• Σε απόγνωση..

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #132397  από TheStark
 Σάβ Δεκ 28, 2019 2:14 pm
Καλησπέρα και καλές γιορτές με υγεία και χαρά.! Είμαι 19 χρόνων. Όλα ξεκίνησαν πριν 1 χρόνο περίπου με κρίσεις πανικού, δεν μπορούσα να κοιμηθώ, ταχυπαλμιες, τρεμοπαίζαν οι μυες, δεν μπορούσα να σκεφτώ, αγωνία, ευερεθιστοτητα και άλλα πολλά. Κάποιες στιγμές με έπιανε κάτι σαν ζάλη, ένιωθα ότι θα καταρρεύσω. Αποφασίζω με το γιατρό για φαρμ. Αγωγή να καταπολεμήσω όλο αυτό που μου συνέβαινε ήταν πάνω από όσο Αντεχα. Έρχεται καλοκαίρι 2019 νιώθω καλύτερα από όταν πρώτα και τα περισσότερα από τα άσχημα έχουν φύγει. Η κούραση όμως είναι παρούσα και σαν να νιώθω αδύναμος αλλά όλοι μου λένε ότι έχω δύναμη. Αφού διακόπτω τη φαρμ αγωγή δεν είχα ιδιαίτερες παρενέργειες οι οποίες εξαφανίστηκαν.Εναν μήνα μετά άρχισαν πάλι τα δύσκολα με άγχος, ευερεθιστοτητα, παροδικα μουδιάσματα στην καρδιά στη μέση(με τρόμαζαν πολύ). Στη συνέχεια ανά μια βδομάδα είχα περίεργες ενοχλήσεις όμως τρεμοπαιζει το ένα βλέφαρο παροδικα , τη άλλη εβδομάδα σταματούσε και μουδιαζε το τριχωτο της κεφαλή παροδικα για 5_10λεπτα, μια άλλη βδομάδα μουδιαζε παροδικα τα δύο δάχτυλα στο αριστερό χέρι. Κάποια στιγμή αντιλαμβάνομαι πως βλέπω μόνο από το ένα μάτι πχ όταν διαβάζω (έχω στραβισμό) και κλείνω τα το καλό είδα πως από το άλλο βλέπω λίγο πιο μικρά και ίσως πιο θολά.. Τρόμαξα. Πηγαίνω στο γιατρό και με εξετάζει και νευρολόγος( νευροφυσιολογος που ασχολείται με ms) κου μου λένε και οι δύο άγχος. Το γεγονός ότι όλα τα συμπτώματα εμφανίζονται παροδικα εκτός από το μάτι και το συνεχόμενο άγχος και στρες με έχουν βάλει στη σκέψη μήπως έχω ppms. Μου είπε ο γιατρός για μαγνητικες αλλά μόνο και μόνο για να μου φύγει η ιδέα και πως μπορεί να πει με σιγουριά πως δεν έχω κατι. Δεν θέλω να πάρω ακτινοβολία χωρίς να υπάρχει υποψία από γιατρό, δεν ξέρω τι να κάνω.. Περιμένω σε λίγο καιρό να δω με τον οφθαλμίατρο το μάτι. :emojis-27: :emojis-27:
 #132398  από alexander34
 Σάβ Δεκ 28, 2019 6:38 pm
Καλησπέρα TheStark και Χρόνια πολλά!

Θαρρώ πως άδικα αγχώνεσαι, δεν υπάρχουν ειδικά ευρήματα ακόμα τουλάχιστον, κάνε και τις Μαγνητικές(δεν έχουν ακτινοβολία, μόνο οι αξονικές έχουν) και βλέπεις, που και πάλι μεσολαβούν πολλές εξετάσεις και πολλά άλλα, για να καταλήξουν οι γιατροί στο πόρισμα σκλήρυνσης..
Άν διαβάσεις τη δική μου ιστορία, θα δείς πως εγώ έχω λόγους να αγχώνομαι...έχω και ευρήματα στον Εγκέφαλο και η ΟΣΠ έδειξε μια τιμή ελάχιστα ανεβασμένη...το πόρισμα των γιατρών, πως δεν έχω κάτι!!!

