• Η ΧΕΝΦΑ και εγω

• Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
 #38137  από Fotini
 Τρί Σεπ 07, 2010 8:02 pm
sou έγραψε:Τα κριτήρια αυτά χρησιμοποιήθηκαν σε κλινική μλέτη για να δικαιολογήσουν την επεμβατική φλεβογραφία. Αφού η συσχέτιση είναι επιβεβαιωμένη δε χρειάζεται όλη αυτή η ταλαιπωρία. Το να μη ρέει μια φλέβα αποτελεί από μονο του φλεβική ανεπάρκεια.

Για να το θέσω διαφορετικά:

Παθαίνεις μια μόλυνση στο χέρι και αυτό πρήζεται. Αν ήσουν σε κλινική δοκιμή θα έπρεπε ο γιατρός να πάρει δείγμα από τον ιστό, να κάνει καλλιέργεια, να αποδείξει την ύπαρξη λοίμωξης και μετά να δώσει αντιβίωση και να μετρήσει τι θα γίνει.

Στις πραγματικές συνθήκες, όταν δεν πας να αποδείξεις κάτι αλλά απλά να διαγνώσεις, αρκούν πολύ απλούστερα σημεία για να εξάγεις συμπέρασμα, αφού συμπεριλαμβάνεται και το ιστορικό. Έχεις ασθενή με ΣΚΠ που δεν έχει ροή σε μία επίμαχη φλέβα. Ας το πάμε διαφορικα, όπως λέει η νοσολογία: Τι άλλο μπορεί να είναι;

Περιττό να σημειωθεί ότι στην αρχική μελέτη του Ζαμπόνι, δεν υπήρξε κανένας υγιής ή πάσχων από άλλη νευρολογική που να παρουσίασε απουσία ροής σε φλέβα, ενώ συνέβη στο 40% των πασχόντων από ΣΚΠ. Οι μελέτες έγιναν για να μη χρειάζεται να ξαναγίνονται συνεχώς.
κατανοητό...

για να πω την αλήθεια, τί αν πληρώ 1 ή περισσότερα κριτήρια...κ μόνο που άκουσα ότι έχω φλέβα στην οποία δε ρέει τίποτα....κουφάθηκα..γιατί δε μιλάει για στένωση αλλά για απουσία ροής...? υπάρχει διαφορά άραγε? :confusion-seeingstars:
Λέω να πάω αυτές τις εξέτάσεις στον γιατρό μου στην Ολλανδία όταν επιστρέψω...αλλά κ τί να του πω... δε με έστειλε αυτός να τις κάνω.anyway...

ευχαριστώ πάντως !
 #38138  από Fotini
 Τρί Σεπ 07, 2010 8:04 pm
litsa έγραψε:fotini εχεις παει στον ιδιο γιατρό που πηγε και ο sou?

δεν ξέρω...επειδή το είδα κάπου το όνομά του να έχει ήδη αναφερθεί, το λέω - στον κ. Λιάση πήγα στην Αθήνα.
 #38148  από Fotini
 Τρί Σεπ 07, 2010 10:23 pm
sou έγραψε:Πρόσεξε. Ροή δεν υπάρχει. Η φλέβα είναι γεμάτη αίμα που δεν κινείται, το οποίο είναι πολύ κακό. Ο μόνος που μπορεί να απαντήσει στα ρωτήματα αυτά είναι ένας αγγειολόγος ή αγγειοχειρουργός.
:o΄ααα...καλάαα!! τώρα το συνειδητοποίησα΄...τι ' ξανθιά ' που είμαι....κ γω το πήρα ότι δεν υπάρχει αίμα στην φλέβα για να γίνει ροή..χαχαχαχα...γι'αυτό κουφάθηκα χθες όταν το άκουσα :violence-hammer:

Όσοι κάνατε μαγνητική φλεβογραφία, μπορείτε να μου πείτε αν είναι απο τις εξετάσεις που σου βάζουν ..σκιαστικό υγρό (ή όπως αλλιώς λέγεται) κ αν περιλαμβάνει αρκετή ακτινοβολία???
 #38149  από Χρηστος
 Τρί Σεπ 07, 2010 10:26 pm
Fotini έγραψε:
sou έγραψε:Πρόσεξε. Ροή δεν υπάρχει. Η φλέβα είναι γεμάτη αίμα που δεν κινείται, το οποίο είναι πολύ κακό. Ο μόνος που μπορεί να απαντήσει στα ρωτήματα αυτά είναι ένας αγγειολόγος ή αγγειοχειρουργός.
:o΄ααα...καλάαα!! τώρα το συνειδητοποίησα΄...τι ' ξανθιά ' που είμαι....κ γω το πήρα ότι δεν υπάρχει αίμα στην φλέβα για να γίνει ροή..χαχαχαχα...γι'αυτό κουφάθηκα χθες όταν το άκουσα :violence-hammer:

Όσοι κάνατε μαγνητική φλεβογραφία, μπορείτε να μου πείτε αν είναι απο τις εξετάσεις που σου βάζουν ..σκιαστικό υγρό (ή όπως αλλιώς λέγεται) κ αν περιλαμβάνει αρκετή ακτινοβολία???
Ειναι ιδια διαδικασια με την απλη μαγνητικη και ναι σου βαζουν και σκιαγραφικο.Τωρα για την ποσοτητα ακτινοβολιας δε ξερω να σου πω
 #38157  από maraki12
 Τετ Σεπ 08, 2010 12:25 am
Fotini καλησπέρα!
Με όλο το θάρρος, να σε ρωτήσω κάτι..
Γιατί έκανες τον έλεγχο αν δεν σκοπεύεις να "φτιάξεις" τα "ελαττωματικά" σημεία?
Καταλαβαίνω το φόβο σου (και εγώ ειδικά δε θα σου πω ότι πρόκειται για βόλτα στο πάρκο), αλλά ποιο το νόημα να ξέρεις ότι κάτι είναι βουλωμένο, αν δε σκοπεύεις να το ανοίξεις?
 #38206  από homer
 Τετ Σεπ 08, 2010 12:12 pm
Fotini έγραψε:

δεν ξέρω...επειδή το είδα κάπου το όνομά του να έχει ήδη αναφερθεί, το λέω - στον κ. Λιάση πήγα στην Αθήνα.
Fotini γνώμη μου από όσα έχω δει και ακούσει είναι να μη φας τσάμπα τα λεφτά σου, το χρόνο σου με τη μαγνητική φλεβογραφία και πεδεύεσαι. Κάνε την επεμβατική και φτιάξε το πρόβλημα. Μη φοβάσαι δεν είναι τίποτα...
Ο γιατρός του Sou που είναι και δικός μου και είναι πλέον πολύ έμπειρος σε τέτοιες περιπτώσεις έχω την αίσθηση ότι θα συνιστούσε άμεσα την επεμβατική.
 #38214  από Fotini
 Τετ Σεπ 08, 2010 1:05 pm
maraki12 έγραψε:Fotini καλησπέρα!
Με όλο το θάρρος, να σε ρωτήσω κάτι..
Γιατί έκανες τον έλεγχο αν δεν σκοπεύεις να "φτιάξεις" τα "ελαττωματικά" σημεία?
Καταλαβαίνω το φόβο σου (και εγώ ειδικά δε θα σου πω ότι πρόκειται για βόλτα στο πάρκο), αλλά ποιο το νόημα να ξέρεις ότι κάτι είναι βουλωμένο, αν δε σκοπεύεις να το ανοίξεις?
Maraki12 λογική η ερώτηση....από περιέργεια, να δω αν ανήκω στο ποσοστό αυτών με ΣΚΠ που έχουν ΚΑΙ ΧΕΝΦΑ (γιατί νομίζω διάβασα ότι υπάρχουν κ αυτοί με ΣΚΠ που δεν έχουν ΧΕΝΦΑ...) Έτσι μου έρχεται να ζητήσω να κάνουν κ οι δικοί μου τον υπέρηχο..για να συγκρίνω την περίπτωσή μου με την δική τους, που δεν έχουν ΣΚΠ... ;) Το έχει κάνει κανείς σας άραγε...?
Και τώρα που άκουσα τα αποτελέσματα, λέω τί κάνουμε... δηλ. συμπτώματα της ΣΚΠ εκτός των εστιών δεν έχω....αν κάνω επεμβατική δε θα καταλάβω διαφορά σε κάτι εφόσον δε με ταλαιπωρεί κάτι...θα μου πείτε, την κάνεις για να προλάβεις τυχόν άλλα που έρθουν...ε, δεν ξέρω...γι'αυτό μένω με την 'γνώση' για την ώρα γιατί όπως είπα, φοβάμαι...ό,τι έχει να κάνει με φλέβες/αίμα με κάνει κ ανατριχιάζω φοβερά...η καρδιά μου με πιάνει...δεν φαντάζεσαι...θα μου πεις, άμα φτάσει ο κόμπος στο χτένι τί θα κάνεις.....? εε...τότε ίδωμεν...
 #38216  από Fotini
 Τετ Σεπ 08, 2010 1:13 pm
homer έγραψε:
Fotini έγραψε:

Fotini γνώμη μου από όσα έχω δει και ακούσει είναι να μη φας τσάμπα τα λεφτά σου, το χρόνο σου με τη μαγνητική φλεβογραφία και πεδεύεσαι. Κάνε την επεμβατική και φτιάξε το πρόβλημα. Μη φοβάσαι δεν είναι τίποτα...
Ο γιατρός του Sou που είναι και δικός μου και είναι πλέον πολύ έμπειρος σε τέτοιες περιπτώσεις έχω την αίσθηση ότι θα συνιστούσε άμεσα την επεμβατική.
Σε πιστεύω...αλλά όπως προείπα, το αφήνω έτσι για την ώρα...
Μια ερώτηση μόνο - σε μια τέτοια επέμβαση προχωράς μόνο με την παρακολούθηση του αγγειολόγου? εννοώ, ο νευρολόγος που σε παρακολουθεί, δε παίζει καθόλου σε αυτή την διαδικασία? δηλ να τον συμβουλευτώ ή όχι..? το ρωτώ, γιατί αναρωτιέμαι, τι να πάω να του πω του νευρολόγου σχετικά με αυτόν τον έλεγχο....κ ουσιαστικά πρόκειται για άλλη ειδικότητα είναι η αλήθεια ( αλλά για την περίπτωση που ΣΚΠ κ ΧΕΝΦΑ όντως συνδέονται, πιστεύω θα πρέπει να έχει και κάποιον λόγο...για να νιώθω δηλ εγώ πιο ήσυχη...τελοσπάντων).
 #38228  από Isolexion
 Τετ Σεπ 08, 2010 3:16 pm
Πες το στον νευρολόγο αφού το αποφασίσεις πρώτα! Έτσι απο περιέργεια, για να δούμε τι θα σου πει. Αν και ξέρουμε απο τώρα.......
 #38229  από Μαριάννα
 Τετ Σεπ 08, 2010 3:25 pm
Ο άντρας μου δεν ανεφερε τιποτα ουτε για την χενφα ουτε για την επεμβαση στον νευρολογο γιατι?Γιατι οσες φορες του ελεγε για κατι καινουριο η απαντηση του ηταν ''οτι θες κανε στο σωμα σου το κάνεις'' και μια αλλη απαντηση που εδωσε στην ερωτηση το οτι ο αντρας μου ηθελε να παει και σε αλλους γιατρους στην Αθηνα του ειπε οπου θελει να παει αφου θα φυγει απο την πλατη του :scared-eek: :violence-uzi: ακουσατε εεε εβαλα το καταλληλο εικονιδιο
Μετα πως να του πει για την χενφα ........!

Τωρα ισως να υπαρχουν και αλλοι λιγο πιο καλοι νευρολογοι
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 41