• ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΘΥΡΟΕΙΔΗ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #42731  από butterfly-
 Παρ Νοέμ 05, 2010 7:29 am
Καλημέρα μετά από πολύ καιρό.
Ηθελα να ρωτήσω όσους έχουν θυροειδή πώς φαίνεται στη μαγνητική.
Χθές πηρα τα αποτελέσματα από μαγνητική αυχένα. Με τις εστίες όλα καλά.
Μου βρήκαν όμως ένα μόρφωμα 19 χιλ. το οποίο εικάζεται πως μπορεί να είναι όζος θυροειδή.
Κάνω εξετάσεις για θυροειδή κάθε χρόνο αλλά πάντα όλα είναι φυσιολογικά.
Κανείς παρομοια εμπειρία?? Φυσικά θα πάω στο γιατρό το βράδυ, αλλά έχω αγχωθεί λιγάκι.
Τώρα τελευταία κάθε φορά που πάω για check-up κάτι μου όλο και κάτι μου βρίσκουν, και έχω φρικάρει λιγάκι. Ξέρω πως ο θυροειδής είναι συχνό φαινόμενο σε άτομα με ΣΚΠ αλλά αφού το ελέγχω συνέχεια δεν θα υπήρχε έστω κάποια υποψία στα αποτελέσματα.?? :confusion-seeingstars:

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Καλημέρα, καλή δύναμη σε όλους - παλιούς και νέους :romance-heartsthree:
 #42733  από butterfly-
 Παρ Νοέμ 05, 2010 8:26 am
Ευχαριστώ sou. Ξέχασα να γράψω παραπάνω οτι αναφέρουν δύο πράγματα: θυροειδή ή διογκωμένο λεμφαδένα. Πλέον δεν αγχώνομαι τόσο πολύ, αλλά εκνευρίζομαι γιατί πρέπει να τρέχω κάθε τρεις και μια στους γιατρούς, καθώς μου έχουν προκύψει και άλλα θέματα άσχετα με ΣΚΠ.
Σήμερα θα συζητήσω με το γιατρό μου και για την ΧΕΝΦΑ, αν και πηγαίνω προετοιμασμένη για αρνητική αντίδραση με όσα διαβάζω από εσάς. Ωστόσο, υπάρχει στην άκρη του μυαλού μου. Το σκέφτομαι, αλλα με φοβίζει λίγο η όλη διαδικασία....
 #42734  από petros
 Παρ Νοέμ 05, 2010 9:38 am
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος petros την Παρ Νοέμ 05, 2010 6:38 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #42754  από maraki12
 Παρ Νοέμ 05, 2010 11:34 am
Γεια σου butterfly!
Κι εγώ έφαγα μια φρίκη το Σεπτέμβριο γιατι σε υπέρηχο που ζήτησα εγώ φοβούμενη για θρόμβωση μετα την απελευθερωση μου βρήκαν θυροειδη. Τελικά αυτό που ψηλαφούσα ηταν ένας πρησμένος λεμφαδένας απο μια βαριά μολυνση που είχα πάθει προ 4-μηνου. Ανακαλύψαμε όμως κατα τύχη και οζίδια. Το αποτέλεμα? Νόσος Hasimoto. Και να σου πω ότι τον θυροειδη τον έλεγχα συχνα χρόνια τώρα επειδη στην Κρήτη έχουμε μια προδιαθεση, αλλά πάντα όλα ηταν τελεια. Μόνο μετα τη διάγνωση για σκλήρυνση δεν είχα ασχοληθεί.
Αλλά δεν αντέχω να ασχοληθώ και μ'αυτο. Ούτε που έψαξα στο δίκτυο τι είναι. Αρκέστηκα στα λόγια του ενδοκρινολόγου ότι αρκεί μια παρακολούθηση μια φορα το χρόνο και δεν είναι κατι φοβερό.

Να σας πω όμως και το πιο αστείο? Χθες ήμουν όλο το πρωι στο ΠΑΓΝΗ για έλεγχο στα μάτια (έχω μια διπλωπία στο οριζόντιο επίπεδο στις ακραίες θέσεις). Είναι το μόνο "πρόβλημα" που μου χει μεινει μετα την απελευθέρωση. Και του νευρολόγου μου του φαίνεται πολυ "λίγο" για να είναι από τη ΣΚΠ και να αξίζει τη λήψη κορτιζόνης και μπορεί τέτοια πράγματα να κάνει και ο θυροειδής...

Αν υποψιαστώ ότι φταίνε οι ιντερφερόνες γι'αυτο το καινούργιο..... :x :x :x
Και στις παρουσιάζουν τόσο αυτονόητα απαραίτητες στην αρχή. Και τόσο "γιατι παιδί μου δεν παιρνεις τα φάρμακα? κλαψ κλαψ" όταν τις κόβεις από μόνος σου.
 #42757  από chryssa
 Παρ Νοέμ 05, 2010 1:11 pm
γεια σου butterfly
και σε μενα πριν απο 4 χρονια διαγνωστηκε η Νοσος Hasimoto και ανακαλυψαν 2 -3 οζιδια.........στην αρχη ο doctor μου ειπε....ξεχασε το δεν ειναι τιποτα....τον επομενο χρονο οι οζοι ειχαν μεγαλωσει λιγο.....παλι περιμεναμε.....τον 3ο χρονο ξεκινησα Τ4

οδηγιες .....μια φορα το χρονο παρακολουθηση........ αρκει ( :think: ισως;;;)
ελεγχο εκανα πολλα χρονια πριν.....οι εξετασεις ηταν καλες !!.... :sad-pacing:
θεραπεια με Avonex εκανα το 2009.....(μετα τη διαγνωση για τον θυρεοειδη)

:character-oldtimer: το χαπακι το παιρνω καθε πρωι......
....... προς το παρον δεν υπαρχει καμμια ανησυχια
 #42758  από butterfly-
 Παρ Νοέμ 05, 2010 1:17 pm
Ευχαριστώ Μαράκι & Χρύσα. Πρίν από μερικά χρόνια είχα κάνει μια εξέταση για αντισώματα θυροειδή.
Είχαν βγει θετικά αλλά πολύ χαμηλή τιμή (νομίζω περίπου 44) και μου είπαν να μη ασχοληθώ. Δεν πήγα καν στην ενδοκρινολόγο για να τις δει. Ομως οι Τ3 & Τ4 πάντα βγαίνουν φυσιολογικές, και επίσης δεν υπάρχει κληρονομικότητα στην οικογένεια. Ιδωμεν...

Θα σας πω αύριο.
Φιλιά
 #42762  από FANTOMAS
 Παρ Νοέμ 05, 2010 2:51 pm
επ και εγω εδω ειμαι, με hashimoto , σε εμενα ο ενδοκρινολόγος δινει εμφαση στην εξεταση TSH και οχι τοσο σε τ3-τ4 και φυσικα υπερηχο καθε χρονο.

τα αντισωματα βεβαια ειναι κατι εκατ/ρια πανω απο το φυσιολογικο αλλα ολα οκ !!!
 #42819  από butterfly-
 Σάβ Νοέμ 06, 2010 1:09 pm
Καλημέρα σε όλη την παρέα.
Χθές πήγα στο γιατρό μου με τον οποίο είχαμε μια εκτεταμένη συζήτηση για αρκετή ώρα σε ό,τι αφορά τη ΣΚΠ.
Εγώ είμαι αρκετά καλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και μακάρι να συνεχίσει έτσι.
Σε ο,τι αφορά το μορφωμα που μου έγραψαν στη μαγνητική, μου είπε πως εκείνος δεν το έβλεπε, αλλά καλό θα ήταν να κάνω έναν υπέρηχο για να μου φύγει το άγχος. Ενα πρόβλημα που έχω με το πόδι (αφόρητοι πόνοι στην πατούσα μετά από ξεκούραση) μου είπε πως δεν είναι από τη ΣΚΠ - θα πάω σε ορθοπεδικό - ίσως είναι φλεγμονή ή να έχει σχέση με τη μέση.

