• θρησκεία

• Η ψυχική και πνευματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Ίαση του σώματος μέσο της Ψυχής.
Η ψυχική και πνευματική διάσταση της πολλαπλής σκλήρυνσης. Ίαση του σώματος μέσο της Ψυχής.
 #2151  από manos81
 Δευ Απρ 06, 2009 2:10 pm
ola arxisan prin ligo kero opou h pethera mou pige na eksomologithei kai o pneumatikos tis tis eipe na parei emena kai opion alo hthele na pame sto rethimno se kapion ierea sintaksiouxo opou exei timio ksilo na mas stavrosei.....etsi kai egine pigame ego h gineka mou h mana mou kai h pethera mou eki ston geronta.....mas stavrose olous..... taka taka...ektos apo mena. pou eixe kolisei stin spandiliki mou stili to koutaki me to timio ksilo kai sernotane...kathisterise poli me mena....bgenontas sto salonaki pou exei na katoume na poume 2 kouventes me rotaei o gerontas...to exeis kero??? ka ti kaneis ???
arxisa kiegw kai tou elega apo pote to exw ti therapies kanw kai ta lipa....

vgenontas eksw apo to spiti tou rotisa tous ypolipous pou eixame paei mazi pote tou eipan oti exw ms kai den tous pira xampari....

kai oloi mou eipan oti den exoun pei kati gia kapia pathisi..aplos mpikame kai mas stavrose...

koufathika ligaki...pistepsa stin dinami tou timiou ksilou kai autounou pou to kratage....

tha ksanapaw tin paraskeuh..opios thelei akolouthaei :P
 #2153  από elena
 Δευ Απρ 06, 2009 2:32 pm
mano81,η πίστη στη θρησκεία μας είναι μεγάλο πράγμα,και δίνει καθημερινά απίστευτα θάυματα
στον καθένα από όλους εμάς ξεχωριστά.
σίγουρα ολοι μας θα έχουμε να σου πούμε κάτι που μας έχει συγκλονίσει ,αλλά ίσως να το
κρατάμε βαθιά μέσα μας ,σαν φυλαχτό,σαν κάτι που είναι μόνο για μας....δικό μας!
και όλοι εμείς οι άνθρωποι με ms έχουμε απίστευτη δύναμη να πολεμάμε καθημερινά με όλα όσα
αντιμετωπίζουμε,και όχι μόνο αυτό...αλλά και να στηρίζουμε τις οικογενειές μας,να χαμογελάμε,
να λέμε ότι η ζωή είναι ωραία,και να συνεχίζουμε ,όχι περπατωντας,αλλά τρέχοντας...
δε νομίζεις ότι από κάπου πέρνουμε την δύναμη αυτή!
Να πιστέυεις ,και να ελπίζεις όπως πρέπει να κάνουμε όλοι μας!
 #2154  από ΒΑΣΙΛΗΣ
 Δευ Απρ 06, 2009 2:51 pm
ΜΑΝΟ,

ΑΝ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο π.Σταύρος ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΣΩΣΤΟ-ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ- ΔΡΟΜΟ :!: ;) ;) ;)
 #2159  από mary_d_ath
 Δευ Απρ 06, 2009 4:54 pm
Εάν σου έκανε καλό να ξαναπάς...
Εγώ την είχα πατήσει έτσι με μία τσιγκάνα που μου έκλεψε 5 ευρώ :lol:
Και εκείνη το βρήκε! :lol:
Δεν το λέω κοροϊδευτικά.
Προσωπικά εγώ πιστεύω ότι όλα είναι θέμα συμπτώσεων και όλες αυτές οι βασκανείες που μπορεί να μας κάνουν εναλλακτικοί θεραπευτές, παπάδες κ.τ.λ πιάνουν μόνο εάν πιστέψουμε σε αυτές.
Κάτι σαν το φαινόμενο "placebo"...
 #2170  από αλεξανδρος1
 Δευ Απρ 06, 2009 8:06 pm
Πρίν απο λίγο καιρό έδειξε στο σκάϊ ένα ντοκυμαντέρ που έλεγε ότι οι άνθρωποι που πάσχουν απο ασθένειες για τις οποίες δεν έχουν βρεθεί οριστικές θεραπείες προσπαθούν να βρούν διέξοδο στην θρησκεία και σε όποιον τους δίνει ελπίδες ότι θα τους θεραπεύσει και καταλήγουν να αφήνουν την θεραπεία που κάνουν. Στην αρχή αισθάνονται καλύτερα αλλα μετά απο λίγο γίνονται χειρότερα. Καλό είναι να πιστεύεις αλλα όχι να τα αφήσεις όλα στα χέρια του θεού και να περιμένεις να σε σώσει. Το ξέρω ακούγεται άσχημα αλλα έτσι έχουν τα πράγματα.
 #2177  από nikolaras
 Δευ Απρ 06, 2009 9:32 pm
mary_d_ath έγραψε:Εάν σου έκανε καλό να ξαναπάς...
Εγώ την είχα πατήσει έτσι με μία τσιγκάνα που μου έκλεψε 5 ευρώ :lol:
Και εκείνη το βρήκε! :lol:
Δεν το λέω κοροϊδευτικά.
Προσωπικά εγώ πιστεύω ότι όλα είναι θέμα συμπτώσεων και όλες αυτές οι βασκανείες που μπορεί να μας κάνουν εναλλακτικοί θεραπευτές, παπάδες κ.τ.λ πιάνουν μόνο εάν πιστέψουμε σε αυτές.
Κάτι σαν το φαινόμενο "placebo"...

Ti skata einai to placebo ? to sigkrotima?

Egw paidia dn pisteuw se 8eous k demones ap ta 14m p exasa tin mhtera m ... K ola ayta ta kanoun gia na mas trwne ta lefta oi tragopapes oi karapoustares tou kerata k exw k apodikseis gia to teleutaio gia 4s papades p exwgnwrisei .. To mono p pisteuw einai se anwterh dunamh tpt allo
 #2184  από elena
 Δευ Απρ 06, 2009 11:07 pm
νικολάρα placebo,είναι ένα εικονικό φάρμακο ,με ίδια ακριβώς χαρακτηρηστικά με το κανονικό φάρμακο,
δηλαδή ,ίδιο μέγεθος,ίδιο χρώμα ,μόνο που δεν έχει την χημική ουσία του κανονικού φαρμάκου
και τα χρησιμοποιούν σε μελέτες που γίνονται σε ασθενείς.
ελπίζω να το εξήγησα σωστά.
τώρα όσον αφορά τα άλλα ,κρίμα είναι να πέφτεις ψυχολογικά,όσο για το περπάτημα και τι έγινε?
όλοι λίγο-πολύ κάπως το περνάμε....you must go on!
 #2186  από marale
 Δευ Απρ 06, 2009 11:16 pm
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΣΕ ΕΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.
 #2202  από mary_d_ath
 Τρί Απρ 07, 2009 4:10 am
elena έγραψε:νικολάρα placebo,είναι ένα εικονικό φάρμακο ,με ίδια ακριβώς χαρακτηρηστικά με το κανονικό φάρμακο,
δηλαδή ,ίδιο μέγεθος,ίδιο χρώμα ,μόνο που δεν έχει την χημική ουσία του κανονικού φαρμάκου
και τα χρησιμοποιούν σε μελέτες που γίνονται σε ασθενείς.
ελπίζω να το εξήγησα σωστά.
Σωστά το εξήγησες αλλά θέλει λίγο συμπλήρωμα ως προς το γιατί το χρησιμοποιούν για παράδειγμα.
Σε γενικές γραμμές, για όσους έχουν δει μια παλιά ελληνική ταινία με το Βουτσά, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε άνετα τη "σουπερμαντολίνη" που έπαιρνε με placebo.
Τον κορόιδεψαν εκεί κάποιοι φίλοι του που ήθελαν να γελάσουν και με ένα απλό χάπι αυτός πίστευε ότι μπορούσε να τα καταφέρει όλα, έδερνε, έβγαζε γλώσσα, είχε την αυτοπεποίθηση του στο φουλ (βέβαια όταν του τελείωσε η σουπερμαντολίνη έπεσε λίγο σε κατάθλιψη :lol: )
Εκεί ακριβώς στοχεύουν και τα πειράματα που γίνονται με τα placebo, στο να αποδειχτεί εάν η πίστη μου στο χάπι που μου παρουσιάζουν ως θαυματουργό μπορεί να επιφέρει κάποια αυτοΐαση.
Και τα αποτελέσματα των πειραμάτων είναι εκπληκτικά διότι όταν πιστέψεις πραγματικά ότι μπορείς να κάνεις ή να έχεις κάτι τότε τα καταφέρνεις (εντάξει όχι και ολοκληρωτικά αλλά σε μεγάλο βαθμό).
Εάν δεν το πιστέψεις τότε έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα, το φαινόμενο "nocebo".

Και τελειώνοντας να συμφωνήσω απόλυτα με τη marale.
Τι μπορεί να μας κάνει ο Θεός αν δεν πιστεύουμε πρώτα απ' όλα σε εμάς; Εξάλλου σύμφωνα με τη θρησκεία σπάνια επεμβαίνει, εκτός κι αν του το ζητήσεις και είναι στις καλές του :lol:
Πάντως με τόσο χάος, τόση αδικία και τόσο πόνο που επικρατεί παντού, πιστεύω ότι μάλλον ο Θεός μετά την 7η μέρα της δημιουργίας κουράστηκε τόσο πολύ που κοιμήθηκε...
 #2203  από manos81
 Τρί Απρ 07, 2009 8:13 am
katarxin na eksigisw oti den mou pire oute ena euro....isa isa mas anikse to spiti tou mas kerase to glikaki tou mono kafe den mas ekane....pistevw sta thaumata...pistevw se autous pou kaloproereta prospathoun na mas kanoun kala...pistevw stin pio megali dinami pou emeis den tin antilamvanomaste ala ti dexomaste.

tha ksanapaw kai opote mporw tha pigenw ston geronta ....

kai kapios eipe oti eime se kalo dromo an o gerontas einai kapios sigekrimenos....nai autos einai.. :o