• Πληροφορίες για Νευρολόγους (Αθήνα)

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #45038  από Neutralis
 Πέμ Δεκ 16, 2010 2:23 pm
Καλά άκουσες για τα φάρμακα. Αυτό είχαν σκοπό να κάνουν, αλλά δεν το πέτυχαν. Οι έρευνες λένε πως τα φάρμακα δεν έχουν σχέση με την εξέλιξη της αναπηρίας, αλλά με το πλήθος των εστιών. Τα φάρμακα θα μειώσουν τις εστίες και θα κάνουν ίσως πιο υποφερτές τις υποτροπές, αλλά είτε με μία εστία είτε με είκοσι, η επιδείνωση θα συνεχίζεται, και τούτο γιατί, όπως φαίνεται, υπεύθυνο για την εξέλιξη της αναπηρίας δεν είναι το ανοσοποιητικό, αλλά κάποιο άλλο σύστημα.

Επειδή άρχισες να ενημερώνεσαι, και καλά κάνεις, διάβασε και τις σελίδες ενός άλλου γιατρού, πραγματικά εξαιρετικού στην περιγραφή των εστιών της πολλαπλής σκλήρυνσης και τον τρόπο προέλευσής τους, που είναι τελείως άλλος από αυτόν που θα σου υποδείξει ο νευρολόγος, και κράτησε, αν θες, και το δικό του συμπέρασμα για τα φάρμακα, το οποίο το συμμερίζονται ήδη πολλοί, ότι δηλαδή "the MS patient's shameless exploitation for an as senseless as profitable drug experimentation, grounded in an illogical MS "definition" and "identification", [...] form(s) an ethical issue".

Σε μετάφραση: "η αδιάντροπη εκμετάλλευση του ασθενή με πολλαπλή σκλήρυνση για ένα τόσο ανευ νοήματος όσο και επικερδές φαρμακευτικό πείραμα, που βασίζεται σε έναν παράλογο 'ορισμό' και μία παράλογη 'ταυτοποίηση' της πολλαπλής σκλήρυνσης (ως αυτοάνοσης), ... συνιστά ηθικό ζήτημα".

Ο Δρ. Schelling επικοινωνεί με ασθενείς μέσω μέηλ, αν θέλετε, και προσφέρεται να βοηθήσει επίσης στη διάγνωση της νόσου, ακόμη και στην αποκατάστασή της. Μόνο που είναι της φλεβικής σχολής...!

http://www.ms-info.net/evo/msmanu/984
 #45055  από Biskoto10
 Πέμ Δεκ 16, 2010 11:20 pm
Απο την στιγμη που τα φαρμακα δεν γιατρευουν, ειναι λογικο οτι απλα συντηρουν καποιες καταστασεις που δεν δινουν λυση στην Σκλ , απλο ειναι.
 #45125  από petaloudas
 Σάβ Δεκ 18, 2010 2:34 pm
Όλοι τη Δευτέρα 6μμ στην πλατεία Συντάγματος, με τις καραμπίνες τους και τα περίστροφα. Θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πανελλήνια εκτέλεση νευρολόγων, προς παραδειγματισμό! Θα ακολουθήσουν κι άλλες... stay tuned!!! :violin:

To "όποιο" δίκαιο αν υπάρχει, κινδυνεύει σοβαρά να επιφέρει εντελώς αντίθετα αποτελέσματα..
-έχω σκπ, ψάχνω νευρολόγο... -όοοοχι, δε θες σε νευρολόγο, είναι λαμόγια φιλοχρήματα. Θες αγγειοχειρούργο, που δεν είναι λαμόγια φιλοχρήματα... αυτό είναι προσόν μόνο των νευρολόγων... Οι αγγειολόγοι μόνο λένε την αλήθεια, και αυτούς τους εμπιστευόμαστε μόνο, γιατί αυτοί δεν έχουν πάρε-δώσε με το φαρμακοϊατρικό κατεστημένο...

ΦΤΑΝΕΙ

Κρατήστε έστω και προσχματικά μια πισινή, και μη γίνεστε βασιλικότεροι του βασιλέως!! Έχει "αντίθετα" αποτελέσματα από τα καλώς νοούμενα επιθυμητά... Φιλικά.
 #45127  από elena
 Σάβ Δεκ 18, 2010 3:04 pm
Τι να σας πω βρε παιδιά..... :think:
δεν μπορώ να απαντήσω στο συγκεκριμένο!αφήστε που δεν μπορώ και τα αίματα....φαρ-ουέστ θα το κάνουμε?
εμένα πάντως αυτό που με προβλημάτισε είναι το άλλο θέμα σχετικά με το σεξ.....!!!!!

Υ.Γ.βρε ....λέτε? :think: :think: :think:
 #45132  από Biskoto10
 Σάβ Δεκ 18, 2010 4:31 pm
petaloudas έγραψε:To "όποιο" δίκαιο αν υπάρχει, κινδυνεύει σοβαρά να επιφέρει εντελώς αντίθετα αποτελέσματα..
-έχω σκπ, ψάχνω νευρολόγο... -όοοοχι, δε θες σε νευρολόγο, είναι λαμόγια φιλοχρήματα. Θες αγγειοχειρούργο, που δεν είναι λαμόγια φιλοχρήματα... αυτό είναι προσόν μόνο των νευρολόγων... Οι αγγειολόγοι μόνο λένε την αλήθεια, και αυτούς τους εμπιστευόμαστε μόνο, γιατί αυτοί δεν έχουν πάρε-δώσε με το φαρμακοϊατρικό κατεστημένο...
Εμενα που νευρολογος μου ειπε να παω σε αγγειολογο σε ποια κατηγορια ειμαι? :sad-roulette:
elena έγραψε: εμένα πάντως αυτό που με προβλημάτισε είναι το άλλο θέμα σχετικά με το σεξ.....!!!!!

Υ.Γ.βρε ....λέτε? :think: :think: :think:
Παντως δεν νομιζω οτι το σεξ εβλαψε κανεναν! :lol:
 #45155  από Neutralis
 Σάβ Δεκ 18, 2010 8:57 pm
Αγαπητέ petalouda, καλύτερα να δίνω τα λεφτά σε αγγειοχειρουργό, εφόσον αντιμετωπίζει ολοκληρωμένα μία υπαρκτή πάθηση, την Εγκεφαλονωτιαία Φλεβική Ανεπάρκεια. Και μπορεί να την αντιμετωπίσει και επιτυχώς. Ο Νευρολόγος πληρώνεται για να αντιμετωπίσει ανεπιτυχώς μία πάθηση που δεν ξέρει τί είναι, κακά τα ψέματα, ειδάλλως κάποιος θα είχε βοηθηθεί, κάποιος, κάποτε, κάπου θα είχε γιατρευτεί από τον νευρολόγο του, και όχι στρεφόμενος σε βότανα, δίαιτες και άλλες θεραπείες.

Αν υπάρχουν πληροφορίες για τέτοιους νευρολόγους, ας τις καταθέσουν οι έχοντες, να βοηθήσουν και τους υπόλοιπους. Ένας νέος άνθρωπος ρωτάει πληροφορίες για νευρολόγους, ελπίζοντας πως έχει να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη αν κάνει τη σωστή επιλογή. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ανάμεσα σε 100 multiple choice που είναι όλα λάθος, όποιο κι αν διαλέξεις το ίδιο θα είναι.

Δε νομίζω πως πρέπει να κρατάμε τα προσχήματα ή κάποια πισινή σε θέμα υγείας. Σκλήρυνση είναι, δεν είναι γρίπη.

Εν πάσει περιπτώσει, καλός νευρολόγος είναι ο ειλικρινής νευρολόγος: δεν ξέρω τί είναι αυτό που έχεις, δεν ξέρω από τι προκαλείται, ξέρω πως οι ασθενείς βοηθιούνται όταν παίρνουν συγκεκριμένες βιταμίνες, αλλά δεν ξέρω πώς θα είσαι στο μέλλον, δε μπορώ να κάνω πρόγνωση, δε διαθέτω θεραπείες αποτελεσματικές, ξέρω πως κάτι συμβαίνει στο κεφάλι σου, αλλά δεν ξέρω πώς να το σταματήσω.

Και όχι: έχεις σκλήρυνση κατά πλάκας, είναι αυτοάνοσο, δεν έχει σχέση που τράκαρες πέρυσι και διέλυσες τον σβέρκο σου, μια χαρά θα είσαι, μην ανησυχείς, δε θα μείνεις ανάπηρος, υπάρχουν ένα σωρό φάρμακα να διαλέξεις, δεν είμαι σίγουρος πως ζαλίζεσαι, μια χαρά φαίνεσαι, πάρε ρεμπίφ και θα το σταματήσουμε, με τρεις εστίες μια χαρά είσαι.

Το τελευταίο είναι προσωπική εμπειρία. Βάσει αυτού, και βάσει μελετών που είναι διαθέσιμες σε όλους στη διαδικτυακή εποχή, έχω το δικαίωμα, αν όχι την υποχρέωση πλέον αφού είναι σοβαρό θέμα υγείας 2.500.000 ανθρώπων, να τους αμφισβητώ σφόδρα και να ζητώ αλλού απαντήσεις.