... Και τώρα ... οι εξελίξεις. Μιλήσαμε για τη ΧΕΝΦΑ. Μου είπε πως ναι μεν είναι κάτι που είναι υπό διερεύνιση, αλλά το δείγμα του Ζαμπόνι δεν είναι αξιολογίσιμο, αφού τις ίδιες πιθανότητες που έχει ενα άτομο με ΣΚΠ να έχει ΧΕΝΦΑ έχει και ένα άτομο που δεν πάσχει από ΣΚΠ. Πιστεύει πως όλο αυτό έχει πολύ δρόμο ακόμα. Παρακολούθησε πρόσφατα κάποιο συνέδριο σχετικό ομως διατηρεί τις επιφυλάξεις του χωρίς να είναι απόλυτα αρνητικός.

Τώρα σε ο,τι αφαρά το χάπι που πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει, διατηρεί τις επιφυλάξεις του, μια και όπως έγινε με το Tysabri, ναι μεν υπόσχονταν πολλά όμως τελικά οι παρενέργειες και τα αποτελέσματα - στους δικούς του τουλάχιστον ασθενείς δεν ήταν τόσο θεαματικά όσο αναφέρονταν. Το Tysabri χορηγείται για 2 χρόνια στους ασθενείς, και μετά .... ρίχνουν το μπαλάκι στον άρρωστο. "Αν θες να συνεχίσεις, υπογράφεις χαρτί, οτι το παίρνεις με δική σου ευθύνη, με ο,τι μπορεί να σημαίνει αυτό..." Και τα κρούσματα εγκεφαλίτιδας αυξάνονται καθημερινά με ρυθμούς πολύ γρηγορότερους από τα προηγούμενα 3 χρόνια . Αυτό βέβαια ήταν αναμενόμενο...

Σε ο,τι αφορά τις ιντερφερόνες και το κατα πόσο τελικά μας προστατεύουν ή όχι.... είναι σίγουρο πως κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά είναι όμως τα μόνα φάρμακα που έχουν δοκιμαστεί επί αρκετά χρόνια, και έχουμε δει κάποια (;) αποτελέσματα.
Στο ερώτημα, γιατί να συνεχίσω να τρυπιέμαι αφού ειμαι καλά, αφού δεν ξέρω αν τελικά μου προσφέρουν προστασία οι ιντερφερόνες -μια και εγώ προσωπικά έχω σίγουρα πάνω από δεκα χρόνια ΣΚΠ αλλά το γνωρίζω μόνο 3, μου είπε πως ναι μεν έχω δίκιο να σκέφτομαι έτσι, αλλά επειδή η πορεία της ασθένειας είναι γενικότερα απρόβλεπτη, να περιμένω τουλάχιστον 2 χρόνια ακόμα. Αν συνεχίσω έτσι, τότε απλά θα με πάει σε κάτι πιο ελαφρύ (avonex) .

Δεν μ' αρέσει καθόλου η ιδέα να τρυπιέμαι για το υπόλοιπο της ζωής μου..

Εχω σταματήσει να σκέφτομαι τη ΣΚΠ και προσπαθώ να ζω τη ζωή μου φυσιολογικά.

Καλημέρα σε όλους, καλή δύναμη και... ο,τι κι αν σας συμβαίνει... προσπαθήστε να δείτε τη ζωή με αισιοδοξία.Πάντα υπάρχουν και χειρότερα.
:greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #42821  από anni
 Σάβ Νοέμ 06, 2010 1:42 pm
δηλαδη να μην χαιρομαι για τα χαπια;......κανω ονειρα........
θα συνεχισουμε το τρυπημα; :? :scared-eek: