• ΝΤΙΝΑ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #1439  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Δευ Φεβ 16, 2009 10:06 am
LL-MM για την αποφυγή διάγνωσης από τους εξαίρετους κατα τα άλλα γιατρούς του Αιγινείτιου είναι γνωστά , όμως η επιμονή σε αυτή την πρακτική δεν είναι νοητό να δημιουργεί και άλλου είδους ερωτήματα ;
 #1440  από Ειρήνη Κοκκίνου
 Δευ Φεβ 16, 2009 10:44 am
Γειά και από μένα!!! :)
Είχα και εγώ το μικρό μου γολγοθά μέχρι να πάρω τη γνωμάτευση.
Μα να σου λέει ο διεύθυντής πως έχεις ΣΚΠ, και πηγαίνοντας να πάρεις το ρημαδοχαρτί το οποίο στο ζητάνε στο ΙΚΑ και στο φαρμακείο, που θα έπρεπε ούτως ή άλλως κατα την ταπεινή μου γνώμη να στο δίνουνε, εφόσον διαγνώστηκες και να μη στο δίνουν??????
Δεν το έβρισκα λογικό τότε όπως δεν έβρισκα λογική την απάντηση της προισταμένης << μά με ένα μόνο επισόδειο θέλεις γνωμάτευση???>>
Εσείς τι θα καταλαβαίνατε????
:evil: Νόμιζα ότι με δουλεύουν ή ότι δεν μιλάνε μεταξύ τους οι γιατροί!!!!!!!
Με επιμονή και πίεση αφού αποτάνθηκα στο διευθυντή πλέον, το πήρα όμως δεν τους το συγχώρησα γιατί εκτός της ήδη ψυχολογικής μου κατάστασης με το νέο για μένα ΣΚΠ, με ταλαιπώρησαν για κάτι το οποίο μου φαινόταν πάρα πολυ απλό.(Αυτό που μου ανακοίνωσαν ότι πλέον έχω, να μου το δώσουν γραπτώς).
Όπως φυσικά πίστευα πως είναι υποχρεωμένοι να μου δώσουν μόνοι τους και όχι να πηγαίνω 3-4 φορές και να τους το ζητάω εγώ.
Λυπάμαι πολύ γενικά όταν βλέπω πως ταλαιπωρούν ασθενείς και μάλιστα χωρίς λόγο και αιτία!!!
Ελπίζω να δω κάποια μέρα μια αλλαγή στο ΕΣΥ, και μάλιστα να είναι μεγάλη.
Δεν λέω πως δεν έχουμε άξιους γιατρούς φυσικά, όμως κάποια πράγματα είναι πολύ πίσω!!!!!

Ελπίζω να μην σας κούρασα, με το παράπονό μου!!!! :)
 #1441  από LL--MM
 Δευ Φεβ 16, 2009 12:10 pm
Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια! Αυτό είναι τo παράπονο όλων μας ή περίπου... Αν καταμετρούσαμε όλες τις συμμετοχές με αυτού του είδους τη θεματολογία εδώ, πάω στοίχημα ότι τουλάχιστον ένα 30% θα αφορούσε την αδιαγνωσία, όμως τους συγχωρνάμε-δεν τους συγχωρνάμε, η απάντηση είναι φιλοσοφική, μια και δεν υπάρχει κρατικός κυρωτικός μηχανισμός να περιορίζει (αποτελεσματικά) αυτού του είδους τις αλγεινές συμπεριφορές :evil: . Αυτοί, βέβαια, θεωρούν ότι δεν τρέχει τίποτα, αφού συγχέουν την ατιμωρησία με την απουσία μεμπτότητας :twisted: . Για την ώρα, η μόνη διέξοδος είναι η ειρωνεία, και η ΠΟΛΥ καλή γνώση των δικών τους λεγομένων, δημοσιευμένων ή και απλά προφορικών,για να καταφέρνουμε ν' αποφεύγουμε την πιό χοντρή κοροϊδια που συχνά, τη βαράνε όσο τους παίρνει να μας παίρνουνε για ηλιθίους... :roll:

Στο Γιώργο: Νοητό μπορεί να είναι, είναι όμως παντελώς άσκοπο, δεδομένου ότι η απάντηση θα έπρεπε να είναι αυστηρά εξειδικευμένη, εμπεριστατωμένη, κλπ κλπ. Γι’ αυτή τη θεματολογία, βλέπε http://www.fakellaki.blogspot.com/ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ. Εξ άλλου, το να υπονοούμε κάτι τέτοιο, θα ήταν άδικο για όλους εκείνους που δουλεύουν σα σκυλιά και εκεί και αλλού. Πιστεύω πως είναι, περοσσότερο, απόρροια της γενικευμένης ευθυνοφοβίας που μας δέρνει, σ’ αυτό τον τόπο, και που, δυστυχώς, δεν περιορίζεται στα νοσοκομεία… :x :P :D
 #1449  από ΦΩΦΗ
 Τρί Φεβ 17, 2009 8:57 am
ΝΤΙΝΑ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ...ΚΑΙ ΓΩ ΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2008.ΜΕ ΔΥΟ ΕΣΤΙΕΣ 1 ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ 1 ΣΤΟ ΘΩΡΑΚΑ... Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΙΣ "ΜΠΕΤΑΦΕΡΟΝ" ΜΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΛΕΣ".ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΥΦΕΣΗ ........
ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ
 #1450  από yuli
 Τρί Φεβ 17, 2009 11:53 am
Γειά σου Ντίνα! Κι εγώ με το avonex κάνω παρέα τα δύο τελευταία χρόνια. Κι έχω την απορία - παράπονο που νομίζω ότι έχουν πολλοί από εμάς: αφού η πάθησή μας είναι χρόνια γιατί πρέπει να παίρνουμε χαρτί για το φάρμακο κάθε 6 μήνες; Εκτός αν έχει βρεθεί η οριστική θεραπεία και μας το κρατάνε μυστικό!!!
Κι αν μπορεί κάποιος να μου λύσει άλλη μια απορία. Όποιος έτυχε να έχει γιατρό όχι διορισμένο σε δημόσιο νοσοκομείο, τι κάνει όσον αφορά στο χαρτί που χρειάζεται για το φάρμακο;
 #1452  από butterfly-
 Τρί Φεβ 17, 2009 12:18 pm
Ντίνα καλωσόρισες!
Σίγουρα όσο πιο γρήγορα ξεκινήσειε τη θεραπεία τόσο το καλύτερο
(έτσι λένε τουλάχιστον!)