Ζητήσετε και ευρήσετε.
 #45162  από Blacksand
 Σάβ Δεκ 18, 2010 10:12 pm
Εμένα αν και δεν μ'αρέσει να πετάγομαι σαν την τσ.τσού θα το κάνω για να ξαναπούμε τα αυτονόητα που τόσες φορές έχουν πεί τα παιδιά.

Και εγώ στην αρχή τους θεωρούσα υπερβολικούς και εριστικούς.Αλλά μάλλον λένε το εξής:

"Γιατρέ μου,έχεις το μέλλον και την πορεία της υγείας μου στα χέρια σου.Αφού δεν ξέρεις τι να το κάνεις και πώς να το βελτιώσεις ουσιαστικά και σημαντικά,τουλάχιστον παραδέξου το και μίλα μου ώς ίσο προς ίσο.Μην παριστάνεις οτι κατέχεις την μοναδική και απόλυτη αλήθεια αφού είναι ξεκάθαρο οτι αυτό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!! Ούτε η χένφα και όποια χένφα δεν παρουσιάζεται ώς η μόνη λύση.
Γιατί τα φάρμακα να είναι "το φώς το αληθινόν"??

Θα συμφωνήσω οτι σε θέματα υγείας δεν είναι κακό να λέμε τα πράγματα ξεκάθαρα.
Και να σου πώ και κάτι?Νισάφι ποιά να είμαστε τα καλά παιδάκια που θα καταπίνουν ότι τούς δίνουν.
Γιατί μου το δίνεις και τί αποτελέσματα θα έχει αυτό?Μίλα ξεκάθαρα!

Υ.Γ. Εγώ ωστόσο έχω πάει καλύτερα απο όταν ξεκίνησα το ρεμπίφ αλλά
1)όχι χωρίς κόστος
2)δεν είμαι απόλυτα πεποισμένος οτι δεν είναι τυχαίο αυτό.
 #45165  από petaloudas
 Σάβ Δεκ 18, 2010 10:24 pm
Αγαπητή Neutralis, μπορείς να δίνεις τα λεφτά σου όπου γουστάρεις. Εγώ δεν τα δίνω σε κανέναν!!
Όσο γι' αυτόν που αντιμετωπίζει μια υπαρκτή πάθηση, ας φτιάξουμε ένα φόρουμ χενφα.gr (ή sscvisociety.gr αν προτειμάς), και να αναλυθούν εκεί όλοι οι αντίστοιχοι φωστήρες, που αντιμετωπίζουν ολοκληρωμένα.. με 15 επαναστενώσεις κάθε 1 μήνα με τις αντίστοιχες υποτροπές, 30 επισκέψεις, άλλες τόσες επεμβάσεις, με τα ανάλογα υλικά και ιατροεργατοώρες, όλα μόλις στην αρχή, ας περάσουν και κάνα-δυό τρία δέκα χρόνια από μία "ολοκληρωμένη αντιμετώπιση"... Κι όλα αυτά βέβαια, πληρωμένα από την τσέπη σου, μόνο και μόνο πλασσάρωντας την "ελπίδα".. εμείς χτυπάμε την σκλήρυνση κατά πλάκας, όχι τη φλεβική ανεπάρκεια! Εμείς θα σας σώσουμε!! Δε μπορεί, τόσα εκατομμύρια πάσχοντες από σκπ, θα τσιμπήσουν, δε μπορεί, θα πληρώσουν!! Αλλά ξέχασα, προφανώς δεν πειράζει να εμπορεύονται αυτοί την ΕΛΠΙΔΑ, αυτοί είναι αγγειολόγοι, είναι καλοί. Οι άλλοι είναι τα λαμόγια, οι μη επιστήμονες!!

Anyway, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι φαύλος κύκλος αυτή κουβέντα, κι αρκετά χάλασα το θέμα της φίλης μας... Ούτως ή άλλως, δεν έχω σκοπό (να προσπαθήσω καν) να καθοδηγήσω οποιονδήποτε σχετικά με τον τρόπο σκέψης, αντίληψης και αντίδρασης!
Ο λόγος της παρέμβασής μου ήταν να επισημάνω πως, με τη δική μου πάντα αντίληψη, αυτό που γίνεται όλο και συχνότερα είναι μη σωστό, καταντάει βαρετό, δημιουργεί αντίθετα συναισθήματα, και γενικώς δείχνει να είναι "εκτός κλίματος"!! Δε γίνεται σε οποιαδήποτε θέμα συζήτησης ο γνώμονας να είναι "οι αλήτες οι μη επιστήμονες οι νερολόγοι να καούν στην πυρά, οι φίλοι μας οι αγγειολόγοι θα μας σώσουν, δεν υπάρχει σκλήρυνση, για όλα φταίνε οι φλέβες." Για τη φασολάδα να γίνει θέμα, μια αναφορά για τη χενφα θα κάνουμε... σ' αυτό, και μόνο για αυτό, εγώ λέω φτάνει!!!

Φιλικά πάντα..
Άλλωστε αυτό που μας ενώνει με γερά δεσμά, είναι ο κοινός στόχος...
 #45166  από petaloudas
 Σάβ Δεκ 18, 2010 10:34 pm
Blacksand έγραψε:Και εγώ στην αρχή τους θεωρούσα υπερβολικούς και εριστικούς.Αλλά μάλλον λένε το εξής:
Φίλε μου, το παραπάνω σχόλιό μου καλύπτει και τη δική σου τοποθέτηση..

Δεν είπα κανέναν εριστικό, δεν είπα κανέναν λάθος, δεν είπα κανέναν "ύποπτο"... Καλά καλά, δεν έχω τοποθετηθεί για το όλο θέμα της χένφας.. νομίζω;

Επομένως αυτό που λέω είναι σαφές, ελπίζω..
 #45168  από Neutralis
 Σάβ Δεκ 18, 2010 10:54 pm
Διακρίνω μία προκατάληψη.

Οκ, οι επαναστενώσεις είναι υπαρκτές και είναι γεγονός. Είναι δυσάρεστες, και κοστίζουν. Όμως κακιώνεις έναν αγγειοχειρουργό για αυτές, ενώ τον νευρολόγο δεν τον κακιώνεις αν κάνεις κάθε τρεις και λίγο υποτροπή; Όσο υπεύθυνος είναι ο πρώτος για τη φλέβα σου, άλλο τόσο είναι ο δεύτερος για το κεφάλι σου.

Όταν μίλησα για ολοκληρωμένη λύση, εννοούσα ολοκληρωμένη σε επίπεδο δράσης, δηλαδή να υπάρξει διάγνωση, με υπέρηχο και φλεβογραφία, να αποφασιστεί επέμβαση, και τί είδους επέμβαση, και να υπάρξει και αξιολογήσιμο αποτέλεσμα. Αν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό, αυτό σημαίνει πως πρέπει να βελτιστοποιηθούν και άλλο οι τεχνικές, όχι να εγκαταλειφθούν.

Ο νευρολόγος ποιό ακριβώς ολοκληρωμένο πρόγραμμα ακολουθεί; Κουτουρού παίρνεις ρεμπίφ εσύ, αβονέξ ο άλλος, μετράμε εστίες για να αξιολογήσουμε αναπηρία ενώ αυτές δεν έχουν τη σημασία που τους προσδίδουμε και, το κυριότερο, καλλιεργούμε κλίμα επιστήμης, όπου επιστήμη σημαίνει γνωρίζω καλά κάτι, ενώ η πραγματικότητα είναι πως η σκλήρυνση δε θεραπεύεται και δεν ξέρουμε από τί προκαλείται.

Αντίστοιχα, λοιπόν, θα άλλαζα και αγγειοχειρουργό, αν αυτός που έχω δε με ικανοποιεί ή μου δίνει λάθος κατευθύνσεις. Μόνο που αγγειοχειρουργό έχω πιθανότητες να βρω καλό. Νισάφι, κάποιος θα βρεθεί να ανοίξει την άτιμη τη φλέβα. Νευρολόγο; Ποιός θα μου σβήσει την καινούρια ζάλη και την παλιά εστία;

Επίσης υπερβάλλεις λίγο στην από πλευράς μας ταύτιση της ΧΕΝΦΑ και της πολλαπλής σκλήρυνσης. Προσωπική μου επιθυμία, αλλά και γνώμη, είναι πως μπορούμε να θεωρήσουμε την πρώτη αιτία της δεύτερης. Δεν παραγνωρίζω ωστόσο το γεγονός πως αυτό δεν έχει αποδειχτεί με αυστηρά ιατρικούς όρους. Όμως είμαστε άνθρωποι, με πραγματικά συμπτώματα, πολλά από τα οποία ανακουφίζονται όταν η ΧΕΝΦΑ λυθεί. Τί νόημα έχει να περιμένεις να αποδειχτεί κάτι, όταν από μόνο του συνιστά ένα σοβαρό αγγειακό πρόβλημα;

Μην παραποιείς λεγόμενα, κανείς δεν υπόσχεται να λύσει την σκλήρυνση, είναι αστείο αυτό. Παύση της επιδείνωσης είναι το μεγαλύτερο δώρο που μας προσφέρθηκε έβερ. Λέω να το προτιμήσουμε μέχρι νεοτέρας.