• Ερωτήσεις για τα προνόμια που μας παρέχονται.

  • Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #17740  από Εύη Ξ
 Τρί Φεβ 16, 2010 12:40 pm
Το επίδομα το δικαιούνται όλοι απο τον ασφαλιστικό φορέα ακόμα και αν είναι προστατευόμενο μέλος και όλα τα υπόλοιπα απο την Νομαρχία.
Τους νόμους και τη δικαιολογητικά χρειάζονται για να μην τρέχεται θα τα βρείτε στο
http://www.disabled.gr και έχει τη δικαιούστε γενικότερα.Ψάξτε το.
 #17762  από sp-sofia
 Τρί Φεβ 16, 2010 4:48 pm
Bικυ πες μου εχεις σπουδασει κατι?
αν δεν εχουμε σπουσασει μπορουμε
να χρησιμοποιησουμε το χαρτι για να
παμε σε μια σχολη?
ειναι ευκολο για μας?
 #17764  από βικυ
 Τρί Φεβ 16, 2010 5:07 pm
Ειμαι Αστροφυσικος!χαχαχαχαχα
Αστειευομαι....δεν εχω σπουδασει.
Το ποσο ευκολο ειναι εξαρταται απο τις αιτησεις ΑΜΕΑ που εχει η σχολη στο εξαμηνο που θελεις να εγγραφεις.Παιρνουν ενα μικρο ποσοστο επι των συνολικων θεσεων.Εννοειται πως πρεπει να εχεις απολυτηριο Λυκειου! ;)
 #17765  από makisb
 Τρί Φεβ 16, 2010 5:11 pm
Check here... http://www.ypepth.gr/el_ec_category10511.htm

5% το έκαναν φέτος καθ'υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων (αν δηλαδή το καταλαβαίνω καλά, αν το τμήμα παίρνει 100 άτομα παίρνει και άλλους 5 που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις).

Αν το χει χρησιμοποιήσει κανείς πάντως ας μας πει πόσο εύκολο είναι να γίνει...
 #17767  από sp-sofia
 Τρί Φεβ 16, 2010 5:24 pm
εχω απολυτηριο λυκειου...για να καταλαβω μ αυτο
και με τη γνωματευση δημοσιου νοσοκομειου μπορω να γραφτω?
πες μου ακριβως τι χρειαζεται που μπορω να απευθυνθω?
στην πολη μου εχει πανεπιστημιο και μου ακουγεται πολυ
ενδιαφερον...!!!!
 #17768  από βικυ
 Τρί Φεβ 16, 2010 5:36 pm
Οι πληροφοριες προερχονται απο προσωπο που εισαχθηκε σε ΤΕΙ ως ΑΜΕΑ οχι με ΣΚΠ
1.Γνωματευση απο Πρωτοβαθμια Υγειονομικη επιτροπη για την ασθενεια και το ποσοστο αναπηριας
2.Γνωματευση απο δημοσιο νοσοκομειο
3.Απολυτηριο Λυκειου
Συμπληρωνεις σχετικη αιτηση στη γραμματεια της σχολης που σε ενδιαφερει σε περιοδο εγγραφων
Σε 2 εβδομαδες περιπου εχεις αποτελεσματα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος βικυ την Τρί Φεβ 16, 2010 5:44 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #17769  από βικυ
 Τρί Φεβ 16, 2010 5:42 pm
Να συμπληρωσω οτι το δικο μου χαρτι απο την Πρωτοβαθμια Υγειονομικη Επιτροπη
για εισαγωγη σε ΤΕΙ ΑΕΙ Δεν αναφερει το ποσοστο 67% αλλα μονο οτι πασχω απο ΣΚΠ
 #17775  από sunny
 Τρί Φεβ 16, 2010 8:07 pm
Νομίζω παιδιά, ότι πέρα από τα απαραίτητα που προαναφέρθηκαν, σε κάποιες σχολές ίσως παίζει ρόλο και ο βαθμός του απολυτηρίου του Λυκείου, ειδικά αν υπάρχουν περισσότερες αιτήσεις από τις προσφερόμενες θέσεις. Αυτό ξέρω ότι έγινε πριν κάποια χρόνια στην Γεωπονική, αλλά δεν ξέρω αν ισχύει για όλες τις σχολές ή αν ισχύει ακόμα, γι' αυτό το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη...
 #17831  από sunny
 Τετ Φεβ 17, 2010 1:16 am
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΕΙ - ΤΕΙ
Το ποσοστό εισαγωγής για τους υποψηφίους είναι 3% σε κάθε τμήμα και κριτήριο εισαγωγής είναι η βαθμολογία του απολυτηρίου Λυκείου.



--------------------------------------------------------------------------------
Ο ασθενής θα πρέπει να περάσει από πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή 3 μήνες πιο νωρίς από την εγγραφή του στο Πανεπιστήμιο που θα επιλέξει (π. χ. Ιούνιο εάν θέλει να εγγραφεί τον Σεπτέμβριο στο Πανεπιστήμιο). Η επιτροπή που θα περάσει είναι στην Μοναστηρίου 15 στον 1ο όροφο για τη Θεσσαλονίκη και σε αντίστοιχες επιτροπές σε άλλες πόλεις. Η επιτροπή πρέπει να του δώσει ποσοστό 67%.
Θα καταθέσει στην επιτροπή μία γνωμάτευση από Νευρολόγο γιατρό, μέλος ΔΕΠ οποιασδήποτε βαθμίδας.
Στην απόφαση της επιτροπής θα αναφέρεται πως η απόφαση είναι για την εισαγωγή του ασθενούς στο Πανεπιστήμιο ως ΑΜΕΑ

Αφού περάσει από την επιτροπή και πάρει το ποσοστό 67% και την βεβαίωση ότι είναι για την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο μετά θα κάνει τα εξής:

1. Αίτηση από τη Γραμματεία της σχολής που επέλεξε.

2. Τίτλος απόλυσης από Λύκειο.

3. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία ο νεοεισαγόμενος δηλώνει ότι δεν είναι εγγεγραμμένος σε άλλη σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας (χορηγείται από τη Γραμματεία του Τμήματος).

4. ‘Εξι (6) φωτογραφίες τύπου ταυτότητας.

5. Κατά την εγγραφή ο νεοεισαγόμενος επιδεικνύει στη Γραμματεία του Τμήματος το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο αποδεικνύονται τα ατομικά του στοιχεία.

6. Την απόφαση της αρμόδιας Α/βάθμιας υγειονομικής επιτροπής που πιστοποιεί την πάθηση και εκδίδεται μετά από δωρεάν βεβαίωση γιατρού ΔΕΠ οποιουδήποτε ΑΕΙ αντίστοιχης ειδικότητας.

Το ποσοστό εισαγωγής για τους υποψηφίους είναι 3% σε κάθε τμήμα και κριτήριο εισαγωγής είναι η βαθμολογία του απολυτηρίου Λυκείου.
Μερικά Πανεπιστήμια, όπως το Α.Π.Θ., έχουν θεσπίσει, πέρα από τις παραπάνω διαδικασίες, και εσωτερικές επιτροπές, οι οποίες θα αποφασίζουν για την καταλληλότητα του ασθενή- υποψήφιου φοιτητή να παρακολουθήσει το τμήμα που επιθυμεί.
 #17832  από LL--MM
 Τετ Φεβ 17, 2010 1:27 am
ΦΡΕΣΚΟ ΠΡΑΜΑ:
Είδος: ΝΟΜΟΣ
Αριθμός: 3794
Έτος: 2009
ΦΕΚ: Α 156 20090904
Τέθηκε σε ισχύ: 04.09.2009
Ημ.Υπογραφής: 03.09.2009

Τίτλος
Ρύθμιση θεμάτων του πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις.
Προοίμιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΡΘΡΩΝ

Αρθρο: 35
Ημ/νία: 04.09.2009
Περιγραφή όρου θησαυρού: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ)
Τίτλος Αρθρου
Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις
Κείμενο Αρθρου
1. Οι υποψήφιοι των παρακάτω αναφερόμενων κατηγοριών εισάγονται χωρίς εξετάσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (A.E.I.) Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης πλην του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας και των Τμημάτων Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Δυτικής Μακεδονίας καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε ποσοστό 5% εφόσον είναι κάτοχοι τίτλου απόλυσης από Λύκειο ή αντίστοιχο Σχολείο της ημεδαπής ή αλλοδαπής: τυφλοί, με μειωμένη οπτική οξύτητα (με ποσοστό αναπηρίας άνω του 85%), κωφοί, κωφάλαλοι, πάσχοντες από μεσογειακή, δρεπανοκυτταρική ή μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία, πάσχοντες από συγγενή υδροκεφαλία με μόνιμη τεχνητή παροχέτευση του εγκεφαλονωτιαίου υγρού (shunt), συνοδευόμενη και από άλλες διαμαρτίες, όπως αραχνοειδής κύστη με φαινόμενα επιληπτικής κρίσης, πάσχοντες από μυϊκή δυστροφία Duchenne, από βαριά αγγειακή δυσπλασία του εγκεφαλικού στελέχους, από κακοήθεις νεοπλασίες (λευχαιμίες, λεμφώματα, συμπαγείς όγκους), από το σύνδρομο του Bund Chiari, από τη νόσο του Fabry, από βαριά ινοκυστική νόσο (παγκρέατος, πνευμόνων), από σκλήρυνση κατά πλάκας, από βαριά μυασθένεια θεραπευτικώς αντιμετωπιζόμενη με φαρμακευτική αγωγή, νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, πάσχοντες από συγγενική αιμορραγική διάθεση - αιμορροφιλίες και υποβαλλόμενοι σε θεραπεία με παράγοντες πήξεως, υποβληθέντες σε μεταμόσχευση μυελού των οστών ή μεταμόσχευση κερατοειδούς χιτώνος, καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων, νεφρού, παγκρέατος, λεπτού εντέρου, πάσχοντες από ινσουλινοεξαρτώμενο νεανικό διαβήτη τύπου 1, πάσχοντες από σύνδρομο Evans, πολυμεταγγιζόμενοι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, με κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67%, πάσχοντες από φαινυλκετονουρία, από συγγενή θρομβοφιλία και υποβάλλονται σε θεραπεία αντιπηκτικής αγωγής δια βίου, από αρρυθμογόνο δυσπλασία δεξιάς κοιλίας με εμφυτευμένο απινιδωτή, καθώς και από τη νόσο Gaucher, πάσχοντες από συμπλοκές συγγενείς καρδιοπάθειες χειρουργηθείσες ή μη με πνευμονική υπέρταση άνω των 50mm Hg, από μονήρη κοιλία, από κοινό αρτηριακό κορμό, από παθήσεις του μυοκαρδίου οποιασδήποτε φύσης που προκαλούν μόνιμη διαταραχή της λειτουργίας της καρδιάς (κλάσμα εξώθησης 3 ή clearance κρεατινίνης
2. Οι πάσχοντες από τις αναφερόμενες παθήσεις δεν εισάγονται σε Τμήματα στα οποία λόγω της φύσης της επιστήμης είναι δυσχερής γι' αυτούς η παρακολούθηση σύμφωνα με αιτιολογημένη απόφαση του τμήματος, που εγκρίνεται από τη σύγκλητο και ανακοινώνεται πριν από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους για το οποίο γίνεται η επιλογή. Ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 οι σχετικές αποφάσεις πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως 30 Σεπτεμβρίου 2009.
3. Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων για κάθε Τμήμα είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των θέσεων που αντιστοιχούν στο ποσοστό 5%, η εισαγωγή γίνεται με κριτήριο το μέσο γενικό βαθμό απόλυσης από το Λύκειο κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας. Σε περίπτωση ισοβαθμίας προηγούνται οι υποψήφιοι που έχουν προγενέστερη σειρά προτίμησης και σε περίπτωση ίδιας προτίμησης για το συγκεκριμένο τμήμα προηγούνται οι μεγαλύτεροι σε ηλικία με βάση το έτος γέννησής τους. Αν ταυτίζεται και το έτος γέννησης εισάγονται ως υπεράριθμοι.
4. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζονται τα δικαιολογητικά, ο τόπος, ο χρόνος και τρόπος υποβολής τους, τα αναγκαία συλλογικά όργανα για τον έλεγχο των δικαιολογητικών και την έκδοση των αποτελεσμάτων εισαγωγής και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια που είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής και εγγραφής των εισαγομένων στα Α.Ε.Ι.. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία εκδίδεται μετά από εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), καθορίζονται ειδικότερα τα όργανα, ο τρόπος και η διαδικασία διαπίστωσης της πάθησης που δικαιολογεί, κατά περίπτωση, την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και κάθε άλλο σχετικό θέμα. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ορίζεται η αποζημίωση των μελών των αναγκαίων συλλογικών οργάνων. Δηλαδή τα πιο πανω από sunny,όσα είναι ακόμα εν ισχύ
5. Μετά τη δημοσίευση του παρόντος καταργούνται οι διατάξεις του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης ζ' της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του ν. 1351/1983, όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο VII του άρθρου 46 του ν. 1946/1991 και του άρθρου 12 του ν. 2640/1998 και της παραγράφου 8 του άρθρου 6 του ν. 3027/2002 (ΦΕΚ 152 Α').
6. Όπου στο ν. 3282/2004 γίνεται αναφορά στο άρθρο 12 του ν. 2640/1998, νοείται εφεξής το παρόν άρθρο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τετ Φεβ 17, 2010 1:43 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.