• Ερωτήσεις για τα προνόμια που μας παρέχονται.

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #13169  από ΜΙΜΗ
 Κυρ Δεκ 13, 2009 1:20 pm
Γεια σας και πάλι....Όταν λέτε 67% αναπηρία τί εννοείτε???Γιατί εγώ μέχρι στιγμής ευτυχώς δεν έχω κάποιο σύμπτωμα εκτός από το γεγονός ότι οι εστίες μου έχουν αυξηθεί.Και επιπλέον με τον ασεπ τί γίνεται τελικά?????Τέλος πρέπει να δηλώσω κάπου ότι έχω αυτή την ασθένεια για να κυκλοφορώ με κάποιο χαρτί όσον αφορά τη μελλοντική δουλειά μου(είμαι στο τελευταίο έτος της φιλολογίας)?Δικαιούμαι και επίδομα?Με συγχωρείτε για τις τόσεσ ερωτήσεις αλλά ειλικρινά δεν ξέρω τί μου γίνεται...Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
 #13170  από michaelz21789
 Κυρ Δεκ 13, 2009 2:05 pm
ΜΙΜΗ έγραψε:Γεια σας και πάλι....Όταν λέτε 67% αναπηρία τί εννοείτε???Γιατί εγώ μέχρι στιγμής ευτυχώς δεν έχω κάποιο σύμπτωμα εκτός από το γεγονός ότι οι εστίες μου έχουν αυξηθεί.Και επιπλέον με τον ασεπ τί γίνεται τελικά?????Τέλος πρέπει να δηλώσω κάπου ότι έχω αυτή την ασθένεια για να κυκλοφορώ με κάποιο χαρτί όσον αφορά τη μελλοντική δουλειά μου(είμαι στο τελευταίο έτος της φιλολογίας)?Δικαιούμαι και επίδομα?Με συγχωρείτε για τις τόσεσ ερωτήσεις αλλά ειλικρινά δεν ξέρω τί μου γίνεται...Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Γεια σου (σχεδον) συναδελφε :) κοιτα, πρεπει να πας στην νομαρχια του νομου που κατοικεις, να περασεις απο καποια επιτροπη που θα κρινουν αν εχεις καποια αναπηρια, κανονικα κ μονο που εχεις σκπ σου δινουν το 67%.. Με αυτο το χαρτι του 67% μπορεις να πας στην προνοια και να σου χορηγηθει ενα επιδομα που δικαιουσαι. Δεν χρειαζεται να κυκλοφορεις με κανενα χαρτι απ οσο ξερω :roll: Με τον ασεπ τωρα εχει βγει μια δημοσιευση καπου στο forum που θα σε βοηθησει.. Απ οσο ξερω ΔΕΝ χρειαζεται να δωσουμε ασεπ εμεις, τουλαχιστον εγω που προοριζομαι για πρωτοβαθμια εκπαιδευση.. Επισης αν οδηγεις, μπορεις να βγαλεις αναπηρικες πινακιδες και να σου χορηγειται και ενα επιδομα (για τις βενζινες η κατι τετοιο) χμμμ, δεν μου ρχεται κατι αλλο.. Αν εχεις καποια απορια εδω ειμαστε.. ;)
 #13181  από michaelz21789
 Κυρ Δεκ 13, 2009 5:36 pm
MAPA έγραψε:sory,den prepei na peraseis apo epitropi tou IKA gia paradeigma....sti nomarxia pernas?
Ναι εχεις δικιο, αλλα οχι σε ολες τις περιπτωσεις και αναλογα το τι χρειαζεσαι το χαρτι της αναπηριας.

Νομιζω οτι στις επιτροπες εχουν ειδικο γιατρο (κανονικα) τωρα καλο ειναι νομιζω να εχεις μια διαγνωση και μια μαγνητικη μαζι σου.. δν ξερω σιγουρα..
 #13217  από ioanna papantoni
 Δευ Δεκ 14, 2009 12:29 am
Gia na peraseis epitropi...vasika tha peraseis epitropi ston forea ton opoio anikeis...an eisai sto ika tha peraseis sto ika an eisai sto tebe sto tebe egw as poume eimai sto dimosio k perasa sto dimosio stin dieuthinsi ygeihnis...
tha prepei na exete mazi sas gnomateusi pou na grafei opsodipote spastiki paraparesi oles tis eksetaseis k tis magnitikes k autoi apofasizoun an parete to pososto...apo ekei k mera exontas to pososto sta xeria yparxoun pronomia
 #14150  από LL--MM
 Πέμ Δεκ 31, 2009 1:09 am
Νομίζω υπάρχει ένα κείμενο "επιδόματα" κάπου στη γενική συζήτηση, όπου είχα γράψει τα όσα (νόμιζα ότι) ήξερα, για τις επιτροπές που είναι πολλές και διάφορες. Όσο για το επίδομα αλληλεγγύης, ΔΕΝ το δικαιούμεθα άν παίρνουμε εξωϊδρυματικό... :cry: Για τα άλλου είδους επιδόματα δεν ξέρω...

Στη Μιμή: :arrow: Βλέπε "Αντιγραφή από Δωρογραφή και νόμοι διάφοροι" σ'αυτό το φόρουμ...

Και μπορεί να υπάρχουν οι βλάβες στο εγκέφαλό μας, αλλά να μήν είναι τόσο ενεργές, δυστυχώς... :|
 #14161  από soag
 Πέμ Δεκ 31, 2009 12:17 pm
Εχω και εγω σκπ χωρίς εμφανή συμπτώματα.Πέρασα απο επιτροπή το 2007 και δεν πήρα το 67% παρότι είχα βεβαίωση οτι πάσχω απο σκπ απο δημόσιο νοσοκομείο επειδή είμαι ασυμπτωματική,κι ας είναι οι μαγνητικές μου χάλια...
 #17715  από makisb
 Τρί Φεβ 16, 2010 11:07 am
Με την εισαγωγή σε ΑΕΙ τι γίνεται; Έχει μπει κανείς λόγω της ασθένειας; Ποια είναι η διαδικασία;

Ποτέ δεν είναι αργά για ένα δεύτερο πτυχίο :)
 #17716  από βικυ
 Τρί Φεβ 16, 2010 11:11 am
Εχω παρει χαρτι απο την προνοια με το ποσοστο 67%,ξεχωριστο απο αυτο του επιδοματος,προς χρηση για εισαγωγη σε ΤΕΙ-ΑΕΙ.Δεν το εχω χρησιμοποιησει ακομη γιατι οι σχολες στην πολη μου δεν με ενδιαφερουν.Ξερω οτι κανεις αιτηση για εγγραφη στη σχολη που θελεις με αυτο το χαρτι .