• ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΟΤΩΒΑΘΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΚΑ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #1921  από LL--MM
 Πέμ Μαρ 26, 2009 9:04 pm
Μάλλον μόνο σε μερικά αστεία πράγματα, όπως προτεραιότητα σε τράπεζες, ποινικό μητρώο, ταμεία, δημόσιες υπηρεσίες γενικά και τα παρόμοια... :shock: για να μην καθόμαστε στις ουρές, δηλαδή...
 #1922  από litsa
 Πέμ Μαρ 26, 2009 11:03 pm
Στον οαεδ που χρησιμεύει αυτό το χαρτι?
ευχαριστώ
 #1927  από LL--MM
 Παρ Μαρ 27, 2009 1:58 am
Γιά τις προκηρύξεις του Νόμου 2643/1998 (αναγκαστικές προσλήψεις) για ΑΜΕΑ, πολυτέκνους, ήρωες αντιστάσεως, καί άλλα παρόμοια
 #1929  από dnpap
 Παρ Μαρ 27, 2009 10:36 am
ΠΟΥΘΕΝΑ...??? ΧΑ.ΧΑ.
ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ , ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΧΑΠΑΚΩΜΕΝΟΣ (NEURONTIN , KENTERA κ.τ.λ) , ΓΙΑ ΝΑ
ΑΝΤΑΠΕΛΞΕΘΩ. ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΑ ΚΑΜΙΑ
ΠΙΟ <<ΑΝΕΚΤΙΚΗ>> ΔΟΥΛΕΙΑ. ΧΑ.ΧΑ...... ΤΕΛΕΙΑ!!
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.
 #1937  από just67
 Παρ Μαρ 27, 2009 1:46 pm
γεια σας και απο μενα παιδαι?εχω καποιες ερωτησουλες και εγω.
εγω εκανα πρωτη φορα τα χαρτια μου το καλοκαιρι που περασε, για θεσεις ατομων με ειδικες αναγκες.απο τοτε παιρνω τηλεφωνο τον οαεδ και μου λενε συνεχεια 'τον αλλο μηνα" η "σε 10 μερες" να ξανατηλεφωνησω.LL--MM τι εννοεις "αναγκαστικες" προσληψεις?και κατι ακομα... υπαρχει καποιος που να εχει διοριστει με τον 2643/98 ???
εγω ειμαι νεα στο αθλημα αφου εχω κανει αιτηση πρωτη φορα και δεν γνωριζω και πολλα πραγματα.μηπως ....λεω μηπως....μας κοροιδευουν???
 #1940  από LL--MM
 Παρ Μαρ 27, 2009 6:25 pm
"Αναγκαστική" ονομάζεται η πρόσληψη στην οποία ο εργοδότης είναι στο δημόσιο τομέα (είτε ΝΠΔΔ είτε στον ευρύτερο δημόσιο, δηλ. κατά 50% τουλάχιστον κρατικό) και η πρόσληψη αυτή γίνεται βάσει μοριοδότησης από ειδική επιτροπή του ΟΑΕΔ, (υποτίθεται, όχι βάσει της προτίμησης του εργοδότη). :twisted: Γενικά, τα πρόστιμα που επιβάλλει ο νόμος αυτός για την παράβασή του είναι τόσο χαμηλά, που οι εργοδότες προτιμούν να τα πληρώνουν, αντί να μας επιτρέπουν να τους ενοχλούμε με τα προσωπικά μας… :evil:

