DimDim13 έγραψε: ↑Δευ Απρ 08, 2024 11:22 amDimdim13Μ.M έγραψε: ↑Δευ Μάιος 20, 2019 10:40 pmΣε νιώθω απόλυτα γενικά και εγώ είμαι με διάφορα συμπτώματα εδώ και 4 μήνες , έχω κάνει ένα σκασμός εξετάσεις και τα έχουμε ρίξει όλα στο άγχος . Πραγματικά απίστευτες καταστάσεις και όχι τίποτα άλλο σε περνάνε και για τρελό . Εύχομαι να είσαι καλά
Πλέον 5 χρόνια μετά...ψυχολογικά πολύ πιο ήρεμη με το θέμα --τότε ήταν όλα καινούρια κ πάθαινα σοκ, δεν ήξερα τι είναι, πως θα εξελιχθεί κ πως θα καταλήξω...νευρίαζα, πολύ δικαιολογημένα, με τις ανοησίες που άκουγα απ τον κάθε ένα γιατρό! Πλέον είμαι σε ανά 6μηνο παρακολούθηση σε νοσοκομείο, με θετικές ολιγοκλωνικές στην παρακέντηση, αλλά δεν μπορούν να μου δώσουν διάγνωση... Μου εξήγησαν πως έχω σίγουρα κάποιο νευρολογικό πρόβλημα το οποίο είναι εμφανές άλλωστε και έχω πολλά ευρήματα στις κλινικές εξετάσεις, ωστόσο δεν μπορούν με βεβαιότητα να μου πουν τι έχω ακριβώς. Το οποίο το βρίσκω πολυ πιο τίμιο απ τις βλ@κείες που άκουγα παλιότερα. Δεν είναι κακό να μην γνωρίζουν...άνθρωποι είναι κ οι γιατροί. Αλλά είναι ανήθικο να σε αντιμετωπίζουν σαν " έλα μωρέ, άγχος"...με ένα σωρό αερολογίες, λες κ είμαστε υποχόνδριοι ή ψυχάκιδες. Σε νιώθω όσο δεν φαντάζεσαι αν σε αντιμετωπίζουν έτσι...μην μασάς όμως! Ψάξ το μέχρι τέλους. Τα νευρολογικά είναι δύσκολα στη διάγνωση. Σίγουρα ομως ξέρεις το σώμα σου κ τον οργανισμό σου καλύτερα απ τον καθένα. Εγώ δέχτηκα να κάνω κ θεραπεία για να δαπιστώσουμε αν πρόκειται για θέμα με ψυχολογικό υπόβαθρο...--είπα μία στο εκατομμύριο μήπως είναι κάτι υποσυνείδητο που ούτε εγώ δεν το καταλαβαίνα, γιατί δέχομαι ότι υπάρχουν τα ψυχοσωματικά συμπτώματα, αλλά απ την άλλη ένιωθα βέβαιη ότι δεν ήταν τέτοιου τύπου πρόβλημα, όπως κ αποδείχτηκε-- Στο σήμερα λοιπόν, έχω μάθει να ζω με το πρόβλημα κ να μην σοκάρομαι αν μου τύχει κάποιο νέο σύμπτωμα! Έχω εξάρσεις κ υφέσεις με σταδιακή αλλά ήπια χειροτέρευση στα τόσα χρόνια, αλλά είμαι πλήρως λειτουργική στις καλές μου φάσεις που υπερτερουν κατα πολυ απ τις κακες ευτυχως! Κρατάω μερικά βίντεο σαν ιστορικό με τα συμπτώματα κ τα δείχνω στη γιατρό όταν πηγαινω για επανεξέταση, ώστε να έχει μια εικόνα της πορείας μου κ πορεύομαι με ό,τι έχω. Έπαψα να ταλαιπωρούμαι?? Οχι....βρήκα κάποια λύση??? Πάλι όχι...αλλά νιώθω ήρεμη καθώς πάνε 5 χρόνια κ είμαι σχετικά καλά. Βάσει συμπτωμάτων θα μπορουσα να είμαι πολύ χειρότερα...αλλά το παλεύω όσο μπορώ να είμαι ενεργή κ μέσα σε όλα! Νιώθω ότι αν κάνω πίσω, θα πέσω χειρότερα...οπότε παρά την όποια παραπάνω ταλαιπωρία,κούραση, δυσχέρεια βιώνω, παλεύω να κάνω παραπάνω κι απ όσα αντέχω για να κρατάω τους μυες μου ενεργούς. Όταν βλέπω ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι δεν καθομαι να σκεφτομαι πλεον "κοιτα τωρα τι επαθα κλπ". Το παιρνω χαλαρα, ζητάω βοήθεια απο τους δικους μου ανθρωπους αν χρειαστει κ πάντα μέσα μου πιστεύω ότι θα επανέλθω κ όντως πάντα έτσι γινεται! Επανέρχομαι! Εσύ τι συμπτώματα έχεις κ σε τι φάση βρίσκεσαι?