• ΜΕΤΑ...ΠΤΩΣΕΙΣ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #43512  από Γιάννης
 Πέμ Νοέμ 18, 2010 11:35 am
Χθες το μεσημέρι είχα την πρώτη (συνειδητά σχετιζόμενη με τη σκλήρυνση) πτώση μου. Μη φανταστείτε... πάνω σε χαλί... στο σπίτι της αδελφής μου... μαλακά πράγματα... αλλά δεν ήμουν μόνος όταν έπεσα... είχα στην αγκαλιά μου την ανηψιά μου... 1 έτους... χθες είχε τα γενέθλιά της... έκλαιγε... δεν χτύπησε... εγώ τρελάθηκα... και σκεφτόμουν... πως θα μεγαλώσω παιδί;... να το επιχειρήσω;... δεν θα μπορώ να το πάρω αγκαλιά και να κάνω 5 βήματα;... ε ρε γλέντια!!!
 #43519  από alex_1983
 Πέμ Νοέμ 18, 2010 1:18 pm
Γιάννης έγραψε:Χθες το μεσημέρι είχα την πρώτη (συνειδητά σχετιζόμενη με τη σκλήρυνση) πτώση μου. Μη φανταστείτε... πάνω σε χαλί... στο σπίτι της αδελφής μου... μαλακά πράγματα... αλλά δεν ήμουν μόνος όταν έπεσα... είχα στην αγκαλιά μου την ανηψιά μου... 1 έτους... χθες είχε τα γενέθλιά της... έκλαιγε... δεν χτύπησε... εγώ τρελάθηκα... και σκεφτόμουν... πως θα μεγαλώσω παιδί;... να το επιχειρήσω;... δεν θα μπορώ να το πάρω αγκαλιά και να κάνω 5 βήματα;... ε ρε γλέντια!!!

Γιάννη μην μασάς. Εγώ πρόσφατα έγινα πατέρας (4 μηνών είναι τώρα). Εντάξει η ασθένεια μας προκαλέι πολλά άσχημα πράγματα. Αλλά τις περισσότερες φορές έχουμε ενδείξεις ότι τα πράγματα δεν είναι καλά. Οπότε θα πρέπει να ζείς κανονικά την ζωή σου, έχοντας όμως πάντα στο μυαλό σου την <<φίλη μας>> και δρώντας ανάλογα. Δηλαδή τις μέρες που είσαι down διπλή προσοχή. Και γενικώς μπορείς να φτιάξεις δικλύδες ασφάλειας για όλες σου τις δραστηριότητες. Η ζωή μας με την <<φίλη μας>> χρειάζετε πολύ προγραμματισμό για να καταφέρεις να έχεις όσο το δυνατόν πίο normal ζωή. Προσεχτικά και με μέτρο όλα γίνονται. Σε όλους τους ανθρώπους που απέκτησαν κάποια αναπηρία, μελέτες έδειξαν ότι ο οργανισμός τους αναπτύσει πιο έντονα τις υπόλοιπες υγιείς αισθήσεις σαν αντίδοτο. Ε λοιπόν σε εμάς πρέπει να αναπτύσετε ο προγραμματισμός των δραστηριοτίτων !!! Και γενικά να σκέφτεσαι καλύτερα πριν κάνεις οτιδήποτε. Έτσι μπορείς να προβλέπεις τις δύσκολες καταστάσεις και να έχεις back up plan. Για τα πάντα όμως. Γιατί εγώ ακόμα κάθε φορά που ξυπνάω για να πάω τουαλέτα το βράδυ γυρνάω στο κρεβάτι ματωμένος. Βλέπεις εκείνη την ώρα το μυαλλό δεν λειτουργεί για να αποφύγω τις μ@λ@κίες....

Shit happens...
αλλά
Μπορεί να πέσεις, όμως επιβάλετε να σηκωθείς !!!
 #43521  από Genovefa®
 Πέμ Νοέμ 18, 2010 1:31 pm
Τους καλοκαιρινους μηνες που μας γονατιζει η ζεστη νοικιαζω τα καλυτερα οικοπεδα και οι φιλοι μου με πειραζουν ..."Παλι το φιλετακι διαλεξες"...

Το χειμωνα παλι τιποτα...Αν και ενα οικοπεδακι στο βουνο θα το ηθελα.

Γιαννη μου κι εγω μονο καθιστη κραταω μωρακια γιατι φοβαμαι πολυ!
Μην ανησυχεις,η μπεμπουλα εκανα το 1ο της bungie μαζι σου!

:-D
 #43533  από geor.gia
 Πέμ Νοέμ 18, 2010 2:15 pm
Γιάννη τον νιωθω το φοβο σου... απεκτησα και τα δυο μου τα παιδια μετα τη διαγνωση και η πρωτη μου σκεψη ηταν "θα μπορω να σηκωθω να τα φροντισω?" " θα μπορω να τα προστατευω?" και αλλα τετοια...

