• Να συνεχισω tysabri ή να μπω σε ιντερφερονη;

• Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
 #4223  από Dhmhtrhs
 Τρί Μάιος 19, 2009 5:29 pm
Φιλοι και φιλες μπορειτε να με βιηθησετε στο διλημα; Συμπλήρωσα 2 χρονια tysabri και σημερα που εκανα την 24η ή 25η δόση ο γιατρος στο νοσοκομειο Ξανθης μου εθεσε το ζητημα αν πρεπει να συνεχισω μ αυτο ή να μπω σε ιντερφερονη που δεν εχω κανει μεχρι τωρα ποτέ.Η τελευταια μαγνητικη εδειξε στασιμοτητα καμια εστια ενεργη κτλ.Μου ειπε λοιπον να μεινω 3 μηνες χωρις θεραπεια και μετα βλεπουμε αν ειναι να μπω σε ιντερφερονη.Ειναι κανενας αλλος που εκανε 2 χρονια tysabri;Σ αυτα τα 2 χρονια δεν ειχα βελτιωση ουτε ομως και χειροτερευση ιδιαίτερη.Σας θυμιζω οτι απ το 1993 που διαγνωστηκε η φιλη μου μεχρι το 2007 δεν εκανα καμια θεραπεια.Περιμενω την αποψη σας.Να συνεχισω το tysabri ή να μπω σε ιντερφερονη;Δε συμπαθώ καθόλου τις ενέσεις.
 #4224  από michaelz21789
 Τρί Μάιος 19, 2009 7:37 pm
Dhmhtrhs έγραψε:Φιλοι και φιλες μπορειτε να με βιηθησετε στο διλημα; Συμπλήρωσα 2 χρονια tysabri και σημερα που εκανα την 24η ή 25η δόση ο γιατρος στο νοσοκομειο Ξανθης μου εθεσε το ζητημα αν πρεπει να συνεχισω μ αυτο ή να μπω σε ιντερφερονη που δεν εχω κανει μεχρι τωρα ποτέ.Η τελευταια μαγνητικη εδειξε στασιμοτητα καμια εστια ενεργη κτλ.Μου ειπε λοιπον να μεινω 3 μηνες χωρις θεραπεια και μετα βλεπουμε αν ειναι να μπω σε ιντερφερονη.Ειναι κανενας αλλος που εκανε 2 χρονια tysabri;Σ αυτα τα 2 χρονια δεν ειχα βελτιωση ουτε ομως και χειροτερευση ιδιαίτερη.Σας θυμιζω οτι απ το 1993 που διαγνωστηκε η φιλη μου μεχρι το 2007 δεν εκανα καμια θεραπεια.Περιμενω την αποψη σας.Να συνεχισω το tysabri ή να μπω σε ιντερφερονη;Δε συμπαθώ καθόλου τις ενέσεις.
Γεια σου φιλε Δημητρη. Εφοσον πας καλα με το tysabri πιστευω δν υπαρχει λογος να ρισκαρεις με ενα αλλο φαρμακο.. τωρα επδ δν ξερω τι ακριβως γινεται μετα τα 2 χρονια, εφοσον εισαι σε μια σταθερη κατασταση δν υπαρχει η περιπτωση να συνεχισεισ με το ιδιο φαμρμακο σε μειωμενεσ δοσεις μεχρι τα επομενα φαρμακα που περιμενουμε?
 #4227  από elena
 Τρί Μάιος 19, 2009 8:28 pm
δεν έχω κάνει TYSABRI αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν το λαμβάνεις πάνω από δύο χρόνια...
όσον αφορά την ιντερφερόνη ,πιστεύω ότι στο είπε ο γιατρός σου γιατί με κάποιο τρόπο πρέπει
να συντηρείς την καλή εικόνα της κατάστασης....χωρίς να είμαι γιατρός έτσι?
όσο για τις ενέσεις ...εγώ να δεις πως τις απεχθάνομαι...Υπομονή!!!
 #4230  από Maria77
 Τρί Μάιος 19, 2009 9:19 pm
Dhmhtrh dhladh to provlhma einai oti symplhrwses ta 2 xronia gia to Tysabri kai oti den mporeis na to synexiseis gia perissotero diasthma?? Apo thn allh vevaia diavazw oti sthn teleutaia magnhtikh sou den eixes katholou nees esties. Auto den shmainei pws se vohthaei to Tysabri?
Mallon kalytera tha se vohthhsei kapoios pou kanei to idio diasthma me esena Tysabri... :roll:
 #4249  από Dhmhtrhs
 Τετ Μάιος 20, 2009 12:52 pm
Ακουστε τελικα ή μαλλον διαβαστε τι γινεται.Κατ' αρχην σας ευχαριστω που απαντησατε.Λοιπον Ο γιατρος μου (ο κανονικος που τον εχω απ' το 1993) λεει να το συνεχισω τα tysabri, ο γιατρος του νοσοκομειου μου ειπε να το σταματησω.Προφανως υπάρχει ενα πρωτοκολλο λεει που αναφερεται στη χρηση του tysabrι και υποθετω οτι ισως εχουν προβλημα οι γιατροι ή το νοσοκομειο που συνεχιζουν μετα τη διετια.Αυτα τα γραφω με επιφυλαξη γιατι δεν τα εχω διαστρωσει ακομη.Τελικα μαλλον θα συνεχισω tysabrι γιατι χτες που μου ειπαν οτι μπορει να ειναι η τελευται φορα που το κανω δε ξερετε πως ενιωσα, λυπήθηκα που θα στερηθώ τη διαδικασια το ειχα συνηθισει 2 χρονια τωρα καθε μηνα.Η δυναμη της συνηθειας ε;Καλο μεσημερι :)
 #4323  από Στάθης
 Πέμ Μάιος 21, 2009 1:19 pm
Καλό είναι να ρωτήσεις και άλλων γιατρό. Αυτό που ξέρω είναι ότι εαν θέλεις να διακόψεις το Tysabri πρέπει να περιμένεις τουλάχιστων 6 μήνες για να φύγει το Tysabri απο τον οργανισμό σου για να λάβεις μια άλλη θεραπεία (είδικά ιντερφερόνη που έχει αποδειχτεί επινίνδυνη η χρήση του με το Tyabri).

