• Να συνεχισω tysabri ή να μπω σε ιντερφερονη;

• Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
 #4345  από jou
 Πέμ Μάιος 21, 2009 8:08 pm
Καλησπέρα! Σε 5 μήνες περίπου φτάνω και εγώ τον 24-25 ορό με τον Tysabri. Οι γιατροί μου, μου είπαν τότε να κάνω μία μαγνητική και βλέπουμε, το πιο πιθανό, σύμφωνα με τα λεγομενά τους είναι να σταματήσω την θεραπεία και να περιμένω 6 μήνες (τώρα 6 μήνες χωρίς θεραπεία με κάνει να νιώθω πλήρη αβεβαιότητα) περίπου για να ξεκινήσω την θεραπεία με τα χάπια(με την ευχή βέβαια να έρθουν το συντομότερο δυνατό). Απότι μου έχουν πει οι οδηγίες σε αυτούς λένε για 2 χρόνια γιατί από εκεί και πέρα δεν ξέρουν... Κοινώς γιατροί και ασθενείς είμαστε στην ίδια, περίπου, άγνοια...
 #4352  από Lena
 Πέμ Μάιος 21, 2009 10:20 pm
ΣΤΑΘΗ,
ΑΡΧΙΚΑ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΤΩΡΑ? ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΓΡΑΨΕΣ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
ΚΑΙ ΕΞΗΓΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ REBOUND ΠΟΥ ΕΠΑΘΕΣ.
 #4369  από Στάθης
 Παρ Μάιος 22, 2009 1:42 am
Λένα, σε φυσική κατάσταση είμαι πολύ καλά, το πρόβλημα μου αυτό τον καιρό (1,5 μήνα για την ακρίβεια) είναι ότι μουδιάσουν τα πόδια μου αρκετά έντονα ειδικά όταν κουράζομαι. Ζήτησα από τον γιατρό μου να μου δώσει κορτιζόνη, αλλά το αρνήθηκε λέγοντας μου ότι με το Copaxone δεν πρέπει να πάρω κορτιζόνη εκτός εαν έχω μια σοβαρή ώση...... και απλά μου έδωσε κάποια χαπάκια με όνομα Lyrica νομίζω είναι νευροχαλαρωτικά. Θα περάσει και αυτό ....

To rebound effect λέγεται για το φάρμακο Tysabri, και έχει να κάνει με ένα Α ποσοστό ασθενών που εκδηλώνουν ώση 3-6 μήνες αφότου έχουν διακόψει αυτό το φάρμακο. Εγώ έπαθα μια σοβαρή ώση (αδυναμία όλου το δεξιού μου σώματος από πάνω μέχρι κάτω) 3 μήνες αφόυ διέκοψα το φάρμακο, και καταγράφηκα ως ένας από αυτόυς τους ασθενείς (του Rebound effect δηλαδή).

Σημείωση ότι το φάρμακο για να φύγει 100% από τον οργανισμό χρειάζεται περίπου 6 μήνες.
 #4379  από Στάθης
 Παρ Μάιος 22, 2009 11:06 am
Lena έγραψε:KALHMERA STAΘΗ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΘ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ.
ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΕΡΑΣΕ ΕΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕΣ? ΕΝΝΟΩ Η ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑYTO ΤΟ REBOUND.
Καλημέρα Λένα ! Αυτό το είχα πάθει πέρσυ τον Ιούλιου, Ευτυχώς μου πέρασε 100% μετά από περίπου 1 μήνα (και το κλασικό 5ήμερο σχήμα κορτιζόνης κτλ.). Ήταν η πρώτη φόρα όμως που μια ώση με τρόμαξε πολύ.

Τελος πάντων ... όλα καλά !