• Covid Δύσπνοια και.. αναλαμπή βελτίωσης

• Θέματα που αφορούν την σκλήρυνση κατά πλάκας και τον κόβιντ κορωνοϊό covid εμβόλιο και πολλαπλή σκλήρυνση.
Θέματα που αφορούν την σκλήρυνση κατά πλάκας και τον κόβιντ κορωνοϊό covid εμβόλιο και πολλαπλή σκλήρυνση.
 #134128  από queen_of_my_life
 Δευ Ιούλ 05, 2021 3:31 am
Γειά σας!
Μια εβδομάδα περίπου μετά το εμβόλιο παρουσιάστηκε έντονη δυσπνοια και αρρυθμία.
Μην τα πολυλογώ, πήγα στο νοσοκομείο, έκανα μια σειρά εξετάσεων και στο τέλος μου έβαλαν, έτσι βοηθητικά, μάσκα οξυγόνου για λίγο.

Ήδη με το που σηκώθηκα να φύγω ένιωσα μια διαφορά. Έχω ενθουσιαστεί και προσπαθώ να με συγκρατήσω. Πάντως από φάρμακα τέτοια άμεση ευεξία δεν είδα!
Λοιπόν, η ζαλάδα μειώθηκε αισθητά. Οπότε αυτομάτως μπορώ και ελέγχω καλύτερα την προβληματική βάδισή μου, άρα περπατώ καλύτερα, δηλαδή πιο σταθερά. Φυσικά η σπαστικοτητα δεν άλλαξε. Ούτε η αντοχή.

Δεν έχω ιδέα αν θα κρατήσει αυτό. Σιγά μην κρατήσει. Είναι η πρώτη μέρα, θεωρώ αύριο ξανά τα ίδια... Μα ενθουσιαστηκα! Καιρό τώρα μόνο απογοήτευση παίρνω από φάρμακα και επιδείνωση. Είχα καιρό να νιώσω έστω λίγο καλύτερα, να δω πάλι λίγη ελπίδα! Και χαίρομαι. Σημαίνει ίσως υπάρχει κάτι περισσότερο.. Πάντως βοήθεια μέχρι τώρα έχω δει παρα μόνο από διατροφή, φυσιοθεραπεια, βελονισμό και τώρα αυτό.
Αστείο να το λέω αυτό βέβαια ενώ σε λίγο καιρό ετοιμάζομαι για Ocrevus...

Ήθελα πολύ να το μοιραστώ μαζί σας. Μπορεί και κάποιος άλλος να βοηθηθεί λίγο ή να ξέρει κάτι παραπάνω να μας κατατοπίσει.

Αυτά είναι τα ωραία της ζωής! Εκεί που κουράζεσαι και λες πάει τελείωσε, κάτι γίνεται ξαφνικά και βρίσκεις καινούρια ελπίδα να συνεχίσεις! Μην το βάζετε κάτω! Αντε, μόνο για λίγο και μετά πάλι πίσω στον αγώνα. Στο τέλος θα τα καταφέρουμε.
 #134129  από adrCy
 Δευ Ιούλ 05, 2021 8:53 am
Μήπως το επιπλέον οξυγόνο σε επηρέασε θετικά? Ίσως ο εγκέφαλος να μην οξυγονώνεται σωστά οπότε με το οξυγόνο που σου έδωσαν να βοηθησε στην οξυγόνωση του και κατ'επέκταση στα συμπτώματα.
Μακάρι η βελτίωση να κρατήσει παντως!
 #134130  από Στάθης
 Δευ Ιούλ 05, 2021 11:30 am
queen_of_my_life έγραψε: Δευ Ιούλ 05, 2021 3:31 am ......
Αυτά είναι τα ωραία της ζωής! Εκεί που κουράζεσαι και λες πάει τελείωσε, κάτι γίνεται ξαφνικά και βρίσκεις καινούρια ελπίδα να συνεχίσεις! Μην το βάζετε κάτω! Αντε, μόνο για λίγο και μετά πάλι πίσω στον αγώνα. Στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

Πολύ καλό νέο queen και δείχνει πόσο δίκιο έχουν οι μελέτες που δείχνουν ότι οι ασθενείς με ΣΚΠ, πάσχουν από σοβαρή υποξία του εγκεφάλου, δηλαδή κακή οξυγόνωση (και αιμάτωση) του Εγκεφάλου και νωτιαίο μυελού.

Τώρα ξέρεις τι χρειάζεσαι, εγώ πιστεύω πολύ στην Ζωή queen και πραγματικά παίρνω δύναμη από αυτά που μου συμβαίνουν όταν φτάνω στα όρια των ψυχολογικών αντοχών μου.

Οξυγόνο και καλύτερη αιμάτωση του εγκεφάλου χρειάζεσαι, δεν μπορεί το ocrevus να σε βοηθήσει σε αυτό πιστεύω ....

Εύχομαι να συνεχίσει η καλυτέρευση και ενδυνάμωσή σου queen.
Καλή συνέχεια !
 #134133  από Rafael
 Δευ Ιούλ 05, 2021 10:13 pm
Καλησπέρα κ από μένα
Λόγω της ώσης που είχα τελευταία με τρελό ίλιγγο έχω διαβάσει πολλά post σου κ πραγματικά χάρηκα πολύ που διάβασα τα νέα σου
Εύχομαι να μην είναι καθολου παροδικό κ να μας λες νέα σου όταν μπορείς..ήταν αισιόδοξο το μήνυμα κ χαίρομαι πραγματικά :emojis-1: