• Ενοχλησούλες..

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #3178  από maraki12
 Τετ Απρ 29, 2009 7:54 pm
Καλησπέρα!
Βοηθήστε με όσοι έχετε περάσει κάτι με τα μάτια..
Τις τελευταίες μέρες νιώθω κάτι περίεργο στην όρασή μου αλλά όχι πολύ έντονο.
Γι'αυτο και αναρωτιέμαι αν είναι ιδέα μου.
Όταν εστιάζω σε κάποιο αντικείμενο με το κάθε μάτι ξεχωριστά είναι οκ. Όταν το κάνω και με τα 2 μάτια όπως όλοι οι ανθρωποι κάνουν συνήθως :) κατι δεν "πάει καλά". Κάτι με "ενοχλει". Είχαμε καταλήξει με τον οφθαλμίατρο ότι το επεισόδιο της οπτικής νευρίτιδας περισυ μου άφησε κάποιο "κουσούρι" μη μετρησιμο από τα οργανα τους αλλά τις τελευταίες μέρες νιώθω χειρότερα.
Σας ακούγεται γνωστό?
Επίσης έχω και κάτι ελαφριές ζαλαδούλες του τύπου σαν να χω πιει λιγο παραπάνω. Και μια φορά, όντας καθιστή, γύρισα το κεφάλι μου να μιλήσω σε κάποιον και γύρισε το δωμάτιο ανάποδα για 2-3 δευτερόλεπτα.
Είναι ιδέα μου?
Θα ειναι η καθημερινότητα μου και να τα συνηθίσω?
Ή είναι καμιά ωσούλα?
Μην παρεξηγηθώ.., δεν περιμένω να μου κάνετε τους γιατρούς. Ραντεβού έχω 6 Μαϊου και δεν τα θεωρώ όλα αυτά τόσο φοβερά ώστε να το επισπεύσω. Απλώς λέω μήπως κάποιου του ακούγονται οικεία...
 #3188  από elena
 Τετ Απρ 29, 2009 8:56 pm
maraki12,καλησπέρα!αυτά που γράφεις ,μου ακούγονται γνωστά....
πέρυσι είχα περάσει οπισθοβολβική νευρίτιδα,και παρόλο που έκανα θεραπεία με κορτιζόνη,τα προβλήματα δεν πέρασαν εντελώς.Ακόμα και σήμερα σκέφτομαι αν πρέπει να ξαναπάω οφθαλμίατρο ή οχι,γιατί όσες φορές και να πήγα μετά το επεισόδιο,δεν βρίσκει τίποτα,μου λέει ότι όλα είναι εντάξει.
Εμένα παρόλα αυτά το μάτι μου συνεχίζει και πονάει,κατά καιρούς,όταν έχω φώτα αναμμένα κάποιες φορές νομίζω ότι υπάρχει πτώση τάσης(του ρεύματος)και επίσης κάποιες φορές νομίζω ότι υπάρχει κάτι σαν μεμβράνη,που με εμποδίζει να δω καλά.
Κουσούρι μου έχει αφήσει και εμένα,μερική αχρωματοψία,δεν βλέπω το πράσινο.
Τώρα τι άλλο να σου πω ,δεν ξέρω.Δεν νομίζω να είναι καινούρια ώση...βέβαια δεν είμαι γιατρός!
Οσο για τις ζαλάδες μπορεί να είναι και από την θεραπεία.Αλλά αφού θα πας τόσο σύντομα στον
γιατρό ,μην ανησυχείς,σίγουρα θα σου εξηγήση τι συμβαίνει.
 #3190  από butterfly-
 Τετ Απρ 29, 2009 9:09 pm
Γειά σου Μαράκι. Για τα μάτια δεν ξέρω να σου απαντήσω, γιατί προς το παρόν δεν είχα ανάλογη εμπειρία. Οσο για τις ζαλάδες, κι εγώ έχω αρκετές, όπως και αρκετούς πονοκεφάλους αλλά έρχονται και φεύγουν. Είναι αλήθεια εοχλητικό αλλά κι εγώ δεν έχω δώσει ιδιαίτερη σημασία. οταν περάσεις μια γερή ώση, αυτά σου φαίνονται πταίσματα....

Εύχομαι να μην είναι κάτι ανησυχητικό.
 #3192  από Giota
 Τετ Απρ 29, 2009 9:35 pm
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΟΥΣΟΥΡΙ ΑΦΗΣΕ Κ ΣΕ ΕΜΕΝΑ. ΘΟΛΟΥΡΑ ΤΟ ΔΕΞΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΔΩ Κ 2 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΑΡΑΚΙ Κ ΕΓΩ ΤΟ ΕΧΩ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΛΑΔΑ. ΟΤΑΝ ΓΥΡΝΑΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΤΑΝ ΣΗΚΩΝΟΜΑΙ ΑΠΟΤΟΜΑ. ΟΛΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ. ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ.
 #3193  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τετ Απρ 29, 2009 9:59 pm
Ναι όλα αυτά μου είναι οικεία. Οχι η ζαλάδα, αλλά τα του ματιού ναι. Κάθε ώση αφήνει το κάτι της και η κατάσταση επιδεινώνεται όταν κάτι μας τριγυρνάει (κρύωμα, ίωση), όμως σε αρκετές περιπτώσεις επανέρχεται σε έναν ικανοποιητικό βαθμό, αλλά μάλλον ποτέ όπως πριν τη βλάβη.
Περαστικά σου καλό μου!
 #3220  από ΟΛΓΑ
 Πέμ Απρ 30, 2009 9:26 am
kalhmera se olous apo sunadelfo!! oi optikes neuritides einai gia emena polu sunithismenes opote se katalavainw apoluta!! egw, apo thn allh, edw kai polu kairo pathainw apisteutes krampes sta podia apo to gonato kai katw kai sta duo podia pou exoun apisteuto pono. ekeines tis stigmes mporw na lupothhmhsw.. o giatros mou, mou edwse magnhsio kai neurontin.. to exete pathei kai eseis???
 #3225  από Maria77
 Πέμ Απρ 30, 2009 11:02 am
Maraki kalhmera! Kai egw auto to diasthma pernaw ena epeisodio sta matia...pali(!) Kai opws exw anaferei se allh dhmosieush mou pairnw kortizonh. Exw parathrhsei kai egw pws exei meiwthei kapws h orash mou, dhladh apo makria den vlepw poly kala les kai exei aukshthei h mywpia mou kata 2,3 vathmous. To exw anaferei vevaia ston giatro mou kai mou exei pei pws prepei na teleiwsei h sxetikh therapeia me thn kortizonh kai meta tha doume.
Twra den kserw kai egw ean einai apo palies enoxlhseis to provlhma kai ksanaemfanisthke twra...
Ennoeite pws to kalytero pou exeis na kaneis einai na milhseis me ton giatro sou, apla hthela na pw oti olauta mou fainontai sxetika gnwsta symptwmata.
Elpizw na mhn einai kati sovaro. Perastika mas!!!
 #3344  από Giota
 Παρ Μάιος 01, 2009 4:46 pm
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΖΑΛΑΔΕΣ ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ. ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΠΟΙΑ.
 #3398  από maraki12
 Σάβ Μάιος 02, 2009 10:56 pm
Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Που θα πάει... ;) ;)
 #3565  από maraki12
 Πέμ Μάιος 07, 2009 2:34 am
Εντάξει τουλάχιστον δεν είμαι τρελή. ;)
Και τη διπλωπιούλα μου την έχω και ένα προβληματάκι στο λαβύρινθο.
Τέλεια..