Χθες το μεσημέρι είχα την πρώτη (συνειδητά σχετιζόμενη με τη σκλήρυνση) πτώση μου. Μη φανταστείτε... πάνω σε χαλί... στο σπίτι της αδελφής μου... μαλακά πράγματα... αλλά δεν ήμουν μόνος όταν έπεσα... είχα στην αγκαλιά μου την ανηψιά μου... 1 έτους... χθες είχε τα γενέθλιά της... έκλαιγε... δεν χτύπησε... εγώ τρελάθηκα... και σκεφτόμουν... πως θα μεγαλώσω παιδί;... να το επιχειρήσω;... δεν θα μπορώ να το πάρω αγκαλιά και να κάνω 5 βήματα;... ε ρε γλέντια!!!
Γιάννης έγραψε:Χθες το μεσημέρι είχα την πρώτη (συνειδητά σχετιζόμενη με τη σκλήρυνση) πτώση μου. Μη φανταστείτε... πάνω σε χαλί... στο σπίτι της αδελφής μου... μαλακά πράγματα... αλλά δεν ήμουν μόνος όταν έπεσα... είχα στην αγκαλιά μου την ανηψιά μου... 1 έτους... χθες είχε τα γενέθλιά της... έκλαιγε... δεν χτύπησε... εγώ τρελάθηκα... και σκεφτόμουν... πως θα μεγαλώσω παιδί;... να το επιχειρήσω;... δεν θα μπορώ να το πάρω αγκαλιά και να κάνω 5 βήματα;... ε ρε γλέντια!!!
Γιάννη μην μασάς. Εγώ πρόσφατα έγινα πατέρας (4 μηνών είναι τώρα). Εντάξει η ασθένεια μας προκαλέι πολλά άσχημα πράγματα. Αλλά τις περισσότερες φορές έχουμε ενδείξεις ότι τα πράγματα δεν είναι καλά. Οπότε θα πρέπει να ζείς κανονικά την ζωή σου, έχοντας όμως πάντα στο μυαλό σου την <<φίλη μας>> και δρώντας ανάλογα. Δηλαδή τις μέρες που είσαι down διπλή προσοχή. Και γενικώς μπορείς να φτιάξεις δικλύδες ασφάλειας για όλες σου τις δραστηριότητες. Η ζωή μας με την <<φίλη μας>> χρειάζετε πολύ προγραμματισμό για να καταφέρεις να έχεις όσο το δυνατόν πίο normal ζωή. Προσεχτικά και με μέτρο όλα γίνονται. Σε όλους τους ανθρώπους που απέκτησαν κάποια αναπηρία, μελέτες έδειξαν ότι ο οργανισμός τους αναπτύσει πιο έντονα τις υπόλοιπες υγιείς αισθήσεις σαν αντίδοτο. Ε λοιπόν σε εμάς πρέπει να αναπτύσετε ο προγραμματισμός των δραστηριοτίτων !!! Και γενικά να σκέφτεσαι καλύτερα πριν κάνεις οτιδήποτε. Έτσι μπορείς να προβλέπεις τις δύσκολες καταστάσεις και να έχεις back up plan. Για τα πάντα όμως. Γιατί εγώ ακόμα κάθε φορά που ξυπνάω για να πάω τουαλέτα το βράδυ γυρνάω στο κρεβάτι ματωμένος. Βλέπεις εκείνη την ώρα το μυαλλό δεν λειτουργεί για να αποφύγω τις μ@λ@κίες....
Shit happens...
αλλά
Μπορεί να πέσεις, όμως επιβάλετε να σηκωθείς !!!