• σχετικα με την προσωπικότητα

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #132296  από Kpoplistener
 Πέμ Δεκ 05, 2019 1:28 pm
Γεια σας και πάλι να σας ρωτήσω
Ποιος είναι ευαίσθητος σαν άνθρωπος και ποιος είναι πιο χαλαρός ..πχ

εγινε πρώτου διαγνωστειτε με την ΣΚΠ ένα συμβάν άσχημο. πως το διαχειριστηκατε? Κλαιγατε κάθε μέρα, ήσασταν δημιουργικοί, ή δεν το δώσατε σημασία

Με νοιάζει να μάθω
 #132297  από Στάθης
 Πέμ Δεκ 05, 2019 10:52 pm
Kpoplistener έγραψε: Πέμ Δεκ 05, 2019 1:28 pm Γεια σας και πάλι να σας ρωτήσω
Ποιος είναι ευαίσθητος σαν άνθρωπος και ποιος είναι πιο χαλαρός ..πχ

εγινε πρώτου διαγνωστειτε με την ΣΚΠ ένα συμβάν άσχημο. πως το διαχειριστηκατε? Κλαιγατε κάθε μέρα, ήσασταν δημιουργικοί, ή δεν το δώσατε σημασία

Με νοιάζει να μάθω
Θα μπορούσα να με χαρακτηρίσω, ευαίσθητος από παιδί σε συναισθήματα και υπετροφικές σκέψεις. Η υπετροφία του μυαλού είναι κατά την γνώμη μου ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας μας. Ευαίσθητος σε συναισθήματα, σημαίνει ότι φοβόμουν να Αγάπησω, με Α κεφαλαίο. Δηλαδή δώριζα τα συναισθήματά μου, μόνο για την δική μου καλοπέρασει (ego) και τον μερικών ανθρώπων που διάλεγα.

Πιστεύω ότι, ο άνθρωπος χωρίς Αγάπη να ξεχειλίζει μέσα από την ίδια του την Καρδιά, βασανίζεται. Έτσι έφτασα να μετράω υποτροπές και να λογίζομαι τι μου συμβαίνει μέσα στο νοσοκομείο. Κλάμα το έριξα. Από εκεί πηγάζει και το άρθρο "Γιατί το Κλάμα είναι υγιές και απαραίτητο για την προσωπική μας ανάπτυξη". Μου έκανε πολύ καλό όταν όποτε έκλαιγα γιατί απελευθερώνει ενεργειακό φορτίο. Σαν να καθάριζα, πνευματικά.
Αμέσως μετά την πρώτη υποτροπή ξεκίνησα να δουλεύω πάνω στην υγεία μου. Αμέσως ! Περπάτημα κάθε μέρα, το κυριότερο παρέα με ότι άλλο δημιουργικό εργαλείο είχα για Θεραπεία μου. Το Όραμα ! Αυτό ήταν το καλύτερο εργαλείο μου. Οραματίζομαι διαρκώς ένα πιο Υγιή Εαυτό. με την Δύναμη των ματιών της Ψυχής. Όλοι μας έχουμε Απέραντη Δύναμη, απλά είναι στο "εγώ" μας να την εμπαίζουμε. Η Καρδιά μας πάντα την Θαυμάζει, και εν τέλη την θυσιάζει.... για αυτό το "εγώ".

Ξεπερνώντας το Εγώ, είναι να μην αφήνουμε τίποτα στην Τύχη. Και το να στρέφουμε πάντα την προσοχή μας στην Ουσία, που είναι η διαρκή ευκαιρία για Θυσιαστική Αγάπη. Σαν αυτή του Χριστού.
 #132316  από Kpoplistener
 Παρ Δεκ 06, 2019 12:26 pm
Χμμ..ναι κατάλαβα ήσουν δηλ ευαίσθητος ..υπήρχε λόγος που φοβοσουν να αγαπήσεις με την καρδιά σου επειδή κάποιος σε πλήγωσε καποτε...αυτό πιστεύω για εσένα δεν σου έδωσαν την αγάπη που τόσο αναζητούσες αντιθέτως πλήγωσαν βαθυα τα συναισθήματα σου και αυτό σε έκανε επιφυλακτικό.

Πιστεύεις ότι την ασθένεια την έχεις από λάθος διαχειρισμο καταστάσεων της ζωής σου?

ή επειδή συντέλεσε μια ίωση

Μήπως πιστεύεις ότι συντέλεσαν πολλοί παράγοντες όπως:

Να είχες ποτέ ίωση όπως βροχοπνευμονια ή οτιδήποτε άλλο και να είσαι τότε σε μια άσχημη ψυχική κατάσταση? Δηλ να ήρθαν όλα μαζί όπως ίωση, και συναισθήματα άγχους ή τρόμου ή απογοητευσης

Η παιδική σου ηλικία ήταν φυσιολογική είχες αιτίες ώστε να είσαι τώρα με την σκπ?

Εγώ για παράδειγμα στα παιδικά μου χρόνια βίωσα πολλά + ότι πέρασα από βροχοπνευμονια από λοιμώξεις κλπ
Ήμουν κι εγώ ευαισθητος χαρακτήρας ..

Διαισθανομαι τον πόνο σου ακόμα και αν βγάζεις έναν εαυτό καινούριο από τον παλιό ευαίσθητο.

Ξέρω πως είναι να φοβάσαι να αγαπήσεις και αυτό δεν έρχεται χωρίς αιτία.

Επίσης σε νιώθω δυνατό και νικητή από όλο αυτό ..και ναι ο Χριστός μας αγάπησε με θυσίες! Καλό είναι και εμείς τουλάχιστον του ανθρώπους που εμείς διαλέγουμε να τους δίνουμε και την καρδιά μας .. εγώ κλειστός τύπος ειμαι και δεν αγαπάω κάθε καινούριο άτομο που θα βρεθεί δίπλα μου δεν το θεωρώ "φιλαράκι μου" το θεωρώ απλή παρέα απλό γνωστό.

Μια έχω στην καρδιά μου ως φίλη μου και αδερφή μου και αυτή δεν είναι άλλη παρά η καλύτερη μου φίλη .

Είμαι πολύ επιφυλακτικο άτομο και μερικές φορές αυστηρά πειθαρχημένο.

Έχουν μπει "φίλες" να μας χωρίσουν εμένα και την καλύτερη μου φίλη με λόγια .. αλλά δεν το επιτρεψαμε..επειδή την συμβουλευα και ειμουν πάντα ωμά ειλικρινής μαζί της, αλλά και επειδή ήταν αληθινή και αυτή παρόλο τις άσχημες δοκιμασίες που ακόμα δοκιμασίες υπάρχουν, αλλα είμαστε τόσο δεμένες που δεν σπάνε αυτη την αλυσίδα όσο και να το θέλουν... Και πάλι όμως υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν και πληγονομαι και αυτό δεν κάνει καλό σίγουρα στην υγεια

Πάντως αυτό που ήμουν μικρή, έχει αλλάξει πλεον δεν είμαι ανοιχτή αγκαλιά για όλους όσους γνωρίζω

Ειδικά στα τρίτα πρόσωπα που έρχονται για την παρέα είμαι πάρα πολύ επιφυλακτική. Έχω πληγωθεί από φιλίες παλιές για αυτό και είμαι έτσι..πλέον. παλιά χάριζα τον εαυτό μου για να γελάνε οποιες γνώριζα ακόμα κι αν ήταν εις βάρος μου το γελιο δεν με πείραζε .. τουλάχιστον έτσι εδειχνα

Τώρα με το που μου χτύπησε την πόρτα η ΣΚΠ άλλαξα πολύ ειπα ως εδώ! Φτάνει! Έχω κι εγώ ανάγκες έχω κι εγώ ψυχη και πλεον είμαι αυτό το άτομο που περιέγραψα στο περίπου. Είμαι αυθεντική, πειθαρχιμενη, με αρχές , καλή σύμβουλος και κυρίως κάτι που δεν άλλαξα ποτέ.. ειλικρινής δυστυχώς όμως δεν άλλαξε κάτι να αγαπάω με όλη μου τη ψυχη. Αυτό ακόμα το κάνω αλλά τουλάχιστον όχι σε λάθος ανθρώπους έγινα άλλη.
Το χαμόγελο που ξεχειλιζε από μικρό παιδί έγινε σοβαρορο ύφος στους "άλλους" και χαμόγελο μέχρι τα αυτιά στους δικούς μου η ψυχή μου άνοιξε για αυτούς και εκλεισε για τους άλλους τους τρίτους

Αξίζει να αγαπάς αλλά είναι αναγκαίο και να αγαπιεσαι. Η αγάπη μπορεί να απενεργοποιήσει πολλές εστίες στο κεφάλι μας αυτό πιστεύω. Η αγάπη είναι μεγάλη υπόθεση στον άνθρωπο..

