• Ευθειασμός αυχένα

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #36880  από janet
 Τετ Αύγ 25, 2010 11:15 pm
Γεια σας λέγομαι janet και τον τελευταίο χρόνο μου δημιουργήθηκε ευθειασμός στον αυχένα από το άγχος την έλλειψη γυμναστική. Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό είναι κάτι που διορθώνεται ή μένει για πάντα σαν την σκολίωση. Αν και νομίζω ότι η σκολίωση διορθώνεται με εγχείριση. Ο αυχένας δεν σηκώνει επεμβάσεις πώς θα διορθωθεί η ευθεία και θα επανέλθει η φυσική λόρδωση του αυχένα?
 #36883  από litsa
 Τετ Αύγ 25, 2010 11:39 pm
γεια σου !
εχεις σκλήρυνση?
ο ευθειασμος αυχενα δεν ειναι της ειδικότητος μας...

αλλά πρεπει να βρεις ενα καλό ορθοπεδικό για να σου πει τι θα κάνεις..
εγω καποια στιγμή βρηκα ενα καλο - αστερι χειροπρακτικό , που μου τον εφτιαξε μια χαρά
χωρίς πονο, χωρίς κρα κρου ....

όσο για εγχειριση ξερω ατομα που εχουν κανει και ειναι μια χαρά ..

:greetings-waveyellow:
 #36886  από LL--MM
 Πέμ Αύγ 26, 2010 12:17 am
Aν, μάλιστα, πρόκειται για δισκοπάθεια, που είναι (κατά τα λεγόμενα μερικών φουσκωμένων διάνων, τουλάχιστον) ΚΑΙ νευρολογική πάθηση, χρειάζεται να βρεις νευροχειρούργο... :doh:
 #36934  από janet
 Πέμ Αύγ 26, 2010 7:41 pm
litsa έγραψε:γεια σου !
εχεις σκλήρυνση?

αλλά πρεπει να βρεις ενα καλό ορθοπεδικό για να σου πει τι θα κάνεις..
εγω καποια στιγμή βρηκα ενα καλο - αστερι χειροπρακτικό , που μου τον εφτιαξε μια χαρά
χωρίς πονο, χωρίς κρα κρου ....

όσο για εγχειριση ξερω ατομα που εχουν κανει και ειναι μια χαρά ..

Πες μου αν θέλεις ποιος είναι αυτός ο χειροπρακτικός αστέρι που λες να πάω και γω
 #36935  από janet
 Πέμ Αύγ 26, 2010 7:43 pm
litsa έγραψε:γεια σου !
εχεις σκλήρυνση?

συγνώμη δεν το ήξερα :)
 #36936  από janet
 Πέμ Αύγ 26, 2010 7:44 pm
LL--MM έγραψε:Aν, μάλιστα, πρόκειται για δισκοπάθεια, που είναι (κατά τα λεγόμενα μερικών φουσκωμένων διάνων, τουλάχιστον) ΚΑΙ νευρολογική πάθηση, χρειάζεται να βρεις νευροχειρούργο... :doh:
ξέρεις κανέναν πολύ καλό νευροχειρούργο? :greetings-waveyellow:
 #36938  από LL--MM
 Πέμ Αύγ 26, 2010 8:01 pm
Θα σου σύστηνα να ρωτήσεις το νευρολόγο σου, (εμείς εδώ αναγκαστικά όλο και κάποιον ή και περισσότερους έχουμε) αλλά δεν ξέρω να σου συστήσω κάποιο νευροχειρούργο προσωπικά... Γενικά, είναι το κλασικό είδος "πρός αποφυγήν", αλλά ΙΣΩΣ είναι απαραίτητος/η, αν μή τι άλλο, για να σου ΑΠΟΦΥΓΕΙ μια εγχείρηση... (έτσι θα δείς πόσο καλός/η είναι...) και να πληροφορήσει σωστά τον φυσιοθεραπευτή. Ρώτα τον ορθοπεδικό σου πρώτα...

Υ.Γ. Δεν ξέρω άν έχει καμιά σχέση με τη δισκοπάθεια ο ευθειασμός αυτός...
Καλό κουράγιο και περαστικά σου, να είσαι καλά!

Η γιαγια η Κασσάνδρα
 #36960  από janet
 Παρ Αύγ 27, 2010 1:25 am
Πήγα σε ορθοπαιδικό και μου είπε ότι θα γίνει καλά με φυσιοθεραπείες. Πώς θα πάρει όμως την φυσική του λόρδωση ο αυχένας ξανά δεν κατάλαβα? :?
 #37032  από Π.Μ79
 Σάβ Αύγ 28, 2010 10:14 am
janet έγραψε:Πήγα σε ορθοπαιδικό και μου είπε ότι θα γίνει καλά με φυσιοθεραπείες. Πώς θα πάρει όμως την φυσική του λόρδωση ο αυχένας ξανά δεν κατάλαβα? :?
1) Πρέπει να προσέχεις να έχεις φυσιολογική στάση.
2) Με τις φυσιοθεραπείες θα επιτευχθεί:

α) Μείωση των μυικών σπασπών λόγω κακής στάσης.
β) Επανεκπαίδευση της σωστής στάσης.
γ) Ανάταξη της αυχενικής μοίρας με τη μέθοδο του manual therapy.
δ) Ασκήσεις, ώστε να δυναμώσει μυϊκά η περιοχή του αυχένα και να προσφέρει πιο άνετη και ανώδυνη κίνηση.

Αν όλοι καταλάβαιναν πώς να φτιάχνονται, οι φυσιοθεραπευτές θα είχαν μείνει άνεργοι. :lol:
 #37038  από litsa
 Σάβ Αύγ 28, 2010 12:46 pm
file pari
ο δικος μου φυσιοθεραπευτης στο νησί - εχω και ενα στην αθηνα-
μου εδειξε ασκήσεις για την μέση και ετσι την φτιαχνω μόνη μου ... και ειμαι μια χαρά... προσεχω βεβαια αλλα εχω μαθει και την διορθωνω μολις στραβώσει...