• ΕΠΙΔΟΜΑ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #270  από Στάθης
 Δευ Οκτ 06, 2008 3:15 pm
Όλοι δικαιούμαστε να κάνουμε αίτηση για το επίδομα εάν έχουμε ΣΚΠ. Δεν δικαιούμαστε όμως να πάρουμε το επίδομα εάν δεν έχουμε τουλάχιστον 67% αναπηρία. Υπάρχει ειδική επιτροπή που κρίνει το ποσοστό αναπηρίας στους ασθενείς με ΣΚΠ. Ανάτρεξε το Forum αυτό για περισσότερες πληροφορίες.
 #271  από ioanna papantoni
 Δευ Οκτ 06, 2008 4:52 pm
kanonika thano einai auto pou eipe o panagos ola ta atoma me MS dikaiounte to epidoma to thema einai ean h epitropi pou tha peraseis tha sou dwsei to panw apo to 67% pososto wtse na pareis to epidoma k na exeis k ola ta pronomia pou dikaiouse opws to atoko daneio k alla polla pou einai.
to thema einai oti duskola dinoun to epidoma.
Episis gia na to pareis ean den exeis emfanei shmadia opws as poume na mhn mporeis na perpathseis kala h na mhn mporeis na poiaseis polu duskola na ato dwsoun.
Symptwmata opws diplopsia moudiasma kourash k astathia autoi den mporoun na ta diapistwsoun opote tis perissoteres fores xreiazete na paikseis k theatro..dystixws..
 #274  από MANOS
 Τρί Οκτ 07, 2008 8:03 am
sinfono me tin iwanna .ematha na kanw thn maimoy toso kero pou pernaga epitropes.pantos to epidoma einai kalo giati mporeis paralila kai na douleueis kai etsi opos exoun paei h doulies simera... kalimera
 #275  από Μαρία
 Τρί Οκτ 07, 2008 9:30 am
Καλημέρα σας,
εγώ τελικά δεν κατάφερα να το πάρω :( .Αλλα δεν έχω καταλάβει τελικά τι σημαίνει 67% τι εικόνα πρέπει δηλαδή να έχεις για ανήκεις στο 67%? Βλέπω ανθρώπους στην ίδια κατάσταση με μένα, δηλάδή που η ασθένεια τους δεν φαίναιται και το έχουν πάρεί.
 #276  από Μαρία
 Τρί Οκτ 07, 2008 9:44 am
Μάνο καλημέρα. Αν δεν σε κουράζω θα ήθελα αν μπορείς να μου διευκρινήσεις αυτό σχετικά με την ένσταση που λες. Έκανες δηλαδή παραπάνω από μία ένσταση; Γιατί εγώ πέρασα τον Οκτώβριο του 2007 την πρωτοβάθμια (με 67%) τον Ιανουάριο 2008 την δευτεροβάθμια (με 50%) και μου είπαν ότι μπορώ να κάνω μία ένσταση την οποία και έκανα το Μάιο 2008 και φυσικά με την απέρριψαν. Από κει και πέρα μου είπαν ότι μπορώ να κινηθώ μόνο νομικά ή από τον Οκτώβριο 2008 να κινήσω από τη αρχή την διαδικασία χωρίς βέβαια να μπορώ να διεκδικήσω αναδρομικά χρήματα .
Εσύ όμως βλέπω ότι έτρεχες μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει από το 2006.Πως έγινε αυτό? Υπάρχει κάτι άλλο στην διαδικασία που πρέπει να γνωρίζω;
Χίλια συγνώμη αν σε κούρασα .Αν μπορείς μου απαντάς.
 #277  από MANOS
 Τρί Οκτ 07, 2008 10:00 am
MARIA..KATARXIN EIMAI SAN OLOUS TOUS ANTHROPOUS POU VLEPEIS GIRO SOU EKSERONTAS TIS MERES POU EXW KAPIA OSI SE EKSARSI.
PERASA STHN PROTOBATHMIA KAI MOU EDOSAN 67% META PIGA STIN DEYTEROBATHMIA POY ME APERIPSE KAI PANO STHN APORIPSI EKANA ENSTASI GIA EPANEKSETASI KAI DIKEOTHIKA .OPOTE AFOU DIKEOTHIKA APO TO 2006 POU HTAN ARXIKA H AITISI MOU PIRA ANADROMIKA TA LEYTA.
AYTA.... THA XARW NA ME KSANAROTISEIS KATI KAI NA KSERW NA SOU APANTISW...BARIEME STI DOULIA PROI PROI
 #278  από Μαρία
 Τρί Οκτ 07, 2008 10:14 am
Σ ευχαριστώ πάρα πολύ Μάνο για την απάντηση και την προθυμία σου να με βοηθήσεις. Οι απορίες μου είναι ανεξάντλητες :roll:
Ζήτησες λες επανεξέταση; Σε ξανά είδαν δηλαδή γιατροί; Διότι εμένα η μόνη ένσταση που μου είπαν ότι μπορώ να κάνω είναι να με δει το Διοικητικό κομμάτι του ΙΚΑ όχι γιατροί. Οι οποίοι δεν μπορώ να κρατηθώ και να μην το πω ήταν επιεικώς για γέλια. Ρώταγαν εμένα αν στην επιτροπή που πέρασα υπήρχε μέσα νευρολόγος. ΕΛΕΟΣ!!!
Αυτό που μου έκανε εντύπωση αυτό σχετικά με την ημερομηνία και σε ρώτησα διότι είδα ότι κράτησε πολύ η διαδικασία από το 2006-2008 ενώ εμένα ούτε ένα χρόνο.
Ξέρεις αν μπορώ τώρα να κάνω κάτι άλλο τώρα ή ισχύει αυτό που μου είπαν απο τον Οκτώβριο φτού κι από την αρχή;
 #279  από MANOS
 Τρί Οκτ 07, 2008 10:37 am
TIN PROTI FORA POU TA EKANA TA XARTIA MOU HTAN TO 2004 PERASA STHN PROTH KAI STHN DEYTERI DEN PERASA..TOTE DEN EKANA ENSTASI. OTAN MOU KSANAHRTHE H OREKSI GIA TO EPIDOMA MOU HPAN POS EPREPE NA PERASW PALI APO TIN ARXI GIATI TO DIASTIMA POU SOU DINEI H 1 EPITROPI EINAI 2 XRONIA OPOTE EMENA ELIGE KAI EPREPE NA KSANAPERASW APO THN ARXI STHN PROTOBATHMIA GIA NA PAW META STHN DEYTERI..
ESY OMOS PERASES PROSFATA PROTOBATHMIA KAI ISXIEI H APOFASI AKOMA. OPOTE PAS KATEYTHIAN GIA DEYTEROBATHMIA PISTEYW...
BRE LES NA KANW LATHOS?? MPA ETSI PREPEI NA EINAI. :P
 #292  από dina
 Πέμ Οκτ 09, 2008 1:05 am
Μαρια καλησπερα οσον αφορα το επιδομα εγω καταθεσα τα δικαιολογητικα στην πρωτοβαθμια τον
Ιουλιο 07 και περασα απο την επιτροπη με 67% το 11-07 χωρις ιδιαιτερα προβληματα.Μοναδικο αγχος μας ηταν να ορισθει η ημερομηνια.
dina
 #296  από MANOS
 Πέμ Οκτ 09, 2008 8:11 am
kalimera!xtes mou hrthe kiemena to xarti na perasw pali apo protobathmia epitropi tin triti kai na diekdikisw to epidoma gia to diastima 2008 me 2010.ante na doume tha prolabw na mazepsw nees gnomateuseis...trexa manolio trexa
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8