Ελπίζω τώρα να έχεις ανθρώπους που σε αγαπάνε περισσότερο από αυτό που λένε..10000 φορές να στο λένε και άλλες 1000 να στο δείχνουν.

Ξέρω ότι η αγάπη και διόρθωσε με αν κάνω λάθος, ότι είναι το καλύτερο φάρμακο για οτιδήποτε
 #132317  από Kpoplistener
 Παρ Δεκ 06, 2019 1:18 pm
Να σε ρωτήσω κάτι? Πιστεύεις στην αληθινή φιλία? και δεν εννοώ "παρεες πολλές" εννοώ την μια και μοναδική ανάμεσα σε δύο ανθρώπους αυτή που κάνει τις δύο καρδιες να χτυπούν με τον ίδιο ρυθμο. Αυτή που αλλάζει την ζωή αυτών των ανθρώπων και της δίνει περισσότερο νόημα, ο ένας σκέφτεται τον άλλον , κάθε τους κίνηση περιέχει ο ένας τον άλλον, γίνονται ΕΝΑ σαν μια οικογένεια γερνανε και ακόμα είναι μαζί.. είναι σαν δυο αδέλφια από διαφορετικα σπίτια ..πιστεύεις σε αυτή την φιλία?
 #132318  από Στάθης
 Παρ Δεκ 06, 2019 9:32 pm
Kpoplistener έγραψε: Παρ Δεκ 06, 2019 12:26 pm Χμμ..ναι κατάλαβα ήσουν δηλ ευαίσθητος ..υπήρχε λόγος που φοβοσουν να αγαπήσεις με την καρδιά σου επειδή κάποιος σε πλήγωσε καποτε...αυτό πιστεύω για εσένα δεν σου έδωσαν την αγάπη που τόσο αναζητούσες αντιθέτως πλήγωσαν βαθυα τα συναισθήματα σου και αυτό σε έκανε επιφυλακτικό.
Μάλλον έπιασες λίγο διαφορετικά το θέμα μου, μια χαρά αγαπήθηκα και κανείς δεν με πλήγωσε. Φοβόμουν να είμαι θυσία και να αγαπάω. Περί αυτού πρόκειται πιστεύω. Στο καβούκι μου ασφαλής. Αλλά έπαθα υποξεία-ασφυξία. Ακόμα μαθαίνω, ωριμάζω, δοκιμάζομαι αλλά από πρότερα, βασανίζομαι λιγότερο και ως προς την πάθηση, αλλά και ως προς την Ζωή γενικότερα. Αναπνέω.

Χαίρομαι που έχεις βρει την αυτοπειθαρχία σου. Τους φόβους σου αν κατατροπώσεις, θα έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα ως προς την πάθηση και Ζωή γενικότερο. π.χ. Όπως το φόβο σου για την φίλη-αδερφή σου. Η Ζωή τα φέρνει, δεν ορίζουμε τίποτα εμείς και τους ανθρώπους στην ζωή μας, και τα γεγονότα. Ευγνωμοσύνη να έχουμε για αυτά που φέρνει το Παρόν μας. Τα καλά και τα κακά, πάντα κρύβουν μεγαλύτερο μήνυμα, την ίδια την Συνείδηση τους (μας).
 #132324  από Στάθης
 Κυρ Δεκ 08, 2019 6:38 pm
Kpoplistener έγραψε: Παρ Δεκ 06, 2019 12:26 pm Ξέρω ότι η αγάπη και διόρθωσε με αν κάνω λάθος, ότι είναι το καλύτερο φάρμακο για οτιδήποτε
Η Αγάπη είναι το καλύτερο φάρμακο για οτιδήποτε.

