• Στην Ελλάδα οι ελπίδες για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #40318  από litsa
 Κυρ Σεπ 26, 2010 1:03 am
 #40328  από maestro
 Κυρ Σεπ 26, 2010 10:24 am
Κατι ειχα ακουσει και πιο παλια για τη συγκεκριμενη προσπαθεια.
Ας ευχομαστε να γινουν ολα καλα!!!
 #40344  από Γιάννης
 Κυρ Σεπ 26, 2010 3:46 pm
Ετσι έγινε η αρχή μιας ιστορίας που προσωπικά ονομάζω “εθνικό στόχο”, καθώς μπορεί να αποφέρει δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα και ανάπτυξη στη χώρα, κυρίως όμως να σώσει χιλιάδες ζωές. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η κοπαξόνη, μία ουσία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας που παράγεται στο Ισραήλ, υπολογίζεται ότι τους εξασφαλίζει περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο
Με τέτοια νοοτροπία; Αποτιμώντας το όφελος καταρχάς σε δις; Παραθέτοντας και παραδείγματα άλλων κονομημένων; Αυτό είναι το ζητούμενό τους; ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
Μου ήρθε μια αναγούλα

ΣΗΜ. Το υπογραμμισμένο είναι για το ξεκάρφωμα
 #40361  από Νικος
 Κυρ Σεπ 26, 2010 10:51 pm
Είναι ωραίο να γίνονται τέτοιες έρευνες στην Ελλάδα. Ο δημοσιογράφος τονίζει το οικονομικό γιατί θεωρεί ότι αυτό είναι που απασχολεί τους αναγνώστες του και δεν έχει άδικο
Κάτι αντίστοιχο από το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) στην Κρήτη
Εικόνα

http://www.iceht.forth.gr/_gfx/bg_index_logo_gr2.jpg

Η έρευνα αφορά το τμήμα Μοριακής Βιολογίας & Βιοϊατρικής και δέχτηκε να τη δημοσιεύσει το Nature
ένα από τα εγκυρότερα διεθνή επιστημονικά περιοδικά στον χώρο του

Τα παιδιά στο ΙΤΕ κάνουν εξαιρετική δουλειά και σε άλλους τομείς, πραγματικά τους χαίρομαι
 #40379  από Nick
 Δευ Σεπ 27, 2010 12:34 pm
Δεν ξέρω αν παραμυθιάζομαι, αλλά μου άρεσε πολύ το άρθρο και αυτά που διάβασα. Ας βγάλουν άκρη με την ελμυελίνη και από εκεί και πέρα οι λεπτομέρειες δεν έχουν σημασία. Δεν με νοιάζει πόσα θα βγάζουν αρκεί να υπάρχει θεραπευτικό αποτέλεσμα. Ήδη βγάζουν εκατομμύρια σε βάρος μας και μάλιστα με πενιχρά αποτελέσματα για τους περισσότερους. Ας φάνε αυτοί λεφτά που τόσο πολύ τα αγαπάνε, ποσώς με ενδιαφέρει. Ο άντρας μου θέλω να ανασάνει και να μην φοβάμαι για το παιδί μου στο μέλλον.
 #40382  από litsa
 Δευ Σεπ 27, 2010 1:15 pm
έτσι ειναι nick..
ας βρεθει το φαρμακο και ας βγάλουν και αυτοί... κανένας δεν δουλευει τσάμπα !!
 #40400  από Γιάννης
 Δευ Σεπ 27, 2010 5:41 pm
Βρε παιδιά δεν τσακωνόμαστε, εγώ λέτε να μη θέλω να γίνω καλά; Σαν άνθρωπος που δεν πιστεύει ούτε σε θεούς ούτε και σε διαόλους, σαφώς επιθυμώ οι επιστήμονες να δίνουν το καλύτερό τους στην έρευνα, προς όφελος των πασχόντων.
Αυτή η χώρα που έχει δώσει στην ανθρωπότητα τον Παρθενώνα και εσχάτως προσέφερε την τεχνογνωσία του 'πως να τρώτε καλά με τα λεφτά των άλλων' δεν θέλω εγώ να βγάλει νέους Σπύρους Λούηδες, Γεώργιους Παπανικολάου, Πύρρους Δήμες και Νίκους Βέρντιδες;
Είναι ωραίο να γίνονται τέτοιες έρευνες στην Ελλάδα. Ο δημοσιογράφος τονίζει το οικονομικό γιατί θεωρεί ότι αυτό είναι που απασχολεί τους αναγνώστες του και δεν έχει άδικο
Φίλε Νίκο το κομμάτι που παρέθεσα (και που συνεχίζει να με εξοργίζει) δεν είναι σχόλιο του δημοσιογράφου, είναι σε εισαγωγικά, άρα δήλωση του επιστήμονα.

Δεν κοντράρω κανέναν και δεν αμφισβητώ τα λεγόμενα κανενός. Ειδικά τα δικά σου φίλε sou, πολλές φορές (σχεδόν πάντα) με συγκλονίζουν οι γνώσεις που έχεις αποκτήσει σε σχέση με την πάθηση. Μπορώ να αμφισβητήσω τα λεγόμενά σου; Δεν μπορώ και δεν θέλω. Με την ακραίου τύπου ορθολογιστική σου σκέψη έχω ένα θεματάκι, αλλά κι αυτή ακόμα μ' αρέσει. Είναι αποδομητική !!! Όσο αποδομητικό (πιστεύω) είναι και το χιούμορ μου. Αυτή είναι η άμυνά μου. Συμμετέχω σ' αυτό το forum πρωτίστως για να επικοινωνώ και δευτερευόντως για να ενημερώνομαι. Το καλύτερό μου, είναι να ενημερώνομαι μέσω της επικοινωνίας.

Μ' έπιασε λογοδιάρροια, κάλό απόγευμα σε όλες και όλους.
 #40403  από litsa
 Δευ Σεπ 27, 2010 7:03 pm
πολυ γκρίνια για το τίποτα!!!!!!!!!!