Γεια σου Μιμίκα, εύχομαι τα ψυχολογικά σου να πάρουν σύντομα την ανηφόρα (και τα σωματικά σου επίσης
) και να αισθάνεσαι κάθε μήνα όλο και καλύτερα! Όταν με το καλό ξεκινήσεις κολυμβητήριο, περιμένουμε εντυπώσεις 

Σκλήρυνση κατά πλάκας
ΜΙΜΙΚΑ έγραψε:Γειά σας καλά παιδάκια! Ξαναμπαίνω δειλά-δειλά. Πρέπει βέβαια να διαβάσω όλα όσα έχετε γράψει από τον Οκτώβριο έως σήμερα(δεν θα ξαναφήσω να μου δημιουργηθούν τέτοια κενά).
Τα της υγείας μου είναι εν ολίγοις ότι η μορφή ΣΚΠ που έχω είναι η ΠΡΩΤΟΠΑΘΩΣ ΠΡΟΪΟΥΣΑ. Δηλαδή, ανήκω στο 10% των συνασθενών μας. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο πια διαθέσιμο ως φάρμακο για μένα πλην των Cellcept που παίρνω και που δεν είμαστε και σίγουροι ότι "κάνουν κάτι". Αλλά -όπως μου είπε κι ο γιατρός μου- δεν μπορεί να με αφήσει αβοήθητη, ακόμη και αν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να επιβραδύνει τη φθίνουσα πορεία που έχω πάρει. Προσπαθούμε δηλαδή να "σπρώξουμε" όσο μπορούμε το χρόνο μέχρι να εμφανιστεί κάποιο φάρμακο αποτελεσματικότερο των μέχρι σήμερα και ελπίζουμε να έχω και πολλή τύχη ώστε να επιβραδυνθεί η κατηφόρα.
Το fambridine δεν έχει ακόμη κάποια ένδειξη για τη δική μου περίπτωση, οπότε δεν μπορώ να το πάρω προς το παρόν.
Η ψυχολογική μου κατάσταση πλησιάζει στην κατηφόρα τη φυσική μου κατάσταση.
Από μεριάς μου κάνω κινησιοθεραπεία 2 φορές την εβδομάδα και θα πάω και κολυμβητήριο στον Κολωνό (όπως έγραψε και η ΛουΛού-ΜουΜού μου) 3 φορές την εβδομάδα (όποτε μου τελειώσουν τα γαμωδέκατα που έχω).
Επίσης, θα βάλω στη σκάλα μου αναβατόριο (μένω στον 2ο όροφο) και θα αγοράσω και κορυφαίο αναπηρικό σκουτεράκι τετράτροχο που έχει και θεσούλα για το παιδί μου. Θα σας πω τέλος Μαρτίου πόσο θα μου κοστίσουν αυτές οι χαριτωμενιές.
Τέλος, αποφάσισα να είμαι σε πιο συχνή επαφή μαζί σας.
Τα λέμε λοιπόν αύριο.
Φιλιά σε όλους.