• devix - οπτική νευρομυελίτιδα

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #24980  από FANTOMAS
 Τετ Απρ 14, 2010 3:17 pm
GIGI μην εισαι ζηλιαρα, να βρεις δικο σου φορουμ να πας αλλου :mrgreen: ..... χα χα χα βεβαια κανω χιουμορ ΧΑΛΑΡΩΣΕ κοπελια δεν ειναι και τοσο σοβαρο.

Παντως γραψε μας τα νεα σου :?:
 #25760  από Biskoto10
 Πέμ Απρ 22, 2010 2:13 pm
Μια ερωτηση, σε μια συζητηση που ειχα κανει με εναν νευρολογο τον ειχα ρωτησει για την devix, μου ειπε να κανω αν θελω αυτη την εξεταση στο αιμα αλλα μου ειπε δεν εχει διαφορα με την σκλ η devix ουτε καν στηνν φαρμακευτικη αγωγη. :roll:
Ετσι ειναι το πραγμα, γιατι αλλα διαβασω πιο πισω.
 #25767  από Μαριάννα
 Πέμ Απρ 22, 2010 3:45 pm
Biskoto10 έγραψε:Μια ερωτηση, σε μια συζητηση που ειχα κανει με εναν νευρολογο τον ειχα ρωτησει για την devix, μου ειπε να κανω αν θελω αυτη την εξεταση στο αιμα αλλα μου ειπε δεν εχει διαφορα με την σκλ η devix ουτε καν στηνν φαρμακευτικη αγωγη. :roll:
Ετσι ειναι το πραγμα, γιατι αλλα διαβασω πιο πισω.

Μπορει να εχει κοινα συμπτωματα με την ΣΚΠ αλλά φαίνεται με την εξεταση αίματος αν έχεις και αντιμετωπιζεται διαφορετικά με πιο ισχυρη αγωγή
 #26046  από nick1981
 Κυρ Απρ 25, 2010 6:31 pm
συνηθως δεν κανει βλαβες στο κεφαλι αλλα μεγαλα ''κορδονια'' στο μυελο με μυελοστομια πανω απο 3cm κ στο οπτικο νευρο.
εχει εντελως αλλη φιλοσοφια απο τη σκ κ συνηθως αντιμετωπιζεται με πλασμαφαιρεση.δηλαδη 'βγαζουν απο το αιμα τα αντισωματα που προκαλουν το προβλημα ανα τακτα χρονικα διαστηματα.ο καρουσης στο ισραηλ μου ειπε οτι εχει καλυτερη προγνωση απο τη σκ κ πως αντιμετωπιζεται καλυτερα.
δινουν κ κατι χαπια αλλα δεν κανουν κ πολλα.
εχει κ αυτη εξαρσεις κ υφεσεις αλλα συνηθως αφηνει αναπηρια.
εγω οπως καποιοι ξερετε εκανα την ειδικη εξεταση αιματος στο ισραηλ κ βγηκε οριακη.ακομα να την επαναλαβω....οχι παλι εκει.δεν θα μου φανε τα λεφτα οι εβραιοι.μαλλον οι αμερικανοι τωρα.
 #26120  από sunny
 Δευ Απρ 26, 2010 1:42 am
nick1981 έγραψε:εγω οπως καποιοι ξερετε εκανα την ειδικη εξεταση αιματος στο ισραηλ κ βγηκε οριακη.ακομα να την επαναλαβω....οχι παλι εκει.δεν θα μου φανε τα λεφτα οι εβραιοι.μαλλον οι αμερικανοι τωρα.

