• ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΘΥΡΟΕΙΔΗ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #42822  από FANTOMAS
 Σάβ Νοέμ 06, 2010 2:42 pm
Συνομήλική μου πεταλούδα θα σου γράψω κάτι που έχω ξαναγράψει αλλού , πήγες στον Νευρολόγο σου με 10 απορίες και γύρισες σπίτι σου με 15 σωστα?

Υ.Γ ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο όχι το χειρότερο .
 #42824  από butterfly-
 Σάβ Νοέμ 06, 2010 5:24 pm
Κάπως έτσι φίλε fantoma, αν και πάντα ακούω αλλά αποφασίζω αφού ζυγίσω πολύ καλά τα πράγματα. Δυστυχώς απόλυτη εμπιστοσύνη δεν έχω σε κανένα γιατρό.

anni, η επιλογή είναι σίγουρα δική σου. Εγώ απλώς δεν θα ξεκινούσα κάτι που δέν είναι δοκιμασμένο.

sou: Σέβομαι τις απόψεις σου, ομως ειλικρινά θεωρώ πως έχεις πολύ απόλυτη θέση σχετικά με τη ΧΕΝΦΑ. To τόλμησες και μπράβο σου. Ισως να είσαι πραγματικά αγανακτησμένος από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τους γιατρούς και το Σύστημα Υγείας. Ποιός άλλωστε δεν λέει το αντίθετο. Ομως θεωρώ οτι όλο αυτό σ' έχει φέρει στο αντίθετο άκρο δε νομίζεις?
Αν και γράφω σπάνια στο forum είμαι από τα πρώτα μέλη εδώ, και εδώ και τρία χρόνια παρακολουθώ σχεδόν όλες τις συζητήσεις. Παρακαλουθώ τις εξελίξεις όλων εσάς που τολμήσατε την επέμβαση. Ομως, νομίζω πως είναι πολύ νωρίς για να "πανηγυρίζουμε" για ένα θέμα που ακόμα δεν έχουμε δει τα αποτελέσματά του. Αυτά θα φανούν πιστεύω στα επόμενα χρόνια. Επίσης όλα όσα διαβάζω για την αποκατάστασή όσων έκαναν την επέμβαση δεν μ' έχουν πείσει για θεαματικά αποτελέσματα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πιστεύω σ' αυτό, διατηρώ όμως πολλές επιφυλάξεις.
Μακάρι, πραγματικά να είναι αυτή η λύση στο προβλημά μας. Ποιός δεν το εύχεται άλλωστε. Αλλά... δυστυχώς είμαι δύσπιστη.
Για μένα, το καλύτερο φάρμακο, είναι η ψυχή του καθενός. Η δύναμη που κρύβουμε όλοι μέσα μας μπορεί να κάνει θαύματα.
Η διαχείριση του άγχους (σε εμένα τουλάχιστον) είναι αυτό με νομίζω πως με βοήθησε περισσότερο. Επίσης το οτι συνεχίζω να ζώ τη ζωή μου χωρίς να σκέφτομαι συνέχεια τη ΣΚΠ.
Ναι, υπάρχει στη ζωή μου, και το έχω αποδεχτεί, χωρίς όμως να με εξουσιάζει.
Ισως βέβαια, να είμαι και από τα "τυχερά" άτομα, μια και μετά από το πρώτο ισχυρό χτύπημα της ασθένειας, που παραλίγο να με καθηλώσει, σήμερα νιώθω απόλυτα καλά. Οταν φτάσεις όμως σε σημείο να μην μπορείς να αυτοεξυπηρετηθείς , βλέπεις τη ζωή αλλιώς. Εκτιμάς αυτά που θεωρείς δεδομένα. Ενα κλικ, και όλα αλλάζουν. Ισως ... να μιλάω εκ του ασφαλούς (??) γιατί απλά νιώθω καλά. Δεν ξέρω... Ολη αυτή η περιπέτεια είναι σίγουρο πως με άλλαξες ως άνθρωπο. Βλέπω με άλλο μάτι τη ζωή και το θάνατο και πιστεύω πως αυτά που τελικά έχουν αξία είναι τα μικρά καθημερινά απλά πράγματα στην καθημερινότητά μας. Ενα χαμόγελο και μια αγκαλιά όλα τα λεφτά.

Συγνώμη αν σας κούρασα. ;)
 #42866  από butterfly-
 Δευ Νοέμ 08, 2010 10:55 am
Sou καλημέρα. Δεν έχω καμια πρόθεση να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου, γι' αυτό σταματάω το θέμα εδώ.
Ισως ο τρόπος που γράφεις να είναι - για μενα τουλάχιστον- απόλυτος.
Ο καθένας κρίνει με τη δική του λογική.

Καλή σου μέρα και πάλι και σου εύχομαι ο,τι καλύτερο
 #43946  από butterfly-
 Πέμ Νοέμ 25, 2010 5:16 pm
Γεια σας και πάλι. Εχει κάνει κανένας παρακέντηση σε όζο του θυροειδή?
Η ενδοκρινολόγος που πήγα μου είπε πως επιβάλλεται γιατί ο όζος περιέχει αρκετές αποτιτανώσεις
αλλά και αγγεία, και τα όριά του είναι ασαφή. Ολα αυτά τον κάνουν ύποπτο για κακοήθεα :cry: χωρίς να σημαίνει οτι είναι οπωσδήποτε κακοήθης.
Με τρομάζει η ιδέα της βιοψίας. (Λένε οτι δεν πονάει αλλά και μόνο η ιδέα του να με τρυπήσουν στον λαιμό με τρομάζει...)
ΒΑΡΕΘΗΚΑ τους γιατρούς .... :evil: :evil: :evil: