία και προσωπικά τη θεωρώ σοβαρότερη από κάθε άλλη!
Καλά, καλά... αλλα οι επιπτώσεις της αναπηριας αυτής, επιβάλλονται σε μας και όχι στους "νοητικά και συναισθηματικά" ανάπηρους.
Τονίζω ξανά, δε θέλω να κάνω την έξυπνη, θέλω να αλλαλοβοηθηθούμε, αν θέλετε!Πολύ ευχαρίστως, αλλά πως ακριβώς την εννοείς τη βοήθεια αυτήν;

Kαι περί Θαυμασμού: Αν και μέ κάλυψε ο costas, ο θαυμασμός αυτός και η "μαγκιά" με "εντυπωσιάζουν": Αναγκάζεται κάποιος να ζωγραφίσει με το στόμα ή το πόδι, μια φωκομελής να μεγαλώσει το παιδί της υπό αυτές τις συνθήκες (δίχως πατέρα, φυσικά) και τους θαυμάζουμε γι αυτό, χαζεύουμε, δηλαδή τήν οποια στιγμούλα "λιγότερο προβληματική" στη ζωή τους για να βρούμε μια πρόφαση αποκλεισμού. ΟΟΟΟΟΛΟΙ οι φωκομελείς είναι τόοοσο "ευτυχείς" άραγε; Αν είναι κάααπως λιγότερο, σαφώς και φταίν αυτοί... Ενας συνάδελφός μου ξεφούρνισε: "Είστε αξιοθαύμαστοι εσείς οι ΑΜΕΑ!!!" Τον ρώτησα για καποιο επαγγελματικό θέμα που είχε ανακυψει τον τελευταίο καιρό, και εξήγησε ότι "εγώ δε μπορούσα να ξέρω τέτοια πράγματα"...
Εδώ ήρθαμε, πάμε να φύγουμε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Πέμ Δεκ 30, 2010 4:19 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #45742  από νικη for ever
 Πέμ Δεκ 30, 2010 3:59 pm
Βγάζει μάτι ότι με καίει άμεσα ε?????
ναι η αλήθεια είναι ότι μετα από πολλά χρόνια με καίει το θέμα...δεν ξέρω τι να κάνω!!!!και αληθεια νιώθω πολύ χαζή...γιατί μέχρι τώρα δεν ήμουν και ο πιο σταθερός άνθρωπος σε αυτή την γη, και έφευγα συνήθως εγώ!!!!και αυτός που με ενδιαφέρει πολυ, δεν ξέρω τι να κάνω!!!σαν χαζή ακούγομαι ε????δεν είμαι τοσο όσο φαίνεται....λιγο μόνο!!!!!για πείτε καμία σχετική εμπειρία μπας και ξεμπλοκάρω!!!!!του είπα β'εβαια τα σχετικά..ότι έιχα πάθει αυτό, ΄το κάνω αγωγή,οτι μπορεί να ξανασυμβεί...το μόνο ψέμα που είπα είναι οτι δεν εχω σκπ!!!!αλλα μπορεί να εξαλιχθεί κάποια στιγμή....
και ειλικρινα συγνώμη για τα χαζογκομενίστικα, ξέρω οτι μακάρι αυτό να ήταν το προβλημά μας, αλλα...μερικές φορές κολλάει το μυαλό του ανθρώπου!!!!!!!!