Γιούλη, κι εγώ έχω την ίδια απορία με τα φάρμακα. Γιατί μας ταλαιπωρούν
κάθε έξι μήνε με καινούρια διάγνωση;;; Μήπως θα αλλάξει κάτι;
Εγώ κάθε φορά πηγαίνω στο Νοσοκομείο, παίρνω την καινούρια διάγνωση
μετά πηγαίνω στο γιατρό του ΤΕΒΕ, για να μου ξαναγράψει την ίδια διάγνωση,
και μετά πρέπει να ξαναπάω στο Νοσοκομείο για να πάρω τα φάρμακα....
Το μόνο καλό είναι οτι καθε φορά μου συνταγογραφούν 3 μήνες και παίρνω
τις ενέσεις για 3 μήνες. Κάτι είναι κι αυτό!

Καλά κουράγια σε όλους
 #1454  από LL--MM
 Τρί Φεβ 17, 2009 2:47 pm
Εξαρτάται, βέβαια, από τα ταμεία αλλά και από τά άτομα που συνταγογραφούν :evil: :| Προσωπικά, όταν πάω για Rebif, κοιτάνε το συνταγολόγιο και αντιγράφουν το φάρμακο άμεσα. Την τελευταία φορά, επειδή ήταν μια καινούργια γιατρός, τηλεφώνησε στον αρχίατρο, ο οποίος, που έχει βαρεθεί, φαίνεται, να με βλέπει να "διεκδικώ", της είπε, να μου το γράψει χωρίς πολλά πολλά :!: . (είχα πάει το πρωϊ στο διευθυντή, μαζί με ένα συνάδελφο άλλοτε υπάλληλο του ταμείου, να ζητήσω να βάλλουν μια πλάκα προτεραιότητας για τους ΑΜΕΑ, μου την αρνήθηκαν, διότι ο "αρμόδιος" αυτός αρχίατρος είπε ότι το είχε ρυθμίσει ο ίδιος και πάντα δίνει προτεραιότητα [κι όταν οι γραμματείς μας λένε "δεν ξέρω, άν σας αφήσουν οι συνάδελφοί σας" γίνεται ο κακός χαμός :evil: Καμμιά φορά, ηλικιωμένες συνάδελφοι σταυροκοπιούνται και με γεμίζουν ευχές :shock: , άλλη, κάποιος μου είπε:"και 200% να έχεις, η ουρά είναι από κει" οπότε οι υπόλοιποι του ρίξαν άγρια στ'αυτιά :D ]) Είναι μια από τις σπάνιες φορές που αισθάνομαι προνομιούχος, είναι η μόνη στιγμή που αισθάνομαι ότι δεν έχω σκλήρυνση επειδή οι ανύποπτοι δε μου την αναγνωρίζουν... :D Βέβαια, στα νοσοκομεία είναι άλλη δουλειά... :(
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Σάβ Αύγ 15, 2009 4:29 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #1457  από litsa
 Τρί Φεβ 17, 2009 5:45 pm
δεν απάντησα τόσες μέρες γιατί έχω κουραστεί, απλά θα σας πω το εξής: εμένα την όποια διάγνωση μου που μου έβγαλαν, χρειάστηκε να πάω σε 3 νοσοκομεία σε 3 διαφορετικές περιφέρειες και σε αρκετούς γιατρούς, απλά γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν.. και αυτό γιατί το σύστημα είναι τέτοιο.. υπάρχουν γιατροί που στην κυριολεξία ''σκίζονται'' ...αλλά ειναι μεγάλη ιστορία!
στο θέμα μας: το 9/06 για να παρω την διάγνωση ''πιθανή απομυελυνωτική νόσος'' που κατά τους περισσότερους γιατρούς είναι σκπ είδα και έπαθα όχι για το χαρτί αλλά για την διαδικασία΄, να σημειώσω ότι έχω βεβαρημένο ιστορικό λόγω κοιλών στην σπονδυλική στήλη...
και εγώ κάτι είχα αλλά οι γιατροί ευτυχώς που δεν με έστειλαν για νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική..
όταν άρχισα να συνέρχομαι ήμουν τόσο αγανακτισμένη για όλο το πακέτο, που έφτασα να στείλω επιστολή στο γραφείο του πρωθυπουργού! απάντηση? καμμία... λάθος !
σε λίγο είχαμε εκλογές: με συμπεριλάβανε στις ομαδικές επιστολές ενημέρωσης!
τι να λέμε τώρα από εκεί και πέρα?
και μη χειρότερα... ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΜΑς