• Ευθειασμός αυχένα

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #37053  από Π.Μ79
 Σάβ Αύγ 28, 2010 6:29 pm
litsa έγραψε:file pari
:greetings-waveyellow:
ο δικος μου φυσιοθεραπευτης στο νησί - εχω και ενα στην αθηνα-
μου εδειξε ασκήσεις για την μέση και ετσι την φτιαχνω μόνη μου ... και ειμαι μια χαρά... προσεχω βεβαια αλλα εχω μαθει και την διορθωνω μολις στραβώσει...
Μα αυτό ακριβώς έγραψα και γω με άλλα λόγια Λίτσα :)

Πήγες στον φυσιοθεραπευτή, σου έδειξε τι να κάνεις και τα κάνεις.
Δεν τα έκανες πριν πας στον άνθρωπο να στα δείξει έτσι? :)
 #37063  από litsa
 Σάβ Αύγ 28, 2010 10:03 pm
και εγώ σε επιβεβαίωσα ... δεν ειπα ότι ειπες κατι άλλο...

ναι, και βέβαια πηγα αρκετες φορές σε διαφορες περιοδους και στο τέλος βρήκε τι ειναι και μου εδειξε να κάνω μία μακενζυ ασκηση... για μήνες ...στην πορεία μου εξήγησε ότι μπορώ να την επαναφέρω μόνη μου την μεση όταν ψιλοπονάω και να την κάνω κατά διαστήματα ...

να ειναι καλά ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ...!! μου εδωσε μία ποιότητα ζωής ..

εχει τύχη ομως να ξαναπαω γιατί δεν μπορούσα να την επαναφέρω μόνη μου... αλλα οκ ..
 #37064  από litsa
 Σάβ Αύγ 28, 2010 10:06 pm
1) Πρέπει να προσέχεις να έχεις φυσιολογική στάση. σωστός
2) Με τις φυσιοθεραπείες θα επιτευχθεί:

α) Μείωση των μυικών σπασπών λόγω κακής στάσης. το μέγα λάθος μας.. η κακή στάση..
β) Επανεκπαίδευση της σωστής στάσης.
γ) Ανάταξη της αυχενικής μοίρας με τη μέθοδο του manual therapy.
δ) Ασκήσεις, ώστε να δυναμώσει μυϊκά η περιοχή του αυχένα και να προσφέρει πιο άνετη και ανώδυνη κίνηση.

Αν όλοι καταλάβαιναν πώς να φτιάχνονται, οι φυσιοθεραπευτές θα είχαν μείνει άνεργοι. :lol:[/quote]
 #37065  από Π.Μ79
 Σάβ Αύγ 28, 2010 10:18 pm
Λίτσα, οι ασκήσεις Mackenzy έχουν βοηθήσει πολύ κόσμο με προβλήματα στην σπονδυλική στήλη και πιο πολύ σε οσφυαλγίες. :)

Παράλληλα πάντως αν θέλεις τη συμβουλή μου, θα πρέπει να διατηρείς δυνατό τον ορθό κοιλιακό (την κοιλιά δηλαδή).

Με καμιά 50αριά κοιλιακούς την ημέρα, σε σύντομο διάστημα, ο ορθός κοιλιακός δυναμώνει, φέρνοντας σε καλύτερη ορθή θέση τον κορμό και παράλληλα μειώνοντας την τάση στην οσφυική μοίρα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι με οσφυαλγίες, δεν έχουν κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου όπως νομίζουν, απλά έχουν αδύναμο κορμό και ειδικά τον ορθό κοιλιακό με αποτέλεσμα να χαλάει η στατική του σώματος.
 #37066  από litsa
 Σάβ Αύγ 28, 2010 10:31 pm
ναι ναι οπως τα λες ειναι ...
εγώ σε συνδυασμό με την σκπ ειχα στην κυριολεξία ξεκουρδίση... αλήθεια .. πονούσα παντού και ειχα αστάθεια αυχένα και μεσης ..
ωσπου πήγα μετα απο ΄φυσιοθεραπείες και ανατάξεις και αφου περασε λίγο ο καιρος σε ενα γυμναστηριο περσοναλ - 1 γυμναστής : 3 άτομα - και απο τότε συνήλθα...

όταν πηγα δε το 2008 - μια που οι ΄φωστήερες δεν ειχαν δει την βλαβη στο νωτιαίο μυελό - συνεπεια σκπ -
στην κορυφή στην κρήτη τον Χατζηπαύλου για δέυτερη φορα, - μία ηταν στην προηγούμενη ώση το 2006 -
μου εδωσε μαγνήσιο για κανά 4μηνο ...
σε συνδυασμό μετά και με τα μπάνια ειμαι ας πω φτου φτου - καλά ...

τον χειμώνα ομως ΠΡΕΠΕΙ να ξαναπαω σε εκεινο το καλο γυμναστήριο για συντήρηση ...

μακάρι να υπήρχαν και αλλοι φυσιοθεραπευτές με αυτό το μυαλό... θα γλιτώναμε από πολλά
:text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: παρη!!!
 #37115  από janet
 Κυρ Αύγ 29, 2010 5:41 pm
Και αν κάνεις όλα αυτά διορθώνεται για πάντα χωρίς να έχεις ξανά προβλήματα?

:text-thankyouyellow:

:romance-heartsthree:

#37116  από janet
 Κυρ Αύγ 29, 2010 5:42 pm
Πάντως σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας και για το ενδιαφέρον σας!!!
:text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow:
 #37129  από janet
 Κυρ Αύγ 29, 2010 11:43 pm
litsa έγραψε:ναι ναι οπως τα λες ειναι ...
εγώ σε συνδυασμό με την σκπ ειχα στην κυριολεξία ξεκουρδίση... αλήθεια .. πονούσα παντού και ειχα αστάθεια αυχένα και μεσης ..
ωσπου πήγα μετα απο ΄φυσιοθεραπείες και ανατάξεις και αφου περασε λίγο ο καιρος σε ενα γυμναστηριο περσοναλ - 1 γυμναστής : 3 άτομα - και απο τότε συνήλθα...

όταν πηγα δε το 2008 - μια που οι ΄φωστήερες δεν ειχαν δει την βλαβη στο νωτιαίο μυελό - συνεπεια σκπ -
στην κορυφή στην κρήτη τον Χατζηπαύλου για δέυτερη φορα, - μία ηταν στην προηγούμενη ώση το 2006 -
μου εδωσε μαγνήσιο για κανά 4μηνο ...
σε συνδυασμό μετά και με τα μπάνια ειμαι ας πω φτου φτου - καλά ...

τον χειμώνα ομως ΠΡΕΠΕΙ να ξαναπαω σε εκεινο το καλο γυμναστήριο για συντήρηση ...

μακάρι να υπήρχαν και αλλοι φυσιοθεραπευτές με αυτό το μυαλό... θα γλιτώναμε από πολλά
:text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: παρη!!!
Πάντως από ότι κατάλαβα όταν πάθεις κάτι μετά χρειάζεται συνέχεια προσπάθεια για να είσαι καλά και να μην υποτροπιάσεις κουραστικό δεν είναι? :( :( :( :(
 #37130  από janet
 Κυρ Αύγ 29, 2010 11:47 pm
litsa έγραψε:γεια σου !
όσο για εγχειριση ξερω ατομα που εχουν κανει και ειναι μια χαρά ..

Εγχείριση αυχένα? :(
 #37138  από Π.Μ79
 Δευ Αύγ 30, 2010 10:13 am
janet, εννοείται ότι πρέπει συνεχώς να το παλεύεις, αλλά από τη στιγμή που θα μπει σε μια σωστή πορεία, τότε απλά θα πρέπει:

1) Να προσέχεις γενικώς στάση κλπ
2) Να διατηρείς την μυική ικανότητα της περιοχής με ασκησούλες πότε πότε και όχι καθημερινά όπως στην αρχή.

Δυστυχώς δεν είναι συνάχι που θα περάσει μετά από λίγες μέρες :)