• ειμαι σε απογνωση

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #122235  από eugenia
 Σάβ Νοέμ 12, 2016 4:18 pm
Γεια σας !!!θελω να μοιραστω το προβλημα μου μαζι σας και να ακουσω τη γνωμη σας...πριν ενα χρονο ξεκινησε μια ενοχλητικη φαγουρα στα ποδια χωρις εξανθηματα...παρ ολα αυτα μετσ το ξυσιμο δημιουργουνταν φουσκωματα σαν νυγμοι...πηγα σε δερματολογο στον ανδρεα συγγρο και μου πε οτι ειναι ψυχοσωματικο...μου εδωσε αντισταμινικα και κορτιζονουχα αλοιφη που δεν τα πηρα γιατι την ελεγχα σχετικα μονη μου...αρχισα να διαβαζω συμπτωματα στο ιντερνετ και εγινα νοσοφοβικια...νομιζα μονιμα οτι πασχω απο διαφορες ασθενειες!!!τωρα βλεπω σκιες σε φωτεινα σημεια και ειμαι σιγουρη οτι πασχω απο σκπ...εκανα μαγνητικη εγκεφαλου στην οποια ειχα πολυ μικρες ατυπες εστιες και με διαβεβαιωσαν 2 νευρολογοι οτι αποκλειουν σκπ καθως εχω αριστη κλινικη εικονα και φυσιολογικο οπτικο νευρο...τελος πηγα σε εναν πολυ φημισμενο νευρολογο ψυχιατρο και μου ειπε να κανω και μια μαγνητικη θωρακος και αυχενα αν και πιστευει οτι θα βγουν καθαρες...ειμαι 22 και δεν εχω ορεξη να παω ουτε για δουλεια ουτε σχολη το μονο που κανω ειναι να πινω για να ξεχασω!!!παρακαλω τις γνωμες σας ...ευχαριστω εκ τω προτερων
 #122236  από ΝΤΙΑΝΑ
 Σάβ Νοέμ 12, 2016 4:56 pm
Καλησπερα eugenia. Κατα την αποψη μου, μαλλον κατα φαντασιαν ασθενης εισαι. Γιατι πρεπει σωνει και καλα να εχεις σκληρυνση;;; Επειδη βλεπεις σκιες;;Με καθαρο οπτικο νευρο;;; Χωρις εστιες που να παραπεμπουν σε σκπ;;; Με αριστη κλινικη εικονα;;; Με αρνητικη διαγνωση των νευρολογων;;;
Ποια ειναι λοιπον τα συμπτωματα που σε οδηγουν στο συμπερασμα οτι πασχεις απο σκπ;;; Αγνοεις τη γνωμη των νευρολογων και στρεφεσαι στον "μεγαλο γιατρο" το ιντερνετ να σου κανει διαγνωση!!! Ειναι δυνατον; Προφανως δεν εχεις κατι ανησυχητικο, μην τρελαινεσαι, καποια φαση στην ψυχολογια σου ειναι που θα περασει, οταν ηρεμησεις! Κανε και τις μαγνητικες που σου προτειναν για να το διαπιστωσεις και συνεχισε τη ζωη σου και τη σχολη σου!
Συγκεντρωσου!!! Εισαι μονο 22 χρονων! Ζησε!!!
 #122237  από eugenia
 Σάβ Νοέμ 12, 2016 5:02 pm
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου...εχω διαβασει εδω στο φορουμ σας οτι σε πολλους απεδιδαν τα συμπτωματα σε αγχος και οτι πολλοι υπεφεραν απο φαγουρα πριν τη διαγνωση...σιγουρα ακουγομαι πολυ φοβιτσιαρα και προκλητικη...αλλα εδω εχω διαβασει παρομοιες περοπτωσεις με τη δικια μου...ευχαριστω και παλι για την απαντηση...
 #122238  από ΝΤΙΑΝΑ
 Σάβ Νοέμ 12, 2016 5:08 pm
Κοριτσακι μου η φαγουρα απο μονη της δε σημαινει σκληρυνση! Γιατι θες να βαλεις την ταμπελα; Ηρεμησε και ακου τους νευρολογους! Η σκληρυνση εχει πολυ πιο σοβαρα και εμφανη συμπτωματα.
 #122239  από eugenia
 Σάβ Νοέμ 12, 2016 6:00 pm
Μπορει να συγχεω γεγονοτα...θελω να ζητησω συγγνωμη αν φαινεται οτι χρειαζομαι ψυχολογικη υποστηριξη απλα κανεις δε με πιστευει κι εγω υποστηριζω ανενδοτα οτι μου συμβαινει και επειδη πρωτα ειχα διαβασει ολες τις δημοσιευσεις ηθελα να ρωτησω τη γνωμη σας...ευχαριστω για τη γνωμη σου ντιανα <3
 #122249  από Arage
 Κυρ Νοέμ 13, 2016 5:43 am
Σκιές σε φωτεινά σημεία πιθανών να είναι μυοψιες η τα λεγόμενα μύγακια.Τα έχει σχεδόν όλος ο κόσμος απλά αν δημιουργήθουν απότομα μπορεί το πρώτο καιρό να το παρατηρείς.

Τώρα η φαγούρα μπορεί να ναι κάτι αλλεργικο από παππουτσια η κάλτσα η κ ψυχολογικο.

Πίστεψε με όταν συμβαίνει κάτι στο κεντρικό νευρικό σύστημα θα το καταλάβεις είναι βαρβατο.

Και τουλάχιστον εμένα από το τρόπο που γράφεις μου κάνει ότι απλά είσαι αρρωστοφοβικη
 #122250  από eugenia
 Κυρ Νοέμ 13, 2016 7:11 am
Σκιες εννοω ελαφρια διπλωπια που δυστυχως ειναι υποκειμενικο και στο τεστ του νευρολογου δεν υπαρχει σημειο που να βλεπω μονιμα διπλα ...φαγουρα χωρις ξανθηματα γαμπες και μπουτια οχι πατουσες...μαλλον ο καιρος θα δειξει...
 #122253  από Arage
 Κυρ Νοέμ 13, 2016 10:18 am
Αν έχεις διπλωπια τότε το πρώτο που πρέπει νσ κάνεις είναι όταν την εχεις να κλείσεις το ένα μάτι κ μετά το άλλο να δεις αν συνεχίζει. Πολλές φορές η διπλωπια οφείλεται σε αστιγματισμο η υπερμετρωπια

Η φαγούρα σε όλο το σώμα ακόμα μπορεί να είναι αλλεργικο
 #122303  από ποπη
 Δευ Νοέμ 14, 2016 2:26 am
Καλησπερα, αν τα βλεπεις διπλα πρεπει να επισκευτεις οφθαλμιατρο οπωσδηποτε.
αν δεν εχεις γεννηθει με στραβισμο, τοτε το να δεις γιατρο ειναι ενας λογως παραπανω.
Η διπλωπια εχει να κανει με τον μυ και τα νευρα που σχετιζονται με την κινηση του οφθαλμου, δεν σχετιζεται με μυωπιες, αστιγματισμους κλπ, γιατι αν φορουσες (φορας??) γυαλια με μεγαλους βαθμους θα στο ειχε πει ο γιατρος σου.
Περυσι επαθα ξαφνικα διπλωπια στο δεξι ματι, διοτι 2 μηνες πριν απο αυτο το περιστατικο ειχα παθει παραλυση της δεξιας πλευρας του προσωπου μου ( η οποια αποχωρησε σε10 μερες) και ο μυς αποδυναμωθηκε. Τωρα βεβαια βλεπω κανονικα. Με εξετασε οφθαλμιατρος, οπτομετρης και νευρολογος για αυτο, με προσωρινο πρισμα επανηλθε.

Γενικα η διπλωπια δεν ειναι κατι το ¨φυσιολογικο¨και καλο ειναι να μην το αφηνουμε.
 #122314  από eugenia
 Δευ Νοέμ 14, 2016 11:49 am
Εχω παει αλλα ο οφθαλμιατρος στο νοσοκμειο δεν εντοπισε τη διπλωπια που αναφερω καθως δεν ειναι μονιμη...παρ ολα αυτα δεν ειναι εντονοοοποτε απλα περιμενω...