Επίσης ρίσκάρεις να πάθεις και το λεγόμενο Rebound effect του Tysabri. Τι είναι αυτό; Στις μελέτες ένα μικρό ποσοστό τον ασθενών που διεκόψαν το Tysabri μετά από κάποιο καιρό (περίπου 3-6 μήνες) πάθανε ώση σαν απάντηση του οργανισμού στην διακοπή του φαρμάκου.

Γενικά, συμβουλή μου είναι να μην βιαστείς να διακόψεις την παρούσα θεραπεία σου εαν δεν ζυγίσεις πρώτα τα θετικά και αρνητικά αυτής της κίνησης.
 #4325  από Maria77
 Πέμ Μάιος 21, 2009 1:33 pm
Στάθης έγραψε: Επίσης ρίσκάρεις να πάθεις και το λεγόμενο Rebound effect του Tysabri. Τι είναι αυτό; Στις μελέτες ένα μικρό ποσοστό τον ασθενών που διεκόψαν το Tysabri μετά από κάποιο καιρό (περίπου 3-6 μήνες) πάθανε ώση σαν απάντηση του οργανισμού στην διακοπή του φαρμάκου.
Sxetika me auto exw rwthsei ton giatro mou kai mou exei pei pws teleutaia exoun ginei kapoies meletes pou apodeiknyoun pws den isxyei... :roll: (Sorry afentiko!) Kalytera na to psakseis prin apofasiseis...
 #4327  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Πέμ Μάιος 21, 2009 1:45 pm
Παιδιά τον 8/2009 συμπληρώνω δύο χρόνια και η κ. Καραγεωργίου μου είπε ότι συνεχίζω μέχρι τον Δεκέμβρη που θα έρθουν τα χάπια .
 #4338  από Στάθης
 Πέμ Μάιος 21, 2009 5:35 pm
Maria77 έγραψε: Sxetika me auto exw rwthsei ton giatro mou kai mou exei pei pws teleutaia exoun ginei kapoies meletes pou apodeiknyoun pws den isxyei... :roll: (Sorry afentiko!) Kalytera na to psakseis prin apofasiseis...

Μαρία .... εγώ ο ίδιος έπαθα το rebound effect !

ότι και να μου πεις ....