Καταμετράται και μοριοδοτείται όχι μόνο η αναπηρία, αλλά και οι όποιες γνώσεις ζητούνται για τη δεδομένη θέση, η οικογενειακή και η χρηματική κατάσταση, η ηλικία, και η δευτερεύουσα κατηγορία, δηλαδή οι είτε πολύτεκνοι, είτε τα παιδιά ηρώων αντίστασης είτε άτομα όχι μόνο άμεσα (όπως εμείς) αλλά και έμμεσα ΑΜΕΑ(που έχουν, δηλαδή, ένα μέλος της άμεσης οικογένειάς τους σε κατάσταση αναπηρίας), :arrow: :arrow: έχω αναρτήσει κάποιες λεπτομέρειες στη γενική κατηγορία «Εκπαίδευση και MS» στης Θεώνης, σε απάντηση του Θοδωρή.
Βεβαίως και έχουν διοριστεί μερικοί, (αν δεν απατώμαι, το 2007 και το 2009 έγιναν προκηρύξεις...), αλλά επειδή οι θέσεις αυτές είναι ελάχιστες σε σχέση με τον πραγματικό αριθμό αναπήρων, ουσιαστικά χρειάζεται αυτή η αποκαλούμενη "διπλομοριοδότηση" για να προσληφθείς. :roll: Και επειδή οι θέσεις αυτές είναι δυσεύρετες, πολλοί είναι αυτοί που ζητάν ακύρωση της κατάταξης και περνούν χρόνια μέχρι να γίνει η πρόσληψη οριστική...

Υ.Γ.: Ο νόμος αυτός είναι υπό διαμόφωση, δίνοντας περισσότερα μόρια στις ικανότητες των υποψηφίων, (γλώσες, π.χ.) αλλά δεν έχει ισχύσει ακόμα αυτή η τελευταία μορφή... :| Έτσι για να έχετε κάτι να περμένετε...
 #2213  από dnpap
 Τρί Απρ 07, 2009 12:14 pm
ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ
ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΝΕΡΓΑ, ΕΤΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΟΑΕΔ.
ΚΑΠΟΙΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΗΔΗ ( ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ) ΑΛΛΑ ΕΙΤΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ(!) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ
ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ( ΛΟΓΩ ΣΚΠ ) , ΕΙΤΕ ΘΕΛΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ
ΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ (π.χ. ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ) , ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ( ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ) ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ , ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ <<ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ>> ΣΠΙΤΙ.
ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.
 #2244  από LL--MM
 Τρί Απρ 07, 2009 9:06 pm
Στιν ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει δημόσιο συμφέρον να "επιβάλλει" βοήθεια για αναπήρους. Καθ' ότι ιδιωτικός, εξαρτάται από την απόλυτη θέληση των μελών σε μια σύμβαση*: όσο θέλει ο εργοδότης σε κρατάει. Η βοήθεια του Αστικού Κώδικα ή του εργατικού δικαίου (η οποία είναι γενικά [και θεωρητικά] πιό αποτελεσματική) είναι ανίσχυρη, το κράτος (δημόσιος τομέας) δεν έχει ούτε τα συνταγματικά μέσα αλλά ούτε και οι ιθύνοντες έχουν τη θέληση να βοηθήσουν :twisted:

Ναί, δυστυχώς, αυτό αληθεύει... :( :evil: Σε ορισμένα επαγγέλματα το μόνο για το οποίο συμφωνούν δεξιοί και αριστεροί συνδικαλιστές είναι να παρατάνε τους αναπήρους στην "ευθύνη της πολιτείας", και σα να μήν έφτανε αυτό επιμένουν να εμφανίζονται και ώς "ευαίσθητοί" :twisted: . Άλλοι, αν βοηθήσουν μια φορά, την άλλη μέρα δε σε ξέρουν, άσχετα της υποτιθέμενης πολιτικής τους ταυτότητας :? Και οι διευκολύνσεις στις οποίες αναφέρεσαι είναι απολύτως ψευδεπίγραφες :cry:

Έχω ακουστά ότι καμιά φορά, εκτός πρωτεύουσας, τα πράγματα είναι καλύτερα, αλλά ίσως αυτή η εντύπωση δίνεται διότι οι "συνδικαλιστικές φιλανθρωπίες" είναι πιό αποτελεσματικές έναντι μικρότερων αριθμών αναπήρων, επειδή τους γνωρίζουν προσωπικά οι ιθύνοντες και καταδέχονται έτσι να τους θεωρήσουν ανθρώπους (σε αντίθεση με τους πρωτευουσιάνους που είναι αυτοί που είναι), αλλά αυτό αμφιβητείται ή αποδεικνύεται περίπτωση την περίπτωση... :|

*Το είπε και ο Μέγας Ναπολέων: Η Σύμβαση είναι ο Νόμος των Συμβαλλομένων...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τρί Ιαν 11, 2011 12:17 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.