Γι'αυτό σου λέω, χαλάρωσε!!! :emojis-32:

Φιλικά
Αλέξανδρος
 #132399  από TheStark
 Σάβ Δεκ 28, 2019 7:00 pm
Καλησπέρα Αλέξανδρε!
Εύχομαι όλα να πάνε καλά και πάντοτε υγεία πάνω από όλα.
Αυτό που με τρομάζει είναι ακριβώς είναι ότι νιώθω όλα τα συμπτώματα σε χαμηλό βαθμό. Νιώθω να χάνω τον ηρμο της σκέψης μου, δεν μου έρχονται οι λέξεις που θέλω να πω, καμία φορά νιώθω να ψευδιζω αλλά όχι συνέχεια, έχω μυοκυμιες σε πολλά μέρη του σώματος που έρχονται και φεύγουν, δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια, έχω δυσκοιλιοτητα (ναι και αυτό λέει πως είναι σύμπτωμα), νιώθω κουρασμένος, αδύναμος, φοβάμαι να κάνω όνειρα, όταν κουνάω το χέρι μου τρέμει, καμία φορά παίζει το μάτι. Επίσης νιώθω ότι χάνω την ισορροπία μου. Μου είχαν πει από το λύκειο κάτι παιδιά ότι περπατάω περίεργα, δεν πέφτω αλλά δεν περπατάω όσο σταθερά όσο Νόμιζα. Σίγουρα είναι και άλλα σημεία που έχω παρατηρήσει πάνω μου αλλά δεν μου έρχονται τώρα. Δεν θέλω επίσης να βάζω τους γονείς μου σε όλο αυτό. Μου λένε ότι είναι άγχος και πως οι εξετάσεις ίσως είναι περιττες αφού με διαβεβαιώνει ο γιατρός πως δεν υπάρχει περίπτωση και πως είναι όλα στο μυαλό. Αλλά δεν λέει να ξεκολλήσει από το μυαλό μου η πρώτο πάθως προιουσα.. Φοβάμαι πολύ.. Κάθε λεπτό και καθε δευτερόλεπτο..
 #132400  από alexander34
 Σάβ Δεκ 28, 2019 8:08 pm
Οκ...σε καταλαβαίνω απόλυτα!!!

Θα σου έλεγα να κοιτάξεις τότε περισσότερο τον Θυροειδή σου, (TSH, FT4, FT3 και Αντισώματα, ακόμα Β12 Μαγνήσιο και Βιταμίνη D) αν δεν το έχεις κάνει ήδη, ξέρεις καμιά φορά αυτός ο αδένας δημιουργεί πολλά και διάφορα, έτσι ώστε να μπερδεύει και τους ασθενείς και τους ίδιους τους γιατρούς!
Φυσικά και να κάνεις κάποιες εξετάσεις λοιπόν, (Μαγνητική οπωσδήποτε) γιατί ποτέ δε ξέρεις μα και για να ηρεμήσεις εσύ ο ίδιος περισσότερο, το θέμα είναι να βρείς πάντως έναν καλό Παθολόγο/Νευρολόγο, έτσι ώστε να υπάρξει μια συνεργασία μπας και βγεί κάποιο συμπέρασμα/διάγνωση..να ξέρεις όμως, πως το άγχος δημιουργεί επίσης πολλά που μοιάζουν με παθολογικά...ενώ δεν είναι, αυτό βέβαια το λέει κανείς με σιγουριά, εφόσον έχουν προηγηθεί όλες οι απαραίτητες εξετάσεις!

