• Το πιο πρόσφατο φαρμακο παρακαλώ!...

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #2526  από nikolaras
 Κυρ Απρ 12, 2009 11:23 pm
Paidia egw proswpika dn eixa kamia parenergia bebaia ayta ta podia m dn lene na meinoun ligo stasima re fousth m na eimai se 1 standar epipedo ... Kourazomai pali stin badisi k ta idia komplexika m dn paw gia kafedes k istories :P ... Ante na doume pote 8a to parw apofash na sinexisw na ksanazw k na mn menw stasimos... Oso gia to farmako ntaks komple htan an eksereseis oti dn eixa upno k eixa bgei sto dromo me bermouditsa k zaketa k ekoba boltes stin eisodo tou nosokomeiou kata tis 2 to brady k me epsaxnan oi nosokomes :D kata ta alla komple

H giatros m eipe oti dn mporw na dw diafora akoma alla me tin parodo tou xronou
 #2527  από ΜΙΜΙΚΑ
 Κυρ Απρ 12, 2009 11:59 pm
Νικολάρα, μην περιμένεις να φτιάξει η βάδιση για ν'αρχίσεις να ξεμυτίζεις. Δηλαδή -έστω και με μεγάλο ζόρι- βγες έξω γιατί η "επανακοινωνικοποίηση" είναι απαραίτητη. Κι ας μας πιάνουν τα κομπλεξικά μας. Στο λέω εξ ιδίας πείρας. Εχω περιμένει πολλές φορές να φτιάξουν τα πόδια μου για να βγω. Αλλά όχι μόνο δεν έφτιαχναν, αλλά περιμένοντας καθημερινά με αγωνία τη βελτίωση, έπεφτα ψυχολογικά και βάραιναν περισσότερο.
Αυτά βελτιώνονται παράλληλα. ΄Σωματικά και ψυχολογικά ή ψυχολογικά και σωματικά (κανείς δεν ξέρει με ποια σειρά ή εάν υπάρχει καν σειρά).
Αφού λοιπόν συνέλθεις από τα νοσοκομειακά, κάνε μία ηρωική έξοδο και να είσαι σίγουρος πως η επόμενη έξοδος θα είναι πιο εύκολη.
Ο,τι αφήνεις σε αφήνει.
ΑΠΑΝΩ ΤΟΥ!
 #2530  από ΜΙΜΙΚΑ
 Δευ Απρ 13, 2009 12:13 am
Καταλαβαίνω πολύ καλά. Εδώ ακόμα τώρα κλαίω γοερά γιατί λίγα βήματα με ζορίζουν πολύ και σκέφτομαι "δεν γ...... και η έξοδος και το καλό της". Δεν λέω να ζοριστείς τόσο τις ημέρες που νοιώθεις πολύ βαρύς. Δεν λέω να πας τόσο κόντρα στον οργανισμό σου. Το θέμα είναι να είσαι σε μία ειρήνη μ'αυτόν τον έρμο τον οργανισμό. Αλλά επειδή βρε παιδί μου το ένα μπορεί να φέρει το άλλο και επειδή η βελτίωση θα έρθει με το Tysabri αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη, αξίζει μία προσπάθεια για να βοηθήσεις κι εσύ λίγο το Νικολάρα από ψυχολογικής άποψης. Δώσε στον εαυτό σου λίγο αέρα (Αυτά που σου λέω τα ακούω κι εγώ - δεν πετυχαίνω πάντα να τα εφαρμόζω αλλά όταν τα θυμηθώ τα βάζω σε εφαρμογή και τις περισσότερες φορές έχουν καλά αποτελέσματα).
 #2533  από elena
 Δευ Απρ 13, 2009 12:31 am
Υπομονή και όλα θα πάνε καλά!!!μην αγχώνεσαι.
 #2666  από Giannis87
 Πέμ Απρ 16, 2009 2:07 am
Geia se olous!
Ta pio prosfata kai elpidofora farmaka gia tin SKP einai: 1. Rituxan, 2. Campath. Gia opion thelei leptomeries sta agglika: http://www.mssociety.org.uk/research/po ... index.html. Auta ta farmaka einai ta pio elpidofora alla exoun epikindines parenergies. Xorigounte stin agglia, den gnorizw gia ellada.
Na eiste oloi kala :)