Γίνεται και εδώ η εξέταση για devic στα εργαστήρια της Ιατρικής Σχολής, το είχε γράψει πριν λίγο καιρό μια κοπέλα από το φόρουμ που την έκανε. Δεν ξέρω τι ταμείο έχεις, πάντως τα περισσότερα δεν την καλύπτουν απ' όσο γνωρίζω. Εμείς πληρώσαμε 250 ευρώ, χωρίς κάλυψη από το ασφαλιστικό ταμείο. Τα στοιχεία του εργαστηρίου είναι:

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ - ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ στη ΜΟΝΑΔΑ ΝΕΥΡΟΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ
ΤΗΛ. 210-7462720
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΧΑΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
 #26124  από geor.gia
 Δευ Απρ 26, 2010 10:28 am
Καλημέρα παιδια και καλη εβδομαδα :) . Αρχιζω να μπερδευομαι σιγα σιγα. Ο λογος? θα κάνω παρακεντηση και εξεταση αιματος για devic σε δημόσιο νοσοκομειο και μεσω ικα. τωρα διαβασα οτι δεν καλυπτεται απο τα ταμεια... :shock: μπερδευτηκα. παντως θα περιμενω να με ειδοποιησουν και μολις εχω ολοκληρωμένη προσωπική αποψη θα σας ενημερώσω και εσας.
 #26144  από sunny
 Δευ Απρ 26, 2010 12:22 pm
geor.gia έγραψε:Καλημέρα παιδια και καλη εβδομαδα :) . Αρχιζω να μπερδευομαι σιγα σιγα. Ο λογος? θα κάνω παρακεντηση και εξεταση αιματος για devic σε δημόσιο νοσοκομειο και μεσω ικα. τωρα διαβασα οτι δεν καλυπτεται απο τα ταμεια... :shock: μπερδευτηκα. παντως θα περιμενω να με ειδοποιησουν και μολις εχω ολοκληρωμένη προσωπική αποψη θα σας ενημερώσω και εσας.

Kαλημέρα, δεν το έγραψα για να σε μπερδέψω. Αν σε μπέρδεψα ζητώ συγγνώμη.. :oops: . Ίσως ο ΟΑΕΕ μόνο να μην το καλύπτει επειδή έγινε σε εργαστήριο και όχι σε δημόσιο νοσοκομείο, ίσως και να πληροφόρησαν λάθος εμένα τελικά από το εργαστήριο που έγινε η εξέταση, γιατί εκεί μου είπαν ότι δεν καλύπτεται από όλα τα ταμεία. Εσύ μπορεί να λάβεις πιο σωστή ενημέρωση.
 #26162  από geor.gia
 Δευ Απρ 26, 2010 1:52 pm
Καλε τι συγνωμη????? σιγα!!! δε φταις εσυ για να ζητας συγνωμη. μπερδευτηκα γτ αναρωτηθηκα μηπως μου τα ειπανε λαθος και την πατησω. παντως η δεσμευση μου ισχυει. μολις ολοκληρωσω το πακετο και γυρισω σπιτι με το καλο θα σας πω ολες τις λεπτομέρειες. :)
 #26256  από sunny
 Τρί Απρ 27, 2010 12:05 am
Φαντάζομαι ότι αν ήταν στο νοσοκομείο η εξέταση ίσως να μην πληρώναμε τίποτα και εμείς΄ή τουλάχιστον να υπήρχε ποσοστό συμμετοχής. Πάντως περιμένουμε τα νέα σου όταν με το καλό τελειώσεις :)
 #33315  από geor.gia
 Παρ Ιούλ 09, 2010 12:32 pm
Ανασυρω (για να μην πω ξεθαβω) το θεμα για να κανω μια διευκρινιστικη ερωτηση σε οποιον γνωριζει.

επειδη εμαθα οτι βγηκαν τα αποτελεσματα (επιτελους) και μαλλον μεσα στην επομενη εβδομαδα θα παω να τα παρω ηθελα να ξερω το εξης

μεσα στις ανοσολογικες συμπεριλαμβανεται (πιστευω) και η εξεταση για τη devic

η ερωτηση μου ειναι αν η παρουσια του αντισωματος NMO-IgG σημειωνεται με ποσοστο σε αριθμους ή περιφραστικα (δηλ. θετικο - αρνητικο). ρωταω για να εχω μια ιδεα.... αν μπορει καποιος και θελει παρακαλω ας μου πει..... :text-thankyouyellow: εκ των προτερων
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7