• ΚΑΠΝΙΣΜΑ - ΣΤΟΠ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #1260  από Μαρ
 Τετ Ιαν 28, 2009 5:10 pm
Λοιπον σημερα αποφασισα να κοψω τελειως το τσιγαρο stop
Το εχω μειωσει βεβαια απο το Μαιο αλλα νομιζω πως δεν ηθελα να αισθανομαι αρρωστη και δεν μπορουσα να το κοψω τελειως (εκανα5-6τσ/ημ). Αλλιως γιατι στην εγκυμοσυνη το ειχα κοψει αμεσως μαχαιρι, χωρις δυσκολια? Αλλα δεν νομιζω πως το χρειαζομαι, ετσι κι αλλιως μαλλον χειροτερη αρρωστια ειναι το τσιγαρο. Δηλωνω λοιπον δημωσια πως σταματω (μπας και πιασει το κόλπο :lol: :lol: :lol:
 #1262  από nikos501
 Τετ Ιαν 28, 2009 8:43 pm
Μπραβο ΜΑΡ.
Και εγώ όταν έγιε η διάγνωση τό εκόψα. Κάνω κανα δυο την εβδομάδα..Δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν πάνε μαζί η ΣΚΠ και το κάπνισμα.
 #1264  από thodoris
 Τετ Ιαν 28, 2009 10:27 pm
Μαρ έγραψε:(μπας και πιασει το κόλπο :lol: :lol: :lol:
Λίγα χρόνια πίσω κάποιος φίλος μου καπνιστής "έκοβε" το τσιγάρο. Μία το έκοβε μια το άρχιζε, μια το έκοβε μια το άρχιζε... Σε κάποια φάση αγοράζει ένα εξάρτημα ακριβό (τότε) για τον υπολογιστή του και μετά από λίγες μέρες λέει ξανά οτι το έξοψε το τσιγάρο. Του λέω ΟΚ το κόψες. Πάμε ένα στοίχημα? Μου λέει τί? Όταν ξανακαπνίσεις έρχομαι με ένα κατσαβίδι και σου πέρνω το εξάρτημα απο τον υπολογιστή. Μου λέει ΟΚ.
Δεν το πήρα ποτέ...
Τυχαίο να ήταν ή έπαιξε ρόλο το κίνητρο?

Οπότε, τι να ρθω να σου πάρω αν ξανακαπνίσεις Μαρ? :)

Υ.Γ. Τελικά το στοίχημα το κέρδισα αλλά όταν το κέρδισα το εξάρτημα δεν άξιζε ούτε τον κόπο να το ξεβιδώσω... γιαυτό δεν το πήρα ποτέ...
 #1873  από Γιώτα
 Τρί Μαρ 24, 2009 6:16 pm
ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΚΟ ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΣΚΠ?
 #1886  από mary_d_ath
 Τετ Μαρ 25, 2009 5:06 pm
Εμένα πάντως η γιατρός μου δε μου είπε ότι πρέπει να το κόψω, μου μίλησε για "θεωρίες".
Λέγεται ότι το κάπνισμα κάνει κακό στη ΣΚΠ, μία θεωρία από τις πολλές.
Εγώ δεν την ακούω πάντως :lol:
Έχω σκεφτεί να το ελαττώσω, αλλά στην πορεία βαριέμαι και βγαίνω εκτός προγράμματος.
Καλή τύχη και δύναμη εύχομαι σε όσους προσπαθούν να το κόψουν.
 #1979  από LL--MM
 Δευ Μαρ 30, 2009 2:38 pm
Ο γιατρός μου λέει πάντως ότι είναι με τον πνευμονικό ερεθισμό που προκαλείται μία κατάσταση η οποία, ακόμα κι αν δεν προκαλεί καθ' αυτή ώση, "στρώνει το κρεβάτι της"...
 #2085  από litsaM
 Παρ Απρ 03, 2009 5:06 pm
καλησπερα κι απο μενα.Κι εγω καπνιζω σαν .... :) παντως και οι 3 γιατροι που με ειδαν(νευρολογοι)μου ειπαν να το μειωσω αλλα να μην το κοψω αποτομα.αλλο που δεν ηθελα :) Το νες καφε ειπαν να περιορισω.Συγκεκριμενα ο ενας απο τους 3 (μου φανηκε καλος αλλα δεν ειναι σε νοσοκομειο,ουτε ταμειο παιρνει και ειναι κατα της ιντερφερονης) μου ειπε οτι 2 απολαυσεις μας εμειναν "το τσιγαρο και ο καφες !να τις κοψουμε κι αυτες"?Τον εκτιμησα τον ανθρωπο δεν μπορω ναπω :) μονο που δε με πιστευουν οι αλλοι και νομιζουν οτι το λεω σα δικαιολογια :( αλλα αληθεια ετσι μου ειπε!!!
 #2086  από mary_d_ath
 Παρ Απρ 03, 2009 5:33 pm
Εε;;;;;;;
Ακόμα και τον καφέ πρέπει να περιορίσουμε; Αυτά δεν τα 'ξερα...
Μα αν δεν φτιάξεις έναν ωραιότατο φραπέ με το που ξυπνήσεις και αν δεν απολαύσεις και ένα ωραιότατο τσιγάρο, πως θα μπορέσεις να αντεπεξέλθεις πλήρως στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας;
Ωραίος ο γιατρός πάντως! Μα 2 απολαύσεις έχουμε όλες κι όλες! :lol: