• Τα φώτα σας παιδιά! Όχι γνωμάτευση...καθοδήγηση!

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #131472  από Μ.M
 Δευ Μάιος 20, 2019 10:40 pm
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω σχεδόν τρεις μήνες που ταλαιπωρούμαι με διάφορα συμπτώματα. Πριν 10 χρόνια είχα πάει νοσοκομείο με πολύ δυνατό πονοκέφαλο. Λόγω έντονων αντανακλαστικών κατά την νευρολογική εξέταση μου έκαναν αξονική. Αφού βγήκαν τα αποτελέσματα με παρέπεμψαν σε μαγνητική εγκεφάλου κ αυχένα. Εν τέλει, γνωμάτευση: πρόπτωση 3 δίσκων στον αυχένα. Τίποτα το τρομερό. Πριν 6 χρόνια είχα ένα ατύχημα, στο οποίο έπαθα διάσειση. Εκεί λοιπόν, στις εξετάσεις τις νευρολογικές κ αφού είχα κάνει μαγνητική εγκεφάλου, μου είπε η νευρολόγος να έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου να κοιταχτώ στο μέλλον για ΣΚΠ. Εγώ έχοντας τον πόνο μου τότε δεν έδωσα βάση. Το είχα αφήσει πίσω μου εντελώς. Τώρα εδώ και 3 μήνες περίπου έχω φρικτούς πονοκεφάλους κάθε μέρα, με ναυτία. Μουδιάζουν τα άκρα μου (όχι μόνιμο μούδιασμα) και νιώθω να με διαπερνά ρεύμα στη σπονδυλική στήλη και σε διάφορα άκρα άλλοτε στον ώμο κ στο χέρι το αριστερό, άλλοτε στο πόδι το δεξί χωρίς καμία σταθερότητα κ σε αυτά. Επίσης, σχεδόν κάθε μέρα θολώνουν τα μάτια μου.Νιώθω να ζορίζομαι να δω γενικά κ όταν θολώνουν έντονα είναι σαν να έχω μια ημι-διάφανη κουρτίνα μπροστά μου, διακρίνω τα χρώματα θολά, αλλά όχι τα αντικείμενα. Αντιμετωπίζω πρόβλημα με την ούρηση και τέλος , εκτός αυτών με πιάνει σε άσχετες στιγμές τρέμουλο στα άκρα κ πιο έντονα προχθές με έπιασε τρέμουλο σε όλο το σώμα ενώ ήμουν ήρεμη κ ξαπλωμένη κ δεν μπορούσα ούτε πλευρό να γυρίσω. Όταν κατάφερα να γυρίσω πλευρό ένιωθα σαν να έκανα άθλο κ ήμουν τρομερά αδύναμη. Σε άσχετες στιγμές επίσης νιώθω να συσπώνται εσωτερικά οι μύες, χωρίς ωστόσο αυτό να μου προκαλεί πόνο, αγκυλώνονται τα δάχτυλα μου άλλες φορές κ κάποιες άλλες τινάζονται τα άκρα μου στα ξαφνικά...Έκανα μαγνητική εγκεφάλου κ αυχένα και είναι καθαρές. Μόνο μία πρόπτωση δίσκου αυτή τη φορά και ο γιατρός μου είπε να δω το θυροειδή μου. Όταν ρώτησα γιατί θολώνουν τα μάτια μου λοιπόν? Η απάντηση ήταν ότι μπορεί να περνάω κάποια επιπεφικίτιδα. Όταν ρώτησα για το πρόβλημα στη ούρηση η απάντηση ότι μάλλον πέρασα κάποια ουρολοίμωξη. Τα μουδιάσματα? Μπορεί από τον θυροειδή ή να έχεις κάποια έλλειψη σιδήρου. Όλα στο μπορεί κ αερολογίες χωρίς να πιάσει καν στα χέρια του τις μαγνητικές, διάβασε απλά τη γνωμάτευση στον διάδρομο του νοσοκομείου τρώγοντας την σπανακόπιτά του ταυτόχρονα κ με ύφος ώχου θα φάω ποτέ με την ησυχία μου?? Πάω λοιπόν στον ενδοκρινολόγο, κάνω εξετάσεις κ υπέρηχο για θυροειδή, όλα τέλεια, κανένα πρόβλημα. Πάω σε δεύτερο νευρολόγο (ιδιώτη αυτή τη φορά) με τις εξετάσεις μου,μου λέει ποιος σου είπε ότι έχεις πρόπτωση δίσκου? δεν έχεις καμία πρόπτωση δίσκου :smile-giggle: :smile-giggle: Όντως έχεις πιο έντονα αντανακλαστικά, αλλά δεν βρίσκω κάτι το παθολογικό. Και εκεί μου πετάει την οβίδα που έχει καταντήσει (απ όσα διαβάζω και ακούω) η πιο συχνη διάγνωση για τα πάντα.............Ψυχογενή πιστεύω πως είναι τα συμπτώματα σου!!!!!!! Του εξήγησα κάποια πράγματα ώστε να αντιληφθεί ότι αν ήταν έστω κ μία η πιθανότητα να είναι ψυχοσωματικό δεν θα πήγαινα να χαλάσω ούτε το χρόνο μου ούτε τα λεφτά μου σε έναν ακόμη γιατρό κ ότι το μόνο που θέλω είναι να βρω τη λύση στο πρόβλημα. Δεν με νοιάζει τι είναι... δεν με νοιάζει να ακούσω καν τι είναι.....(γιατί σίγουρα κάτι είναι..κάτι δεν πάει καλά, αλλά δεν με νοιάζει τι...)Λύση ψάχνω γιατί ταλαιπωρούμαι κάθε μέρα κ όταν είναι τόσο μπαμ τα συμπτώματα κ χειροτερεύω κ ακούω τόσες μπούρδες κ ο καθένας να μου λέει το μακρύ του κ το κοντό του κ ο ένας αναιρεί τα λόγια του άλλου είναι τουλάχιστον εκνευριστικό....δεν προδικάζω ότι είναι σκλήρυνση φυσικά αλλά επειδή πολλοί από εσάς δεν βγάλατε εύκολα άκρη, επειδή πολλοί από εσάς περάσατε μια φάση σαν τη δική μου, της άγνοιας, της αμφισβήτησης, της κάθε μ@λ...ς του κάθε γιατρού, τι προτείνετε να κάνω? πως να το ψάξω? που να απευθυνθώ? είμαι 10.000.000% σίγουρη ότι δεν είναι ψυχοσωματικά. Απευθύνομαι εδώ λόγω της υπόνοιας που είχε εκείνη η γιατρός κάποτε, που μου είχε πει για ΣΚΠ και για να σας προλάβω ο λόγος που δεν επισκέπτομαι εκείνη σαν γιατρό, είναι γιατί πλέον ζω σε άλλη πολή, πολλά χιλιόμετρα μακριά!
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων κ συγνώμη αν σας κούρασα!!!
     #131474  από litsa
     Τρί Μάιος 21, 2019 12:24 am
    η μαγνητική τι γράφει?
    απο εκεί θα ξεκινήσεις να δεις τη διάγνωση

τώρα από τα υπόλοιπα χρειάζεται νευρολόγος
    και βρες αν ζεις Αθήνα ή Θεσσαλονίκη να σου δώσουν συμπληρώματα, Β12 (ελεγξε την, όσο πιο ψηλά τόσο το καλύτερο)
    25ΟHD3 και αυτή άνω του 30 -35 τουλάχιστον, βοηθάει το μαγνήσιο, τα αντιοξειδωτικά, η ουμπικινόλη για την κούραση, καθώς και τα αμινοξέα ακόμα και τα προβιοτικά

όλα αυτά θα σε βοηθήσουν τον οργανισμό να καλύψει τις όποιες βασικές βλάβες του και να κάνει επανεκκίνηση

εύχομαι να μην έχεις κάτι άλλο , και να χρειάζεσαι ενίσχυση
    καλή συνέχεια
     #131476  από Μ.M
     Τρί Μάιος 21, 2019 12:38 am
    Litsa ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες σου. Η μαγνητικη εγκεφαλου ελεγε μερικοι περιαγγειακοι αμφοτεροπλευρα και η μαγνητικη αυχενα προπτωση δισκου Α5-Α6. Ολα τα υπολοιπα τα ανεφερε ως φυσιολογικα στις μαγνητικες. Οσο για τη Β12 εχω 421...γενικα στις αιματολογικες ολα ηταν καλα, εκτος απο μια ελαχιστη αποκλιση που ειχαν τα αιμοπεταλια μου, ο μεσος ογκος αιμοπεταλιων και ο αιμοπεταλιοκριτης που ηταν λιγο πανω απ το οριο, ανευ σημασιας ωστοσο οι αποκλισεις αυτες. Παιζει να ηταν κ εργαστηριακο "το θεμα" με τοσο μικρη αποκλιση απ τα φυσιολογικα.
     #131490  από litsa
     Τετ Μάιος 22, 2019 12:13 am
    Δεν γράφει κάτι, μάλλον ορθοπεδικό χρειάζεσαι
    αλλά η b12 αν και στα όρια , είναι χαμηλή, δοκίμασε να πάρεις λίγη απο αυτή την βιταμίνη , είτε σε πολυβιταμίνη ή σε σκεύασμα
     #131491  από Μ.M
     Τετ Μάιος 22, 2019 12:52 am
    Ναι δεν φανηκε κατι στις μαγνητικες... ειναι αναλογα το εργαστηριο οι τιμες μαλλον, οσον αφορα τη Β12, καθως μου εχει για φυσιολογικες τιμες 197-866. Το 412 που εχω ειναι μια χαρα, βασει των τιμων που μου δινει σαν φυσιολογικες. Μεθαυριο κανονισα για βυθοσκοπηση οπως μου προτεινε ο γιατρος, αφου πρωτα βεβαια του εξηγησα οτι ειμαι απολυτα σιγουρη πως δεν εχουν ψυχογενη αιτια τα συμπτωματα. Επισης, επειδη στην οικογενεια μου ειχαμε ιστορικο με ΣΚΠ (η γιαγια μου ειχε κ την εζησε στην χειροτερη μορφη καθως ειχε μεινει τετραπληγικη αλλα ημουν μικρη οταν πεθανε κ τωρα δεν θελω να εκφρασω τις ανησυχιες μου στους δικους μου, γι αυτο κ δεν συλλεγω πληροφοριες αμεσα αλλα ζηταω απο εδω τις γνωσεις σας-γνωμες σας κ ξερω οτι ειναι απ τις ασθενειες που δεν παιζει πολυ σημαντικο ρολο η κληρονομικοτητα) αλλα θελω να ρωτησω το εξης: Υπαρχει περιπτωση να ξεκιναει η νοσος σε καποιον και να μην φαινεται κατι στις μαγνητικες?? Ή για παραδειγμα υπαρχει πιθανοτητα να ειναι οι αλλοιωσεις σε αλλο σημειο εκτος αυχενα και εγκεφαλου?? Πχ θωρακα που διαβασα σε καποιες περιπτωσεις??
     #131531  από Μ.M
     Παρ Μάιος 24, 2019 1:07 am
    Εντελως ενημερωτικα για οσους ψαχνονται, για οσους ειναι στο σταδιο του "ολα ειναι φυσιολογικα-μαλλον ειναι ψυχογενη τα συμπτωματα σας κλπ κλπ." Και το αγχος χτυπαει κοκκινο καθως δεν βρισκουν τι εχεις αλλα εσυ αντιλαμβανεσαι οτι κατι δεν παει καλα.......εκανα θυθοσκοπηση και ενω ολα τα συμπτωματα κ το ιστορικο μου "φωναζαν" Σκπ κ διαβαζοντας αρθρα, το ειχα σχεδον βεβαιο το αιτιο, πηρα την απαντηση μου σημερα: Υπερταση! Ναι ναι κατι τοσο απλο που κανενας δεν εβρισκε κ κανενας δεν υποψιαστηκε κ ακουγα ενα σωρο μπαρουφες εως τωρα. Τοσο απλα....υπερταση!!! Τα ιδια ακριβως συμπτωματα...πονοκεφαλοι,θολη οραση, ναυτιες, μουδιασματα, τρεμουλο, αισθημα οτι σβηνεις, εξαντληση, προβληματα ουρησης (καθως η υπερταση επηρεαζει κ τα νεφρα)..τοσο ιδια συμπτωματα! Μου εγραψαν εξετασεις για θρομβοφιλια κ συνεχιζω σε αλλα λημερια τωρα, αυτα! Καλη δυναμη σε ολους οσους νοσουν κ σε ολους οσους ειναι ακομη στο ψαξιμο!!! Υγεια σωματικη κ ψυχικη ευχομαι μεσα απ την καρδια μου!!! :smile-heart:
     #131532  από Vivi28
     Παρ Μάιος 24, 2019 9:16 am
    και τι γιατροσ στο βρηκε?καρδιολογος η με εξεταση αιματος? εγω ειχα πιεση 15 εκτος απο ολα τα αλλα συμπρωματα αυτα που περιγραφεις και εσυ πηγα σε καρδιολογο και μου ειπε ολα καλα απο το αγχος ανεβαζεις πιεση...αν ειχα θρομβοφιλια θα μου το εβρισκε?
     #131534  από bude
     Παρ Μάιος 24, 2019 1:23 pm
    έκανεσ προφανώς βυθοσκόπηση στο μάτι.. Κι εμένα το πρώτο σύμπτωμα ήταν η υπέρταση κι εκει που αποδεχτηκα τελικά να πάρω χάπι( γιατί έλεγα αποκλειεται να εχω υπερταση να το δω, να την μετράω, να κόψω το αλατι κτλ αυτη εκει στο 16-9 αν ξεκουραζόμουν μιση ώρα 14-8) ξεκίνησε η περιπετεια με τις μαγνητικές... βλέπουμε...
     #131535  από Μ.M
     Παρ Μάιος 24, 2019 1:34 pm
    Μου το βρηκε οφθλμιατρος...το ειδε μεσω βυθοσκοπησης στα αγγεια που εχουμε στο πισω μερος των ματιων και με παρεπεμψε σε παθολογο για να μου γραψει τις εξετασεις αιματος για πηξη αιματος και για θρομβοφιλια που ειναι κατι ειδικοι δεικτες. Εγω παλιοτερα κατα το 2012 ειχα περασει μια φαση 2μηνου περιπου με 19 πιεση που δεν επεφτε κ καρδιολογικα η καρδια μου ηταν αριστα...τοτε παρα το γεγονος οτι ημουν 50κιλα και με χοληστερινες,τριγλυκεριδια κλπ κατω απ τα ορια, εκανα μια ειδικη διατροφη κ οντως επεσε η πιεση...δεν ασχοληθηκα ξανα! πριν κανα 6μηνο ειχα πολυ εντονες αρρυθμιες και πηγα καρδιολογο μου εβαλε holder για 24ωρες. Η καρδια επισης σε αριστη κατασταση αλλα το holder εδειξε τις αρρυθμιες και ειχα πολυ υψηλους σφιγμους ακομη κ σε κατασταση ηρεμιας. Μου ειχε δωσει ενα χαπι να το παιρνω οταν με πιανουν οι αρρυθμιες αλλα δεν το πηρα ποτε καθως σκεφτηκα οτι εφοσον δεν ειναι παθολογικο το αιτιο απο καρδια, οκ θα εχω αρρυθμιες οι οποιες θα ερχονται κ θα φευγουν. Μου ειπε πως καποιοι ανθρωποι εχουν τετοια συμπτωματα χωρις να εχουν παθολογικα αιτια κ συνηθως ειναι γενετικο το αποτελεσμα. Κληρονομικο κλπ. Που οντως ο πατερας μου απο 20 χρονων εχει τετοια θεματα χωρις να ειναι κατι παθολογικο. Ο παππους μου εφυγε σε ηλικια 38 ετων (δεν τον γνωρισα ποτε φυσικα) απο εμφραγμα, ενω απο παιδι ειχε θεματα τετοια. Τωρα που ειναι θεμα υπερτασης κ θρομβοφιλιας ομως οτι μου πουν θα το ακολουθησω πιστα γιατι δεν ειναι να παιζεις με την πηξη του αιματος. Γενικα τα συμπτωματα ειναι τοσο εντονα που αντιλαμβανεσαι ξεκαθαρα οτι δεν γινεται να ειναι ψυχοσωματικα...απλα πολλοι γιατροι αντι να πουν δεν ξερω...θελω χρονο να το ψαξουμε...σου δινουν μια απαντηση "ψυχοσωματικο" και εξω απ την πορτα! Ειναι απαραδεκτο αυτο!ακουστε το σωμα σας! Ψαχτειτε μεχρι τελους! Εναν δυο τρεις πεντε δεκα γιατρους αν χρειαστει...κατι τοσο απλο μπορει να αποβει μοιραιο! Η καραμελα των ψυχοσωματικων πρπεει να σταματησει...αλλα φταιμε κ εμεις που δεν καταγγελουμε κανεναν για λαθος γνωματευση κ αφηνουμε κ αλωνιζουν!
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μ.M την Παρ Μάιος 24, 2019 2:00 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.