• ειμαι σε απογνωση

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #122320  από ποπη
 Δευ Νοέμ 14, 2016 2:59 pm
eugenia έγραψε:Εχω παει αλλα ο οφθαλμιατρος στο νοσοκμειο δεν εντοπισε τη διπλωπια που αναφερω καθως δεν ειναι μονιμη...παρ ολα αυτα δεν ειναι εντονοοοποτε απλα περιμενω...
δεν εχει σημασια αν δεν ειναι εντονη, κακως που περιμενεις. Πηγαινε και αλλου να το ψαξεις. Δεν το καταλαβαινω πως ειναι δυνατον να μην το εντοπισει. Υπαρχουν τεχνικες να εντοπισεις και την πιο ελαχιστη διπλωπια, το γνωριζω παρα πολυ καλα γιατι για εναν ολοκληρο χρονο με εξεταζαν οφθαλμιατροι και οπτομετρες καθε μηνα μεχρι να ελαχιστοποιηθει και να φυγει η διπλωπια. Αυτα βεβαια σε νοσοκομειο της Αγγλιας. Ισως ο οφθαλμιατρος στο νοσοκομειο που πηγες να μην ειχε τα καταλληλα μεσα για να το βρει. Πηγαινε σε καποιον καλυτερο για να βγαλεις ακρη.

Και μια αλλη ερωτηση που ηθελα να σου κανω και ξεχασα: σε εξετασαν για διαβητη ωστε να αποκλεισουν την πιθανοτητα? διοτι καποια συμπτωματα ειναι κοινα με αλλες ας το πουμε ασθενειες ιδιαιτερα στις περιπτωσεις των ματιων.
 #122321  από eugenia
 Δευ Νοέμ 14, 2016 3:07 pm
Δεν εχω κανει...παντως στη γενικη αιματος ειναι πολυ χαμηλο...γενικα δεν ειχα ποτε θεμα με τα ματια και εχω οπτικη οξυτητα 10/10νομιζω οτι μου εκαναν ολες τις απαραιτητες εξαιτασεις για τα ματια και ασχοληθηκαν μαζι μου 3 οφθαλμιατροι...εχω αρχισει να πιστευω οτι ανθυποβαλλομαι σε αυτα που διαβαζω δημιουργω υπαρκτα ψυχογενη συμπτωματα..
 #122325  από ποπη
 Δευ Νοέμ 14, 2016 4:52 pm
eugenia έγραψε:Δεν εχω κανει...παντως στη γενικη αιματος ειναι πολυ χαμηλο...γενικα δεν ειχα ποτε θεμα με τα ματια και εχω οπτικη οξυτητα 10/10νομιζω οτι μου εκαναν ολες τις απαραιτητες εξαιτασεις για τα ματια και ασχοληθηκαν μαζι μου 3 οφθαλμιατροι...εχω αρχισει να πιστευω οτι ανθυποβαλλομαι σε αυτα που διαβαζω δημιουργω υπαρκτα ψυχογενη συμπτωματα..

ισως ευγενια μου, αλλα η διπλωπια δεν εμφανιζεται απο καποιο ψυχολογικο θεμα, ειναι οργανικο και πρεπει να αντιμετωπιστει.
 #122330  από eugenia
 Δευ Νοέμ 14, 2016 4:59 pm
Να σε ρωτησω αν ειναι παθολογικο δεν πρεπει να ειναι μονιμο??σε ρωταω γιατι μου φαινεσαι γνωστρια...που μου προτεινεις να απευθυνθω για τα ματια?
 #122337  από ποπη
 Τρί Νοέμ 15, 2016 5:12 am
eugenia έγραψε:Να σε ρωτησω αν ειναι παθολογικο δεν πρεπει να ειναι μονιμο??σε ρωταω γιατι μου φαινεσαι γνωστρια...που μου προτεινεις να απευθυνθω για τα ματια?
αν ειναι στην αρχη του δεν μπορεις να συμπερανεις για μονιμοτητα. Υπαρχει περιπτωση το σωμα απο μονο του να το εξαλειψει. Καλο θα ηταν να βρεις ενα σοβαρο οφθαλμιατρο με γνωσεις, να του πεις τι γινεται με τα ματια σου και απο εκει και περα να σε εξετασει αναλογως και να βγει ενα αξιοπιστο συμπερασμα για να ηρεμησεις και εσυ.
Απο ελληνες οφθαλμιατρους δεν γνωριζω, ειμαι εξωτερικο, ομως ολο και καποιος εδω θα γνωριζει καποιον καλο γιατρο να σου συστησει. Μπορεις να επισκευτεις επισης και οπτομετρη (οχι οπτικο), εχει εξειδικευση σε τετοια θεματα. :)
 #122347  από Arage
 Τρί Νοέμ 15, 2016 10:26 am
Η διπλωπια χωρίζεται σε μονοφθαλμη και διοφθαμη. Μονοφθαλμη εννοούμε όταν βλέπουμε κάτι δίπλα και κλείνουμε το ένα μάτι η το άλλο και συνεχίζουμε να βλέπουμε δίπλα. Αυτό συνηθως οφείλεται σε πρόβλημα του ματιου και της διάχυσης του φωτός μέσα στο μάτι. Δηλαδή αστιγματισμο υπερμετρωπια. Εγώ πχ μερικές φορές (όχι παντα) μπορεί να δω διπλα ελαφρώς όχι έντονα. Έχω υπερμετρωπια στο δεξί μάτι, οπότε όταν έβλεπα δίπλα και έκλεισα το αριστερό ματιά με το δεξί συνεχίζα να βλέπω δίπλα.

Στη διοφθαλμη διπλωπια δηλαδή όταν βλέπουμε δίπλα και κλείνουμε το ένα μάτι και μετά βλέπουμε κανονικά, εκεί πρέπει να στραφουμε κυρίως σε νευρολογικο πρόβλημα. Δηλδη όταν κάτι οφείλεται στη κακή συνεργασία μεταξύ των δύο ματιών.

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι όταν βλέπεις δίπλα τη στιγμή εκείνη να κλείσεις μια το ένα και μια το άλλο μάτι. Αν με κλειστό το ένα μάτι συνεχίζεις από κάποιο να βλέπεις δίπλα τότε να κοιτάξεις αστιγματισμο κτλ. Αν με το να το κλείνεις διορθώνεται αμέσως τότε να το σκεφτείς πιο σοβαρα
 #122350  από eugenia
 Τρί Νοέμ 15, 2016 12:10 pm
Συνεχιζω να βλεπω διπλα σχετικα κι απ τα δυο ξεχωριστα οπως εβλεπα και με τα δυο μαζι arage!!!
 #130621  από Kpoplistener
 Παρ Οκτ 19, 2018 5:23 am
ΝΤΙΑΝΑ έγραψε: Σάβ Νοέμ 12, 2016 4:56 pm Καλησπερα eugenia. Κατα την αποψη μου, μαλλον κατα φαντασιαν ασθενης εισαι. Γιατι πρεπει σωνει και καλα να εχεις σκληρυνση;;; Επειδη βλεπεις σκιες;;Με καθαρο οπτικο νευρο;;; Χωρις εστιες που να παραπεμπουν σε σκπ;;; Με αριστη κλινικη εικονα;;; Με αρνητικη διαγνωση των νευρολογων;;;
Ποια ειναι λοιπον τα συμπτωματα που σε οδηγουν στο συμπερασμα οτι πασχεις απο σκπ;;; Αγνοεις τη γνωμη των νευρολογων και στρεφεσαι στον "μεγαλο γιατρο" το ιντερνετ να σου κανει διαγνωση!!! Ειναι δυνατον; Προφανως δεν εχεις κατι ανησυχητικο, μην τρελαινεσαι, καποια φαση στην ψυχολογια σου ειναι που θα περασει, οταν ηρεμησεις! Κανε και τις μαγνητικες που σου προτειναν για να το διαπιστωσεις και συνεχισε τη ζωη σου και τη σχολη σου!
Συγκεντρωσου!!! Εισαι μονο 22 χρονων! Ζησε!!!
Κοιτα ..την πηρες λίγο αποτομα την κοπελα..ξερω οτι το ειπες απο εμπειρια αλλά να ξερεις ειμαι 21 χρόνων και εψω διαγνωσθει στα 16 μου με σκπ υποφερω και ζω σαν να μεγαλωνω αποτομα δεν κατάλαβα πότε ημουν εφηβη δεν εζησα τιποτα και ακομα οτι ζω το ζω με πολλα εμποδια απο το σωμα μου. Αυτο με την ηλικία δεν μου αρεσε που ειπες γιατι ξερω μεγαλους και ηλικιωμενους που ειναι πιο υγιεις απο μένα και καθονται και με κρινουν στο αστικο επειδη καθομαι και δεν σηκονομαι.
Ειναι ρατσιστικο..
:smile-shake:
 #130622  από Kpoplistener
 Παρ Οκτ 19, 2018 5:36 am
eugenia έγραψε: Σάβ Νοέμ 12, 2016 4:18 pm Γεια σας !!!θελω να μοιραστω το προβλημα μου μαζι σας και να ακουσω τη γνωμη σας...πριν ενα χρονο ξεκινησε μια ενοχλητικη φαγουρα στα ποδια χωρις εξανθηματα...παρ ολα αυτα μετσ το ξυσιμο δημιουργουνταν φουσκωματα σαν νυγμοι...πηγα σε δερματολογο στον ανδρεα συγγρο και μου πε οτι ειναι ψυχοσωματικο...μου εδωσε αντισταμινικα και κορτιζονουχα αλοιφη που δεν τα πηρα γιατι την ελεγχα σχετικα μονη μου...αρχισα να διαβαζω συμπτωματα στο ιντερνετ και εγινα νοσοφοβικια...νομιζα μονιμα οτι πασχω απο διαφορες ασθενειες!!!τωρα βλεπω σκιες σε φωτεινα σημεια και ειμαι σιγουρη οτι πασχω απο σκπ...εκανα μαγνητικη εγκεφαλου στην οποια ειχα πολυ μικρες ατυπες εστιες και με διαβεβαιωσαν 2 νευρολογοι οτι αποκλειουν σκπ καθως εχω αριστη κλινικη εικονα και φυσιολογικο οπτικο νευρο...τελος πηγα σε εναν πολυ φημισμενο νευρολογο ψυχιατρο και μου ειπε να κανω και μια μαγνητικη θωρακος και αυχενα αν και πιστευει οτι θα βγουν καθαρες...ειμαι 22 και δεν εχω ορεξη να παω ουτε για δουλεια ουτε σχολη το μονο που κανω ειναι να πινω για να ξεχασω!!!παρακαλω τις γνωμες σας ...ευχαριστω εκ τω προτερων
Δεν ξέρω απο τι ηταν οι μικρες ατυπες εστιες αλλα εγω σου προτείνω να πας και αλλου σε ιατρο να του δείξεις την μαγνητικη σου για να σου πει τι εχει να σου πει. Φυσικα δεν λεω πως ντεκε καλα εχεις σκπ . αλλα να ξερεις οτι μθα μερα ειδα στο νοσοκομειο ενα κοριτσακι οχι πολυ μικρο γυρω στα 12 που ειχε κανει μαγνητικη .εγω ημουν ηδη διαγνωσμενη ..και πιασαμε δηλ η μαμα μου ρωτησε τι ειχε το κορίτσι και εκανε την εξεταση
Ημουν και εγω μπροστα και ειπε πως η μικρη της ειχε διαγνωσθει με σκπ αλλα τωρα συνηλθε ..της κρατησε μια βδομάδα μονο ετσι μας ειπε και τωρα που εκανε μαγνητικη εφυγαν οι εστιες. Και φυσικα απιρησαμε και οι δυο πως γινεται αυτο ..κι ομως γινεται.
Μπορει να μην εχεις τιποτα και περισσοτερο τα συμπτωματα να ηταν απο ανχος
Παντως σου προτεινω να κανεις οπως σου αρέσει και να προσπαθησεις να το ξεπεράσεις να ζησεις την ζωη σου γιατι η ζωη ειναι πολυ μικρη για να ανχονομαστε .τωρα που μπορεις καντο γιατι μετα θα το μετανιωσεις :emojis-32: