Ίσως να μην το ανέλυσα καλά το ζητούμενο στο αρχικό μου ποστ.
Όσοι θέλετε, θα σας παρακαλούσα να γράφατε και τη σημερινή σας κατάσταση με ή χωρίς ιντερφερόνες.
Γενικώς με την πάθηση, κανείς δεν ξέρει αν χειροτερεύει γιατί δεν χρησιμοποιεί ιντερφερόνες είτε γιατί τις χρησιμοποιεί.
Κανείς δεν ξέρει αν καλυτερεύει, γιατί χρησιμοποιεί ιντερφερόνες ή γιατί απλά του ''έκατσε'' και δεν προχωράει επιθετικά η ασθένεια.
Χρύσα, αν κατάλαβα καλά, είσαι σε καλή κατάσταση. Έτσι είναι και η καλύτερη φίλη της μαμάς μου. Είναι 63 ετών, έχει την ασθένεια πάρα πολλά χρόνια και είναι μια χαρά. Κανένα κινητικό πρόβλημα.
Χρησιμοποίησε ιντερφερόνη για δέκα χρόνια, 1996-2006. Τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς τα ίδια, δηλαδή κανένα κινητικό πρόβλημα, πράγμα που το είχε και από πριν.
Σταύρο, ξέρεις ότι εκτιμώ και σέβομαι τη μελέτη που έχεις κάνει για τη ΧΕΝΦΑ, ξέρεις ότι και γω το κυνηγάω να δω τι γίνεται μέσα στις φλεβίτσες μου.
Δεν δημιούργησα το θέμα για να αντικρούσω κανέναν έτσι? Εξηγούμαι για να μη παρεξηγούμαι
Σέβομαι την άποψη όλων, όταν συνοδεύεται με επιχειρήματα βέβαια, αλλά και από την άλλη, προσπαθώ να δω μήπως τελικά μπορεί να βγει κάποιο λογικό και συνετό πόρισμα.
Εξετάζονται 50 άτομα με ΣΚΠ για φλεβικές στενώσεις, και οι 50 έχουν στενώσεις.
Χειρουργούνται κάποια άτομα απ'αυτά, έχουν ως επί το πλείστον, καλύτερες συνθήκες ζωής.
Οι νευρολόγοι, φαντάζομαι οι περισσότεροι συμφωνούν, ότι χορηγούν ιντερφερόνες για να αποκτήσουν επιτέλους εκείνο το ωραίο εξοχικό στη Σαρωνίδα. (αλήθεια, οι 1300 γιατροί που φάνηκε ότι παίρναν μίζες από φαρμακευτικές εταιρείες, ποιοι να είναι?

).
Οι αγγειοχειρουργοί, δεν πιστεύουν ότι η ΣΚΠ δένεται άρρηκτα με τη ΧΕΝΦΑ, από την άλλη όμως δε μπαίνουν καν στον κόπο να γράψουν την εξέταση σε ένα παραπεμπτικό, γιατί όπως μου είπαν 2 απ'αυτούς, ''Δεν δίνουμε παραπεμπτικά για περιττές εξετάσεις και Δε θα σπαταλάμε τα λεφτά του κράτους επειδή ξύπνησε κάποιος και λέει ότι ανακάλυψε ότι η Γη γυρίζει''.
Προσωπικά, έχω πονοκεφάλους και ζαλάδες χρόνια.
Αν και υπέρβαρος, έχω ζάχαρο 62 και οι γιατροί μου έλεγαν ότι αυτό φταίει.
Γυρνάω να δω το ταβάνι και ζαλίζομαι.
Γυρνάω να δω κάποιον πίσω μου και η Γη γυρίζει μεν, αλλά σε όποια τροχιά θέλει.
Ξυπνάω κάθε πρωί και νομίζω ότι έχω το κεφάλι ενός μαμούθ.
Αισθάνομαι συνέχεια έναν που δεν έχει τι να κάνει και μου κρατάει το κεφάλι από τους κροτάφους.
Και ρωτάω λοιπόν: Πρέπει να σκάσω 350 ευρώ σε ιδιωτική κλινική για να κάνω ένα ρημαδιασμένο υπέρηχο? Ακόμα και να έχω 350 ευρώ να τα δίνω, πού ξέρω ότι ο γιατρός θα κάτσει και θα το ψάξει καλά το ζήτημα, όχι γιατί είναι μόνο καλός άνθρωπος, αλλά και γιατί θέλει να γίνει καλύτερος γιατρός, όπως απ'ότι κατάλαβα κάναν κάποιοι γιατροί προς εσάς που το προχωρήσατε.
Συγνώμη που μακροσκελώ, συγνώμη αν ζαλίζω κάποιους, αλλά τα ερωτήματα και οι απορίες μου, πιστεύω είναι λογικές, όπως θα έπρεπε να τα έχουμε όλοι, που μία καλή πρωΐα, μεσημβρία κλπ, η ζωή μας άλλαξε 180 μοίρες.