σε πληροφορω οτι δοξα το Θεο σταθηκα και λιγακι τυχερη και ολα πηγαν καλα. αν ομως ειχα αφησει τη φοβια μου να με νικησει δε θα ειχα την αγκαλια τους τη γκρινια τους το χαμογελο τους. δε θα ειχα τιποτα. Θελω να καταληξω οτι απο τη στιγμη που γνωριζουμε τι μας συμβαινει μπορουμε να συμπεριφερθουμε αναλογως οταν με το καλο αποκταμε παιδια. Ξερεις αρα μπορεις να εχεις τις πιθανοτητες στο μυαλο σου και να λειτουργεις αναλογα. αυτο ειναι μεγαλο συν κατα την ταπεινη μου αποψη. Μη φοβασαι και κανε αυτο που ιωθεις. και θα δεις οτι οι χαρες τους θα σου δωσουν δυναμη. :romance-caress:
 #43534  από efi
 Πέμ Νοέμ 18, 2010 2:32 pm
sugnwmh kale mou,....kalhspera katarxhn...etsi 3afnika epeses?katse gt me tromazeis twra...
 #43535  από FANTOMAS
 Πέμ Νοέμ 18, 2010 3:13 pm
Και να φανταστείς ήθελα να βάλω post με αυτό το θέμα , όσοι απο εμάς σέρνουν λίγο το ποδαρακι ή ακόμα δεν το σηκώνουν ψηλά όσο πρέπει έχουμε αυτό το θέμα. Οι πρώτες πτώσεις μου λειτουργούσαν αποτρεπτηκα στη ζωή μου να φανταστείς στις αρχές δεν εβγαινα καθόλου απο το σπίτι , ΛΟΙΠΟΝ :

1. ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΊΑ.
2. ΕΛΑΦΡΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ
3. ΑΝ ΠΕΡΝΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΥΠΟΥ (MIOREL) ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΣΠΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΣΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΑ.

Ολα τα παραπάνω σε συνδιασμό με την ''απέλευθέρωση'' μου (ΧΕΝΦΑ) ΜΕΊΩΣΑΝ τις πτώσεις μου στο ελάχιστο δυνατό.

Υ.Γ Ολα τα παραπάνω τα γράφω σαν ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ παρακαλώ όλοι σας να λαμβάνεται υπόψη και τα λεγόμενα των εκάστοτε ιατρικών ειδικοτήτων.
 #43536  από Genovefa®
 Πέμ Νοέμ 18, 2010 3:16 pm
Φοβερη μειωση διαπιστωσα κι εγω μετα τον φυσιατρο.Ανακτησα την ισορροπια μου.
 #43544  από Γιάννης
 Πέμ Νοέμ 18, 2010 6:04 pm
Ευχαριστώ όλες-όλους για τη στήριξη.
Το βασικό δεν ήταν η πτώση αυτή καθαυτή αλλά το ότι είχα το παιδί στην αγκαλιά. Η αλήθεια είναι οτι ένα χρόνο τώρα, δεν επιχειρούσα να την παίρνω στην αγκαλιά μου όρθιος, γιατί η ισορροπία μου είναι βάρκα-γυαλό. Χθες το έκανα δύο φορές ο ηλίθιος, τη δεύτερη έγινε η μ@λ@κία
efi έγραψε:sugnwmh kale mou,....kalhspera katarxhn...etsi 3afnika epeses?katse gt me tromazeis twra...
Για να ηρεμήσεις efi σκόνταψα επειδή τα πόδια δεν σηκώνονται από το πάτωμα όσο θα έπρεπε. Τώρα, στο χαλί σκόνταψα, σε καρέκλα σκόνταψα, θα σε γελάσω
 #43547  από Μαριάννα
 Πέμ Νοέμ 18, 2010 7:03 pm
Γιάννης έγραψε:Ευχαριστώ όλες-όλους για τη στήριξη.

Για να ηρεμήσεις efi σκόνταψα επειδή τα πόδια δεν σηκώνονται από το πάτωμα όσο θα έπρεπε. Τώρα, στο χαλί σκόνταψα, σε καρέκλα σκόνταψα, θα σε γελάσω

Κάτι αναλογο συμβαινει και με τον άντρα μου Προσέχει να μην πέσει αλλά αν η ισοροπία σου είναι χάλια τότε ....
 #43552  από βικυ
 Πέμ Νοέμ 18, 2010 7:45 pm
Εχω master στις πτωσεις......δεν με φτανει κανεις!
Πεφτω πεφτω πεφτω.......δεν χανω παντα την ισσοροπια μου....αλλα "γυριζουν" οι αστραγαλοι μου....θεματακι με ισσοροπια εχω τους καλοκαιρινους μηνες.
Προσεχω λοιπον για να εχω....και ποτε μα ποτε δεν παιρνω στην αγκαλια μου μωρο οταν δεν καθομαι.....ή αν δεν ειμαι σιγουρη οτι παταω καλα!