• ena megalo GIATI

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #39279  από Γιάννης
 Παρ Σεπ 17, 2010 6:02 pm
Συμφωνώ απόλυτα Neutralis, αυτό όμως δικαιολογεί το καπέλωμα (γιατί περί αυτού πρόκειται, σίγουρα όχι εσκεμμένα) ενός πονεμένου post;
 #39280  από soulla
 Παρ Σεπ 17, 2010 6:03 pm
δεν ξέρω αν είμαι στο θέμα ή όχι από τα πολλά που γράψατε με συγχίσατε...
εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ποτέ δεν μπορεις να ξανακερδίζεις ότι χάνεις...
πολλοί χάνουν και χαμογελούν,εξαρτάται όμως πάντα από το μέγεθος της καταστροφής...εγώ αυτό που έχασα είμαι σίγουρη ότι δεν θα το ξαναβρώ,με καμιά ψυχολογία και με καμιά επιστημονική ανακάλυψη...σιγά σιγά ίσως εμείς που ΄χασαμε να αγαπήσουμε αυτό που βρήκαμε ειδικά αν σταθεροποιηθεί....ο θοδωρής καλή του ώρα αν μας ξαναδιαβάσει έχει ακόμα ένα μείον..έχασε την μάνα του από το θηρίο άρα δεν συγκρίνεται με τα δικά μας βιώματα δικαιολογημένα είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση καθώς και σε αβεβαιότητα....
εγώ συμφωνώ με όλους ο κάθε ένας από την μεριά του και απο τα βιώματα του έχει δίκαιο
 #39308  από petros
 Παρ Σεπ 17, 2010 11:41 pm
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος petros την Τρί Οκτ 19, 2010 10:19 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #39314  από Genovefa®
 Σάβ Σεπ 18, 2010 8:15 am
Συμφωνω petro...
Το Forum παιρνει μια ασχημη μορφη chat και αυτο δεν ειναι ομορφο.
Καλημερα σε ολους και μπορει να επαναλαμβανομαι αλλα Get a Life!

O πονος,το παραπονο,οι ανασφαλειες μας ειναι κοινες.Δεν εχουν version.
 #39336  από Isolexion
 Σάβ Σεπ 18, 2010 11:32 am
Συμφωνώ με τον/την Genovefa® απόλυτα. Καλό είναι όσο μπορούμε να μην ξεφεύγουμε απο το θέμα του post έτσι ώστε να μπορεί να παρέχεται εύκολα η οποιαδήποτε πληροφόρηση για κάποιον που μπαίνει στο forum.
Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι έχουμε και ένα πολύ όμορφο chat room και είμαστε ανοιχτοί σε καυγάδες, κοκορομαχίες, μαλλιοτραβήγματα, πειράγματα και όλα τα σχετικά!!!! :-D :-D :-D :-D
 #39343  από Genovefa®
 Σάβ Σεπ 18, 2010 2:31 pm
Isolexion έγραψε:Συμφωνώ με τον/την Genovefa® απόλυτα. Καλό είναι όσο μπορούμε να μην ξεφεύγουμε απο το θέμα του post έτσι ώστε να μπορεί να παρέχεται εύκολα η οποιαδήποτε πληροφόρηση για κάποιον που μπαίνει στο forum.
Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι έχουμε και ένα πολύ όμορφο chat room και είμαστε ανοιχτοί σε καυγάδες, κοκορομαχίες, μαλλιοτραβήγματα, πειράγματα και όλα τα σχετικά!!!! :-D :-D :-D :-D
Ειμαι κοριτσακι :greetings-waveyellow:

Καλο μεσημερι σε ολους (εγω με το Chat...καμια σχεση...Δεν με θελει με τιποτα ομως!!!!)
 #39471  από Nick
 Δευ Σεπ 20, 2010 11:51 am
Πείτε με μαζόχα, αλλά μ'αρέσει που άναψε η συζήτηση.
Κάποτε, όταν ήμουν μικρή, ένας τυφλός (όχι εκ γενετής) οικογενειακός φίλος, είχε πει στον πατέρα μου ότι όταν ήταν παιδάκι (και έβλεπε) είχε έναν θείο που του έλειπε το ένα χέρι. Και τον λυπόταν πολύ, αλλά και τον φοβόταν παράλληλα, γιατί του φαινόταν παράξενος. Όλοι στην οικογένειά του συζητούσαν για τον ανάπηρο θείο του, και πώς η οικογένειά του ζούσε με δυσκολία. Αργότερα, όταν ήταν νέος που τυφλώθηκε (κάτι με το οπτικό νεύρο, δεν ξέρω ακριβώς), έπεσε σε βαριά κατάθληψη και του πήρε πολλά χρόνια μέχρι να αρχίσει να ασχολείται με την τύφλωσή του. Να πάει δηλαδή στη σχολή και να μάθει νέους τρόπους καθημερινής διαβίωσης.
Ο άντρας μου, ήταν τύπος που έκρινε τους άλλους για τις αδυναμίες τους. Αν κάποιος οδηγούσε αργά, αν περπατούσε περίεργα, αν έλεγε χαζομάρες, αν δεν ήταν ιδιαίτερα έξυπνος κατά την άποψή του, κλπ. Πιστεύω, πως αυτός είναι ένας λόγος που δεν μπορεί να δεχτεί τις αδυναμίες που προκύπτουν από την ΣΚΠ.
Δεν μ'αρέσει να μένω σε φράσεις, αλλά επειδή διαβάζοντας Neutralis αυτό που έγραψες, ότι "ήρθαμε δίποδα σ'αυτή τη ζωή και όχι τροχήλατοι", αισθάνθηκα άσχημα και το συναίσθημα που ένιωσα ήταν ρατσισμός στην αναπηρία. Δεν το λέω με επιθετικότητα αλλά με ευαισθησία απέναντι στα συναισθήματά σου, αλήθεια.
Η φράση σου μου ακούστηκε ρατσιστική. Οι τροχήλατοι, είναι δίποδα. Η ανεξαρτησία θίγεται όντως μέσα από την αναπηρία, δεν αντιλέγω, στο βαθμό που ο φροντιστής είναι άνθρωπος και ο ασθενής έχει το ψυχικό σθένος να αντέξει τις όποιες δοκιμασίες.
Ο Θοδωρής αισθάνθηκε μόνος και τελειωμένος, και έγραψε ένα ποστ, το οποίο όταν το διάβασα, ένιωσα περισσότερο μάνα και λιγότερο φροντιστής. Τελικά, αυτό που ήθελα να πω στον Θοδωρή είναι ότι κάποτε η μάνα του για τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα τον άφηνε. Το ίδιο και η υγεία του, λίγο ή πολύ. Και οι παρέες, ως επί το πλείστον είναι εφήμερες. Η μοναξιά, είναι μέρος της ζωής. Το πένθος, για τα αγαπημένα πρόσωπα, για την υγεία, για τον χαμένο έρωτα, είναι μέρος της ζωής. Εγώ, όταν πεθάνω, θέλω να ξέρω ότι το παιδί μου το μεγάλωσα δυνατό ψυχολογικά πρώτα, και ύστερα σωματικά. Είμαι σίγουρη, πως αν η μάνα του μπορούσε να του μιλήσει θα τον άρπαζε από τους ώμους και θα του έλεγε αυτό που έγραψα στο προηγούμενο ποστ "να μην ρωτάει γιατί, αλλά να προσπαθεί να ρωτάει πώς. Πώς, θα τα καταφέρει να ζει όσο το δυνατόν πιο ευχάριστα και καλά". Να διεκδικήσει στο έπακρο την ευτυχία που μπορεί να έχει, όση και όποια είναι αυτή.
 #39613  από ΑΝΔΡΙΑΝΑ
 Τρί Σεπ 21, 2010 12:48 pm
Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν καθημερινά από την αδιαφορία κάποιων βολεμένων? Γιατί τόσοι άνθρωποι πεθαίνουν από καρκίνο? Γιατί μου πρωτοεμφανίστηκε σκλήρυνση στα 14? παιδάκι ήμουν! Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτά τα "γιατί". Το μόνο που έχω να σου πω είναι ότι μετά από 10 χρόνια εμπειρίας, ξέρω ότι η σκλήρυνση δε θα πλήξει το μυαλό μου και τα συναισθήματά μου, γι αυτό έχω επιλέξει να ζω ευτυχισμένη. Οι επιλογές είναι 2, η να προσπαθήσεις να αποδεχτείς το τι σου συμβαίνει, να αγαπήσεις το σώμα σου με τις δυσκολίες του, γιατί είναι κομμάτι του εαυτού σου ή να ψάχνεις αιωνίως ένα "γιατί" στο οποίο δε θα βρεις απάντηση. Αυτά...