• 14 χρονια με σκπ χωρις θεραπεία

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #131191  από Kpoplistener
 Σάβ Μαρ 09, 2019 1:20 pm
Μα αλλά εσύ ειπες ότι όσο μεγαλώνουμε γίνεται πιο επιθετική . Αυτό εννουσες με όλα αυτά που ανέφερες. Ε ρε παιδιά θα τρελαθουμε
 #131192  από Στάθης
 Σάβ Μαρ 09, 2019 8:00 pm
Kpoplistener έγραψε: Σάβ Μαρ 09, 2019 1:20 pm Μα αλλά εσύ ειπες ότι όσο μεγαλώνουμε γίνεται πιο επιθετική . Αυτό εννουσες με όλα αυτά που ανέφερες. Ε ρε παιδιά θα τρελαθουμε

Μελέτες δείχνουν ότι τα 5 πρώτα χρόνια από την διάγνωση της πάθησης παίζουν και το μεγαλύτερο ρόλο στην δυναμική εξέλιξης της πάθησης.

Με λίγα λόγια εάν είμαστε καλά τα πρώτα χρόνια (χωρίς σοβαρές κινητικές και λειτουργικές αναπηρίες) οι πιθανότητες είναι με το μέρος μας, να έχουμε μία ήπια η καλή εξέλιξη στην πορεία της πάθησης.

Κοιτώντας γύρω μου (και από τους συμπάσχοντες που γνωρίζω προσωπικά) ο παραπάνω κανόνας αληθεύει κατά ένα μεγάλο ποσοστό.

www.news-medical.net
 #133774  από Μιχαήλ
 Δευ Απρ 19, 2021 8:58 pm
Καλησπέρα μπήκα και εγώ στο κλαμπ πριν από λίγες μέρες και αποφάσισα να μην ακολουθήσω φάρμακα αλλά καλή διατροφή αποτοξίνωση καθόλου άγχος και πολύ Χριστό !!!!!
 #133776  από queen_of_my_life
 Τρί Απρ 20, 2021 3:03 am
Στάθης έγραψε: Σάβ Μαρ 09, 2019 8:00 pm
Kpoplistener έγραψε: Σάβ Μαρ 09, 2019 1:20 pm Μα αλλά εσύ ειπες ότι όσο μεγαλώνουμε γίνεται πιο επιθετική . Αυτό εννουσες με όλα αυτά που ανέφερες. Ε ρε παιδιά θα τρελαθουμε

Μελέτες δείχνουν ότι τα 5 πρώτα χρόνια από την διάγνωση της πάθησης παίζουν και το μεγαλύτερο ρόλο στην δυναμική εξέλιξης της πάθησης.

Με λίγα λόγια εάν είμαστε καλά τα πρώτα χρόνια (χωρίς σοβαρές κινητικές και λειτουργικές αναπηρίες) οι πιθανότητες είναι με το μέρος μας, να έχουμε μία ήπια η καλή εξέλιξη στην πορεία της πάθησης.

Κοιτώντας γύρω μου (και από τους συμπάσχοντες που γνωρίζω προσωπικά) ο παραπάνω κανόνας αληθεύει κατά ένα μεγάλο ποσοστό.

www.news-medical.net

Τι να πω..
Εγώ διαγνώσθηκα το 2008 και μέχρι το 2017 πετούσα. Σα να μην έχω τίποτα. Μάλιστα από το 2013-14 είχα σταματήσει τις αγωγές.
Από τέλη του 2017 άρχισε μια μικρή επιδείνωση που από 2019 με πήρε και με σήκωσε! Στην κυριολεξία. Άλλος άνθρωπος έτσι ξαφνικά.
Μετά από όλα αυτά πάντως εγώ συμπέρανα ότι πραγματικά δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει με τη σκπ. Δεν υπάρχει συνταγή.