• ΚΑΠΝΙΣΜΑ - ΣΤΟΠ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #2087  από Στάθης
 Παρ Απρ 03, 2009 6:34 pm
Η κοινή λογική (και οι έρευνες) με την πάθηση της ΣΚΠ μας λέει ότι:

όσο πιο υγεινή ζωή ακολουθούμε τόσο μειώνουμε τις πιθανότητες κακής εξέλιξης της νόσου.

Θες να καπνίζεις κάπνιζε, θες να πίνεις πίνε, άλλα έχει επίγνωση ότι η επιβάρυνση το τι κάνεις στον οργανισμού σου καθημερινά δεν είναι μηδαμινή.

Για μένα θέλει καλό μέτρο σε ότι κάνουμε μακριά από πολύ βλαβερές συνήθειες όπως είναι το τσιγάρο και έτσι μαγειρέυεις μια καλή τύχη !

Το σύνθημά μου είναι: όχι τσιγάρα μόνο ναργιλέ :lol: (με την χανούμισσα εννοείται)
 #2089  από αλεξανδρος1
 Παρ Απρ 03, 2009 7:01 pm
Δεν κόβω τίποτα. Το έκοψα στην αρχή και τι κατάλαβα τίποτα,τα ίδια είμαι όπως τότε που το είχα κόψει. Το μόνο που έχω κάνει τώρα είναι να το μειώσω αρκετα.Απο 2 πακέτα στα 6 τσιγάρα την ημέρα. Οσο για τον καφέ πίνω 2 την ημέρα με την έγκριση του γιατρού μου βέβαια. Αμα τα είχα κόψει όλα, λόγο δουλειάς, θα είχα σαλτάρει.
 #2095  από litsaM
 Παρ Απρ 03, 2009 8:33 pm
ακριβως Αλεξανδρε αυτο εννοουσε ουσιαστικα κι ο γιατρος.Αν τα κοψουμε αποτομα τοτε θα παθουν τα νευρα μας κατι που δεν το θελουν με τιποτα οι γιατροι για τα ατομα με αυτη την παθηση.Οσο για τον καφε να τον περιορισω μου ειπε(η αληθεια ειναι οτι επινα αρκετους :) )οχι να τον κοψω..Μετα τις 18.00 ομως να μην πινω καθολου.Αλλα αυτο ισχυει και για τους υγιεις!!!!
 #2110  από litsa
 Σάβ Απρ 04, 2009 12:03 am
άμα πιω καφέ, πέραν του μισού έως ενός, τότε θέλω χαμομήλια!!! για να κοιμηθώ!!
απο τσιγάρο ? κάποτε ψιλοκάπνιζα! μετά τα 32 το άρχισα/ μόλις με ρώτησαν οι γιατροί αν καπνίζω, έκοψα και αυτά τα 2 -5- 6? :) :) :) :)
Υπάκουο κορίτσι! ;)