Εικόνα
 #132325  από Kpoplistener
 Δευ Δεκ 09, 2019 10:58 am
Στάθης έγραψε: Παρ Δεκ 06, 2019 9:32 pm
Kpoplistener έγραψε: Παρ Δεκ 06, 2019 12:26 pm Χμμ..ναι κατάλαβα ήσουν δηλ ευαίσθητος ..υπήρχε λόγος που φοβοσουν να αγαπήσεις με την καρδιά σου επειδή κάποιος σε πλήγωσε καποτε...αυτό πιστεύω για εσένα δεν σου έδωσαν την αγάπη που τόσο αναζητούσες αντιθέτως πλήγωσαν βαθυα τα συναισθήματα σου και αυτό σε έκανε επιφυλακτικό.
Μάλλον έπιασες λίγο διαφορετικά το θέμα μου, μια χαρά αγαπήθηκα και κανείς δεν με πλήγωσε. Φοβόμουν να είμαι θυσία και να αγαπάω. Περί αυτού πρόκειται πιστεύω. Στο καβούκι μου ασφαλής. Αλλά έπαθα υποξεία-ασφυξία. Ακόμα μαθαίνω, ωριμάζω, δοκιμάζομαι αλλά από πρότερα, βασανίζομαι λιγότερο και ως προς την πάθηση, αλλά και ως προς την Ζωή γενικότερα. Αναπνέω.

Χαίρομαι που έχεις βρει την αυτοπειθαρχία σου. Τους φόβους σου αν κατατροπώσεις, θα έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα ως προς την πάθηση και Ζωή γενικότερο. π.χ. Όπως το φόβο σου για την φίλη-αδερφή σου. Η Ζωή τα φέρνει, δεν ορίζουμε τίποτα εμείς και τους ανθρώπους στην ζωή μας, και τα γεγονότα. Ευγνωμοσύνη να έχουμε για αυτά που φέρνει το Παρόν μας. Τα καλά και τα κακά, πάντα κρύβουν μεγαλύτερο μήνυμα, την ίδια την Συνείδηση τους (μας).
Δεν ξέρω μάλλον μπερδεύτηκα γιατί υπάρχουν πολλοί τρόποι να φοβάσαι να αγαπήσεις με όλη σου την καρδιά συγνώμη που κατάλαβα λάθος.

Καλό είναι να αγαπάς με όλη σου την καρδιά όμως θέλει προσοχή διότι αν αγαπήσεις λάθος άνθρωπο έτσι, εσύ κινδυνεύεις. Ο Θεός θέλει να αγαπάμε τους συνανθρώπους μας και η προσευχή είναι η απόδειξη της αγάπης μας για αυτούς που δεν μπορούμε να τους νιώσουμε όπως νιώθουμε το αγαπημένο μας πρόσωπο.
Το πρόσωπο που θα αγαπήσεις με πραξεις και με λόγια προς σε αυτό και θυσίες θα πρέπει να περάσει από πολλά κύματα τα οποία θα ζυγίσουν τα υπέρ και τα κατά. Δεν λέω όλοι οι άνθρωποι έχουμε και υπέρ και κατά αλλα καλό είναι αν σε εμάς ζυγίζουν περισσότερο τα υπέρ να ζυγίζουν τα ίδια και στον άνθρωπο που θέλουμε να αγαπήσουμε με όλη μας την καρδια, ώστε να μην πληγωθουμε
Διότι η ασθένεια δεν παίζει , αλλά τραβάει τον δρόμο της , έχει έναν σκοπό επάνω μας και ο πόνος της ψυχής της δίνει τροφή ώστε να γίνεται δυνατότερη..για αυτό να προσέχουμε ποιον άνθρωπο θα επιλέξουμε να του δείξουμε συναισθήματα ώστε να μην πληγωθουμε..δεν λέω ακόμα και στις καλύτερες σχέσεις υπάρχουν οι άσχημες στιγμές αλλά έχει μεγάλη σημασία αυτές οι άσχημες στιγμές των σχέσεών μας να είναι λιγότερες από τις καλές

Αυτό με την φίλη μου εγώ ελπίζω για το καλύτερο πάντα να υπάρχει στο μεταξύ μας. Και ξέρω ότι Ο Παντοδύναμος θα με ακούσει.. όσο αφορά την ΣΚΠ έχω κάνει μεγάλα βήματα ακόμα με τρομάζει όμως δεν την αφήνω να με φοβίζει για πολύ ,τις περισσότερες φορές καταλήγω να κάνω αυτό που θέλω κι ας έχω συνέπειες στο σώμα μου μετά .

Έχω πάει Θεσσαλονίκη με την κολλητή μου και προχωρήσαμε σχεδόν την μισή πόλη ..έβγαλα λιγάκι το μπαστούνι να με βοηθήσει αλλά έκανα και πλάκα με αυτό στον κόσμο, ξεκαρδιστικαμε , το διακωμοδω ουσιαστικά .. δεν το μετάνιωσα όλο αυτό κι ας γύρισα σπίτι με "κομμενα" πόδια ήμουν χαρούμενη που το έκανα και θα το ξανακάνω οποίες επιπτώσεις και να έχω. Τώρα εγώ θα κρατάω την ΣΚΠ και όχι αυτή εμένα όσο και να φαίνεται πως τελικά με έχει αυτή στο χέρι της.

Και πολύ ωραία αυτή η εικόνα που μου έστειλες , να είσαι καλά κι όταν λέω καλά εννοώ από διάφορες αιτίες χαρούμενος, ευλογημένος και νικητής όλης αυτής της κατάστασης :happy-cheerleadersmileygirl:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Kpoplistener την Δευ Δεκ 09, 2019 11:17 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #132327  από Kpoplistener
 Δευ Δεκ 09, 2019 11:05 am
Και φυσικά να περιμένουμε την γέννηση Του Χριστού μας να γαληνέψει και πάλι τις καρδιές μας!
Καλές γιορτές να έχουμε και αυτό το έτος αν γίνεται από Εκείνον να μας το κάνει λιγοτερο δύσκολο από πριν πάντως ότι περνάμε εδώ είναι δώρο γιατί έτσι ανοίγουν οι πύλες του παραδείσου για τον άνθρωπο..απλά εμείς πονάμε και το θεωρούμε πένθος το ότι γίνεται, αν δούμε διαφορετικά τα πράγματα με την Θεία Φώτιση Του θα τα δούμε με "άλλο μάτι" ολα :smile-star:
 #132328  από Στάθης
 Δευ Δεκ 09, 2019 4:25 pm
Kpoplistener έγραψε: Δευ Δεκ 09, 2019 10:58 am Καλό είναι να αγαπάς με όλη σου την καρδιά όμως θέλει προσοχή διότι αν αγαπήσεις λάθος άνθρωπο έτσι, εσύ κινδυνεύεις. Ο Θεός θέλει να αγαπάμε τους συνανθρώπους μας και η προσευχή είναι η απόδειξη της αγάπης μας για αυτούς που δεν μπορούμε να τους νιώσουμε όπως νιώθουμε το αγαπημένο μας πρόσωπο.
Το πρόσωπο που θα αγαπήσεις με πραξεις και με λόγια προς σε αυτό και θυσίες θα πρέπει να περάσει από πολλά κύματα τα οποία θα ζυγίσουν τα υπέρ και τα κατά.
Εαν επιλέγουμε που θα στέλνουμε "αγάπη", η αγάπη καταντάει εμπόρευμα.

Δεν εννοώ ακριβώς αυτήν την αγάπη. Εννοώ την Αγάπη που πηγάζει από το κέντρο της Ζωή μας, την Καρδιά. Ζούμε με την Καρδιά, ζούμε στο Παρόν. Ζούμε στο Παρόν, ζούμε με Συνείδηση, πάντα με γνώμονα την:

- Αυτογνωσία
- Ενδυνάμωση/Υποστήριξη
- Παρουσία
- Χαρά
- Σύνδεση με την Ζωή
- Υπηρεσία προς αλλήλους

Η Καρδιά στέλνει πολύ περισσότερες πληροφορίες στον Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, από το μυαλό μας. Μελέτες το επισημαίνουν. Το μυαλό βρίσκεται στην υπηρεσία της Καρδιάς μας. Από εκεί ξεκινάει η Θεραπεία μας, από την Καρδιά ξεκινάει η οποιαδήποτε ποιοτική αλλαγή στην Ζωή μας.
 #132329  από Kpoplistener
 Τρί Δεκ 10, 2019 1:45 am
Στάθης έγραψε: Δευ Δεκ 09, 2019 4:25 pm
Kpoplistener έγραψε: Δευ Δεκ 09, 2019 10:58 am Καλό είναι να αγαπάς με όλη σου την καρδιά όμως θέλει προσοχή διότι αν αγαπήσεις λάθος άνθρωπο έτσι, εσύ κινδυνεύεις. Ο Θεός θέλει να αγαπάμε τους συνανθρώπους μας και η προσευχή είναι η απόδειξη της αγάπης μας για αυτούς που δεν μπορούμε να τους νιώσουμε όπως νιώθουμε το αγαπημένο μας πρόσωπο.
Το πρόσωπο που θα αγαπήσεις με πραξεις και με λόγια προς σε αυτό και θυσίες θα πρέπει να περάσει από πολλά κύματα τα οποία θα ζυγίσουν τα υπέρ και τα κατά.

Δεν εννοώ ακριβώς αυτήν την αγάπη. Εννοώ την Αγάπη που πηγάζει από το κέντρο της Ζωή μας, την Καρδιά. Ζούμε με την Καρδιά, ζούμε στο Παρόν. Ζούμε στο Παρόν, ζούμε με Συνείδηση, πάντα με γνώμονα την:

- Αυτογνωσία
- Ενδυνάμωση/Υποστήριξη
- Παρουσία
- Χαρά
- Σύνδεση με την Ζωή
- Υπηρεσία προς αλλήλους

Η Καρδιά στέλνει πολύ περισσότερες πληροφορίες στον Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, από το μυαλό μας. Μελέτες το επισημαίνουν. Το μυαλό βρίσκεται στην υπηρεσία της Καρδιάς μας. Από εκεί ξεκινάει η Θεραπεία μας, από την Καρδιά ξεκινάει η οποιαδήποτε ποιοτική αλλαγή στην Ζωή μας.

Η οποία αν σταλθεί σε λάθος πρόσωπο τότε δεν θα πάρει την εκτίμηση που της πρέπει.Τι να το κάνω αν ταιζω τον άλλον και μου δαγκώνει το χέρι? αν του δείχνω το φεγγάρι και αυτός κολλάει στα άστρα, αν σε ότι κάνω βρίσκει ελαττώματα χωρίς να υπάρχουν? Με το ζόρι τίποτα δεν γίνεται. Ούτε μπορείς να κάνεις κάποιον να σε αγαπήσει ούτε όμως και εσύ να αγαπήσεις έτσι όπως θα αγαπούσες τον άνθρωπο σου.

Εκτός αν θες να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου να λες πως αγαπάς με όλη σου την καρδιά όλους.. αλλά να μη το αισθάνεσαι (δεν το λέω προσωπικά για εσένα , γενικά μιλάω)

Κάποιοι άνθρωποι έρχονται από τον Θεό αποκλειστικά για εμάς για την δική μας αγάπη , διψασμένοι και αυτοί όπως και εμείς ...με τι μαεστρία τα κανονίζει Ο Καλός Ο Θεός .. ναι. Οι άνθρωποι υπάρχουμε για να δείξουμε ο ένας τον άλλον την αγάπη μας αλλά ξέρει ο Θεός με ποιους μας φέρνει κοντά .
Η ζωή κάθε ανθρώπου περιέχει ανθρώπους για να διδάξουν κάτι με την συμπεριφορά τους και τέλος ανθρώπους που θα μας αγαπήσουν ..οι άνθρωποι αυτοί που θα μας αγαπήσουν δεν θα είναι πολλοί , αλλά ελάχιστοι , τους άλλους και που τους αγαπήσαμε , είχαν έναν μοναδικό σκοπό. Να μας διδάξουν.

Καρδιά στέλνει πολύ περισσότερες πληροφορίες στον Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, από το μυαλό μας. Μελέτες το επισημαίνουν. Το μυαλό βρίσκεται στην υπηρεσία της Καρδιάς μας.[/b] Από εκεί ξεκινάει η Θεραπεία μας, από την Καρδιά ξεκινάει η οποιαδήποτε ποιοτική αλλαγή στην Ζωή μας.

Η καρδιά τρέφεται από την ψυχή μας. Αυτή δίνει το τελικό φινάλε σε ότι νιώσουμε , στον πόνο ..σε όλα. Άπαξ και φύγει η ψυχή όλα τελειώνουν,η καρδιά παύει να χτυπά, αυτήν όσο μπορούμε να θρέψουμε με την αναζήτηση για την σωτηρία της Στον Θεό μας, γιατί μόνο Αυτός μπορεί να απαλύνει κάθε πόνο, και μπορεί την ασθένεια με ένα χάδι να την διώξει αρκεί να το πιστέψουμε δυνατά.