Εύχομαι να πάνε όλα καλά, και κοίταξε να ηρεμήσεις, με το Άγχος δε κατάφερε ποτέ κανείς τίποτα, το λέω πρώτα για εμένα τον ίδιο! χαχα

Φιλικά
Αλέξανδρος :emojis-32:
 #132402  από TheStark
 Σάβ Δεκ 28, 2019 9:37 pm
Αλέξανδρε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου. Πραγματικά βοηθούν και με έχουν ηρεμήσει κάπως σήμερα. Έλεγξα πέρσι τον θυρεοειδή, και την καρδιά με πολλές εξετάσεις και το απέδιδαν σε άγχος. Με το νευροφυσιολογο μιλήσαμε αρκετά για αυτό το θέμα όπως και με την ψυχΙ και μου αποδίδουν όλο αυτό που συμβαίνει σε σωματοποιηση του άγχους και το γεγονός ότι παρατηρώ όλα τα συμπτώματα της σκπ(ή σχεδόν όλα}) σε μικρό βαθμό δείχνει ότι είμαι απλά υποχόνδριος αφού τα παρατηρώ αφού τα έχω διαβάσει.
Όσο για τη μαγνητική η οικογένεια μου την θεωρεί υπερβολική το λιγότερο για τα συμπτώματα αφού με διαβεβαίωσε και ο νευρολόγος. Μετά από όλα αυτά με τις εξετάσεις είναι λίγο σα την ιστορία με τον ψεύτη βοσκό. Έτσι νιώθω με τις εξετάσεις. Υπάρχει κάποιος στην ομάδα με παρόμοια ιστορία; Υπάρχουν μέρες που είμαι απλά στο κρεββάτι και φοβάμαι για το μέλλον, το πως θα το πάρει η οικογένεια μοθ αν όντως έχω ppms αλλά και αν θα μπορέσω να ασχοληθώ με τη σχολή μου, την οποία έχω αγαπήσει..
 #132403  από alexander34
 Σάβ Δεκ 28, 2019 10:01 pm
όλα αυτά τα έχω περάσει απ΄το 2011....έχω και θυροειδή, αλλα το άγχος μου έπαιξε και συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο σε όλα όσα έχω...
Μεταξύ μας, φαίνεσαι αρκετά αγχωμένος....και λογικό να τους μπερδεύει κι αυτό...
Χαλάρωσε...κοίταξε....μια μαγνητική, να την κάνεις...δε μπορεί να βγάλει κάποιος διάγνωση με 100% σιγουριά αν δεν έχει εικόνα...έπειτα, είναι και το Εγκεφαλογράφημα και το ηλεκτρομυογράφημα μια εξέταση ευκολότερη και εξίσου καλή για τέτοιου είδους παθήσεις...αξιόπιστη θα έλεγα!!!

Ρώτησε τον γιατρό σου για το mag2, μήπως αυτό σε βοηθήσει, είναι μαγνήσιο, συνταγογραφείται και είναι αμπούλα, χαλαρώνει και βοηθά σε αγχώδεις καταστάσεις!

Χαλάρωσε!!!!!!!

:emojis-9:
 #132404  από TheStark
 Σάβ Δεκ 28, 2019 10:09 pm
Η αλήθεια είναι πως όλα όσα παρατηρώ τα παρατηρώ από τότε που ξεκίνησαν οι κρίσεις πανικού και το δυσανάλογο άγχος που έχω σχετικά με όσα συμβαίνουν.. Από την άλλη σκέφτομαι μήπως το άγχος και οι αγχώδης διαταραχή είναι απόρροια της σκπ, αν και ο λόγος που εξελίχθηκε η αγχώδης διαταραχή δικαιολογείται από τις καταστάσεις που βίωσα τότε. Ίσως είναι όλα στο μυαλό ίσως όχι.. Σίγουρα θα ήταν καλό να κάνω την εξέταση αλλά όπως είπα είναι δύσκολο και θα γίνει πανικός σπίτι αν το ξαναναφερω.
Εχω και που πήγα στο νευρολόγος ήταν υπερβολή αφου η ψυχίατρος το απέδιδε όλα σε άγχος. Δεν ξέρω η αλήθεια είναι πως οι κρίσεις πανικού είναι παρούσες και τώρα. Όταν έπαιρνα φαρμακευτικη αγωγή δεν είχα όλες αυτές τις ανησυχίες ούτε της ενοχλήσεις, από την άλλη δεν θέλω μια ζωή να παίρνω ψυχαφαρμακα.. Δεν ξέρω είμαι σε απόγνωση..
:emojis-33:
Έφτασα σε σημείο να σκέφτομαι οωε οι κρίσεις πανικού είναι ωσεις και όχι κρίσεις πανικού..
 #132405  από alexander34
 Σάβ Δεκ 28, 2019 10:23 pm
βλέπεις τι λες στο κείμενό σου.....???
απ΄τις 5 λέξεις σε μια πρόταση, οι 3 είναι παρατηρώ, παρατηρώ, σκέφτομαι μήπως....κλπ....
Ναι λοιπόν, αυτό είναι καθαρά ΑΓΧΟΣ!!!!!
Φοβάσαι, σκέφτεσαι πολύ, βγάζεις μόνος σου διάγνωση και συμπέρασμα....(το έχω περάσει κι εγώ αυτό)....προσπάθησε να το αλλάξεις...και η λύση δεν είναι φάρμακα, αλλά Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία!!!!

Είμαι βέβαιος, πως είναι περισσότερο το Άγχος σου, παρά κάποια πάθηση!
Επίσης και να είχες ΣΚΠ δεν θα πάθαινες άμεσα κάτι....οπότε μη φοβάσαι!
 #132406  από ppt
 Κυρ Δεκ 29, 2019 2:12 am
Καλησπέρα και από εμένα! Φαντάζομαι οτι για να αναφέρεσαι σε ψυχιάτρους, ψυχοφάρμακα κλπ θα υπάρχουν κάποιοι πολύ σοβαροί προσωπικοί λόγοι.. Δεν θέλω να φανταστώ ότι ένας άνθρωπος 19 χρονών έχει φτάσει να ασχολείται με τέτοια πράγματα απλά και μόνο από άγχος και κακή διαχείρηση αυτού. Η απορία μου είναι πως σου έχει γίνει εμμονή η συγκεκριμένη πάθηση; Έχει κάποιος κοντινός σου; την έχεις ζήσει με κάποιο τρόπο; Υπάρχουν πάρα πολλές παθήσεις που προκαλούν αυτά τα συμπτώματα.. γιατί έχεις την εντύπωση οτι από όλες αυτές εσύ έχεις σκπ;
Αν υπάρχει αυτό στο μυαλό σου, εξάντλησε το.. κάνε ΟΛΕΣ τις απαραίτητες εξετάσεις, κάνε μία συζήτηση με τους γονείς σου και εξηγησε τους πως νιωθεις και οτι αυτό θα σε κάνει καλύτερα.. και μόλις διαβεβαιώσεις οτι δεν έχεις κάτι ασ τα όλα στην άκρη και ΠΡΟΧΩΡΑ. ΕΙΣΑΙ 19! 19! Αυτό δεν ταιριάζει ούτε με ψυχοφάρμακα ούτε με ψυχιάτρους ούτε με τίποτα! Μην ψάχνεσαι να αρρωστήσεις.. δεν είναι ωραίο!Υπάρχουν τόσα υπέροχα πράγματα να κάνεις! :emojis-8:
 #132407  από TheStark
 Κυρ Δεκ 29, 2019 11:59 am
Αλέξανδρε και ppt καλημέρα!
Η αλήθεια είναι πως τα σκέφτομαι και τα ξανά σκέφτομαι. Όλα τα σημεία που παρατηρώ πάνω μου ( γιατί συμπτώματα δεν είναι) χειροτερευιυν με το άγχος. Η αλήθεια επίσης ppt είναι ότι έγινε πρόσφατα διάγνωση σε οικείο μου πρόσωπο και γενικά εχω γνωρίσει άτομα με σκπ τον τελευταίο καιρό και μάθαμε στη σχολή για αυτήν και είχα φτάσει σε σημείο να την θοερεπεξεργαζομαι στο μυαλό μου.. Ίσως έχετε δίκαιο, περιμένω να δω με τον αφθαλμιατρο το μάτι και θα το αφήσω πίσω αν δεν βρει κάτι. Ελπίζω σε όλους υγεία και ευτυχία και καλές γιορτές. Ειχαριστω πολύ για το χρόνο και την κουβέντα που κάνουμε
The Stark