• Τα φώτα σας παιδιά! Όχι γνωμάτευση...καθοδήγηση!

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #136598  από Μ.M
 Τρί Απρ 09, 2024 11:49 pm
DimDim13 έγραψε: Δευ Απρ 08, 2024 11:22 am
Μ.M έγραψε: Δευ Μάιος 20, 2019 10:40 pm
    Σε νιώθω απόλυτα γενικά και εγώ είμαι με διάφορα συμπτώματα εδώ και 4 μήνες , έχω κάνει ένα σκασμός εξετάσεις και τα έχουμε ρίξει όλα στο άγχος . Πραγματικά απίστευτες καταστάσεις και όχι τίποτα άλλο σε περνάνε και για τρελό . Εύχομαι να είσαι καλά
    Dimdim13
    Πλέον 5 χρόνια μετά...ψυχολογικά πολύ πιο ήρεμη με το θέμα --τότε ήταν όλα καινούρια κ πάθαινα σοκ, δεν ήξερα τι είναι, πως θα εξελιχθεί κ πως θα καταλήξω...νευρίαζα, πολύ δικαιολογημένα, με τις ανοησίες που άκουγα απ τον κάθε ένα γιατρό! Πλέον είμαι σε ανά 6μηνο παρακολούθηση σε νοσοκομείο, με θετικές ολιγοκλωνικές στην παρακέντηση, αλλά δεν μπορούν να μου δώσουν διάγνωση... Μου εξήγησαν πως έχω σίγουρα κάποιο νευρολογικό πρόβλημα το οποίο είναι εμφανές άλλωστε και έχω πολλά ευρήματα στις κλινικές εξετάσεις, ωστόσο δεν μπορούν με βεβαιότητα να μου πουν τι έχω ακριβώς. Το οποίο το βρίσκω πολυ πιο τίμιο απ τις βλ@κείες που άκουγα παλιότερα. Δεν είναι κακό να μην γνωρίζουν...άνθρωποι είναι κ οι γιατροί. Αλλά είναι ανήθικο να σε αντιμετωπίζουν σαν " έλα μωρέ, άγχος"...με ένα σωρό αερολογίες, λες κ είμαστε υποχόνδριοι ή ψυχάκιδες. Σε νιώθω όσο δεν φαντάζεσαι αν σε αντιμετωπίζουν έτσι...μην μασάς όμως! Ψάξ το μέχρι τέλους. Τα νευρολογικά είναι δύσκολα στη διάγνωση. Σίγουρα ομως ξέρεις το σώμα σου κ τον οργανισμό σου καλύτερα απ τον καθένα. Εγώ δέχτηκα να κάνω κ θεραπεία για να δαπιστώσουμε αν πρόκειται για θέμα με ψυχολογικό υπόβαθρο...--είπα μία στο εκατομμύριο μήπως είναι κάτι υποσυνείδητο που ούτε εγώ δεν το καταλαβαίνα, γιατί δέχομαι ότι υπάρχουν τα ψυχοσωματικά συμπτώματα, αλλά απ την άλλη ένιωθα βέβαιη ότι δεν ήταν τέτοιου τύπου πρόβλημα, όπως κ αποδείχτηκε-- Στο σήμερα λοιπόν, έχω μάθει να ζω με το πρόβλημα κ να μην σοκάρομαι αν μου τύχει κάποιο νέο σύμπτωμα! Έχω εξάρσεις κ υφέσεις με σταδιακή αλλά ήπια χειροτέρευση στα τόσα χρόνια, αλλά είμαι πλήρως λειτουργική στις καλές μου φάσεις που υπερτερουν κατα πολυ απ τις κακες ευτυχως! Κρατάω μερικά βίντεο σαν ιστορικό με τα συμπτώματα κ τα δείχνω στη γιατρό όταν πηγαινω για επανεξέταση, ώστε να έχει μια εικόνα της πορείας μου κ πορεύομαι με ό,τι έχω. Έπαψα να ταλαιπωρούμαι?? Οχι....βρήκα κάποια λύση??? Πάλι όχι...αλλά νιώθω ήρεμη καθώς πάνε 5 χρόνια κ είμαι σχετικά καλά. Βάσει συμπτωμάτων θα μπορουσα να είμαι πολύ χειρότερα...αλλά το παλεύω όσο μπορώ να είμαι ενεργή κ μέσα σε όλα! Νιώθω ότι αν κάνω πίσω, θα πέσω χειρότερα...οπότε παρά την όποια παραπάνω ταλαιπωρία,κούραση, δυσχέρεια βιώνω, παλεύω να κάνω παραπάνω κι απ όσα αντέχω για να κρατάω τους μυες μου ενεργούς. Όταν βλέπω ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι δεν καθομαι να σκεφτομαι πλεον "κοιτα τωρα τι επαθα κλπ". Το παιρνω χαλαρα, ζητάω βοήθεια απο τους δικους μου ανθρωπους αν χρειαστει κ πάντα μέσα μου πιστεύω ότι θα επανέλθω κ όντως πάντα έτσι γινεται! Επανέρχομαι! Εσύ τι συμπτώματα έχεις κ σε τι φάση βρίσκεσαι?
     #136599  από DimDim13
     Τετ Απρ 10, 2024 8:59 am
    Μ.M έγραψε: Τρί Απρ 09, 2024 11:49 pm
    DimDim13 έγραψε: Δευ Απρ 08, 2024 11:22 am
    Μ.M έγραψε: Δευ Μάιος 20, 2019 10:40 pm
      Σε νιώθω απόλυτα γενικά και εγώ είμαι με διάφορα συμπτώματα εδώ και 4 μήνες , έχω κάνει ένα σκασμός εξετάσεις και τα έχουμε ρίξει όλα στο άγχος . Πραγματικά απίστευτες καταστάσεις και όχι τίποτα άλλο σε περνάνε και για τρελό . Εύχομαι να είσαι καλά
      Dimdim13
      Πλέον 5 χρόνια μετά...ψυχολογικά πολύ πιο ήρεμη με το θέμα --τότε ήταν όλα καινούρια κ πάθαινα σοκ, δεν ήξερα τι είναι, πως θα εξελιχθεί κ πως θα καταλήξω...νευρίαζα, πολύ δικαιολογημένα, με τις ανοησίες που άκουγα απ τον κάθε ένα γιατρό! Πλέον είμαι σε ανά 6μηνο παρακολούθηση σε νοσοκομείο, με θετικές ολιγοκλωνικές στην παρακέντηση, αλλά δεν μπορούν να μου δώσουν διάγνωση... Μου εξήγησαν πως έχω σίγουρα κάποιο νευρολογικό πρόβλημα το οποίο είναι εμφανές άλλωστε και έχω πολλά ευρήματα στις κλινικές εξετάσεις, ωστόσο δεν μπορούν με βεβαιότητα να μου πουν τι έχω ακριβώς. Το οποίο το βρίσκω πολυ πιο τίμιο απ τις βλ@κείες που άκουγα παλιότερα. Δεν είναι κακό να μην γνωρίζουν...άνθρωποι είναι κ οι γιατροί. Αλλά είναι ανήθικο να σε αντιμετωπίζουν σαν " έλα μωρέ, άγχος"...με ένα σωρό αερολογίες, λες κ είμαστε υποχόνδριοι ή ψυχάκιδες. Σε νιώθω όσο δεν φαντάζεσαι αν σε αντιμετωπίζουν έτσι...μην μασάς όμως! Ψάξ το μέχρι τέλους. Τα νευρολογικά είναι δύσκολα στη διάγνωση. Σίγουρα ομως ξέρεις το σώμα σου κ τον οργανισμό σου καλύτερα απ τον καθένα. Εγώ δέχτηκα να κάνω κ θεραπεία για να δαπιστώσουμε αν πρόκειται για θέμα με ψυχολογικό υπόβαθρο...--είπα μία στο εκατομμύριο μήπως είναι κάτι υποσυνείδητο που ούτε εγώ δεν το καταλαβαίνα, γιατί δέχομαι ότι υπάρχουν τα ψυχοσωματικά συμπτώματα, αλλά απ την άλλη ένιωθα βέβαιη ότι δεν ήταν τέτοιου τύπου πρόβλημα, όπως κ αποδείχτηκε-- Στο σήμερα λοιπόν, έχω μάθει να ζω με το πρόβλημα κ να μην σοκάρομαι αν μου τύχει κάποιο νέο σύμπτωμα! Έχω εξάρσεις κ υφέσεις με σταδιακή αλλά ήπια χειροτέρευση στα τόσα χρόνια, αλλά είμαι πλήρως λειτουργική στις καλές μου φάσεις που υπερτερουν κατα πολυ απ τις κακες ευτυχως! Κρατάω μερικά βίντεο σαν ιστορικό με τα συμπτώματα κ τα δείχνω στη γιατρό όταν πηγαινω για επανεξέταση, ώστε να έχει μια εικόνα της πορείας μου κ πορεύομαι με ό,τι έχω. Έπαψα να ταλαιπωρούμαι?? Οχι....βρήκα κάποια λύση??? Πάλι όχι...αλλά νιώθω ήρεμη καθώς πάνε 5 χρόνια κ είμαι σχετικά καλά. Βάσει συμπτωμάτων θα μπορουσα να είμαι πολύ χειρότερα...αλλά το παλεύω όσο μπορώ να είμαι ενεργή κ μέσα σε όλα! Νιώθω ότι αν κάνω πίσω, θα πέσω χειρότερα...οπότε παρά την όποια παραπάνω ταλαιπωρία,κούραση, δυσχέρεια βιώνω, παλεύω να κάνω παραπάνω κι απ όσα αντέχω για να κρατάω τους μυες μου ενεργούς. Όταν βλέπω ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι δεν καθομαι να σκεφτομαι πλεον "κοιτα τωρα τι επαθα κλπ". Το παιρνω χαλαρα, ζητάω βοήθεια απο τους δικους μου ανθρωπους αν χρειαστει κ πάντα μέσα μου πιστεύω ότι θα επανέλθω κ όντως πάντα έτσι γινεται! Επανέρχομαι! Εσύ τι συμπτώματα έχεις κ σε τι φάση βρίσκεσαι?

Αχ αχ Μ.Μ εύχομαι μέσα από τη καρδιά μου να είσαι πάντα καλά . Ότι έγραψες είναι ακριβώς to the point . Ενώ καταλαβαίνουμε ότι κάτι δεν πάει καλά μας βγάζουν τρελούς οι γιατροί και όντως τα έχουν ρίξει όλα στο άγχος . Εμένα τα συμπτώματα μου πολλά όπως και εσένα . Ξεκίνησαν όλα απότομα ένα πρωινό αφού σηκώθηκα από το κρεβάτι . Αρχικά είχα ζαλάδα ίλιγγο δεν ξέρω τώρα τι ακριβώς ήταν , όπως και εσύ μια περίεργη διαταραχή στα μάτια και πόνο στον αυχένα . Καλά γενικά με τον αυχένα είχα θέμα και παλαιότερα ( trigger points ) απλά τώρα έχουν ενεργοποιηθεί όλα . Η ζαλάδα τώρα έχει φύγει . Αυτά που μένουν είναι ο πόνος αυχένα ο οποίος έχω λύση σε αυτό αλλά το χειρότερο η διαταραχή στα μάτια . Θα μπορούσα να πω ότι είναι περίπου ίδιο με το δικό σου . Από εκεί και πέρα ξαφνικά κάποια στιγμή με.πιανει κάψιμο στα χέρια και στα πόδια , έχει φύγει και αυτό . Φαγουρες η σαν μυρμήγκια στο σώμα ; Καπως έτσι να στο πω . Και εγώ αυτό το τρέμουλο που λες και οι σπασμοί ανώδυνοι και του δευτερολέπτου , κόπωση; . Γενικά ότι έχεις αναφέρει είναι σαν να βλέπω εμένα στο καθρέφτη. Από εξετάσεις ; Άστο ούτε 60αρης. Πραγματικά ίσως στο τέλος πρέπει να.ακολουθησω τη δική σου τακτική

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου και ελπίζω να βρούμε άκρη . Επίσης ένας από τους χιλιάδες νευρολόγους που πέρασα αφού μου κάνει κάτι με ένα σφυράκι κλπ κλπ μου λέει.σαν.διαγνωση αγχωδης νεύρωση. Μου έδωσε αγωγή τώρα την οποία.ακολουθω έτσι για τα μάτια του κόσμου αφού ξέρω ότι δεν είναι ψυχολογικό. Επίσης οι νευρολόγοι που έχω πάει είναι κορυφαία ονόματα στην Ελλάδα . Για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να αναφέρω ονόματα..ουσιαστικά τώρα είμαι στη φάση που απλά παίρνω την αγωγή για να δούμε αν όντως είναι ψυχολογικό. Βέβαια καταλαβαίνω ότι δεν είναι. Όλα έγιναν 2 μήνες αφού παντρεύτηκα , τυχαίο; Καλά εννοείται ότι θα με χωρίσει η γυναίκα αφού τους τα έχω κάνει τσουρέκια σε όλους . Γιατί αυτό ;! Γιατί ενώ εγώ εξηγώ ότι δεν είμαι καλά εφοσον όλες οι εξετάσεις είναι καλές σε λένε ουσιαστικά τρελό . Μόνο ένα εύρημα έχω στο κεφάλι που δεν τους ένοιαξε καν

Εσύ πως είσαι τώρα ;
       #136601  από Μ.M
       Τετ Απρ 10, 2024 8:11 pm
      Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές κ σε σένα έυχομαι όλα να πάνε καλα κ να βρεις τι σε ταλαιπωρεί! Λοιπόν, άλλο ένα κοινό στην ιστορία σου κ μου...όλα ξεκίνησαν λίγο καιρό μετά από περίοδο άγχους! Σίγουρα η διαδικασία του γάμου έχει ένα άγχος παραπάνω απ ότι έχουμε σε γενικά πλαίσια στην καθημερινότητά μας...εγώ, στη δική μου περίπτωση δεν έβρισκα σπίτι, ενώ είχα ήδη προσληφθεί σε δουλειά μακριά απ τον τόπο μόνιμης κατοικίας μου κ είχα στρεσαριστεί πολύ. Μόλις μπήκαμε στο σπίτι και τακτιποιήθηκαμε=ηρέμησα. Σε 15 μέρες εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα. Σκέφτηκα ότι βγαίνει το στρες τη προηγουμενης περιόδου..θα περάσει! Αλλά δεν περνούσε...κ 5 χρονια μετά, είμαι τα ίδια κ χειρότερα σωματικά, αλλά με μια μεγάλη διαφορά! έμαθα να αδιαφορώ για το αν θα με αμφισβητήσουν ή οχι, γιατί ειχα δίκιο και σε κάποιες φασεις με έπειθαν και αμφισβητουσα τον ίδιο μου τον εαυτό! Μέγα λάθος! Ωσπου ερχόταν μια έξαρση κι έλεγα στον εαυτό μου....μα καλά, ειναι δυνατόν να με πείθουν κ να αμφισβητώ αυτά που βιώνω? είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει θέμα στον οργανισμό...όπως καταλαβαίνεις έφαγα ΤΗΝ αμφισβήτηση και από γιατρούς κ απο τους δικούς μου ανθρώπους. Οι δε δικοί μου άνθρωποι, τα πρώτα χρόνια μου έλεγαν κοίτα να ηρεμήσεις κ όλα θα περάσουν! Εγώ: βρε ήρεμη είμαι..κάτι δεν πάει καλά. Εκείνοι: αν ηταν κάτι θα φαινόταν στις εξετάσεις...ένιωθα να μην με καταλαβαίνουν! (Μόνο ο άντρας μου με πίστεψε απ την πρώτη στιγμή, γιατί δουλεύαμε μαζί κ ήξερε τις αντοχές μου, τους ρυθμούς μου, τα πάντα κ μπορούσε να αντιληφθεί τις διαφορές...ωστόσο ήταν κ ο μόνος που το έπαιρνε στενάγχωρα, οπότε δεν τον ζάλιζα πολύ με το θέμα για να μην το βάζει μέσα του) Ωσπου αυτά που είχα κ δεν ήταν ορατά με γυμνό μάτι, με τα χρόνια έγιναν ορατά! Έχω τόσο έντονο τρόμο, δεσμιδωσεις κ μυικούς σπασμούς πλέον, που φαίνονται με γυμνό μάτι και μου κρατάνε μέχρι κ μήνες....πως να με αμφισβητήσουν πια? Έχω πλέον πολλά κλινικά ευρήματα... Κρατάω και ιστορικό όπως σου είπα κ βλέποντάς τα όλα συγκεντρωμένα να μου πουν τι?? Είναι όλα οκ? Ε δεν είναι...και έβγαλα και τους δικούς μου ανθρώπους απ όλο το θέμα. Τους άφησα έξω απ όλο αυτό εντελώς κ συνεχίζω να τους αφήνω. Δηλαδή νοσηλεύτηκα κ δεν δέχτηκα να ερθει κανένας, με τη δικαιολογία να μην κολλήσουν τίποτα στο νοσοκομείο-κ από εκεί κ έπειτα πάω κάνω τις εξετάσεις μου και τον επανέλεγχό μου και δεν αναφέρω απολύτως τίποτα. Κι όταν βλέπουν ότι δεν είμαι καλά, πχ μπορεί να έχω έντονο τρόμο κ να μην μπορώ να κάνω ούτε απλά πράγματα, οπως το να πιάσω το ποτήρι κ να πιω νερό ή να εχω έντονη σπαστικότητα στα ποδια κ να βαδίζω μαγκωμένα-περίεργα, με ρωτάνε αν είμαι καλά και απαντάω: καλά είμαι, απ το άγχος είναι, θα ηρεμήσω κ θα μου περάσει...😂σε φάση τι βλ@κείες ακουγα Θεέ μου παλιότερα! Έτσι καταλάβουν ότι πλέον δεν έχω την ανάγκη ούτε να το συζητήσω, αλλά ούτε και να με καταλάβουν... κ είναι πολύ καλυτερα έτσι για όλους μας! Είναι ανάλαφρη η αντιμετώπιση του θέματος κ με τον τρόπο μου κόβω την όποια προσπάθεια για ανάλυση....κ ένα επιπλέον γεγονός είναι ότι πλέον έμαθα να ζω έτσι...έμαθα να έρχονται συμπτώματα κ να φεύγουν, έμαθα να έχω τις καλές φάσεις κ τις κακές φάσεις...μια συνήθεια είναι όλα! Κ έφυγε κ ο φόβος...πλέον σκέφτομαι ο,τι είναι να γίνει θα γίνει...άλλοι είναι υγιέστατοι κ σε 1 δευτερόλεπτο αλλάζει η ζωή τους από ένα τυχαίο γεγονός στον δρόμο πχ. Ένα ατύχημα, ένα κάτι! Άρα όλοι δυνητικά μπορεί να πάθουμε κάτι κάποια στιγμή....αν ζω με τον φόβο τι θα αλλάξει? Τίποτα...οπότε ζω σαν να μην τρέχει τίποτα κ τα εμπόδια της κάθε μέρας τα αντιμετωπίζω όταν ερθουν, όπως μπορώ καλύτερα!
       #136602  από DimDim13
       Πέμ Απρ 11, 2024 10:39 am
      Πραγματικά με ότι λες είναι σαν να βλέπω τον εαυτό μου ακριβώς . Το μόνο πρόβλημα μου είναι ότι πλέον είμαι μόνος μου σε όλο αυτό καθώς κανείς δεν με πιστεύει και με θεωρούν παλαβό αφού έχω περάσει τόσους γιατρούς και τόσες εξετάσεις . Τι μου προτείνεις να κάνω ; Έκλεισα και 4ο νευρολόγο σήμερα
       #136604  από Στάθης
       Πέμ Απρ 11, 2024 2:05 pm
      DimDim13 έγραψε: Πέμ Απρ 11, 2024 10:39 am Πραγματικά με ότι λες είναι σαν να βλέπω τον εαυτό μου ακριβώς . Το μόνο πρόβλημα μου είναι ότι πλέον είμαι μόνος μου σε όλο αυτό καθώς κανείς δεν με πιστεύει και με θεωρούν παλαβό αφού έχω περάσει τόσους γιατρούς και τόσες εξετάσεις . Τι μου προτείνεις να κάνω ; Έκλεισα και 4ο νευρολόγο σήμερα
      Ξέρεις και σε 18 νευρολόγους να πας, κάτι σημαντικό που ίσως σε βοηθήσει είναι το παρακάτω.

Διαγνώστηκα με ΣΚΠ το 2004, πολλά συμπτώματα, υποτροπές άσχημες και φάρμακα, εξετάσεις, πολλά φάρμακα, ατελείωτες εξετάσεις....

Για καλή μου τύχη, η ατελείωτη μελέτη που έκανα και το ψάξιμο έφερε στο προσκήνιο την πάθηση της ΦΛΕΒΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ του εγκεφάλου. Δηλαδή, πολλά συμπτώματά μου τα οποία καπηλευόντουσαν οι νευρολόγοι με ιδιαίτερο σθένος και αιμοδιψή κερδοφόρα διάθεση, τελικά ήταν συμπτώματα κακής αιμάτωσης του εγκεφάλου μου, και γενικότερα κακής αιμάτωσης του Κεντρικού Νευρικού μου.

Μήπως, αυτά που αισθάνεσαι όλα τα συμπτώματα έχουν να κάνουν με την κακή αιμάτωση του εγκεφάλου?? Και ψάχνεις τσάμπα ειδικά με του νευρολόγους που αδίκως αγνόησαν την τεκμηριωμένη Φλεβική ανεπάρκεια της πολλαπλής σκλήρυνσης???

https://journals.lww.com/annals-of-medi ... he.43.aspx

Προσωπικά μου βρήκαν μια φλέβα πίτα στον λαιμό. Οι νευρολόγοι με αποθρασύνανε να το ψάξω παραπέρα, αλλά εγώ τους έγκραψα και πήγα για να δω τι γίνεται.
      Έκανα διόρθωση της στένωσης το 2010, και άλλη μία το 2012 με πολλά συμπτώματα (όπως περιγράφεις και εσύ) να φεύγουν σε βάθος χρόνου.

Για του λόγου το αληθές αυτό μου βρήκαν.
      procedure1.jpg
      procedure1.jpg (52.93 KiB) Προβλήθηκε 1597 φορές
      Ο πόλεμος των νευρολόγων ως προς την παραπάνω νόσο της φλεβικής ανεπάρκειας με οδήγησαν πολύ μακριά τους. Σκέψου, έχω να δω νευρολόγο από το 2013. Επίσης, έχω να πάρω φάρμακο για την ΣΚΠ από το 2010 μετά την επέμβαση της φλεβικής ανεπάρκειας. Μετά από 20 χρόνια της διάγνωσης, ακόμα με παιδεύουν κάποια συμπτώματα της σκλήρυνσης, αλλά δεν μπορώ να ασχοληθώ με ένα σύστημα εντελώς απάτη και μονόπλευρο, κοιτάω την πάθηση πολύ πιο ανοιχτόμυαλά, χωρίς φόβο και πολλά καθημερινά ευεργετικά κοντά στην Φύση πράγματα που κάνω για αυτήν.

Βάλε και αυτό στην βάση δεδομένων σου, μάλλον οι νευρολόγοι δεν μπορούν να σε βοηθήσουν γιατί ίσως πάσχεις από κάτι παρεμφερές σαν την φλεβική ανεπάρκεια.
       #136605  από DimDim13
       Πέμ Απρ 11, 2024 2:20 pm
      Στάθης έγραψε: Πέμ Απρ 11, 2024 2:05 pm
      DimDim13 έγραψε: Πέμ Απρ 11, 2024 10:39 am Πραγματικά με ότι λες είναι σαν να βλέπω τον εαυτό μου ακριβώς . Το μόνο πρόβλημα μου είναι ότι πλέον είμαι μόνος μου σε όλο αυτό καθώς κανείς δεν με πιστεύει και με θεωρούν παλαβό αφού έχω περάσει τόσους γιατρούς και τόσες εξετάσεις . Τι μου προτείνεις να κάνω ; Έκλεισα και 4ο νευρολόγο σήμερα
      Ξέρεις και σε 18 νευρολόγους να πας, κάτι σημαντικό που ίσως σε βοηθήσει είναι το παρακάτω.

Διαγνώστηκα με ΣΚΠ το 2004, πολλά συμπτώματα, υποτροπές άσχημες και φάρμακα, εξετάσεις, πολλά φάρμακα, ατελείωτες εξετάσεις....

Για καλή μου τύχη, η ατελείωτη μελέτη που έκανα και το ψάξιμο έφερε στο προσκήνιο την πάθηση της ΦΛΕΒΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ του εγκεφάλου. Δηλαδή, πολλά συμπτώματά μου τα οποία καπηλευόντουσαν οι νευρολόγοι με ιδιαίτερο σθένος και αιμοδιψή κερδοφόρα διάθεση, τελικά ήταν συμπτώματα κακής αιμάτωσης του εγκεφάλου μου, και γενικότερα κακής αιμάτωσης του Κεντρικού Νευρικού μου.

Μήπως, αυτά που αισθάνεσαι όλα τα συμπτώματα έχουν να κάνουν με την κακή αιμάτωση του εγκεφάλου?? Και ψάχνεις τσάμπα ειδικά με του νευρολόγους που αδίκως αγνόησαν την τεκμηριωμένη Φλεβική ανεπάρκεια της πολλαπλής σκλήρυνσης???

https://journals.lww.com/annals-of-medi ... he.43.aspx

Προσωπικά μου βρήκαν μια φλέβα πίτα στον λαιμό. Οι νευρολόγοι με αποθρασύνανε να το ψάξω παραπέρα, αλλά εγώ τους έγκραψα και πήγα για να δω τι γίνεται.
      Έκανα διόρθωση της στένωσης το 2010, και άλλη μία το 2012 με πολλά συμπτώματα (όπως περιγράφεις και εσύ) να φεύγουν σε βάθος χρόνου.

Για του λόγου το αληθές αυτό μου βρήκαν.

procedure1.jpg

Ο πόλεμος των νευρολόγων ως προς την παραπάνω νόσο της φλεβικής ανεπάρκειας με οδήγησαν πολύ μακριά τους. Σκέψου, έχω να δω νευρολόγο από το 2013. Επίσης, έχω να πάρω φάρμακο για την ΣΚΠ από το 2010 μετά την επέμβαση της φλεβικής ανεπάρκειας. Μετά από 20 χρόνια της διάγνωσης, ακόμα με παιδεύουν κάποια συμπτώματα της σκλήρυνσης, αλλά δεν μπορώ να ασχοληθώ με ένα σύστημα εντελώς απάτη και μονόπλευρο, κοιτάω την πάθηση πολύ πιο ανοιχτόμυαλά, χωρίς φόβο και πολλά καθημερινά ευεργετικά κοντά στην Φύση πράγματα που κάνω για αυτήν.

Βάλε και αυτό στην βάση δεδομένων σου, μάλλον οι νευρολόγοι δεν μπορούν να σε βοηθήσουν γιατί ίσως πάσχεις από κάτι παρεμφερές σαν την φλεβική ανεπάρκεια.

Αγαπητέ μου Στάθη πραγματικά σε θαυμάζω και το λέω ειλικρινά. Πραγματικά πολλές εξετάσεις πολλούς γιατρούς και όλοι μου λένε ουσιαστικά είσαι τρελός. Ναι εννοείται θα το ψάξω και αυτό !!! Μπορείς να με κατευθύνεις σε τι ειδικότητα πρέπει να απευθυνθώ;

Πραγματικά εύχομαι μέσα από τη ψυχή μου να είσαι πάντα θηρίο με τη καλή έννοια όπως είσαι τώρα .

Να είσαι ευλογημένος
       #136606  από Στάθης
       Πέμ Απρ 11, 2024 7:02 pm
      DimDim13 έγραψε: Πέμ Απρ 11, 2024 2:20 pm
      Αγαπητέ μου Στάθη πραγματικά σε θαυμάζω και το λέω ειλικρινά. Πραγματικά πολλές εξετάσεις πολλούς γιατρούς και όλοι μου λένε ουσιαστικά είσαι τρελός. Ναι εννοείται θα το ψάξω και αυτό !!! Μπορείς να με κατευθύνεις σε τι ειδικότητα πρέπει να απευθυνθώ;

Πραγματικά εύχομαι μέσα από τη ψυχή μου να είσαι πάντα θηρίο με τη καλή έννοια όπως είσαι τώρα .

Να είσαι ευλογημένος
      Σε ευχαριστώ μέσα από την Καρδιά μου για τις ευχές σου, μακάρι να μπορέσουμε όλοι μαζί να λύσουμε τον σκόπελο που μας ταλανίζει με αγάπη και περίσσια ευλογία μέρες που είναι. Σε ευχαριστώ.

Ως προς το θέμα της αρκετά διαδεδομένης φλεβικής ανεπάρκειας (σχεδόν 80% των ανθρώπων σύμφωνα με μελέτες, με συμπτώματα της ΣΚΠ έχουν κάποιο θέμα με τις φλέβες)

Για να ξεκινήσεις τις διαδικασίες, αρκεί ένας ειδικός υπέρηχος, ο οποίος όμως είναι διαφορετικός από τον απλό υπέρηχο του. Και αυτό διότι, με ειδικό αλγόριθμό, ο υπέρηχος της φλεβικής ανεπάρκειας του εγκεφάλου, κάνει διάγνωση στην παλινδρόμηση στις σφαγίτιδες φλέβες του λαιμού. Αν πληρείς 3 από τα 5 κριτήρια της 'ασθένειας', τότε σου προτείνουν διόρθωση της φλεβικής ανεπάρκειας με αγγειοπλαστική.

Πριν πολλά χρόνια, είχα κάνει τον ειδικό υπέρηχο. Πιστεύω τον υπέρηχο είναι εύκολο να το κάνεις, απλά την πρώτη φορά είναι λίγο ακριβός, νομίζω γύρο στα 300-350 δεν θυμάμαι. Θα σου στείλω κάποιες πληροφορίες μέσο προσωπικού μηνύματος αν θέλεις να το πας παρακάτω.

Ο αγγειολόγος γιατρός απλά κάνει την εξέταση, την ενημέρωση αλλά όχι την επέμβαση. Το αν καλύπτεται η εξέταση, ποιος κάνει την επέμβαση κτλ. όλα αυτά θα στα διευκρινίσει φαντάζομαι ο ιατρός αυτός καθώς δεν γνωρίζω πολλά, σαν μετά την διπλή επέμβαση έχω γυρίσει σελίδα εδώ και πολλά χρόνια. Σου εύχομαι τα καλύτερα Δημήτρη, προπαντός να λύσεις τον γόρδιο δεσμό των συμπτωμάτων σου !
       #136619  από Μ.M
       Πέμ Απρ 11, 2024 9:56 pm
      Στάθη, σε ευχαριστούμε πολύ για την πληροφορία που μοιράστηκες, καθώς η κάθε λεπτομέρεια μπορεί να φανεί χρήσιμη, για να βγάλουμε μια άκρη. Είμαι πολύ υπέρ στις απόψεις σου, σχετικά με τα φάρμακα-θεραπείες κλπ. Δηλαδή κ να είχα διάγνωση, δεν θα έμπαινα στη διαδικασία θεραπείας με τις συμβατικές μεθόδους που ακολουθουν επί το πλείστον οι γιατροί! Κ ένας απ τους λόγους που δεν σκάω για τη διάγνωση είναι αυτός...

Η εξέταση που αναφέρεις ως ειδικό υπέρηχο γνωρίζεις πως λέγεται ακριβώς? Η θρομβοφιλία μπορει να προκαλέσει τέτοιου ειδους στενώσεις? Γιατί καποια στιγμη πηγαν να με προσανατολισουν προς θρομβοφιλία, λόγω πολυ διεσταλμένων αγγείων στα ματια. Μου είχαν πει οτι τα αγγεία στα ματια μου ήταν σαν γέρου ανθρώπου κ δεν συμβάδιζαν καθόλου με την ηλικία μου κ οτι θα ήταν καλό να ψαχτώ για θρομβοφιλία. Αλλά δεν το έκανα αν θυμάμαι καλά...(έχω χάσει τον μπούσουλα τόσα χρόνια)

Επίσης στο κεφάλι έχω ένα πολυ συγεκριμένο σημείο απ το οποίο κάθε φορα που με διαπερνα ρεύμα στο κεφαλι, ξεκινάει απ το εν λόγω σημείο. Ενώ στο υπόλοιπο σωμα με διαπερνα ρευμα σε διαφορα κ τυχαία σημεία, στο κεφάλι πάντα η αρχή γίνεται από ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο. Εσύ (αν επιτρέπεται) τι συμπτώματα είχες από τη στένωση κ ποια απ τα συμπτώματα υποχώρησαν μετά την επέμβαση?
       #136620  από Στάθης
       Παρ Απρ 12, 2024 4:17 pm
      Μ.M έγραψε: Πέμ Απρ 11, 2024 9:56 pm .....
      ....Εσύ (αν επιτρέπεται) τι συμπτώματα είχες από τη στένωση κ ποια απ τα συμπτώματα υποχώρησαν μετά την επέμβαση?

Καλησπέρα Μ.M !! Τα συμπτώματά μου πριν την επέμβαση ήταν ποίκιλα και πολλά !! Γενικά είχα θέματα για πολλά χρόνια με ζαλάδες, κόπωση, μη καθαρότητα του νου (Brain fog), έντονοι πονοκέφαλοι, μουδιάσματα από τα γόνατα και κάτω με πιο έντονα στις πατούσες, περιστασιακά μουδιάσματα στα δάχτυλα των χεριών, Έντονη δυσφορία στην ζέστη, μόνιμο σφύριγμα και στα δύο αυτιά (Tinnitus), σύνδρομο ανήσυχων ποδιών (Restless legs syndrome).

Όπως καταλαβαίνεις, το πάνω ως προς του νευρολόγους αν και κάνουν αγώνα να θεραπεύσουν... με πολύ λάθος τρόπο. Ουσιαστικά δημιουργούν πρόσθετες ασθένειες μέσα από τα δυνατά φάρμακα αλλοίωσης της ανοσολογίας του οργανισμού μας.

Τα πάνω συμπτώματα μειώθηκαν ή εξαφανίστηκαν σε βάθος χρόνου. Το ιστορικό μου στο οποίο καταγράφεται το τι απέγιναν τα συμπτώματα μετά τις 2 επεμβάσεις, μπορείς να βρεις εδώ:

viewtopic.php?p=41231#p41231

Ως προς την θρομβοφυλία, δεν γνωρίζω να σου αναφέρω την επιστήμη, σίγουρα όμως είναι ένα θέμα αρκετά διαδεδομένο στην ΣΚΠ γιατί έχει αναφερθεί αρκετά σε συζητήσεις μου με άλλα μέλη.

Να είσαι καλά Μ.M για τα καλά σου λόγια, είμαστε όλοι μαζί στο χορό να βρούμε την Αληινή μας Θεραπεία διαμέσου της αγάπης, της σοφίας και της καλή δύναμης που αποκομίζουμε από την θετική σκέψη και θετικές πράξεις !!! Συνεχίζουμε δυνατά !! :smile-muscle: :smile-heart: :smile-flower:
       #136621  από Μ.M
       Παρ Απρ 12, 2024 10:17 pm
      Στάθη σε ευχαριστω πολύ για απάντησή σου!! Πολλά κοινά συμπτώματα έχω να πω....απίστευτο! Χαίρομαι που βρήκες μια άκρη και λύση συνάμα, έστω για ένα μέρος από όσα σε ταλαιπωρούσαν!!! Διάβασα κ το ιστορικό σου. Η αιτία της επαναστένωσης έμαθες ποια είναι? Ή είναι ιδιοπαθές το αποτέλεσμα? Γιατί για να δημιουργηθηκε ξανά στένωση μάλλον κάτι παίζει...(με την πήξη αίματος ίσως? Με θρομβώσεις που δημιουργουνται κ κάθονται στο εν λόγω σημείο? Δεν ξέρω). Παίζει άραγε η σκλήρυνση να συνδέεται με κάποιο τρόπο με αιματολογικές ή αγγειακές αλλοιώσεις??? Όπως κ να έχει εγώ πιστεύω ότι όλα είναι μια αλυσίδα στον οργανισμό μας κ για κανένα λόγω δεν πρέπει να κοιτάνε μονόπλευρα τον οργανισμό των ασθενών, η κάθε ειδικότητα ιατρών. Σου εύχομαι ολόψυχα υγεία και με σωστή κριτική σκέψη, ας κάνουμε όλοι τις καλύτερες επιλογές για τον οργανισμό μας!!! Με υπομονή και ψυχική δύναμη όλα είναι καλά