• Το πιο πρόσφατο φαρμακο παρακαλώ!...

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #2416  από ioanna_melina
 Παρ Απρ 10, 2009 12:03 pm
:?: Ήθελα να σας ρωτήσω τελικά ποιο είναι το πιο πρόσφατο φάρμακο,που έχουν υποδείξει ως θεραπεία-μέθοδο πρόληψης? :?: Είχα διαβάσει για τα βλαστοκύτταρα και ομολογώ οτι το σκέφτομαι... :roll: Πάντως,μιας και σκέφτομαι σε λίγες εβδομάδες να ξανασυνεχίσω μια αγωγή,έχω αποφασίσει να ζητήσω την πιο πρόσφατη,ακόμα και αν σημαίνει πως θα γίνω πειραματόζωο.Διάβαζα μια συζήτηση όπου λέγατε για κάποια χάπια και μάλιστα οι ίδιοι οι γιατροί σας σας έλεγαν'καλύτερα όχι,ας είναι άλλοι οι πρώτοι'. Τι να πω.Το ψιλοβρίσκω απαράδεκτο.Βέβαια,ο γιατρός μεριμνεί για την ασφάλεια του ασθενούς, όμως ο ασθενής επαναπαύεται???Δεν είμαι η μόνη με MS!Κάποιοι άνθρωποι μάλιστα είναι χειρότερα από εμένα!Εννοείται θα δοκιμάσω κάτι νέο!Ό,τι και να συμβεί,θα γνωρίσουν κάποιοι άλλοι τουλάχιστον αν η αγωγή είναι καλή,ή όχι.Τι αξία έχει 1 στους τόοοσους!?... ;) :)
 #2417  από manos81
 Παρ Απρ 10, 2009 12:21 pm
TA VLASTOKITARA TA SIZITISA KIEGW ME TO GIATRO MOU..MOU TA APEKLISE...MOU EIPE ANE NA TO DOKIMASOUN XILIA ATOMA KAI META VLEPOUME TA APOTELESMATA KAI KANOUME...EINAI POLI PROIMA GIA VLASTOKITARA AKOMA MOU EIPE...
 #2427  από ΜΙΜΙΚΑ
 Παρ Απρ 10, 2009 1:14 pm
Το θέμα δεν είναι ποιο είναι το πιο πρόσφατο φάρμακο, αλλά ποιο είναι το πιο κατάλληλο για κάθε περίπτωση ασθενούς. Συζήτησε τις ενστάσεις σου με τον/την γιατρό σου και συζήτησε μαζί του/της για την προτεινόμενη θεραπεία. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να κάνεις θεραπείες που δεν ενδείκνυνται στη δική σου περίπτωση. Συνήθως, οι γιατροί πορεύονται σιγά σιγά. Αν δεν ανταποκριθείς στο τάδε φάρμακο, τότε σου δίνουν το δίνα και ούτω καθεξής.
 #2429  από LL--MM
 Παρ Απρ 10, 2009 3:30 pm
Σε καλό σου, κοριτσάκι :!: Φυσικά, και υπάρχει και ο αμερικάνος εκείνος που μας είχε βάλει ο Στάθης μας στην αρχική σελίδα και που διατείνεται εν τηλεοράσει ότι έγινε απολύτως καλά με φουλ χημειοθεραπεία, αλλά (ίσως ευτυχώς) δε νομίζω να έχουν εγκριθεί τέτοιες θεραπείες εδώ. Για τα υπόλοιπα, δες :arrow: :arrow: στη "φαρμακευτική παρακολούθηση", τις εκπομπές της ΕΤ3 που ανάρτησε ο Αόρατος, ή, εφόσον καταλαβαίνεις αγγλικά, τις σχετικές συνεντεύξεις που ανάρτησε ο Monte, ή διάβασε όσα έγραψε εκεί ο Θοδωρής, ή μετέφρασε η ταπεινότης μου... :|

Θα συμφωνήσω με το Αιγινήτειο ώς προς το εξής, εδώ πρόκειται για μια κατάσταση "ελεγχόμενης αναπηρίας". Το να γίνεις πειραματόζωο δε θα σε κάνει πιό γρήγορα καλά, δυστυχώς, το αντίθετο... Ας καθήσουμε να ελέγξουμε τα συμπτώματα, μέρα τη μέρα, και ας ζήσουμε τη ζωή μας όσο καλύτερα γίνεται. Για τη βασική ίαση, βλέπουμε... :?

Η γιαγιά
 #2453  από nikolaras
 Σάβ Απρ 11, 2009 1:44 pm
Egw shmera p bghka ap to ntinan milisa me tin giatro m gia tin fermandinh kapws etc to xapi gia tin badhsh k m eipe pws uparxoun k alla xapia alla dn einai egkekrimena stin ellada akoma k mporoune na m ta xwrigisoun apla 8a epibarin8w apo 100-300 euro... Ksekinisa tysabri :D k ekana mono 1 fiali kortizoni k noiw8w kapws kalutera :D :D
 #2454  από elena
 Σάβ Απρ 11, 2009 2:13 pm
Nικολάρα γεία σου,είσαι καλά?
δεν ήξερα ότι θα μπεις στο νοσοκομείο ή δεν το θυμάμαι αν το έγραψες...
σιδερένιος!και να σκεφτείς ότι πριν από λίγο που διάβαζα εδώ τα διάφορα σκεφτόμουν,ότι
έχεις δύο μέρες να γράψεις τα δικά σου...
τέλος πάντων βάλε και ένα ματόχαντρο βρε παιδάκι μου ...αφού τα παμε...είσαι μπροστά
με διαφορά..... :D
 #2455  από ΜΙΜΙΚΑ
 Σάβ Απρ 11, 2009 2:22 pm
Καλώς τον κι ας άργησε! Καλή αρχή με το φάρμακο, καλή συνέχεια και με τα καλύτερα αποτελέσματα!!!
 #2460  από mary_d_ath
 Σάβ Απρ 11, 2009 4:25 pm
Καλωσήρθες Νικολάρα! Ελπίζω να είσαι καλά...
Αλήθεια, το tysabri πως είναι; Βλέπεις καμία παρενέργεια;
Εμένα δε μου το δίνουν οι γιατροί μου γιατί τάχα η περίπτωση μου είναι "βαριά" γμτ, έτσι μου 'παν...
Πάντως εγώ δε βλέπω κάτι το "βαρύ", μάλλον είμαι χαζή και ζω στον κόσμο μου, τι να πω... :lol:
Τελοσπάντων, καλωσήρθες και πάλι!
Καλό Πάσχα σε όλους/όλες, παρεπιπτόντως!
 #2473  από Maria77
 Σάβ Απρ 11, 2009 10:40 pm
Καλώς ήρθες και πάλι Νικολάρα! Σου εύχομαι όλα να πάνε καλύτερα τώρα με το Tysabri.
Πώς ήταν η εμπειρία με το νέο φάρμακο?? όλα καλά? Ρωτάω επειδή πρόκειται να το ξεκινήσω και εγώ...τώρα πότε, δεν ξέρω ακόμη :!: γιατί έκανες ορό με κορτιζόνη, δεν κατάλαβα. Έτσι πρέπει?
Σ' ευχαριστώ, bye...